• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atmak istiyorum

aile gerçekten çok önemliymiş, bunu aile yüzünden boşanma noktasına geldiğimde tecrübe ettim..
eşin olacak insanın bu konudaki tavrı çok önemli, kaba saba ama eşin muhattap etmiyorsa huzurunu bozmaya değmez bence..

evlilik öncesi herkes için sıkıntılı geçmiştir. ailenin düğünü yapacak olması içinize sinmiyorsa neden beraber yapmıyorsunuz? yada gizliden paranızı biriktirip onla yapabilirsiniz..

evde kalma korkusu yüzünden evlenilmez, ama sırf bu yüzden de ayrılamaz insan diye düşünüyorum. yine kendi kararınız.

Zaten evin 3 odasının tüm eşyaları bizden 1 odayı sadece kendileri diziyor.
Sen çok fazla hesap kitaba giriyorsun
Ellerinde olan evi vermişler, eski diyorsun
Yenisi alınmış, fark için nişanlın kredi çekmiş
Evin sadece 1 odasını onlar dizecek diyorsun

Yahu ev eski meski, bahsettiğin düğün ve 3 odanın eşyasını karşılar her türlü
Hani madem hesap tutuyorsun yardımcı olayım dedim

Şahsi fikrim sen bu adamı sevmiyorsun

Bence ortada ciddi bir sebep yok.
En basitinden 1 sene nisanlilik icin cok uzun, gonlunuzu hep hos etmelerini bekleyemezsiniz.
Ev vermisler, dugunu de abartmadan kendi kendinize odeyin halledin.
Ki aileler de bu kadar bir sey yapmak zorunda degil, ailesinin sirtina dayanacaklar evlenmesin.

Sıkıntı şu her çocuk kendi ailesine sırtını dayayabilir, ama onun tüm ailesi benim aileme sırtımı dayamış gibi şuan.

Düğünü hiçbir taraf yapmamalı bence. Sonuçta yaşınız küçük değil. Kendi paranızı da kazanıyorsunuz. Nişanlınızla ortal yaparsanız hiç başınız ağrımaz. Yoksa karışan görüşen çok olur. Bunun dışında ev vermek büyük bir şey. Onu satıp krediyle yeni ev almak kendi seçiminiz.bir de düğün isteyip açgözlü gözükmeyin derim ben.

Evde kalma korkusu ne yahu ?

Sırf bu yüzden evleneceksen zaten evlenme lütfen .

Ayrıca muhtemelen daha şaşaalı bir düğün talebi sizin yani o ailenin yapabileceği düğünü beğenmeyeceksiniz ; bu durumda tabii ki de ya durumu iyi olan aileniz yapacak düğünü ya da onların sunduğu düğünü kabul edeceksiniz .

Eski mahalle diye özellikle belirttiğiniz evde otursaydınız bir süre o borcun altına da girmezdiniz , ha evi beğenmeyip yeni ev almak istemek hakkınız tabii ama bu seferde bir dünya kredi altına girdik diye vahlanmayın .

Yani işin özeti kardeşim ; sen soğan /ekmek edebiyatını bilir misin ? Hah işte o sende biraz eksik , bu da evlilikte sorun oluşturabilir.

Sen çok fazla hesap kitaba giriyorsun
Ellerinde olan evi vermişler, eski diyorsun
Yenisi alınmış, fark için nişanlın kredi çekmiş
Evin sadece 1 odasını onlar dizecek diyorsun

Yahu ev eski meski, bahsettiğin düğün ve 3 odanın eşyasını karşılar her türlü
Hani madem hesap tutuyorsun yardımcı olayım dedim

Şahsi fikrim sen bu adamı sevmiyorsun

Ev eskiydi mahhaleden bir evdi, biz onu satıp peşinat yaptık. Yani o ev parası ile yeni ev almamız imkansızdı. Şuan o evin 3 katı borcu içindeyiz.

Şimdi oğlanın ne gibi hataları var anlamadım.

Problem sırf ailesi ise, ailesinin yanlışını çocuğa fatura etmen doğru olmaz.

Onun ailesinin evinize düğüne bir katkısı yoksa, siz de kendi ailenizi masrafa sokmayın. Düğün yapmayın çok mu önemli, ev için de siz ve nişanlınız elinizi taşın altına sokun.

Ailerden de uzak oturursunuz, görüşmezsiniz olur.

aileniz düğün yapıyormuş, ailesi de ev vermiş ve burda oturun diye diretmeden sizin satmanıza, yeni bir ev almanıza da önayak olmuşlar, düğün masrafı yapmayıp nikah ile de evlenebilirsiniz.
acaba sevmiyormusunuz nişanlınızı?
sırf evde kalmamak için evlenmeyin, evlenip de ayrılmak daha zordur sanırım.
ama evlilik tarihi yaklaştığında insanın acabaları, ikilemleri daha da artar. iş ciddiye bindikçe tatlı telaşın yanında bir korku da olabilir?
iyi tartın hislerinizi, hakkınızda hayırlısı.

Evde kalma korkusu ne yahu ?

Sırf bu yüzden evleneceksen zaten evlenme lütfen .

Ayrıca muhtemelen daha şaşaalı bir düğün talebi sizin yani o ailenin yapabileceği düğünü beğenmeyeceksiniz ; bu durumda tabii ki de ya durumu iyi olan aileniz yapacak düğünü ya da onların sunduğu düğünü kabul edeceksiniz .

