Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

İster. Kendi ailesi ile arası açık diye eş ailesine eklemlenecek diye bir olay yok ki.
Eş ailesine eklemlenmesine gerek yokki. Insanlar kızlarına ev vermek istiyorlar, kızları kirada oturmasin, geçim sıkıntısı çekmesin diye. Bunu yapmalarının onun ailevi sorunlarıyla bi alakasi yok. Gel beraber yaşayalım diyen yok, al bu evde otur demişler sadece. Benim ailem kötüyken onlar iyi olmasın diye düşünmek iyi niyetli değil. Ne yapsın o ailesiyle iyi değil diye kızda ailesiyle kötü mü olsun?

Eş ailesine eklemlenmesine gerek yokki. Insanlar kızlarına ev vermek istiyorlar, kızları kirada oturmasin, geçim sıkıntısı çekmesin diye. Bunu yapmalarının onun ailevi sorunlarıyla bi alakasi yok. Gel beraber yaşayalım diyen yok, al bu evde otur demişler sadece. Benim ailem kötüyken onlar iyi olmasın diye düşünmek iyi niyetli değil. Ne yapsın o ailesiyle iyi değil diye kızda ailesiyle kötü mü olsun?
Kötülük böyle bir şey değil ki. Minnet etmemek niye kötü olmak olsun. Konu sahibi az geride ailesinin kurallarından falan bahsetti, onunla olmak isteyen o kurallara uymak zorundaymış, Allah var o da eşinin kurallarına uyacakmış, ama bu kurallar çakışırsa, işte orası fena.

İster. Kendi ailesi ile arası açık diye eş ailesine eklemlenecek diye bir olay yok ki.
Katıp eski konusu var. Kızın arada söyledikleri var.Nisanlinin şartı var. İlk konuda tüm suçlu anne, nişanlı da karakter sahibi adam gibi görünüyor. Ama öyle değil bence.
Nisanlinin abisinin zeka geriliği var( olabilir, düşmez kalkmaz bir Allah, herkesin bir rahatsizligi var) buna rağmen gibip pek de normal olmayan bir kızı kaçırıyor,ikisi de çalışmıyor, bunun üzerine nisanliya silah çekiliyor, nisanlinin okul çağında bir kız kardeşi var, annenin sadece emekli maaşı, ortada ne kiralık ev var ne eşya. Adam yenge gelince evden kaçıyor. Ama bir türlü şundan bundan demiyor. Tam kapali kutu. Su anda bu adam o eve yardım etmiyor mu? Ekonomi belli tabi ki de ediyor. Bu durumda konu sahibinin annesi despot da olsa, dikte de etse kızının başına geleceği görüyor. Baba da zaten düğün hemen olmasın istemiş. Eğer ailenin evini kabul etmiyorsa getirecek anahtari koyacak, ben ev tuttum yaza kadar döserim, teklifiniz için çok teşekkür ederim, çok naziksiniz der. Ya da hayatım bizde durum kötü, durumu toparlayincaya kadar sen eziyet çekme o eve geçelim diyebilir. Konu sahibi nişanlısı aile evine gitmeyince eve çık diyor. 6 aylığına kira veremem diyor. Teyzede kalıyor. O zaman hiç girmeyecek nisan, düğün işine. Bekle para biriktireyim o zaman diyecek.
Konu sahibinin annesi ile kendi yengesini aynı kefeye koyuyor.
Çözümü ise başka şehire taşınalım. Hadi taşındı. Konu sahibi kira için didinirken, çocuk bakarken hiç destekçisi olmayacak. Bu sefer hadi annemi, kız kardeşimi çağıralım diyecek. Zaten kız kardeş ile yengeyi aynı evde de tutmak istemeyecektir. Bunlar olurken kızın annesi de oyun dışı kalacak.
İstediği kadar hayır desin konu sahibi, nişanlısı kız kardeşini yenge ile o evde bırakmaz.
Adam anasını kardeşini alırken konu sahibi de bi zahmet öylece bakmasın. Bunun çözümü babasının evini dayatmak değil.

