Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

şu ekonomide hazırda ev varken mantıksız bişey aslında ev kiralamak ama
çok gururlu bi tip
bu kadar gurur zarar verir insana
geliri gerçekten çok iyiyse sorun yok ama dar gelirli olmasına rağmen
bunun gururu yüzünden sana da ekonomik sıkıntı çektirmeye hakkı yok bence
kim ister ki orada hazırda ev dururken her ay ev kirasına en az 10-15 bin bayılmak?
yenge istemiyor diye kendi aile evine gitmiyor falan gururlu ama pasif de biri olduğunu düşündüm mesela ben
yenge gibi aileye sonradan dahil olan birinin onu kendi babasının evinde istememe hakkı yok
sırf yenge istemedi diye akrabalarda sürünmesi saçma değil mi

Laf yediği aşağılandığı yerde kiraya gitsin. Çok güzel bakış açısı

Ben de bu zamana kadar onun ailesinin sorunlarında ona destek oldum ilişkimiz için başka şehirde olan bir işten vazgeçtim. Bunları onu sevdiğim için yaptım onun da bu konuda tevazu göstermesi gerekiyordu.

Hayir gerekmiyor. O evde kalmayi teklif ederken eminim anneniz "benim malım" enerjisini nisanliniza hissettirmistir. Bir ev icin adam gururundan vaz mi gecsin? Size normal gelen seyler aslinda fszlasiyla anormal

9 yıllık eşim bu sözü ne bana söyler ne de ben ona söylerim. Konu sahibi çok basit görüyor bu sözü çünkü baskıcı bir ailede büyümüş. Can acıtıcı sözler normal sayılmış.
Annesi laf geçiremeyince resmen adama karşılık vermek için laf sokmuş. Hadi diyelim klasik kayınvalide, konu sahibine ne oluyor? Ailenden kaçmak için benimle evleniyorsun ne demek? Adam da hiçbir şeyden kaçmıyorum buyur al yüzüğü der çekilir tabi. Ben esas nişanı atmasına bu kadar şaşırmasına şaşırdım. Daha ne olacaktı nişan atmak için?

Hanımlar merhaba. Daha önce bahsettiğim olayları hatırlayanlar vardır ben yine çok kısa özet geçmek istiyorum. Nişanlım ailesiyle yaşamıyordu yengesi onu istemediği için biz bu konuyu konuşup çözmüştük kendi aramızda. Sonra babamın evinde yaşamayı kabul etmedi akrabalarında kalıyordu annem senin söylemenle olmaz ben çağırıp konuşayım bir yolunu bulalım dedi. Çağırdık annem o evde kal eşyalarınızı yaparsanız yine istiyorsan için rahat edecekse kira ver cüzi bir miktar evi zaten biz kızımıza vereceğiz ev sizin eviniz dedi anneme de hayır olmaz dedi kabul etmedi kesinlikle annem de biz senin düşmanın mıyız bu kadar ters davranacağın insanlar biz değil kendi ailene bak tarzında bir şeyler söyledi. Nişanlım anneme hiç cevap vermedi tartışma çıkarmadı ama annem daha çok üstüne gitti. Annem en sonunda benim içime sinmiyordu zaten kızım senin ailenle yapamaz deyince nişanlım siz bilirsiniz dedi çıktı gitti sonra. Aslında annemin kızdığı şey evde oturmaması değil sanki biz düşmanmışız yüzüne vuracakmışız gibi davranıyor biz kızımız için yapıyoruz diye düşünmesiydi. Ben orta yolu bulmaya çalıştım. Nişanlım başta bana çok tepkiliydi annem de kesinlikle kalacak diyordu ama ikisi de sakinleşince ertesi gün öğlen arası annemi aldık bir yemek yedik beraber onun annesi de gelmişti barıştılar durum toparlandı hemen. Sanırım biraz aceleci davrandım ben ama yemekten sonra nişanlım sürekli üstüme gelmeye devam etti. Eğer o gün görüşememişsek akşam telefonda konuşuruz dün konuşurken bu konuyu açtı kavga etmeye başladık. Bana sana olan sevgimden dolayı gururumun ayaklar altına alınmasına izin verdim sen de buna göz yumdun seni artık o kadar seviyor muyum bilmiyorum dedi. Ben de şok oldum tabi sevmiyorsan kalsın o zaman dedim o da hemen bir karar vermeyelim zamana bırakalım düşünmek istiyorum dedi ama ben kabul etmedim bu konuda aklında en ufak bir şüphe varsa kalsın zaten dedim. Bide evlilik ailenden kaçış yolu değil beni bunun için kullanmana izin vermem deyince çok sinirlendi daha olmaz zaten dedi bitirdik hem de telefonda. Ben daha babama söylemedim anneme ve kardeşlerime söyledim sadece. Babama söylersem geri dönüşü olmaz biter yani. Şimdi bir yanım aramak istiyoru ama çok yüzgöz olduk biliyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Madem o evi size verecek aileniz ozaman orayı kiraya verin. Nisanlınız da kendi maaşıyla ev kiralarsin sizde kira geliriyle eşya falan alırsınız. Çalışıyor gibi her ay düzenli paranız yatar hesabınıza.

