• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atmak istiyorum

Yani aslında bana göre tolere edilecek bir durum değildi.

Ben evlilikte maddi denklikten öte eğitimde denklik arayan biriyim.

Mesela ben eşimle evlenmeye paralel olarak düşündükten sonra ailesinin köyde olması benim için tolere edici bir durum olmadı. En nihayetinde Anadolu kültürü diye bir şey var. Hayatımızın pek çok noktasında TV de bile aşinayız buna. İnsanları oldukları gibi kabul etmezsek hep bir şeyleri tolere etmek zorunda kalırız hayatta. Evlendiğin insanı tolere ettin diyelim, komşun? İş arkadaşın? Patronun? Çocuğunun okulda veliler? Bilmem ne bilmem ne…

Uzar gider.

Konu sahibinin sorunu bence insanlara yüksekten bakmak.

Düşün nişanlısının ailesiyle 28 yaşından sonra tanışıyor ama bunlara geldiklerinde kadın elle yemek yiyor diye kendi ailesinden utanıyor. Bu sence normal bir durum mu? Kendi yetiştirdiği çocuk değil ki bu utandığı insan.

Bu yüksekten bakmak değil de nedir?

Dese ki midem bulandı. Yine anlayacağım. Utanmış olması bana göre hassas bir çizgi.

Beni eleştirmek senin haddine değil. Anlattığına göre seninle aynı şekilde yetişmemişim. Ben bir davette elle yemek yenilmesini adap kuralları çerçevesinde hoş karşılamam. Ailemin yanında da utandım evet. Kompleksli misin anlamadım ki. Konun başında bende cemiyettenim bizde öyle birşey yok dedin şimdi asker ailesi çocuğuyum babam 4 kardeşimi okuttu, okuyarak çalışarak bu durumlara geldim evimi arabamı aldım diyorsun. Bir dediğin bir dediğini tutmuyor. Beni kendinle kıyaslamayı bırak.

Beni eleştirmek senin haddine değil. Anlattığına göre seninle aynı şekilde yetişmemişim. Ben bir davette elle yemek yenilmesini adap kuralları çerçevesinde hoş karşılamam. Ailemin yanında da utandım evet. Kompleksli misin anlamadım ki. Konun başında bende cemiyettenim bizde öyle birşey yok dedin şimdi asker ailesi çocuğuyum babam 4 kardeşimi okuttu, okuyarak çalışarak bu durumlara geldim evimi arabamı aldım diyorsun. Bir dediğin bir dediğini tutmuyor. Beni kendinle kıyaslamayı bırak.
okumadıın şeye yorum yapma.

Hala seviyorum diyemiyorsun denilmiş komiksiniz.
Sevdiğimi yazdım 2 kez açın okuyun. Aman nasıl laf vururum diye düşünmekten yazdıklarımı atlamışsınız.

Bak konu sahibesi aşık olmadığını iddia edenlerden biri benim.
Amacım sana laf vurmak vs değil , postlarımdan anlayabilirsin.
Ben bu adamla evliliğin senin içine sinmediğini düşünüyorum ve bunu senin iyiliğin için söyledim seni üzmek için değil. Olaya o yönden bak çok da içine sinmeyen biriyle evlenip mutsuz olma diye.

İnsan aşık olduğu birinden bu kadar kuru 2 satırla bahsetmez. Sen de bu adam gakkında kendi yazdıklarını oku, 1 mg coşku veya his yok. Ben bu şekilde hissettim.

Mutlu olacağına eminsen, adamın yanında mutluysan, adama can atıyorsan evlen.
Ama %100 emin değilsen bence ayrıl. Evlilik hayatın çok önemli bir parçası acabayla olmaz, %90 eminlikle bile olmaz. İçine tam sinmiyorsan yapma bence.
Evde kalma korkusu bende de var, senden 1 yaş büyüğüm. Karşıma daha iyisi çıkar mı ki buna razı olsam mı yaşım ilerledikçe ilerliyor şeklindeki düşünme stilini de anlıyorum, bende de var. Ama karşımdaki kalbime, içime tam sinmiyorsa yapamıyorum.

Sen bilirsin yine de. Hayırlısı olsun.

Canim sen de ozaman kendi cevrenden, size yakin bir ailenin ogluyla falan evlilige niyet etseydin keske. Illaki durum bu noktaya varincaya kadar nisanlinin ailesinin sosyokulturel durumunu biliyordun, degil mi? Senin icin utanilacak seylerse bunlar, bence de nisani atmalisin. Omrun boyunca utanarak mi yasayacaksin?

Bak konu sahibesi aşık olmadığını iddia edenlerden biri benim.
Amacım sana laf vurmak vs değil , postlarımdan anlayabilirsin.
Ben bu adamla evliliğin senin içine sinmediğini düşünüyorum ve bunu senin iyiliğin için söyledim seni üzmek için değil. Olaya o yönden bak çok da içine sinmeyen biriyle evlenip mutsuz olma diye.

İnsan aşık olduğu birinden bu kadar kuru 2 satırla bahsetmez. Sen de bu adam gakkında kendi yazdıklarını oku, 1 mg coşku veya his yok.

Mutlu olacağına eminsen, adamın yanında mutluysan, adama can atıyorsan evlen.
Ama %100 emin değilsen bence ayrıl. Evlilik hayatın çok önemli bir parçası acabayla olmaz. İçine tam sinmiyorsan yapma bence.
Evde kalma korkusu bende de var, senden 1 yaş büyüğüm. Karşıma daha iyisi çıkar mı ki buna razı olsam mı yaşım ilerledikçe ilerliyor şeklindeki düşünme stilini de anlıyorum, bende de var. Ama karşımdaki kalbime, içime tam sinmiyorsa yapamıyorum.