Anneniz cok hadsiz kendini ne zannediyor kalmak zorundami basbaya yuzune vurmus ve sizde annenizin gazina gelen birisiniz evden kacis olarak sizi neden gorsun sacmalamissiniz yani cocuk baska sehirde yasama sarti koymakta baya hakli ama siz yapabilirmisiniz bilmiyorum

Kötülük böyle bir şey değil ki. Minnet etmemek niye kötü olmak olsun. Konu sahibi az geride ailesinin kurallarından falan bahsetti, onunla olmak isteyen o kurallara uymak zorundaymış, Allah var o da eşinin kurallarına uyacakmış, ama bu kurallar çakışırsa, işte orası fena.
Ama konu sahibi kural dediğim anne babaya saygı göstermek diye açıkladı. Ailem ne derse o olacak gibi bir tavrı yok. Ama adam annesiyle araya mesafe koymaktan bahsediyor. Sebep ne, onlara ev vermek istemeleri...
Evlenirken eş ailesine minnet etmeyi bende istemem ama bu konuda durum farklı. Kendi ailesiyle sorunları olmasa kabul eder o evde oturmayı.

Hanımlar merhaba. Daha önce bahsettiğim olayları hatırlayanlar vardır ben yine çok kısa özet geçmek istiyorum. Nişanlım ailesiyle yaşamıyordu yengesi onu istemediği için biz bu konuyu konuşup çözmüştük kendi aramızda. Sonra babamın evinde yaşamayı kabul etmedi akrabalarında kalıyordu annem senin söylemenle olmaz ben çağırıp konuşayım bir yolunu bulalım dedi. Çağırdık annem o evde kal eşyalarınızı yaparsanız yine istiyorsan için rahat edecekse kira ver cüzi bir miktar evi zaten biz kızımıza vereceğiz ev sizin eviniz dedi anneme de hayır olmaz dedi kabul etmedi kesinlikle annem de biz senin düşmanın mıyız bu kadar ters davranacağın insanlar biz değil kendi ailene bak tarzında bir şeyler söyledi. Nişanlım anneme hiç cevap vermedi tartışma çıkarmadı ama annem daha çok üstüne gitti. Annem en sonunda benim içime sinmiyordu zaten kızım senin ailenle yapamaz deyince nişanlım siz bilirsiniz dedi çıktı gitti sonra. Aslında annemin kızdığı şey evde oturmaması değil sanki biz düşmanmışız yüzüne vuracakmışız gibi davranıyor biz kızımız için yapıyoruz diye düşünmesiydi. Ben orta yolu bulmaya çalıştım. Nişanlım başta bana çok tepkiliydi annem de kesinlikle kalacak diyordu ama ikisi de sakinleşince ertesi gün öğlen arası annemi aldık bir yemek yedik beraber onun annesi de gelmişti barıştılar durum toparlandı hemen. Sanırım biraz aceleci davrandım ben ama yemekten sonra nişanlım sürekli üstüme gelmeye devam etti. Eğer o gün görüşememişsek akşam telefonda konuşuruz dün konuşurken bu konuyu açtı kavga etmeye başladık. Bana sana olan sevgimden dolayı gururumun ayaklar altına alınmasına izin verdim sen de buna göz yumdun seni artık o kadar seviyor muyum bilmiyorum dedi. Ben de şok oldum tabi sevmiyorsan kalsın o zaman dedim o da hemen bir karar vermeyelim zamana bırakalım düşünmek istiyorum dedi ama ben kabul etmedim bu konuda aklında en ufak bir şüphe varsa kalsın zaten dedim. Bide evlilik ailenden kaçış yolu değil beni bunun için kullanmana izin vermem deyince çok sinirlendi daha olmaz zaten dedi bitirdik hem de telefonda. Ben daha babama söylemedim anneme ve kardeşlerime söyledim sadece. Babama söylersem geri dönüşü olmaz biter yani. Şimdi bir yanım aramak istiyoru ama çok yüzgöz olduk biliyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum

Konuştum ve çok kısa bahsetmek istiyorum. Sanırım daha çıkmaz bir şeyin içine girdik. Çokça Özür diledim evin önemli olmadığını söyledim. O da evlendiğimizde başka bir şehre yerleşmemiz şartıyla devam edeceğini annemle minimum seviyede görüşmek istediğini ailelerden yana artık problem istemediğini beni çok sevdiğini ama burada yürümeyeceğini söyledi. Annemin yanında olunca ona benziyormuşum öyleymiş. Sen düşün karar ver sonra ayrılma veya devam etme süreci oturup yüz yüze konuşalım ama ailelerle bunu şimdi paylaşmayalım önce kendimiz karar verelim dedi. Düşünüp haber vereceğim işte.
Yol yakınken dönün aileler araya girdiyse zor yürür tekrar birleşseniz bile hep önünüze gelecektir. Tabi şunu da belirtmek isterim anneniz çok haksız ve sizin de ses etmeyişiniz olayı bitirmiş zaten.Siz kimle olursanız olun belli ki anneniz sizi hep yönlendirecek bu şekilde de kim olursa olsun yürümez.

