Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Ay siz niye adamın ailesi hakkında konuşuyorsunuz o zaman ?
Sizinki aileyse onunki de aile. Sorun yaşıyor diye kendi ailesine laf söyletsin ama sıra sizin ailenize gelince kötü konuşturmam. Şakasınız siz herhalde.
Belki konu sahibinin yansıttığı kadar sorunlu bir aile değillerdir. Belki sadece evlattan imtihan olan normal insanlardır. Büyük oğulları zihinsel engelliymiş, bi tane kızı peşine takıp getirmiş o da hır çıkarıp duruyor. Herkesin başına gelebilir ki bu? Annesi oğluna neden gelmiyorsun özledim deyip duruyormuş, belki onların da haberi yok neden oğlunun evden gittiğinden, bi ihtimal ev terkedecek kadar büyük sorun olarak görmüyorlar da olabilir. Bu nasıl bir fırsatçılık ya içim sıyrıldı, hazırolda bekliyorlarmış maaile adamı ezmek için.

Ailesiyle anlaşamayan senle anlaşamazdı zaten.
Çünkü aile olmayı bilmeyen kadın veya erkek aile kuramıyor.
Ama gururlu olup evi istememesi güzel olmuş. Çünkü yeni model erkeklerin gözünü para pul bürümüş.
Aşırı yüz göz olduğunuz için ayrılmanız iyi olmuş. Eğer şimdi sen arar çabalarsan bir ömür küsüp durur kafasına göre basar gider. Böyle de evlilik çekilmez. Biraz ara verin bakalım. Belki kendi arar

Belki konu sahibinin yansıttığı kadar sorunlu bir aile değillerdir. Belki sadece evlattan imtihan olan normal insanlardır. Büyük oğulları zihinsel engelliymiş, bi tane kızı peşine takıp getirmiş o da hır çıkarıp duruyor. Herkesin başına gelebilir ki bu? Annesi oğluna neden gelmiyorsun özledim deyip duruyormuş, belki onların da haberi yok neden oğlunun evden gittiğinden, bi ihtimal ev terkedecek kadar büyük sorun olarak görmüyorlar da olabilir. Bu nasıl bir fırsatçılık ya içim sıyrıldı, hazırolda bekliyorlarmış maaile adamı ezmek için.
Ay neyin fırsatçılığı acaba bana ne fırsatı sunuyor? Ben ona çok aşığım yoksa ailesinden sorundan başka bir şey gelmiyor. Kim karşısındakini mutsuz etmek veya mutsuz olmak için evlenir? Neden ezmek isteyelim onu

Ailesiyle anlaşamayan senle anlaşamazdı zaten.
Çünkü aile olmayı bilmeyen kadın veya erkek aile kuramıyor.
Ama gururlu olup evi istememesi güzel olmuş. Çünkü yeni model erkeklerin gözünü para pul bürümüş.
Aşırı yüz göz olduğunuz için ayrılmanız iyi olmuş. Eğer şimdi sen arar çabalarsan bir ömür küsüp durur kafasına göre basar gider. Böyle de evlilik çekilmez. Biraz ara verin bakalım. Belki kendi arar
Hatalı olduğum için aramaktan yana sorun görmedim özür dilemem gerekiyor çünkü. Ailesi konusunda suçlu olan o değil biliyorum ben anneme karşı da çok nazik davrandı hep.

Aa olur mu nişanlısı kendi ailesine duvar örecek ama konu sahibinin annesine laf etmeyecek, her dediğini yapacak. Ailece özel insanlar çünkü onlar.🫠
Adam bir şeyleri yapmak "zorunda". Çok acayip ya. :KK12: Mantıklı şeyler için fedakarlık yapılır bir kere. Bu olay mantığın çok dışına çıkmış artık. Başta oluru varmış ama adam hayır demiş. Saygı duymalıydı.

Cok merak ediyorum ev konusunda halen ayni fikirdemisiniz ?
Aksam arayacagim yazmissiniz ne diyeceksiniz ?
Sen hakliydin ikimiz, ikimiz kimseyi karistirmadan kendi duzenimizi kuralim mi ?
Yoksa halen daha annemlerin verdigi evde oturmak istiyorum mu ?
Eğer ikinciyse basuna aramanizin bir anlami yok bence 🤔
Bence bunu diyecek. Adam da hayır diyecek haliyle. Hooop başa dönecek yine.

