- 22 Mart 2021
- 2.364
- 18.996
- Konu Sahibi ogretmen98
Daha yolun başında "Senin ailen, benim ailem" olayına böyle hardcore girdiyseniz zaten dikiş tutmaz bu evlilik. Daha kaç kere dökülür saçılır ortalara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de bu zamana kadar onun ailesinin sorunlarında ona destek oldum ilişkimiz için başka şehirde olan bir işten vazgeçtim. Bunları onu sevdiğim için yaptım onun da bu konuda tevazu göstermesi gerekiyordu.Size düşen kısım nedir bahsi geçen fedakarlıktan?
Evet kabul etmesi gerekmiyor ben hatalı olduğunu söylüyorum zaten sadece bunu bu kadar büyütmek gerekmiyordu bahsettiğim şey bu.Sizin her mesajınız ayrı rahatsız edici. Başından beri annenizin huyunu bilmesi hep kabulleneceği anlamına gelmiyor. Ona bakarsanız siz de onun ailesinin sorunlu olduğunu bile bile evlenecektiniz, sonradan vay efendim neden böyle diye şikayet etmeye hakkınız kalmayacaktı sizin mantığa göre.
Ben de bu zamana kadar onun ailesinin sorunlarında ona destek oldum ilişkimiz için başka şehirde olan bir işten vazgeçtim. Bunları onu sevdiğim için yaptım onun da bu konuda tevazu göstermesi gerekiyordu.
Nişanlıniz annenizin dominant tavirlarini çekmek zorunda falan değil. Annenizin tavrını bilmesi, her denileni yapması anlamına gelmiyor. Siz eş değil kukla arıyorsunuz kendinize ve annenize. Aklı olan da bu saçmalığı kabul etmez.Evet annem dominant bir karakter fakat biz bir aile olacağız annemin tavırlarını netliğini o en başından beri biliyordu zaten. Dediğim gibi annemin yaptığı doğru demiyorum ama bunun için üzerime bu kadar gelmesi de doğru değil. Ben barışmak istiyorum ama bakalım artık hayırlısı.
Evet kabul etmesi gerekmiyor ben hatalı olduğunu söylüyorum zaten sadece bunu bu kadar büyütmek gerekmiyordu bahsettiğim şey bu.
analı kızlı adama demedikleri kalmamış bir de ne dedik ki biz iyi niyetliyiz diyorlar. Valla adam bundan ayrılması verdiği en iyi karar olabilir. Erkek annesi ne kadar kaynanalık yapıyorsa konu sahibinin annesi de tam bir kaynana
Baristiktan sonrada siz ve anneniz ayni tavirda olacaksaniz, barismanizinda bir anlami olmaz benceEvet annem dominant bir karakter fakat biz bir aile olacağız annemin tavırlarını netliğini o en başından beri biliyordu zaten. Dediğim gibi annemin yaptığı doğru demiyorum ama bunun için üzerime bu kadar gelmesi de doğru değil. Ben barışmak istiyorum ama bakalım artık hayırlısı.
Şu an nerde kaldığı ilgilendirmiyor sonrası için de adam kendi kirasını ödediği evde kalmak istiyor belki de ailenize minnet etmek istemiyor. Haklı olduğunu da görüyoruz.Elbette beni ilgilendiriyor onun nerede kaldığı ve beraber nerede yaşayacağımız.
şu ekonomide hazırda ev varken mantıksız bişey aslında ev kiralamak amaBiz bağımsız olarak ev kiralayalım istiyor.
Gayette yüzüne vurmuşsunuz. Daha ne yapacaksınız?Hanımlar merhaba. Daha önce bahsettiğim olayları hatırlayanlar vardır ben yine çok kısa özet geçmek istiyorum. Nişanlım ailesiyle yaşamıyordu yengesi onu istemediği için biz bu konuyu konuşup çözmüştük kendi aramızda. Sonra babamın evinde yaşamayı kabul etmedi akrabalarında kalıyordu annem senin söylemenle olmaz ben çağırıp konuşayım bir yolunu bulalım dedi. Çağırdık annem o evde kal eşyalarınızı yaparsanız yine istiyorsan için rahat edecekse kira ver cüzi bir miktar evi zaten biz kızımıza vereceğiz ev sizin eviniz dedi anneme de hayır olmaz dedi kabul etmedi kesinlikle annem de biz senin düşmanın mıyız bu kadar ters davranacağın insanlar biz değil kendi ailene bak tarzında bir şeyler söyledi. Nişanlım anneme hiç cevap vermedi tartışma çıkarmadı ama annem daha çok üstüne gitti. Annem en sonunda benim içime sinmiyordu zaten kızım senin ailenle yapamaz deyince nişanlım siz bilirsiniz dedi çıktı gitti sonra. Aslında annemin kızdığı şey evde oturmaması değil sanki biz düşmanmışız yüzüne vuracakmışız gibi davranıyor biz kızımız için yapıyoruz diye düşünmesiydi. Ben orta yolu bulmaya çalıştım. Nişanlım başta bana çok tepkiliydi annem de kesinlikle kalacak diyordu ama ikisi de sakinleşince ertesi gün öğlen arası annemi aldık bir yemek