Sen bilirsin yine de. Hayırlısı olsun.
Teşekkürler, seviyorum ama aşık değilim. Mutluyum ama ilerde ne olur bilmiyorum. İşte bu durumlar biriktikçe kafamda bin tane soru oluşuyor. Arkadaşlar varlıktan laf vuracam diye konumu ezdiler geçtiler 45 sayfanın 40ı zenginlik konusunda laf sokmak oldu.

Canim sen de ozaman kendi cevrenden, size yakin bir ailenin ogluyla falan evlilige niyet etseydin keske. Illaki durum bu noktaya varincaya kadar nisanlinin ailesinin sosyokulturel durumunu biliyordun, degil mi? Senin icin utanilacak seylerse bunlar, bence de nisani atmalisin. Omrun boyunca utanarak mi yasayacaksin?
Haklısın sanırım atacağım zaten burdaki yorumlardan anladığım kadarı ile doğrusu bu.

Teşekkürler, seviyorum ama aşık değilim. Mutluyum ama ilerde ne olur bilmiyorum. İşte bu durumlar biriktikçe kafamda bin tane soru oluşuyor. Arkadaşlar varlıktan laf vuracam diye konumu ezdiler geçtiler 45 sayfanın 40ı zenginlik konusunda laf sokmak oldu.

Katılıyorum, size yardımcı olcak max 10 yorum vardır burda.
40 sayfanın çoğu polemik, çerçöp.

Konuya geleyim, çok ayılıp bayılmadığım biriyse en azından iyi anlaşmaya, uyuma bakarım. Sen karşı aileyi sevmiyorsan ben bunlarla hayatboyu yüz yüze bakamam dersen deli divane de değilsen evlenmenin bence bir manası yok.

Çok seversin ben bunsuz yapamam dersen net emin olur evlenirsin, iyi anlaşırsın eğitimin kültürün benzerdir içine siner vs vs ama bir şekilde içe %100 sinmesi gerekiyor bence. Hayatın bu kadar büyük bir parçası için adım atmak acaba kaldırmaz bence.
Bunlar benim fikirlerim tabi. Tekrar hayırlısı diyerek son mesajımı yazıyorum:)

Yani aslında bana göre tolere edilecek bir durum değildi.

Ben evlilikte maddi denklikten öte eğitimde denklik arayan biriyim.

Mesela ben eşimle evlenmeye paralel olarak düşündükten sonra ailesinin köyde olması benim için tolere edici bir durum olmadı. En nihayetinde Anadolu kültürü diye bir şey var. Hayatımızın pek çok noktasında TV de bile aşinayız buna. İnsanları oldukları gibi kabul etmezsek hep bir şeyleri tolere etmek zorunda kalırız hayatta. Evlendiğin insanı tolere ettin diyelim, komşun? İş arkadaşın? Patronun? Çocuğunun okulda veliler? Bilmem ne bilmem ne…

Uzar gider.

Konu sahibinin sorunu bence insanlara yüksekten bakmak.

Düşün nişanlısının ailesiyle 28 yaşından sonra tanışıyor ama bunlara geldiklerinde kadın elle yemek yiyor diye kendi ailesinden utanıyor. Bu sence normal bir durum mu? Kendi yetiştirdiği çocuk değil ki bu utandığı insan.

Bu yüksekten bakmak değil de nedir?

Dese ki midem bulandı. Yine anlayacağım. Utanmış olması bana göre hassas bir çizgi.

Sorun nedir o zaman,
Bak sen orta halli bir insan olarak anadolu kültürü diye birşey var diyorsun.
Bu kızda senin tabirinle cemiyet hayatından biri olarak orta sınıfla ilgilii orta sınıf diye bir gerçek var diye düşünebilir demek ki.
Yorumlarının %80 i varlıgı, kibirli olması, nişanlının ailesini ezemezsin üstüneydi.
Demek ki bu işin cemiyeti, orta sınıfı, anadolu kültürü ister istemez problem olabiliyor.
Sen etmemişsin, konu sahibi ediyor,
bu durum da konu sahibine ikimizde at şu nişanı diyelim konu kapansın.

+1

Katılıyorum, size yardımcı olcak max 10 yorum vardır burda.
40 sayfanın çoğu polemik, çerçöp.

Konuya geleyim, çok ayılıp bayılmadığım biriyse en azından iyi anlaşmaya, uyuma bakarım. Sen karşı aileyi sevmiyorsan ben bunlarla hayatboyu yüz yüze bakamam dersen deli divane de değilsen evlenmenin bence bir manası yok.

Çok seversin ben bunsuz yapamam dersen net emin olur evlenirsin, iyi anlaşırsın eğitimin kültürün benzerdir içine siner vs vs ama bir şekilde içe %100 sinmesi gerekiyor bence. Hayatın bu kadar büyük bir parçası için adım atmak acaba kaldırmaz bence.
Bunlar benim fikirlerim tabi. Tekrar hayırlısı diyerek son mesajımı yazıyorum:)
Teşekkür ederim, herşeyin hayırlısı.

Ailem bu konuyu hiç açmadı ama bende açmadım. Korkularımı onlarla paylaşmaya karar verdim. Buna göre karar vereceğim. Bende sanırım son mesajımı yazıyorum başıma ağrılar girdio_Oo_O

Back