• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atmak istiyorum

nışanlınızı sevmıyorsunuz yada sevıyorsunuda aşık degılsınız alışkanlık sadece
ortada ben problem göremıyorum evet borçlanmısınız ama sonucta eskıde olsa ev satmıslar satmak zorundalar mı hayır..bu zamanda herkes kendı yapıyor dugununu..el ele verın yapın aılenede yaptırmayın mahcup olmayın
bence sız çok rahat buyudugunuz ıcın sıze tuhaf gelmıs bu olanlar am aslında yanlış bırsey yok....herkes ımkanı elverdıgınce yapar bırseyler
sevmıyorsanız evlenmeyın sonra cok batar bu ekonomık durum sıze

para konusunu geç bikere..kimin gücü neye yeterse onu yapmalı..çocuklar evlenecek diye aile zora girmemeli..senin ailenin durumu varsa onlar yardım etmeli..düğün demek erkek ailesi demek değil yani...
nişan atmak konusuna gelirsekte sen önce sevginden emin ol bence..sanırım sevmiyorsun ozaman o adamada yazık etme..

Arkadaşlar haklısınız belki ben kötü düşünceliyim. Bilmiyorum kafam çok karışık diyorum ya bu evlilik yaklaşıktıkça sorunlar gözüm de büyüdükçe büyüdü. :KK61:
Evde kalmamak için nişanlandığından oluyo bunlar
Adam sana ziyagillere gelin olacaksın dememiş, durum baştan belliymiş
Para para derken madem varlıklısınız neden arayıştasın otur köşkünüzde babanın ganilerini say dur
Ay çok uyuz oldum kırmak istemezdim ama Türk filmlerindeki zengin ve kibirli tiplere benziyorsun yazdıklarına bakınca

At nişanı
Millete de yazık etme

sanırım siz nişanlınızı sevmiyorsunuz.
diğer taraf ev vermiş az ya da çok, hiç vermeyebilirler o da mümkün.
azdan az çoktan çok gider, malı olan malıyla olmayan canıyla yapar.
bu tarz şeylerin lafı edilmez.
hepsi benim aileme dayanmış demişsiniz de sizin babanız mı yedirip içiriyor karşı tarafı. kiralarını filan mı ödüyorsunuz?
aileniz yapacaksa size yapacak, hayrıba yapıyor değil ya.

ben evlenirsem iki taraftan da hiçbir şey istemem.
maaşımız var çok şükür, gücümüz yettiğince yaparız.

Dayanmış derken şöyle ki benim ailemden bekliyorlar herşeyi. Üstüne hiç bir minnet duygusu yok, bir adap yok.

Neden maddiyat bu kadar sorun oluyor yok düğün yapamazlarmuş kız tarafı mı yaparmış sevdikten sonra bunların ne önemi var hem dediler mi direkt biz düğün yapamayız diye ha hiçbirşey yapmasalardı tamam ama kendi mahallelerinde bir tane evleri varmış onu da size vermişler bize ne naparsanız yapın dememişler yani siz de sonuçta onu satıp üzerine kredi almışsınız kredi çekeceğiniz tutar azalmış bu yardımdan sayılmıyor mu ? nişanlınız evlenmeden ev sahibi olmak istemiş bence bahane bunlar.

Düğün yapmayın öyleyse. Nikah yapın sadece. Onun ailesi ev vermiş, bir odayı da yapacaklarmış. Yatak odası ve mutfağı da kız tarafı yapar. Başka eksik birşey de kalmıyor?

Sadece evin kredisi kalıyor sizin üstünüzde. Onu da ödersiniz beraber

Icine sinmiyorsa bitir
Nisan atmakla bosanmak ayni sey degil
Evlenirsen bosanirsan aileni daha cok üzersin
Nisan dönemi zaten bunun icindir , daha yakindan taniyip kararini vermek icin...

Dayanmış derken şöyle ki benim ailemden bekliyorlar herşeyi. Üstüne hiç bir minnet duygusu yok, bir adap yok.
Kim niye ailene minnet duysun ki
Yapan kızı için yapıyo
Onlar nasıl oğlu için ev verdiyse
Durumları olsa fazlasını da verirlerdi demek ki
3 odayı baban dizdi diye kayınvalide kayınpeder el pençe divan mı dursun hep

