Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Evimiz olduğu için dünyalar bizim mi sanıyoruz yani ve ben bundan dolayı özgüvenli davranıyorum evim olduğu için? Peki öyle diyelim rahatlayacak mısınız yani yaklaşık 17 sayfadır yazıyorsunuz ve sürekli beni eleştiriyorsunuz yetmiyor beni savunanları da eleştiriyorsunuz bu tavsiye vermenin dışında bir durum artık. Siz eril enerjisi yüksek kocanızla çok mutlu olabilirsiniz ama mantıklı ikimizin iyiliği için doğru olan şeyi yapacak adamı arıyorum. Sanırım siz birazcık kişiselleştirdiniz bu konuyu.
Kişiselleştireceğim bir durum yok konunuzda. Toyluğunuza verdim, laf anlatıyorum. Beni başka yerde bu kadar sabırlı göremezsiniz.

Siz görgü kurallarından değil ailenizin kurallarından bahsettiniz öğretmen hanım, laf çevirmeleriniz burda prim yapmaz.
Evet ailemin de kuralları var bir eğitimci olarak söyleyebilirim ki zaten ailelerin kuralları olmalıdır. Ben zaten kurallarım yok dememişim mesajda. Görgü kelimesinin yanında bile kural kullanılır doğru kullanımı budur. Siz pek anlayamadınız galiba

bişeyi merak ediyorum, evleneceğimiz kişinin evinde yaşamayı kabul etmek neden minnet etmek oluyor?
bu aile zamanında evladını düşünmüş ve bir ev almış
evi barkı kimse mezara götürmek için almıyor, ileride çoluk çocuk rahat eder diye alıyor
dünden beri kızı da ailesini de burada herkes resmen taşladı
damat evi kabul ederse bütün ipler kızın ailesinde olur sonucuna nereden varıldı

merak ediyorum, kızın annesinin ev konusundaki üslubu böyle sert olmasaydı
çünkü anne üslubu sebebiyle çok eleştirilmiş anladığım kadarıyla
hani damada kendi ailene bak bilmem ne demeseydi de güzelce karşısına alıp
biz zamanında kızımızı düşünüp onun için bi ev aldık evlenince içinde yaşasın
kirayla, ev sahibiyle uğraşmasın diye
bu ev size düğün hediyemizdir
duyduk ki sen bu aralar akrabanda kalıyormuşsun
nasıl olsa düğün hazırlığı içindesiniz, istersen sen düğünü beklemeden o evde oturmaya başlayabilirsin
deseydi yine iş minnet edip etmemeye gelecek miydi mesela
gururlu olmak iyidir hoştur da ülke ekonomisinin hali ortada
kimse soğan ekmek yiyerek mutlu bir evlilik yaşayamaz günümüzde
insanların artık koca ay çalışıp kazandığı para kiraya anca yetiyor
ortada hazır ev varken bu ekonomide bunu değerlendirmekte ne sakınca var

siz birkaç sayfa önce şey dediniz evi kızın üstüne yapsınlar
bence bu da gerçek hayatta pek mümkün değil
ben eşimle bana yaşamamız için ev hediye eden aileme "o zaman evi üstüme yapın" diyemem mesela
çok ayıp ve saygısızlık etmişim gibi gelir
kendi ailemde artniyet arıyorum gibi algılanır
Annenin üslubu hoş değil ama hangi anne ister kızının sıkıntı çekmesini. Adam elde avucta birşey yokken düğün yapıyor, kirada oturacak, üstüne annesine ve kız kardeşine maddi destekte bulunacak. Neyse yapacak bütün bunları kendi maaşıyla mı? Kadinda haklı olarak birşeyler yapmak istiyor ne var bunda. Ben olsam kızımı bu işten vazgeçirmeye çalışırım, kadın bide destek olmaya çalışıyor. Evi üstüne yapmayı nerden çıkardılar onu hiç anlamıyorum zaten.