Birde çocuk ayrılmak istememiş sizde hemen kestirip atmışsınız. O da ailesiyle konuşmamış olabilir. Konuşsaydı ailesinden birileri mutlaka arardı.

Annesi laf geçiremeyince resmen adama karşılık vermek için laf sokmuş. Hadi diyelim klasik kayınvalide, konu sahibine ne oluyor? Ailenden kaçmak için benimle evleniyorsun ne demek? Adam da hiçbir şeyden kaçmıyorum buyur al yüzüğü der çekilir tabi. Ben esas nişanı atmasına bu kadar şaşırmasına şaşırdım. Daha ne olacaktı nişan atmak için?

Kapısında kul köle olacak sandı. Kendi ailesi destek olmamış adama biz destek olduk soluğu bizi kollarımızda alır sandı. Ama akıllı adammış ki yememiş bu numaraları

Anneniz yanlış yapmış. Ailenizin evinde oturmak istememesi gayet normal, istemiyorsa istemiyordur. Aileniz insanların tercihlerine saygı duymayı öğrenmeli. Her şey hep onların istediği gibi olamaz. Kendi ailene bak demek zaten yüzüne vurmak oluyor. Ayrılmanız iyi olmuş. Siz ailenizden bağımsız bir birey olamamışsınız belli ki. Sizin aileniz her zaman evliliğinize dahil olacak. Davranışlarıyla bunu göstermişler. Nişanlınızın yaralı tarafını bulmuş ailecek ordan vurmuşsunuz resmen

Kendi aynı muameleyi görse garanti olsun diye birkaç kere atar nişanı. Ama elin oğlu sussun kabullensin. Ev var işin ucunda boru mu? Hanımağa anası vermekten vazgeçer belki evi aman diyim.

Kapısında kul köle olacak sandı. Kendi ailesi destek olmamış adama biz destek olduk soluğu bizi kollarımızda alır sandı. Ama akıllı adammış ki yememiş bu numaraları
İyi niyetle kira vermesin, rahat edin vs. diye açıklıyor konu sahibi. Ama iş öyle değil. İyi niyet karşı taraf sağ olun ama istemiyoruz dediğinde biter. Hııı demek benim istediğim gibi yapmayacaksın, senin de ailen şöyle demek iyi niyet değil.
Ne kadar ne olursa olsun adamın ailesi ya. Zoruna gitmiştir illa ki.

Madem o evi size verecek aileniz ozaman orayı kiraya verin. Nisanlınız da kendi maaşıyla ev kiralarsin sizde kira geliriyle eşya falan alırsınız. Çalışıyor gibi her ay düzenli paranız yatar hesabınıza.

Birde çocuk ayrılmak istememiş sizde hemen kestirip atmışsınız. O da ailesiyle konuşmamış olabilir. Konuşsaydı ailesinden birileri mutlaka arardı.
Ben kiraya çıkmak istemedim evi dekore etmek istiyordum. Ben fazla tepki gösterdim çünkü çok üstüme geldi haksız değil kesinlikle haklı. Evet arardı mutlaka bu akşam arayıp konuşacağım hayırlısı olsun

Kendi aynı muameleyi görse garanti olsun diye birkaç kere atar nişanı. Ama elin oğlu sussun kabullensin. Ev var işin ucunda boru mu? Hanımağa anası vermekten vazgeçer belki evi aman diyim.
İşte kayınvalidesi ve nişanlısı senin de ailen şöyle, benim oğlum zaten senin ailenle yapamaz dedi diye konu açsa 14455 sayfa millet ayrıl diye tavsiye verirdi. Yalan mı yani?

