Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Annem tamamen iyi niyetli bir şekilde bizim iyiliğimizi düşünerek konuşmak istedi. Dediğim gibi benim teklif etmem daha uygun olur dedi. Sonrasında söylediklerini ben de savunmuyorum zaten. Ayrıca evet evliliği kaçış yolu olarak görmesini istemem.
Kaçış yolu olarak görse, ev teklifini hemen kabul ederdi. Etmemiş. Bir seyden kacmiyor yani adam. Orada burada yaşıyorsun beni kaçış yolu olarak görme demek sizinki ve gayet onur kırıcı. Lafınızın nereye gittiğinin farkında değilsiniz demek ki.
Anneniz teklif ettiyse, ısrar etmeyecekti sonrasında. Çok ayıp ikinizin tavrıda.

Annem tamamen iyi niyetli bir şekilde bizim iyiliğimizi düşünerek konuşmak istedi. Dediğim gibi benim teklif etmem daha uygun olur dedi. Sonrasında söylediklerini ben de savunmuyorum zaten. Ayrıca evet evliliği kaçış yolu olarak görmesini istemem.
Sizin dediğiniz de laf vurmak yalnız. Evlilik konusunda emin misin demek başka evliliği kaçış olarak görme demek başka.
İnsan nişanlısına ailenden kaçmak için benimle mi evleniyorsun dememeli. Derse canını acıtmış olur, zayıf yönüne oynamış olur.

Annemin söylediği şeyin doğru olduğunu savunmuyorum asla. Ayrıca çöpsüz üzüm değil tam tersine sorunlu bir ailesi var.
Bu olayı deşmemeniz lazımdı hadi siz deştiniz neden aileniz de duydu? Onlara uymuşsunuz , bunun da sonuçlarını yaşıyorsunuz.

Anneniz muhtemelen dominant bir karakter sizin üzerinizde baskın veya diğer çocukları üzerinde baskın olabilir ve bu durumu damatları ve gelinleri üzerine de sürdürebileceğini düşünüyor ancak gerçek öyle değil. Eski konuyu hatırlıyorum adam abisinin huzuru bozulmasın yengesiyle sorun yaşıyor diye kendi evine gitmeyen teyzesine kalan bir adamdı ve bu konuyu zaten aranızda çözmüştünüz. Düzenli bir işi olan insan için özellikle başkasının evinde kalmak çok zor hazırlanmak düzen kurmak açısından diyorum. Bu durum gururun önüne geçseydi zaten siz ilk teklif ettiğinizde kabul ederdi. Bu işin çok dönüşü yok gibi duruyor maalesef anneniz de herkes üzerinde hakimiyet kuramayacağını umarım öğrenmiştir

Annenizin evle ilgili bu kadar baskıcı olması bence çok yanlış. Sonuçta bu adam evlenirseniz evin erkeği olacak erkekler olaya böyle bakıyor.
Tutsun kira ödesin ,evi çevirsin istediği bu.
Bırak yapsın görsün yani.

Kalan şeylerde çok aşırı gururlu erkek olması uzun vadede bence problem.
En ufak şeyde erkekliğim erkekliğim diye yapacaksa çok yıpratıcı olacaktr
Biraz uzak kalmak iyi olabilir. Mesajla aramakla bogmayin biraz düşünün.
Ozlesin sizi.
Hayır telefonda bitti dedikten sonra bugün hiç aramadım ama daha hatalı olduğumu biliyorum yani eğer devam edecekse araması konuşması gereken benim. Aslında beni de rahatsız eden şey bunu kompleks haline getirmiş olması ben gururluyum hiçbir şeyi kabul etmem modunda ama ikimizin de fedakarlık yapması gereken şeyler var. Örneğin o ev olursa ben gönlümce içini yaptıracağım kirada olmayacağız ama sorun çıkarıyor bu konuda.

Koca adama cocuk gibi yok surda kal yok burda kal , bu ne curet ya . Ne ilgilendiriyor nerede kalacagi ? Evlenenince ayni evde kalmayacak mi nasilsa ? Annesi misin babasi misin ne bu israr ? Simdiden bunu yapan evlenince herseye karisir adam kurtulmus . Adam kendi de dile getirmis gururum diye , ne haddine yani ?? Bence once birey olmayi ogren annen kararlarina karismasin ne senin ne adamin sonra evlenirsin . Erkek olsam aninda bititrdim adam yine gurur fln demis . İlginc .anneci erkekleri gomuyoruz burda birey olamamis kadinlara da bakmak
Lazim.

Siz de anneniz de sürekli adama kötü bir ailen var diye laf sokmuşsunuz. Adama beni ailenden kaçış yolu olarak görme demeniz ne kadar ayıp. Zayıf bir yönünü bulmuşsunuz her fırsatta üstüne gitmişsiniz. İnsanın biraz haddini bilmesi gerek. evinizde yaşasa sürekli başına da kakardınız.

Ayrıca anneniz çok despot bir insan. Adamın nerde yaşayacağına anneniz mi karar verecek? Ne alaka yani. Bu tarz davranışlar sergilemesine izin vermemeniz gerekirdi.