yedik beraber onun annesi de gelmişti barıştılar durum toparlandı hemen. Sanırım biraz aceleci davrandım ben ama yemekten sonra nişanlım sürekli üstüme gelmeye devam etti. Eğer o gün görüşememişsek akşam telefonda konuşuruz dün konuşurken bu konuyu açtı kavga etmeye başladık. Bana sana olan sevgimden dolayı gururumun ayaklar altına alınmasına izin verdim sen de buna göz yumdun seni artık o kadar seviyor muyum bilmiyorum dedi. Ben de şok oldum tabi sevmiyorsan kalsın o zaman dedim o da hemen bir karar vermeyelim zamana bırakalım düşünmek istiyorum dedi ama ben kabul etmedim bu konuda aklında en ufak bir şüphe varsa kalsın zaten dedim. Bide evlilik ailenden kaçış yolu değil beni bunun için kullanmana izin vermem deyince çok sinirlendi daha olmaz zaten dedi bitirdik hem de telefonda. Ben daha babama söylemedim anneme ve kardeşlerime söyledim sadece. Babama söylersem geri dönüşü olmaz biter yani. Şimdi bir yanım aramak istiyoru ama çok yüzgöz olduk biliyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Dediğim dedik bir kaynananın güdümüne girmesi gerekmiyor bunlara karşılık verebilmesi için. Madem ailenize bu kadar güveniyorsunuz, evi üstünüze yapsınlar siz de kirasını alın? Eğer barışırsanız ortak evinizi beraber alırsınız. Sizi düşünen bir aileniz varsa bunu kabul ederler, yok mok diyorlarsa amaç sizi yönetmektir destek olmak değil.Ben de bu zamana kadar onun ailesinin sorunlarında ona destek oldum ilişkimiz için başka şehirde olan bir işten vazgeçtim. Bunları onu sevdiğim için yaptım onun da bu konuda tevazu göstermesi gerekiyordu.
Rahatsız eden şeyler varsa benimle konuşabilirdi ben onunla her şeyi konuşmaya çalıştım. Aileme minnet falan etmeyecekti zaten ben istiyordum o evde kalmayı ve bizi çok rahatlacaktı onun için de iyi olacaktı ama bu konuyu kompeks haline getirdi. Ayrıva sonrasında gururunu ayaklar altına alınacaksa yemeğe gelmeyebilirdi sonra daha büyük kavga çıkarmaya başladı. Ben annemin dedikleri doğru demiyorum asla sadece konuşursak çözebilir miyiz onu düşünüyorum.Şu an nerde kaldığı ilgilendirmiyor sonrası için de adam kendi kirasını ödediği evde kalmak istiyor belki de ailenize minnet etmek istemiyor. Haklı olduğunu da görüyoruz.
Daha önce de rahatsız eden şeyler olmuş demek ki hayır kalmak istemiyorum demiş adam.
Benim sevgilim şu an bana sen ailene bak diyemez mesela. İsterse benim ailem bin beter olsun, yine de diyemez.Büyütmek gerekiyor hatta nişan atmak gerekiyor ki onu da yapmış adam. Sizin basit gibi gördüğünüz şeyler basit değil. dominant annede büyüyen sizsiniz adam değil
Biz burada gelin adaylarına nasıl kv kp evinde oturma diye tavsiye veriyorsak karşı tarafta bunu isteyebilir.Biz bağımsız olarak ev kiralayalım istiyor.
Belkide bu konuda gurur yapmasini gerektirecek tavirda oldular ki boyle keskin hayir demis hem konu sahibi ve annesindende bu sinyali aliyorum nedenseşu ekonomide hazırda ev varken mantıksız bişey aslında ev kiralamak ama
çok gururlu bi tip
bu kadar gurur zarar verir insana
geliri gerçekten çok iyiyse sorun yok ama dar gelirli olmasına rağmen
bunun gururu yüzünden sana da ekonomik sıkıntı çektirmeye hakkı yok bence
kim ister ki orada hazırda ev dururken her ay ev kirasına en az 10-15 bin bayılmak?
yenge istemiyor diye kendi aile evine gitmiyor falan gururlu ama pasif de biri olduğunu düşündüm mesela ben
yenge gibi aileye sonradan dahil olan birinin onu kendi babasının evinde istememe hakkı yok
sırf yenge istemedi diye akrabalarda sürünmesi saçma değil mi
9 yıllık eşim bu sözü ne bana söyler ne de ben ona söylerim. Konu sahibi çok basit görüyor bu sözü çünkü baskıcı bir ailede büyümüş. Can acıtıcı sözler normal sayılmış.Benim sevgilim şu an bana sen ailene bak diyemez mesela. İsterse benim ailem bin beter olsun, yine de diyemez.
Her şeyin bir sınırı vardır. Aileme dil uzatamaz kocam da olsa. Şimdi desin şimdi harcarım kendisini. Bazı insanların prensipleri var. Benimle istediği gibi tartışabilir, bağır çağır kavga fark etmez. Ama aileye giremez. Konu sahibi bunu anlamıyor. Ne var canım adamın ailesine laf ettiysek kıvamında hala.