Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Olayın ne olduğunun benim için bir önemi yok. Benimle ailemden uzaklaşma şartıyla evlenecek erkeği koca diye koluma takmam açıkçası.
Kendisi benim ailemle sorun yaşar, görüşmek istemez saygı duyarım ama benim nasıl davranacağım hakkında yorum yapamaz.
Zamanında görümcemle iki yıl konuşmadık. Eşim istediği gibi görüştü. Aileyle araya girmek kimsenin haddi değil.
Bunu kabul etmek gibi bir hataya düşmeyin.

Böyle despot annelerin çocuklarında iki eğilim olur genellikle. Bir annecilik oynama( annesi gibi davranir, narsistik bit de denir) , iki bağımlı olma. Bu bir süreden sonra eşe de geliştirilebilir. 5 mesaj önce eve taşınacak mecburdan farklı şehre gideceğim hızı inanilmaz. Terapi alın bu süreçte. Çünkü nisanlinizin tepkileri şimdilik sağlıklı. Ama despot annelerin kızlarının kocaları da despot olabilir. Dikkat et. İyi düşün.

Ev konusunda netim derken şehir değiştirmeyi kabul etmişsiniz yalnız. Bu zafer edası komik olmuş.
Ev konusunda yanlış yaptığımı ve fikrimin değiştiğini söylediğim 100 alıntı var ama sadece bir alıntıdan bir sürü şey söylendi. Ben nişanlımın benimle barışacağını kulağımın arkasını falan görmeyeceğimi biliyordum. Fikir almak istemiştim bu konuda

Olayın ne olduğunun benim için bir önemi yok. Benimle ailemden uzaklaşma şartıyla evlenecek erkeği koca diye koluma takmam açıkçası.
Kendisi benim ailemle sorun yaşar, görüşmek istemez saygı duyarım ama benim nasıl davranacağım hakkında yorum yapamaz.
Zamanında görümcemle iki yıl konuşmadık. Eşim istediği gibi görüştü. Aileyle araya girmek kimsenin haddi değil.
Bunu kabul etmek gibi bir hataya düşmeyin.
daha bireysel olmamız açısından başka bir şehre taşınmamızı mantıklı buldum ben de benim ailemle olan ilişkilerimi sınırlandıran bir şey söylemedi söyleyemez kimse şehir değiştirdiğimizde o da ailesinden uzak kalacak

Böyle despot annelerin çocuklarında iki eğilim olur genellikle. Bir annecilik oynama( annesi gibi davranir, narsistik bit de denir) , iki bağımlı olma. Bu bir süreden sonra eşe de geliştirilebilir. 5 mesaj önce eve taşınacak mecburdan farklı şehre gideceğim hızı inanilmaz. Terapi alın bu süreçte. Çünkü nisanlinizin tepkileri şimdilik sağlıklı. Ama despot annelerin kızlarının kocaları da despot olabilir. Dikkat et. İyi düşün.
Ben belki defalarca alıntı girdim ev konusunda kabul edeceğimi hatalı olduğumu söylediğim . Şehir değiştirme konusunda ona hak verdiğim noktalar oldu ben zaten annemin dizinin dibinde yaşayacağımızı vs. söylediğimi hatırlamıyorum. Duygusal olarak da başka bir şehirde yaşamak bana iyi gelebilir ben sadece teklifini kabul edeceğim süreç nasıl ilerler bilmiyorum.

Siz nişanlınizi iç güveysi yapmayı planlarken değil evi ailenizin yaşadığı şehri bile istememesi güzel hareket bence.
Öyle kaçış için falan değil, kendi başına kuracağı bir hayatı istiyor adam. Bu sizinle ne kadar mümkün olur bilemem ama biraz ağzınızın payını almışsınız gibi duruyor.
Ben kimi iç güveysi yapmayı planlıyormuşum da haberim yokmuş. Evet onunla gitmek istiyorum fakat bu bir ceza yada ağzının payını verme vs. değil ben ilişkimizin iyiliği için doğru bulduğum şeyi yapacağım. Gayet mümkün hanımefendi düğün fotoğraflarını paylaşacağım buradan

Ben kimi iç güveysi yapmayı planlıyormuşum da haberim yokmuş. Evet onunla gitmek istiyorum fakat bu bir ceza yada ağzının payını verme vs. değil ben ilişkimizin iyiliği için doğru bulduğum şeyi yapacağım. Gayet mümkün hanımefendi düğün fotoğraflarını paylaşacağım buradan
Kim ne yapsın sizin düğün fotoğraflarınızı ayol evlenin bize ne?
Ben ailemin evini çok istiyordum, çocukluk hayalimdi orada yaşamak, kendisine çok kızıyorum yazarken şehir değiştirmeyi kabul ettiniz birden.
Nişanlıniz akıllı bir adammış. Gayet yola getirmiş sizi. İster kabul edin ister etmeyin.