Adam hakli ya. "sen kendi ailene bak" derseniz bozulur tabi. Bu cumlr uzerine Annenizin teklifi iyi niyetli görünmüyor. Kendi anasi evine almiyorken biz kapimizi actik demeyecegi ne malum? Tum bunlarin ustune "evlilik ailenden kacis yolu degil" demissiniz. Gurur kirici cümleler bunlar

Şamar oğlanına dönmüş adam

İyi niyet değil bu. Hiçbiriniz iyi niyetli değilsiniz. Ben eşime herkesin içinde sesimi bile yükseltmem. Bakın bu saygıdır. Biz 100 kavga ettiysek insanlar 1 ini bilir. Böyle her şeyi ortada yaşarsanız itibarınız kalmaz. Herkes bilmiş olur birden yola sokmaya kalkar, ya sizin zorunuza gider ya eşiniz olacak adamın.

Hayır telefonda bitti dedikten sonra bugün hiç aramadım ama daha hatalı olduğumu biliyorum yani eğer devam edecekse araması konuşması gereken benim. Aslında beni de rahatsız eden şey bunu kompleks haline getirmiş olması ben gururluyum hiçbir şeyi kabul etmem modunda ama ikimizin de fedakarlık yapması gereken şeyler var. Örneğin o ev olursa ben gönlümce içini yaptıracağım kirada olmayacağız ama sorun çıkarıyor bu konuda.
Anne, kiz ettiğiniz laflara bakılırsa ailenizin evinde yaşamak istememesi gayet yerinde bir karar olmuş. Öncesinde rahatsız edici bir tavir görmüştür muhtemelen.

Anneniz muhtemelen dominant bir karakter sizin üzerinizde baskın veya diğer çocukları üzerinde baskın olabilir ve bu durumu damatları ve gelinleri üzerine de sürdürebileceğini düşünüyor ancak gerçek öyle değil. Eski konuyu hatırlıyorum adam abisinin huzuru bozulmasın yengesiyle sorun yaşıyor diye kendi evine gitmeyen teyzesine kalan bir adamdı ve bu konuyu zaten aranızda çözmüştünüz. Düzenli bir işi olan insan için özellikle başkasının evinde kalmak çok zor hazırlanmak düzen kurmak açısından diyorum. Bu durum gururun önüne geçseydi zaten siz ilk teklif ettiğinizde kabul ederdi. Bu işin çok dönüşü yok gibi duruyor maalesef anneniz de herkes üzerinde hakimiyet kuramayacağını umarım öğrenmiştir
Evet annem dominant bir karakter fakat biz bir aile olacağız annemin tavırlarını netliğini o en başından beri biliyordu zaten. Dediğim gibi annemin yaptığı doğru demiyorum ama bunun için üzerime bu kadar gelmesi de doğru değil. Ben barışmak istiyorum ama bakalım artık hayırlısı.

Ay ben olsam bende istemem. Sanki sokaklara düşmüş, kotu yollardan toplamislqr gibi davraniyolar adama.

analı kızlı adama demedikleri kalmamış bir de ne dedik ki biz iyi niyetliyiz diyorlar. Valla adam bundan ayrılması verdiği en iyi karar olabilir. Erkek annesi ne kadar kaynanalık yapıyorsa konu sahibinin annesi de tam bir kaynana

Size düşen kısım nedir bahsi geçen fedakarlıktan?

Koca adama cocuk gibi yok surda kal yok burda kal , bu ne curet ya . Ne ilgilendiriyor nerede kalacagi ? Evlenenince ayni evde kalmayacak mi nasilsa ? Annesi misin babasi misin ne bu israr ? Simdiden bunu yapan evlenince herseye karisir adam kurtulmus . Adam kendi de dile getirmis gururum diye , ne haddine yani ?? Bence once birey olmayi ogren annen kararlarina karismasin ne senin ne adamin sonra evlenirsin . Erkek olsam aninda bititrdim adam yine gurur fln demis . İlginc .anneci erkekleri gomuyoruz burda birey olamamis kadinlara da bakmak
Lazim.
Elbette beni ilgilendiriyor onun nerede kaldığı ve beraber nerede yaşayacağımız.

Evet annem dominant bir karakter fakat biz bir aile olacağız annemin tavırlarını netliğini o en başından beri biliyordu zaten. Dediğim gibi annemin yaptığı doğru demiyorum ama bunun için üzerime bu kadar gelmesi de doğru değil. Ben barışmak istiyorum ama bakalım artık hayırlısı.

Akıllı adamsa barışmaz

Azıcık aklı varsa barışmaz.

Sizin her mesajınız ayrı rahatsız edici. Başından beri annenizin huyunu bilmesi hep kabulleneceği anlamına gelmiyor. Ona bakarsanız siz de onun ailesinin sorunlu olduğunu bile bile evlenecektiniz, sonradan vay efendim neden böyle diye şikayet etmeye hakkınız kalmayacaktı sizin mantığa göre.

X