Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

daha da çıkmaz bişeyin içine girilmemiş bence
farklı şehir durumları sana da uygunsa
o şehirde iş güç yapabilecek durumdaysan ve seviyorsan okeyle bence
evleniyorsun sonuçta hala aileye bağlı olmak yerine kendi aileni kuruyorsun

bence de ilk kırılması değil daha önce başka şeyler de olmuş
konu sahibi anlatmıyor burada
Annemin despot tavırları bazen aşan cümleleri hep vardı ama ben ona dert yanardım en çok onunla paylaştım bundan yana ne kadar incindiğimi çocukluğumdan beri. O da görmezden geliyordu bana anlatmıyordu bile çoğu zaman biliyorum. Bu sefer farklıydı ama konuşunca anladım ne kadar kırıldığını.

Siz sadece kendi içinizi rahatlatmak için ya da annenizin etkisiyle bu ev olayını "iyilik" olarak nitelendiriyorsunuz ama o iş öyle değil.

1.si eski konunuzu baz alırsak sizin nişanlıya ve ailesine karşı söz geçirme isteği,şüphe ve güvensizlik hissediliyordu.
2.si anneniz bir ölçüde hadi diyelim güzellikle konuşmaya çalıştı,sende oğlumuzsun o ev sizin minvalinde konuşma yaptı (buraya kadar iyi hoş okey) ama adamın hayır deme istememe hakkı var buna kimse karışamaz.Ki sonuç olarak annen şimdiden bel altı vurmuş.
3.ise zaten yeterince rahatsız olmuşken adam ve annenizin yaptığı terbiyesizliği sindirmeye çalışırken bu kez birde siz vurmuşsunuz.

Burda hala içinizi rahatlatacak şeyler duymak için debelenip her mesajınızda ısrarla iyilik iyilik diye bağırıyorsunuz. Bu iyilik değil şimdiden bir kere hayır dediği şeyde böyle çullanıyorsanız adama,o evde 1-2 sene otursanız en ufak olumsuzlukta kafasına kakacaksınız.
Evlenecekseniz anne etkisinden sizde çıkıp düşüneceksiniz,hareket edeceksiniz ayrıca kötü bile olsa sizin kimseye sorunlu deme hakkınız yok,bu sevdiğimiz insana yapılan bir saygısızlıktır.

Nasıl kira vermemek için kv evini istemeyen kadınlara hak veriliyorsa bu konuda da nişanlınız haklı. Özür dilemelisiniz fakat zeki ve gururlu bir adamı döndüremeyeceğiniz kesin.

Bana böyle yapılsa emin ol annenize iki laf eder,araya girmeyen nişanlımı da anında ssilip atardım.

Kabul edeceğim galiba. Yani bakınca aslında bunu teklif etmesi bile bir şans ve ben onu çok seviyorum. Düzeleceğine inanıyorsa gideceğim onunla.
Bak konu sahibi, sana şunu diyeyim o zaman. Şehir değiştirmek illa ki bir şeyleri fark ettirir. Ama karışacak insan 1000 km öteden de karışır. Bu gidişe dur diyecek, bir şeyleri düzeltecek biri varsa o sensin. Yani herkes kendi ailesine dur diyecek bir yerde. Tabi eğer evliliğin sağlıklı yürümesini istiyorsanız.

Adam aile evinden ayrılma nedenini bile söylemiyordu, tam kaynaşılacak tanışılacak zaman bi de. Belli bi güvensizlik var arada.

Evet bu konuda konuşmak istiyormuş ama yüzyüze konuşalım bunları öncelikle bunun kararını ver dedi. Haklısınız uzaklaşmak ayrıca benim için de iyi olacak içten içe biliyorum.

