- 26 Kasım 2015
- 102
- 32
- 13
- 36
- Konu Sahibi sircakoskunkizi
Yani aslında bana göre tolere edilecek bir durum değildi.
Ben evlilikte maddi denklikten öte eğitimde denklik arayan biriyim.
Mesela ben eşimle evlenmeye paralel olarak düşündükten sonra ailesinin köyde olması benim için tolere edici bir durum olmadı. En nihayetinde Anadolu kültürü diye bir şey var. Hayatımızın pek çok noktasında TV de bile aşinayız buna. İnsanları oldukları gibi kabul etmezsek hep bir şeyleri tolere etmek zorunda kalırız hayatta. Evlendiğin insanı tolere ettin diyelim, komşun? İş arkadaşın? Patronun? Çocuğunun okulda veliler? Bilmem ne bilmem ne…
Uzar gider.
Konu sahibinin sorunu bence insanlara yüksekten bakmak.
Düşün nişanlısının ailesiyle 28 yaşından sonra tanışıyor ama bunlara geldiklerinde kadın elle yemek yiyor diye kendi ailesinden utanıyor. Bu sence normal bir durum mu? Kendi yetiştirdiği çocuk değil ki bu utandığı insan.
Bu yüksekten bakmak değil de nedir?
Dese ki midem bulandı. Yine anlayacağım. Utanmış olması bana göre hassas bir çizgi.
Beni eleştirmek senin haddine değil. Anlattığına göre seninle aynı şekilde yetişmemişim. Ben bir davette elle yemek yenilmesini adap kuralları çerçevesinde hoş karşılamam. Ailemin yanında da utandım evet. Kompleksli misin anlamadım ki. Konun başında bende cemiyettenim bizde öyle birşey yok dedin şimdi asker ailesi çocuğuyum babam 4 kardeşimi okuttu, okuyarak çalışarak bu durumlara geldim evimi arabamı aldım diyorsun. Bir dediğin bir dediğini tutmuyor. Beni kendinle kıyaslamayı bırak.