Katıp eski konusu var. Kızın arada söyledikleri var.Nisanlinin şartı var. İlk konuda tüm suçlu anne, nişanlı da karakter sahibi adam gibi görünüyor. Ama öyle değil bence.
Nisanlinin abisinin zeka geriliği var( olabilir, düşmez kalkmaz bir Allah, herkesin bir rahatsizligi var) buna rağmen gibip pek de normal olmayan bir kızı kaçırıyor,ikisi de çalışmıyor, bunun üzerine nisanliya silah çekiliyor, nisanlinin okul çağında bir kız kardeşi var, annenin sadece emekli maaşı, ortada ne kiralık ev var ne eşya. Adam yenge gelince evden kaçıyor. Ama bir türlü şundan bundan demiyor. Tam kapali kutu. Su anda bu adam o eve yardım etmiyor mu? Ekonomi belli tabi ki de ediyor. Bu durumda konu sahibinin annesi despot da olsa, dikte de etse kızının başına geleceği görüyor. Baba da zaten düğün hemen olmasın istemiş. Eğer ailenin evini kabul etmiyorsa getirecek anahtari koyacak, ben ev tuttum yaza kadar döserim, teklifiniz için çok teşekkür ederim, çok naziksiniz der. Ya da hayatım bizde durum kötü, durumu toparlayincaya kadar sen eziyet çekme o eve geçelim diyebilir. Konu sahibi nişanlısı aile evine gitmeyince eve çık diyor. 6 aylığına kira veremem diyor. Teyzede kalıyor. O zaman hiç girmeyecek nisan, düğün işine. Bekle para biriktireyim o zaman diyecek.
Çözümü ise başka şehire taşınalım. Hadi taşındı. Konu sahibi kira için didinirken, çocuk bakarken hiç destekçisi olmayacak. Bu sefer hadi annemi, kız kardeşimi çağıralım diyecek. Zaten kız kardeş ile yengeyi aynı evde de tutmak istemeyecektir. Bunlar olurken kızın annesi de oyun dışı kalacak.
İstediği kadar hayır desin konu sahibi, nişanlısı kız kardeşini yenge ile o evde bırakmaz.
Evet maddi olarak destek oluyor onlara olabilir beni ilgilendirmez hatta ben annesini kardeşini perişan etmediği için gurur duydum hep onunla ama belki ileride şehir dışına gittiğimizde kız kardeş gelsin anne gelsin vs. diyecek gibi geliyor bana. Çünkü dediğiniz gibi abi ve yengeden herkes rahatsız. Ben yarına bir terapi seansı ayarladım ondan sonra biraz düşünüp kararımı vereceğim ama şu an için kalbim kalması yönünde. Hayırlısı olsun

Dediğim gibi ev şehir öbür ucunda. Yani merkezde bir yerde kiraya çıksak daha yakın olacağız her iki tarafa da. Öyle olsun istiyor zaten. Kimseyle görüşmeyelim annesi ve kız kardeşinden başka herkesten uzak kalalım istiyor.

Bu kadar şüphe ile yaşanmaz, ayrılsın bari. Bunların çözümü de konu sahibinin ailesinin evi değil. Adam yine alır anasını kardeşini o evden, ayrı ev açar, daha çok işine gelir kayınbabasının evinde olsa. Kayınbaba sayesinde vermediği kira da anasına gardaşına fazlası ile akardı. Adam zaten iyi kazanıyormuş. O yüzden ayrı şehir fikrinin altındaki nedenin bu olduğunu düşünmüyorum. Kaç tane yeni nesil erkek tanıyorsun ki bu harika imkanları elinin tersiyle itsin? Şimdikiler kadından beter oldu hep zengin kayınbaba arıyorlar ahahah.

Umarım ayrılırsınız, sevgilinize üzüldüm çünkü. Hala yukarıda evlensek de tek kuruş katkı vermicem bilmem ne diye çocuk gibi tavırlar içindesiniz. O da ölüyordu açlıktan, nolur gelsin bize maddi destek olsunlar diyordu çünkü. Ya kendi yaşayacağınız eve eşya alıp kendinize düğün yapacaksınız alt tarafı ne bu havalar?