Anneniz yarın bir gün damada ailen sana bir ev bile tutamadı, alamadı benim evimde kalıyorsunuz der gibi geldi. Bence damat doğru olanı yapmış başına kakılacağını, ezileceğini hissetmiş

bayağı kırılmış, net
bi başkası olsa bunlarla mı uğraşıcam der konuyu kapatırdı geri de dönmezdi
ama bence bu adam seni seviyor ve seninle bir aile kurmak istiyor
sen hatanı anladın, o da bi çözüm sundu
tatlıya bağlansın bence

Adam aile evinden ayrılma nedenini bile söylemiyordu, tam kaynaşılacak tanışılacak zaman bi de. Belli bi güvensizlik var arada.
Yani inanın artık bazı şeyler bana o kadar normal gelmeye başlamış ki. Ben bizde yana hiç sorun olmadığını düşündüğüm için ailesiyle ilgili hiçbir şeyi anlatmamasını anlamıyordum. Sakince konuşunca anladım toparlayacağım her şeyi artık.

Evet söyledi zaten sevdiği için bu teklifte bulunduğunu. İş değiştirmek vs. zor olacak ama bunları konuşacağız zaten. Kabul edeceğim.

Evet söyledi zaten sevdiği için bu teklifte bulunduğunu. İş değiştirmek vs. zor olacak ama bunları konuşacağız zaten. Kabul edeceğim.
hakkınızda hayırlısı olsun
kimse evlendi diye ailesini çöpe atmıyor elbette ama mesafe önemli
benim hayatım, benim evliliğim, benim kurduğum ailem diye düşüneceksin
kimse sana aileni sil görüşme demiyor burada ama evlilikte duruş önemli aileler konusunda
sen kocanla bugün sorun yaşar yarın unutur barışırsın ama aileler bilince, müdahil olunca kinleniyorlar
senin unuttuğun şeyi onlar unutmuyor en ufak bi durumda önüne sunuyor

Evet çok haklısınız. Bundan sonra çok özen göstereceğim artık

evinde kalmıyordu zaten akrabasında kalıyordu sorunlardan dolayı düğün 6 ay sonra o zamana kadar orada kalacaktı bizde evi ve eşyaları yaptıracaktık o süreçte öyle düşündük yani

Ben diğer konulara girmeyeceğim herkes her şeyi söylemiş zaten, nişanlınızla da konuşmuşsunuz size düşünmenizi söylemiş, nişanlınızın asıl kırıldığı noktayı boldladım, kadın ve erkek evlenmeye karar verdiği andan itibaren ev meselesi dahil her şeyi ikisi konuşur karar verir, siz ev meselesini nişanlınızla enine boyuna konuşmak yerine annenizle konuşup evin tadilatını eşyalarını dahi kararlaştırmışsınız, nişanlınız kabul etmemiş bu durumda sizin nişanlınızı tanıyor ve onunla hareket ediyor olmanız gerekirdi, anneniz ben konuşayım dediğinde hayır biz ortak bir karar aldık diyebilmeliydiniz, siz bunu yapmak yerine annenizle aldığınız kararı tebliğ etmişsiniz bu böyle olacak diye, bunu evlilikte ortak kararlar alınmalı diye düşünen hiç kimse kabul etmez.

Nişanlınız size biz böyle bir karar aldık evlenince annnemlerle yaşayacağız dese kabul eder miydiniz ? Veya biz böyle bir karar aldık haftada 4 gün annemlere gideceğiz dese?
Kendi aileniz söz konusu olunca ev onların babam bize destek olmak zorunda mı, nişan takımını bile ben aldım ses etmedim diyorsunuz, evlendiniz farz edelim nişanlınızda babanızın evinde oturmayı kabul etti, bir gün bir sebeple tartışsanız babam bize destek olmak zorunda mı ev verdi, nişan takımını da ben almıştım sustum bir şey demedim diyebilirsiniz zira kalpten geçen dile gelir, demek ki kendi yaptıklarınızı bir kenarda biriktiriyorsunuz.

Sartli evlilik istiyor yani... kayitsiz sartsiz degil yani....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…