Ay neyin fırsatçılığı acaba bana ne fırsatı sunuyor? Ben ona çok aşığım yoksa ailesinden sorundan başka bir şey gelmiyor. Kim karşısındakini mutsuz etmek veya mutsuz olmak için evlenir? Neden ezmek isteyelim onu
Aynı iyi niyet adı altındaki dayatmalara bir de kendinizin maruz kaldığınızı düşünün, karşınızdaki insanlar size ev veriyor diye ağzına geleni söyleme hakkı elde ettiklerini bi tasavvur edin nasıl ezmek oluyor anlarsınız.

Hayır telefonda bitti dedikten sonra bugün hiç aramadım ama daha hatalı olduğumu biliyorum yani eğer devam edecekse araması konuşması gereken benim. Aslında beni de rahatsız eden şey bunu kompleks haline getirmiş olması ben gururluyum hiçbir şeyi kabul etmem modunda ama ikimizin de fedakarlık yapması gereken şeyler var. Örneğin o ev olursa ben gönlümce içini yaptıracağım kirada olmayacağız ama sorun çıkarıyor bu konuda.

Adam bu konuda sorun çıkarmakta ve istememekte çok haklı. O ev hiçbir zaman onun da evi olmayacak ve annenizle sizin tavırlarınıza bakarak, o evde yaşamayı kabul ederse bir sığıntı olacak.

Başka bir evse iki aileden uzaksa bence erkekler gurur yapmamalı geç kardeşim otur paşa paşa bak keyfine kiralar ne kadar.
Sende ara özür dile ben huzurlu bir yuva istiyorum sıkıntı çekmeyelim diye dedim de halledin seviyorsanız takılmayın evlendikten sonra siz aile olacaksınız zaten

Hanımlar merhaba. Daha önce bahsettiğim olayları hatırlayanlar vardır ben yine çok kısa özet geçmek istiyorum. Nişanlım ailesiyle yaşamıyordu yengesi onu istemediği için biz bu konuyu konuşup çözmüştük kendi aramızda. Sonra babamın evinde yaşamayı kabul etmedi akrabalarında kalıyordu annem senin söylemenle olmaz ben çağırıp konuşayım bir yolunu bulalım dedi. Çağırdık annem o evde kal eşyalarınızı yaparsanız yine istiyorsan için rahat edecekse kira ver cüzi bir miktar evi zaten biz kızımıza vereceğiz ev sizin eviniz dedi anneme de hayır olmaz dedi kabul etmedi kesinlikle annem de biz senin düşmanın mıyız bu kadar ters davranacağın insanlar biz değil kendi ailene bak tarzında bir şeyler söyledi. Nişanlım anneme hiç cevap vermedi tartışma çıkarmadı ama annem daha çok üstüne gitti. Annem en sonunda benim içime sinmiyordu zaten kızım senin ailenle yapamaz deyince nişanlım siz bilirsiniz dedi çıktı gitti sonra. Aslında annemin kızdığı şey evde oturmaması değil sanki biz düşmanmışız yüzüne vuracakmışız gibi davranıyor biz kızımız için yapıyoruz diye düşünmesiydi. Ben orta yolu bulmaya çalıştım. Nişanlım başta bana çok tepkiliydi annem de kesinlikle kalacak diyordu ama ikisi de sakinleşince ertesi gün öğlen arası annemi aldık bir yemek yedik beraber onun annesi de gelmişti barıştılar durum toparlandı hemen. Sanırım biraz aceleci davrandım ben ama yemekten sonra nişanlım sürekli üstüme gelmeye devam etti. Eğer o gün görüşememişsek akşam telefonda konuşuruz dün konuşurken bu konuyu açtı kavga etmeye başladık. Bana sana olan sevgimden dolayı gururumun ayaklar altına alınmasına izin verdim sen de buna göz yumdun seni artık o kadar seviyor muyum bilmiyorum dedi. Ben de şok oldum tabi sevmiyorsan kalsın o zaman dedim o da hemen bir karar vermeyelim zamana bırakalım düşünmek istiyorum dedi ama ben kabul etmedim bu konuda aklında en ufak bir şüphe varsa kalsın zaten dedim. Bide evlilik ailenden kaçış yolu değil beni bunun için kullanmana izin vermem deyince çok sinirlendi daha olmaz zaten dedi bitirdik hem de telefonda. Ben daha babama söylemedim anneme ve kardeşlerime söyledim sadece. Babama söylersem geri dönüşü olmaz biter yani. Şimdi bir yanım aramak istiyoru ama çok yüzgöz olduk biliyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Anneniz patavatsiz olmaz bu is

Erkek adamın gururunu kırmayacaksın aga. Niyetiniz temiz olsa da üslubunuz yanlış olmuş.