Neden çocuğun hayatını kurtarmayı teklif etmişsiniz de o teşekkür bile etmemiş tavrına girdiniz ki? Şu teklifi ve hali tavrı bana eş ailesi yapsa parasıyla beni mi satın alıyorlar derim bir de teşekkür mü etcem?
Yuh yani parayla satın almak mı? Irzına da geçmiş miyiz? Bedenine dokunabiliriz ama ruhuna asla değil mi. Daha ne kadar abartılabilirdi bilmiyorum ya.

Ailesi kızlarını bu kadar düşünüyorsa versin evlenmeden evi üstüne, kızları da istediği gibi tasarruf etsin o evde. O evin içine girdikleri zaman zaten boşanırlar, bi kere mideler bulanmış o ev hayır getirmez.
O evde oturmamız mümkün değil zaten artık ama neden sürekli bu yorumu yapıyorsunuz anlamıyorum özellikle daha önce uzun uzun açıkladığım halde. Ev babamın evi ben ondan bunu istemem o ne kadarını vermek isterse o kadarını verir ki planı bir süre oturduktan sonra bunu yapmaktı.

bişeyi merak ediyorum, evleneceğimiz kişinin evinde yaşamayı kabul etmek neden minnet etmek oluyor?
bu aile zamanında evladını düşünmüş ve bir ev almış
evi barkı kimse mezara götürmek için almıyor, ileride çoluk çocuk rahat eder diye alıyor
dünden beri kızı da ailesini de burada herkes resmen taşladı
damat evi kabul ederse bütün ipler kızın ailesinde olur sonucuna nereden varıldı

merak ediyorum, kızın annesinin ev konusundaki üslubu böyle sert olmasaydı
çünkü anne üslubu sebebiyle çok eleştirilmiş anladığım kadarıyla
hani damada kendi ailene bak bilmem ne demeseydi de güzelce karşısına alıp
biz zamanında kızımızı düşünüp onun için bi ev aldık evlenince içinde yaşasın
kirayla, ev sahibiyle uğraşmasın diye
bu ev size düğün hediyemizdir
duyduk ki sen bu aralar akrabanda kalıyormuşsun
nasıl olsa düğün hazırlığı içindesiniz, istersen sen düğünü beklemeden o evde oturmaya başlayabilirsin
deseydi yine iş minnet edip etmemeye gelecek miydi mesela
gururlu olmak iyidir hoştur da ülke ekonomisinin hali ortada
kimse soğan ekmek yiyerek mutlu bir evlilik yaşayamaz günümüzde
insanların artık koca ay çalışıp kazandığı para kiraya anca yetiyor
ortada hazır ev varken bu ekonomide bunu değerlendirmekte ne sakınca var

siz birkaç sayfa önce şey dediniz evi kızın üstüne yapsınlar
bence bu da gerçek hayatta pek mümkün değil
ben eşimle bana yaşamamız için ev hediye eden aileme "o zaman evi üstüme yapın" diyemem mesela
çok ayıp ve saygısızlık etmişim gibi gelir
kendi ailemde artniyet arıyorum gibi algılanır

Ama konu sahibi kural dediğim anne babaya saygı göstermek diye açıkladı. Ailem ne derse o olacak gibi bir tavrı yok. Ama adam annesiyle araya mesafe koymaktan bahsediyor. Sebep ne, onlara ev vermek istemeleri...
Evlenirken eş ailesine minnet etmeyi bende istemem ama bu konuda durum farklı. Kendi ailesiyle sorunları olmasa kabul eder o evde oturmayı.
Anne babaya saygı göstermek kural değil görgüdür. Bir öğretmenin bu ayrımı yapamayacağını sanmıyorum.

