Nişan atmak istiyorum

Ben size nasıl yaptığımızı yazayım;

* Ufak tefek eşyaları sözlüyken almaya başladım(Ütü,tabak-çanak,elekt.süpürge,nevresimler,ıvır zıvırlar...Zaten internetten bakıp araştırmak o kadar zevkli ki)
* Mobilya ve beyaz eşya gibi pahalı olanları hiç para ödemeden aynı mağazadan aldık ve 2 yıllık taksitlendirdik.
* Eşim 13 bin kredi çekti, düğün yaklaştıkça yapılan masrafları oradan karşıladık,evlenince de yavaş yavaş ödedik.
* Benim ailem sadece bana takılacak takıları ve çamaşır makinesi aldı, eşimin ailesi takıları ve halıların yarısını aldı;diğer herşeyi biz taksitle aldık.

Ek olarak; ilk evlenince kirada otururdum,beğenmediğim evin kirasını yeni eve öderdim,bu saydığım borçlar bitince ev kredisine bulaşırdım.
Bunları kalem kalem yazıyorum ki bahanelerin arkasına sığınma,gerçekten sevseydin şuan ki düşünceler kafanda olmazdı.

Ben maddi konulardan çok aileleler arasındaki kültür farkına takıldım.Daha şimdiden bariz bir fark varsa ve nişanlınız bu durumun farkındaysa şimdilik idare eder.Ama evlenince illa ki problem eder.Yani erkekler böyle konularda komplex yapabilirler.İyi düşünün derim çok seviyorsanız bilemem ama ne sevgilerin bittiğine şahit oluyoruz sorunlardan dolayı.

Benim bildiğim zengin ve bunu taşıyan aileler kız tarafı, erkek tarafı usullerine takılıp kalmaz.

Nişanlısının babası daha ne yapsın Allah aşkına!!!!!

Elinde olan evi vermiş, konu sahibinin babası da malı mülkü varmış da neden üstünü tamamlamamış?

Hala daha eşyanın, onun bunun derdinde?

Konu sahibi çalışmıyor bence.

Çalışıyor mu?

Sen bu adamı sevmiyorsun bence evde kalma durumu da var demissin zorunluymuş gibi düşünüyorsun ama karşına ne zaman ne çıkacağı belli olmaz ki

Saraylarda büyümüş herhalde.

Ay sinirimden güldüm bu yorumuza.

valla açıkçası okuyunca öyle görünüyor.

şöyle söyliyeyim.
madem ailenizin bu kadar maddiyata karışmasından rahatsızsınız, neden ev alıp kredi borcuna girdiniz. kredi borcu ödeyeceğine nişanlınız da düğününü kendi yapabilirdi, ailesi yine yardım etmese bile.
ama bu durumda çocuğa yazık değil mi, ev kredisi ödesin, düğünü de o yapsın, falan filan.

elbette kendi ailenizin bu kadar fedakarlık yapması sizi geriyor olabilir, ancak bu gence de yazık ya, biz acıdık çocuğa, siz sevgilinize hiç acımıyorsunuz.

sırca köşkün mütevazı kızı, bence szin sevginiz bitmiş bahane arıyorsunuz. ayrılın atın nişanı olsun bitsin siz denginizle evlenin. yazık nişanlınıza sizden ayrılıp çok daha mutlu olacağına ben eminim. dengi açgözlü olmayan insanların cahilliklerini yetiştirilişlerini adabını anlayabilen bir kadın nişanlınıza daha çok yakışacaktır. maşallah tahtınız var ama bahtınızın olacağına inanmıyorum. ayrtılın 28 yasında yeniden tanışın biriyle olmasın o sonra başkası başkası nişan nikah derken perili köşkün kızı olursunuz buda size yakışır. iyi bir adam dediğiniz kişiyi para pul için kaybetmek size müstahak.

Parasal konular şimdiden canınızı bu kadar sıkıyorsa bence ayrılmak en doğrusu. Evlenseniz de aklınızda sürekli bu durumlar olacak çünkü o aileye gelin olacaksınız. Belki bir yerden sonra dayanamayıp dilinize vuracak bu durum ve her fırsatta karşınızdakinin yüzüne vuracaksınız. Ondan sonrası da zaten malum huzursuzluk, içtensizlik, keşkeler vs vs. Kaldıramayacağınıza inanıyorsanız devam etmek gibi bir gaflete düşmeyin. İlerde pişmanlık yaşamaktan iyidir.

Beddua edecek kadar nasıl gönlünüz kara şaşıp kaldım, hakkınızda hayırlısını diliyorum ben size.

Bence de nişanı at başta oluşan geçimsizlikler ,vurdumduymazlıklar ileri boyuta geliyor evlenince.En kötü ihtimal evi satar krediyi kapatırsınız .Bu dönemde davul dengi dengine çünkü insanlarda sabır kalmamış ,bayanlar ailede gördüğünü eşten göremeyince muhakkak sıkıntı yaşanıp erkek evden uzaklaşıyor çünkü şimdiki kızlarda gösteriş merakı ve o ,bu ne der psikolojisi hakim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…