Eski mahalle diye özellikle belirttiğiniz evde otursaydınız bir süre o borcun altına da girmezdiniz , ha evi beğenmeyip yeni ev almak istemek hakkınız tabii ama bu seferde bir dünya kredi altına girdik diye vahlanmayın .

Yani işin özeti kardeşim ; sen soğan /ekmek edebiyatını bilir misin ? Hah işte o sende biraz eksik , bu da evlilikte sorun oluşturabilir.

Evet o mahallede oturmam imkansızdı acaba ben mi açgözlüyüm diye düşünüyorum bu durumda da insanlar nelerle uğraşıyor ben ne derdindeyim bu yüzden konuyu açtım zaten ama mutsuzum :KK43:

Zaten evin 3 odasının tüm eşyaları bizden 1 odayı sadece kendileri diziyor.

siz ıkı kışı kaç odalı evde oturmayı planlıyorsunuz 4 oda yapıyor bu şekılde?
ev vermişler ellerınden gelenı yapıyorlar daha ne yapsınlar bu ınsanlar?
sizin beklentiniz bitmez bu insanlardan.

neden aileniz dügünü yapio? nisanliniz neden yapmio?
yardim etmediler diosunuz ama ev vermisler daha ne olsnki
cok fazla beklenti icine girme maddi anlamda diyorum ailesne güvenerek degil nisanlina güvenerek hareket etmelisin bence

Sıkıntı şu her çocuk kendi ailesine sırtını dayayabilir, ama onun tüm ailesi benim aileme sırtımı dayamış gibi şuan.

Ya olur mu oyle sey?
Evlenmeye niyetli iki insanin hazira konma cabasindan baska bir sey degil yaptigin.
Da oyle olmuyor o is. Hakkaten olmuyor.
Evlenip ev gecindirmeye niyetleniyorsun, ama hazira konayim istiyorsun. Bu mantikla kimse evlilik yurutemez.
Herkes elinden geleni yapar.
O zaman o eski evde otursaydiniz? Ustune kredi cekip yeni ev almak yerine esyalarinizi alirdiniz derler adama.

Ev eskiydi mahhaleden bir evdi, biz onu satıp peşinat yaptık. Yani o ev parası ile yeni ev almamız imkansızdı. Şuan o evin 3 katı borcu içindeyiz.
Eee yani ?
Evim en lüks yerlede olsun ama borcumuz olmasın mı diyorsun
Çok varlıklı babacığın faizsiz bi kredi açsaydı size bari, erkek tarafı elinde olan evi vermiş neticede

Ben olsam senle evlenmem, borcumu sıfırlasanız bile size damat gelmezdim
Duygu sıfır, varsa yoksa hesap kitap

Düğünü hiçbir taraf yapmamalı bence. Sonuçta yaşınız küçük değil. Kendi paranızı da kazanıyorsunuz. Nişanlınızla ortal yaparsanız hiç başınız ağrımaz. Yoksa karışan görüşen çok olur. Bunun dışında ev vermek büyük bir şey. Onu satıp krediyle yeni ev almak kendi seçiminiz.bir de düğün isteyip açgözlü gözükmeyin derim ben.

Haklısınız ama şuan ortak kredi ödüyoruz ev çeyiz masrafı derken ikimiz ortak düğün yapamayız.

aklın karışıksa eğer düğün tarihini ertele derim bekle gör olacakları davranışlarını incele..hakkınızda hayırlısı olsun zor bi durum.

Ya olur mu oyle sey?
Evlenmeye niyetli iki insanin hazira konma cabasindan baska bir sey degil yaptigin.
Da oyle olmuyor o is. Hakkaten olmuyor.
Evlenip ev gecindirmeye niyetleniyorsun, ama hazira konayim istiyorsun. Bu mantikla kimse evlilik yurutemez.
Herkes elinden geleni yapar.
O zaman o eski evde otursaydiniz? Ustune kredi cekip yeni ev almak yerine esyalarinizi alirdiniz derler adama.

Eee yani ?
Evim en lüks yerlede olsun ama borcumuz olmasın mı diyorsun
Çok varlıklı babacığın faizsiz bi kredi açsaydı size bari, erkek tarafı elinde olan evi vermiş neticede

Ben olsam senle evlenmem, borcumu sıfırlasanız bile size damat gelmezdim
Duygu sıfır, varsa yoksa hesap kitap

Arkadaşlar haklısınız belki ben kötü düşünceliyim. Bilmiyorum kafam çok karışık diyorum ya bu evlilik yaklaşıktıkça sorunlar gözüm de büyüdükçe büyüdü. :KK61:

sanırım siz nişanlınızı sevmiyorsunuz.
diğer taraf ev vermiş az ya da çok, hiç vermeyebilirler o da mümkün.
azdan az çoktan çok gider, malı olan malıyla olmayan canıyla yapar.
bu tarz şeylerin lafı edilmez.
hepsi benim aileme dayanmış demişsiniz de sizin babanız mı yedirip içiriyor karşı tarafı. kiralarını filan mı ödüyorsunuz?
aileniz yapacaksa size yapacak, hayrıba yapıyor değil ya.

ben evlenirsem iki taraftan da hiçbir şey istemem.
maaşımız var çok şükür, gücümüz yettiğince yaparız.

Back