bişeyi merak ediyorum, evleneceğimiz kişinin evinde yaşamayı kabul etmek neden minnet etmek oluyor?
evi barkı kimse mezara götürmek için almıyor, ileride çoluk çocuk rahat eder diye alıyor
damat evi kabul ederse bütün ipler kızın ailesinde olur sonucuna nereden varıldı

nasıl olsa düğün hazırlığı içindesiniz, istersen sen düğünü beklemeden o evde oturmaya başlayabilirsin

ben eşimle bana yaşamamız için ev hediye eden aileme "o zaman evi üstüme yapın" diyemem mesela
Evet daha bir mesaj önce isteyemeyeceğimi yazdım zaten. Anlamıyorum acaba burada annemle babamın oturup bize ev verdiklerinde nasıl hain planlarla beni ve sevgilimi yönetebileceklerini düşündüklerini falan mı hayal ediyorlar. Ayrıca isteyebilecek olsam veya babam vermeyi teklif etse bile şu şartlarda ben kabul etmem. Başta annem zaten bu şekilde konuşmadı söyledikleri yanlıştı ama çok mimiksiz hayır deyince annem sinirlendi söylememesi gereken şeyler söyledi. Dediklerinizin hepsini söyledi hatta kendisinin teklif etmesinin daha nazik olacağını düşündüğümüz için evimize davet ettik.

ortada hazır ev varken bu ekonomide bunu değerlendirmekte ne sakınca var

Ona bakarsanız biz ev veren erkek ailelerine de tek laf etmeyelim burda, herkes evladını düşünüyor değil mi sonuçta, arada apır sapır konuşurlar falan çok görmemek lazım. Bizim milletimizin özeti bu, bi tane evleri var diye dünya benim sanıyorlar bi özgüven geliyor. Ben bu imkanı elinin tersiyle itecek bir erkek şu zamanda tanımıyorum, bi deli kocam var sanıyordum açıkçası. Yeni nesilin dişil enerjisi zaten beni benden alırken kimsenin malında gözü kalmayan erkek görmek gözlerimi yaşarttı. Açıkçası şu saatten sonra o eve girecek erkekle evlenilmemeli. O kadar pasif adamla şahsen yapamam. Tercih eden olur saygı duyarım.

Anne babaya saygı göstermek kural değil görgüdür. Bir öğretmenin bu ayrımı yapamayacağını sanmıyorum.
Görgü kuralları diye bir şey hiç duymadınız sanırım? Ayrıca kişisel olarak da kurallarımın ve sınırlarımın olması sizi neden bu kadar rahatsız etti buna çok takıldınız? Kural davranışlarımıza yön veren uyulması gereken ilke demektir sözlük anlamıyla. Ayrıca evet bana ve aileme saygı duyması benim için bir kuraldır hanımefendi ve bu kelime anlamına uygundur. Niye bu kadar uğraştınız anlamıyorum yani.

Görgü kuralları diye bir şey hiç duymadınız sanırım? Ayrıca kişisel olarak da kurallarımın ve sınırlarımın olması sizi neden bu kadar rahatsız etti buna çok takıldınız? Kural davranışlarımıza yön veren uyulması gereken ilke demektir sözlük anlamıyla. Ayrıca evet bana ve aileme saygı duyması benim için bir kuraldır hanımefendi ve bu kelime anlamına uygundur. Niye bu kadar uğraştınız anlamıyorum yani.
Siz görgü kurallarından değil ailenizin kurallarından bahsettiniz öğretmen hanım, laf çevirmeleriniz burda prim yapmaz.

Ona bakarsanız biz ev veren erkek ailelerine de tek laf etmeyelim burda, herkes evladını düşünüyor değil mi sonuçta, arada apır sapır konuşurlar falan çok görmemek lazım. Bizim milletimizin özeti bu, bi tane evleri var diye dünya benim sanıyorlar bi özgüven geliyor. Ben bu imkanı elinin tersiyle itecek bir erkek şu zamanda tanımıyorum, bi deli kocam var sanıyordum açıkçası. Yeni nesilin dişil enerjisi zaten beni benden alırken kimsenin malında gözü kalmayan erkek görmek gözlerimi yaşarttı. Açıkçası şu saatten sonra o eve girecek erkekle evlenilmemeli. O kadar pasif adamla şahsen yapamam. Tercih eden olur saygı duyarım.
Evimiz olduğu için dünyalar bizim mi sanıyoruz yani ve ben bundan dolayı özgüvenli davranıyorum evim olduğu için? Peki öyle diyelim rahatlayacak mısınız yani yaklaşık 17 sayfadır yazıyorsunuz ve sürekli beni eleştiriyorsunuz yetmiyor beni savunanları da eleştiriyorsunuz bu tavsiye vermenin dışında bir durum artık. Siz eril enerjisi yüksek kocanızla çok mutlu olabilirsiniz ama mantıklı ikimizin iyiliği için doğru olan şeyi yapacak adamı arıyorum. Sanırım siz birazcık kişiselleştirdiniz bu konuyu.

X