Evet ailemin de kuralları var bir eğitimci olarak söyleyebilirim ki zaten ailelerin kuralları olmalıdır. Ben zaten kurallarım yok dememişim mesajda. Görgü kelimesinin yanında bile kural kullanılır doğru kullanımı budur. Siz pek anlayamadınız galiba
Ailenize girmeye niyeti olmayan biri için o kurallar bir hiç. İnsanlar biriyle evleniyor diye de aileye girmiş olmuyor. Siz kök aileniz dışında bir yerde hayat göremediğiniz için başka türlüsünü düşünemiyorsunuz.

Annenin üslubu hoş değil ama hangi anne ister kızının sıkıntı çekmesini. Adam elde avucta birşey yokken düğün yapıyor, kirada oturacak, üstüne annesine ve kız kardeşine maddi destekte bulunacak. Neyse yapacak bütün bunları kendi maaşıyla mı? Kadinda haklı olarak birşeyler yapmak istiyor ne var bunda. Ben olsam kızımı bu işten vazgeçirmeye çalışırım, kadın bide destek olmaya çalışıyor. Evi üstüne yapmayı nerden çıkardılar onu hiç anlamıyorum zaten.
Yani ben kaç gündür inanılmaz üzgünüm annem de benimle üzülüyor fakat nişanlım bugün kafede story atmış mesela daha çok üzüldüm. Annem de bu kadar sorun yaşamamı istemezdi.

Görgü kuralları diye bir şey hiç duymadınız sanırım? Ayrıca kişisel olarak da kurallarımın ve sınırlarımın olması sizi neden bu kadar rahatsız etti buna çok takıldınız? Kural davranışlarımıza yön veren uyulması gereken ilke demektir sözlük anlamıyla. Ayrıca evet bana ve aileme saygı duyması benim için bir kuraldır hanımefendi ve bu kelime anlamına uygundur. Niye bu kadar uğraştınız anlamıyorum yani.

Aynı saygıyı siz ve anneniz neden göstermediniz erkek arkadaşınıza ? Adamın ailesini rahatlıkla dilinize dolarken neredeydi bu kurallarınız ?

İki üç kişiden destek görünce konunun başındaki haline döndü hemen
Konunun başından beri aynı şeyleri tekrar tekrar yazıyorum zaten. Annemin yaptığı şeyin doğru olmadığını vs. Fikrimin değiştiği tek an nişanlımla konuşmamdan sonraydı ve duygusal yaklaştım. Konunun başındaki veya sonundaki halim neden sizi alakadar etsin? Evet kibirli biriyim çok kötü bir insanım ve ailecek nişanlımı suistimal ediyoruz. tamam mıdır?

Ya bir insan yavaş yavaş emeğiyle kendisine ev yapmak isteyemez mi? Hepimize bir yerden ev verilmiyor, okumuş etmiş, çalışan kazanan insanlar kendisine yetmek istiyorsa ısrarın anlamı yok. Çocuğun fikrine saygı duymak dışında elinizden bir şey gelmez, zorla eve sokacak haliniz yok.

Ha siz de ne gerek var kiraya, evimde oturmak istiyorum diye düşünüyorsanız ayrılıp evi olan ya da sizin evinizde oturacak birisiyle evlenebilirsiniz.

Ama hala daha birkaç sayfa önce gaye açıkça yazdığınız bizim kurallarımız var, en azından minnet duyabilirdi diye yazdığınız şeyi şimdi saygı diye degistiriyorsunuz. Kimse kör değil salak değil. İçinden bu çocuğun arkasında ailesi durmuyor diye geçirmeyen insan da iki dk önce bal şeker ev teklif ederken minnet görmeyince hemen senin ailen gibi yapmayız demez. Bu art niyettir, anlık tepki değildir, İçinden geçeni söylemiş kadın.

Aynı saygıyı siz ve anneniz neden göstermediniz erkek arkadaşınıza ? Adamın ailesini rahatlıkla dilinize dolarken neredeydi bu kurallarınız ?
Ben ailesiyle ilgili kötü bir şey söylemedim. Sadece sorunlarından kaçmak için evlilik düşünme dedim. Ailesinin bu güne kadar yarattığı bütün sorunlara saygı duydum ve destek olmaya çalıştım. Annemin söylediği şey kabul edilemezdi konuştuk halletmeye çalıştık hallederiz veya halledemeyiz zaman gösterir. Kimsenin ailesini dilimize dolayacak insanlar değiliz yani emin olabilirsiniz.