Annem sorun çıkarsa olaylar büyüse ben de buraya yazıp ağlasam siz de biraz mutlu olsanız değil mi? Sabahtan beri inanılmaz kırıcı ve tamamen karşı tarafı incitmek amaçlı bir sürü yorum yapıp konuyu takip ettiniz. Kalbiniz kötü bence
Siz dua edin yine iyi bile konuşuluyor size, erkek versiyonunuza demediğimiz kalmıyor.

evi zaten biz kızımıza vereceğiz ev sizin eviniz dedi anneme de hayır olmaz dedi kabul etmedi kesinlikle annem de biz senin düşmanın mıyız bu kadar ters davranacağın insanlar biz değil kendi ailene bak tarzında bir şeyler söyledi.
E adam haksız mı, annen daha evi vermeden yüzüne vurmuş zaten

Annem sorun çıkarsa olaylar büyüse ben de buraya yazıp ağlasam siz de biraz mutlu olsanız değil mi? Sabahtan beri inanılmaz kırıcı ve tamamen karşı tarafı incitmek amaçlı bir sürü yorum yapıp konuyu takip ettiniz. Kalbiniz kötü bence
Annem de annem. Bu oadar annecisiniz maden neden evleniyorsunuz milletin başını yakıyorsunuz

Kim ne yapsın sizin düğün fotoğraflarınızı ayol evlenin bize ne?
Ben ailemin evini çok istiyordum, çocukluk hayalimdi orada yaşamak, kendisine çok kızıyorum yazarken şehir değiştirmeyi kabul ettiniz birden.
Nişanlıniz akıllı bir adammış. Gayet yola getirmiş sizi. İster kabul edin ister etmeyin.
Sizin ilişkilere yaklaşımınız bu sanırım. Ağzının payını vermek, yola getirmek vs. Ben öyle bakmıyorum maalesef. Ben yanlış düşünüp hatalı davranmış olabilirim daha iyiye götürmek için ne yapılacaksa beraber yaparız. Evet hala ben o evi çok seviyorum ve yaşamak isterim fakat ilişkim için fedakarlık yapacağım.

Konuyu yeni gördüm kayınvalide ve damat sırayla kozlarını paylaşıyor ring sonu kim kazanacak merak ettim .

Bu arada tek kaybeden sizsiniz herkes egosunun derdinde

Sizin ilişkilere yaklaşımınız bu sanırım. Ağzının payını vermek, yola getirmek vs. Ben öyle bakmıyorum maalesef. Ben yanlış düşünüp hatalı davranmış olabilirim daha iyiye götürmek için ne yapılacaksa beraber yaparız. Evet hala ben o evi çok seviyorum ve yaşamak isterim fakat ilişkim için fedakarlık yapacağım.
Anneniz ile mesafe koyup nişanlınızdan özür dileyerek misiniz?

Yahu sizin şu konuya yazdığınız baştaki yorumları bi okuyun bakalım. Nişanlıniza karşı üstten tavır, anneci yorumlarınızla dolu.
Böyle biri için verdiği karar yola gelmedir evet.
Siz baktınız, benim ve annemin borusu ötmeyecek, nişanlım geri adım atmayacak kabul ettiniz teklifini.

Neyse size mutluluklar diliyorum. İnşallah olursunuz, kimsenin bununla bir derdi yok.
Ama okuduklarımızı, aradaki nüansları anlayabiliyoruz, mesele bu.

Son düzenleme:
Yahu sizin şu konuya yazdığınız baştaki yorumları bi okuyun bakalım. Nişanlıniza karşı nasıl üstten tavır, anneci yorumlarınızla dolu.
Böyle biri için verdiği karar yola gelmedir evet.
Siz baktınız, benim ve annemin borusu ötmeyecek, nişanlım geri adım atmayacak kabul ettiniz teklifini.

Neyse size mutluluklar diliyorum. İnşallah olursunuz ,kimsenin bununla bir derdi yok.
Ama okuduklarımızı, aradaki nüansları anlayabiliyoruz, mesele bu.
Evleneceği adamın yüzüne yüzüne beni ailenden kaçış olarak görme diyen birinin burda insanlara ilişkiye bakıştan bahsetmesi..

Evleneceği adamın yüzüne yüzüne beni ailenden kaçış olarak görme diyen birinin burda insanlara ilişkiye bakıştan bahsetmesi..
Aynen ya.
Niyeti, tavrı gayet ortadaydı konunun başında.
Sonradan hassas kalpli, ilişkiye fedakar bakışlı bir ponciğe dönüştü. 🫠
Biz bunu yemedik diye suçlu,kötü kalpli olduk.

X