İyi niyetle kira vermesin, rahat edin vs. diye açıklıyor konu sahibi. Ama iş öyle değil. İyi niyet karşı taraf sağ olun ama istemiyoruz dediğinde biter. Hııı demek benim istediğim gibi yapmayacaksın, senin de ailen şöyle demek iyi niyet değil.
Ne kadar ne olursa olsun adamın ailesi ya. Zoruna gitmiştir illa ki.

İkna etmeye çalışması bile çok saçma. Sen ailene bak deyip ikna etmeye çalışmış. Şaka gibi

Ne numarası hanımefendi? Babam bize ev vermek destek olmak zorunda mı nişan takımı bile ben aldım sesim çıkmadı. Ben o evde oturmak istiyorsam fedakarlık yapmak zorundaydı. Ben annemin veya kavga esnasında benim tavrım doğru demiyorum asla konuşup özür dileyeceğim barışacağım zaten nişanlımla.

İkna etmeye çalışması bile çok saçma. Sen ailene bak deyip ikna etmeye çalışmış. Şaka gibi
İstediği kadar sorunları olsun ailesiyle adamın. Evle ne alaka ya? Ben onu da çözemedim. Ailen kötü, o zaman gel bizim evde otur bizim oğlumuz ol falan mı? Ne bileyim belki adam kendi ailesinin yerine kayın ailesini koymak istemiyordur?
Her ailesi sorunlu insan yeni aile edinmek mi istiyor?

Ne numarası hanımefendi? Babam bize ev vermek destek olmak zorunda mı nişan takımı bile ben aldım sesim çıkmadı. Ben o evde oturmak istiyorsam fedakarlık yapmak zorundaydı. Ben annemin veya kavga esnasında benim tavrım doğru demiyorum asla konuşup özür dileyeceğim barışacağım zaten nişanlımla.

Fedakarlık annenizin emrinin altına girmek mi hanımefendi? Bence barışmayın rahat bırakın adamı. Kendi baskıcı hayatınıza onu da çekmeyin çünkü fazla sürmez evliliğiniz

Bu kafada devam edin muhtemelen barışmayı da kulağınızın arkasında göreceksiniz.

Siz 25 yaşında görünüyorsunuz doğruysa, nişanlınız da 25+ desek sizce bu yaşta nişanlısına hayır dediyse bunun ayrıca teyide ihtiyacı var mıdır? Bence yoktur.
Hadi diyelim anneniz bir kere teklif etti. Ne diye üsteleyip de illa çirkinleşsin diye uğraşıyor, sonra da laf sokuyor?
Ataya saygı her dediğini yapmak değildir. Adam kibarca hayır demiş, anneniz bir ev yüzünden kızım senle yapamaz ayrılın demeye getirmiş. Bu nasıl bir tepkidir?
Ohoooo sen bir de benim kayınvalideyi ve kayınpederimi gör. Hem hayatına müdahil olurlar. İstekleri olmazsa yani yönrtemezse laf sokar eleştirir hala yapmazsan psikolojik baskı yapar o da yetmez ağlar manüpüle eder seni siz o zaman eşimin ailesinden kaçın....

İstediği kadar sorunları olsun ailesiyle adamın. Evle ne alaka ya? Ben onu da çözemedim. Ailen kötü, o zaman gel bizim evde otur bizim oğlumuz ol falan mı? Ne bileyim belki adam kendi ailesinin yerine kayın ailesini koymak istemiyordur?
Her ailesi sorunlu insan yeni aile edinmek mi istiyor?
evinde kalmıyordu zaten akrabasında kalıyordu sorunlardan dolayı düğün 6 ay sonra o zamana kadar orada kalacaktı bizde evi ve eşyaları yaptıracaktık o süreçte öyle düşündük yani

X