Ona bakarsanız biz ev veren erkek ailelerine de tek laf etmeyelim burda, herkes evladını düşünüyor değil mi sonuçta, arada apır sapır konuşurlar falan çok görmemek lazım. Bizim milletimizin özeti bu, bi tane evleri var diye dünya benim sanıyorlar bi özgüven geliyor. Ben bu imkanı elinin tersiyle itecek bir erkek şu zamanda tanımıyorum, bi deli kocam var sanıyordum açıkçası. Yeni nesilin dişil enerjisi zaten beni benden alırken kimsenin malında gözü kalmayan erkek görmek gözlerimi yaşarttı. Açıkçası şu saatten sonra o eve girecek erkekle evlenilmemeli. O kadar pasif adamla şahsen yapamam. Tercih eden olur saygı duyarım.
apır sapır konuşacak insan ev bark vermese de konuşur zaten
bu ailenin karakteri ile alakalı
birkaç sayfa önce konu sahibine, siz kiraya çıkarsanız rahatça geçinecek durumda mısınız diye sordum
bana dedi ki, onun maaşı sabit, ben gerekirse gece gündüz özel ders vermek zorunda kalıcam geçinmek için dedi
eril dişil enerji demişsiniz de
adam da kalkıp bu kıza, ben aile evini kabul etmiyorum ama için rahat olsun, gerekirse iki işte çalışırım
ama seni o evi reddettiğime pişman etmem, sen bana güven demiyor yani
bunu demiş olsa çok başka bişey konuşurduk zaten
bilmiyorum ya ben bu adama sizin duyduğunuz saygıyı duyamıyorum
minnet etmemenin de güzel tarafları var ama
orada ailem tarafından bize hazır ev veriliyorken beni kiraya çıkarıp, normalde çalışmam gerekenden
daha fazla çalışıp yıpranmama göz yumacak adama saygı duyamam
adamın bu tercihi yüzünden kira düşünmekten belki gönlümce tatile gidemicem, alışveriş yapamıcam

Ya bir insan yavaş yavaş emeğiyle kendisine ev yapmak isteyemez mi? Hepimize bir yerden ev verilmiyor, okumuş etmiş, çalışan kazanan insanlar kendisine yetmek istiyorsa ısrarın anlamı yok. Çocuğun fikrine saygı duymak dışında elinizden bir şey gelmez, zorla eve sokacak haliniz yok.

Ha siz de ne gerek var kiraya, evimde oturmak istiyorum diye düşünüyorsanız ayrılıp evi olan ya da sizin evinizde oturacak birisiyle evlenebilirsiniz.

Ama hala daha birkaç sayfa önce gaye açıkça yazdığınız bizim kurallarımız var, en azından minnet duyabilirdi diye yazdığınız şeyi şimdi saygı diye degistiriyorsunuz. Kimse kör değil salak değil. İçinden bu çocuğun arkasında ailesi durmuyor diye geçirmeyen insan da iki dk önce bal şeker ev teklif ederken minnet görmeyince hemen senin ailen gibi yapmayız demez. Bu art niyettir, anlık tepki değildir, İçinden geçeni söylemiş kadın.
Hayır öyle ifade etmiyorum. Evet ailem bizim için bir şeyler yapmaya çalıştı ben minnet duydum o da en azından teşekkür edebilirdi. Saygı ve kural konusu ise bambaşkaydı. Çok açık ifade etmiştim aslında ama tutulup çekilince farklı türlü olabiliyor. Evet ayrılıp yoluma devam edebilirim buradan fikir almak istemiş olmam benim veya ailemin adına çirkin şeyler söylenebilir demek değil. Estağfurullah efendim ne körü salağı tam tersine fazla akıllısınız olur mu hiç.

X