Yani o evde oturma kararımda hala netim. Söylenen şeyler için özür dileyeceğim ailemi özellikle annemi ilişkimizin tamamen dışında tutacağımı ve sınırlarımızı koruyacağımızı söyleyeceğim benim de bu konuda hatalı olduğumu vs. ama benimle o evde yaşayacak. Başka türlü çözemeyiz bunu ama ben onu tanıyorum sakinleşmişse mantıklı davranacaktır. Ayrıca ayrılma kararı net olsa onun ailesinden bir ses gelirdi kimse bir şey söylemedi.
Adam onca lafı yedikten sonra o evde oturmak zorunda yani?
Gerçekten çok baskı yapıyorsunuz adama. Aşırı aşırı haksızsınız, böyle giderseniz adam zaten barışmaz sizinle.

Benim sevgilim şu an bana sen ailene bak diyemez mesela. İsterse benim ailem bin beter olsun, yine de diyemez.
Her şeyin bir sınırı vardır. Aileme dil uzatamaz kocam da olsa. Şimdi desin şimdi harcarım kendisini. Bazı insanların prensipleri var. Benimle istediği gibi tartışabilir, bağır çağır kavga fark etmez. Ama aileye giremez. Konu sahibi bunu anlamıyor. Ne var canım adamın ailesine laf ettiysek kıvamında hala.

Adamın abisi, kız kaçırıp evlenmiş. Adam aynı evde huzursuz olmuş diye, teyzesinde kalmaya başlamış. Neden evde kalmıyorsun, başka bir şey mi var diye sorguluyordu en son konu sahibi.

Adamın babası rahmetli, abisinin az da olsa zihinsel sorunları varmış, bir de annesi var. Adam 2 eliyle ne yapabilirse onu yapacağını da söylemiş. Konu sahibi öğretmen, adam da mühendis. Evet ekonomi kötü, kazancı da az olabilir ancak ipsiz, sapsız bir adam da değil.

Adamın abisi, kız kaçırıp evlenmiş. Adam aynı evde huzursuz olmuş diye, teyzesinde kalmaya başlamış. Neden evde kalmıyorsun, başka bir şey mi var diye sorguluyordu en son konu sahibi.

Adamın babası rahmetli, abisinin az da olsa zihinsel sorunları varmış, bir de annesi var. Adam 2 eliyle ne yapabilirse onu yapacağını da söylemiş. Konu sahibi öğretmen, adam da mühendis. Evet ekonomi kötü, kazancı da az olabilir ancak ipsiz, sapsız bir adam da değil.
Eski konusunu biliyorum. Ailesi sorunlu diye kayın ailesinin her dediğini yapmak zorunda değil.
Adam istemek zorunda değil o evi zaten. Hala benimle o evde oturmak zorunda diyor hala konu sahibi. Pardon da niye? Adamın şu an hiçbir zorunluluğu yok, atar nişanı çeker gider. Resmiyette bir şey yokken bu kadar uçup da bir şeyleri diretmeyi anlayamadım ben.

Eski konusunu biliyorum. Ailesi sorunlu diye kayın ailesinin her dediğini yapmak zorunda değil.
Adam istemek zorunda değil o evi zaten. Hala benimle o evde oturmak zorunda diyor hala konu sahibi. Pardon da niye? Adamın şu an hiçbir zorunluluğu yok, atar nişanı çeker gider. Resmiyette bir şey yokken bu kadar uçup da bir şeyleri diretmeyi anlayamadım ben.

İnşallah adam akıllı olur da yoluna gider, kendi dengini arar.

İnşallah adam akıllı olur da yoluna gider, kendi dengini arar.
Yani hala konuşacağım ama o evde oturma fikrim hala sabit diyor. Nişan atılmış o ev yüzünden daha ev diyor baksanıza.
Ben olsam güle güle otur evinde der düğünü vs. iptal ederdim direkt. Bir ömür üzülmektense bir defa üzülmeyi yeğlerim.

Yani o evde oturma kararımda hala netim. Söylenen şeyler için özür dileyeceğim ailemi özellikle annemi ilişkimizin tamamen dışında tutacağımı ve sınırlarımızı koruyacağımızı söyleyeceğim benim de bu konuda hatalı olduğumu vs. ama benimle o evde yaşayacak. Başka türlü çözemeyiz bunu ama ben onu tanıyorum sakinleşmişse mantıklı davranacaktır. Ayrıca ayrılma kararı net olsa onun ailesinden bir ses gelirdi kimse bir şey söylemedi.
Ailenizin o evi size verme şartı oturmanızdı değil mi? Kiraya verelim falan deseniz kulağınızın arkasında göreceksiniz evi. Ev size verilmiyor, siz ev karşılığı ipleri veriyorsunuz bunu anlayın.

X