Merhaba arkadaşlar ilk mesaj ilk konu olunca pek ciddiye alınmıyor ama hep izleyiciydim burada.
Konuma gelecek olursak;
1 yıl önce, 2 yıllık ilişkim ile nişanlandım. Sevgiliyken ikimizin de maddi ve kültürel olarak farklı dünyalarda olduğunu biliyorduk ama ortak noktalarımızla tolere ediliyordu bu durum. Fakat nişanlandıktan sonra herşey değişti. Maddi durumu çok iyi bir ailenin kızıyım, nişanlımın ise gayet iyi bir işi var. Bunlar bana yeter sanıyordum ama aileler işin içine girince durum hiç sandığım gibi olmadı. Ailesi kaba saba nerde ne konuşacağını bilmeyen, ilgisiz tipler. Yani hiç ölmüş müyüz kalmış mıyız umurlarında olmaz. Aramaz sormazlar görüşelim demezler, biz görüşmek istediğimizde hareketleri yüzünden ailemin yanında ben utanır oluyorum. Nişanlım ise bu açığı farkedip sürekli kapatmaya çalışmakta. Düğün olacak mesela yaptıkları hiç bir yardım yok, eski mahallerinden bir ev verdiler sattık yeni bir ev aldık. Yüklü bir kredi altına girdi nişanlım tabi bu durumda. Maddiyatları olmadığı için suçlayamıyorum da ellerinden geleni yaptılar diye düşünüyorum. Ama bu vurdumduymazlık, kaba tavırları beni çileden çıkarıyor. Ailem mesela düğün masraflarını karşılayacak bu gidişle ve bu durum benim içime hiç sinmiyor. Karşı tarafından içine sinip ses etmemeleri de beni ayrı rahatsız ediyor. Kullanılıyor gibi hissediyorum, nişanlım ise sürekli para konusunda şikayet edip duruyor son dönemde.
Ne yapacam bilmiyorum, bu farklılar yüzünden ayrılmalı mıyım ? Nişanlım iyi bir insan, ben mi aç gözlüyüm. Yoksa davul bile dengi dengine mi olmalı ? Ayrıca ablam eşinden yeni ayrıldı. Şimdi aileme de aynı stresi yaşatmak istemiyorum ama bu evliliği hiç istemiyor gibiyim artık. Kafam çok karışık, sürekli ağlıyorum :KK43:
Yaşım 27, 28'e gireceğim. Evde kalma korkumda var :KK61:
Aklı selim fikirlerinizi bekliyorum.

İlk ve en önemli tavsiyem sakın evde kalırım korkusuyla istemediğin bir evlilik yapma. Diğer konulara gelince ben seni haksız buldum. Adamlar size ev vermişler. Beğenmeyip değiştirmek sizin kararınızmış. Eğer ailenizi kullanılmış gibi hissediyorsanız o zaman nişanlınızın da öyle hissetmesi gerekir. Kaldı ki evlilik yapılırken aileler size yardım etmek zorunda değiller. Eğer gücünüz yoksa düğün yapmayıverin. Ne sizin aileniz ne de nişanlınızın ailesi bunu karşılamak zorunda değil. Size o evi vermek zorunda bile değillerdi. Üstelik nişanlınız birsürü borcun altına da girmiş. siz hayatlarınızı birleştireceksiniz. Sizin yanınızda sorunlarını anlatamayacaksa, kimin yanında anlatacak? Sonuç olarak para da bir sorun. Ailelerinizin kültürel açıdan uyuşmaması birer adım atılarak çözülecek konular. Herkes birbirine anlayış gösterirse sorun kalmaz. Siz onları kaba diye görüyorsunuz, belki onlar da sizin ailenize züppe gözüyle bakıyordur. Ama birbirinizi olduğunuz gibi kabul ederseniz sorun kalmaz. Eğer nişanlınızı seviyorsanız, bir ömür geçireceğinizi düşünüyorsanız böyle bir sorun yüzünden nişan atmayın bence. Ama dediğim gibi sakın ve sakın evlenme nedeniniz evde kalma korkusu olmasın.

Evde kalmamak için nişanlandığından oluyo bunlar
Adam sana ziyagillere gelin olacaksın dememiş, durum baştan belliymiş
Para para derken madem varlıklısınız neden arayıştasın otur köşkünüzde babanın ganilerini say dur
Ay çok uyuz oldum kırmak istemezdim ama Türk filmlerindeki zengin ve kibirli tiplere benziyorsun yazdıklarına bakınca

At nişanı
Millete de yazık etme

Ben kendimi tam anlatamadım sanırım. Kibirli vs değilimdir ben bunları görerek bu yola baş koydum. FAKAT AİLESİNİN TAVIRLARI BENDEKİ BU HEVESİ BİTİRDİ. BAŞTA ZATEN BİLİYORDUM MADDİYATLARI VS AMA AİLESİNİ TANIMIYORDUM TANIDIKÇA HERŞEY DEĞİŞTİ. NİŞANLIMDAN YANA BİR SIKINTIM YOK ONU ASLA EZMEDİM EZMEM.

İstemiyorsan evlenme. Bu işin haklı haksızı yok. Haksız olduğunu var sayalım ama ailesi ile görüştüğünde mutsuz olursan ne olacak? Hayat senin hayatın sonuçta o aileye gelin gidecek olan sensin. Mutlu olamayacaksan ayrılmalısın.

Kim niye ailene minnet duysun ki
Yapan kızı için yapıyo
Onlar nasıl oğlu için ev verdiyse
Durumları olsa fazlasını da verirlerdi demek ki
3 odayı baban dizdi diye kayınvalide kayınpeder el pençe divan mı dursun hep

El pençe divan dursun değil kendimi size anlatamıyorum sanırım. Ailesinin tavırlarını görseniz anlardınız.

Sizin adınıza üzüldüm gerçekten.3 Yıldır berabersiniz. Birbirinize sonuçta emek vermişsiniz.Evlilik arifesine kadarda gelmişsiniz. Siz en başından ailesinin maddi durumunu biliyorsunuzdur. Sonradan öğrendiğinizi zannetmiyorum. Ellerinde olanı verdilerse size yapacak bişey yok. Sizin ailenizin durumu kötü olabilirdi. Onlar ev vermiş olurdu belki siz bir odayı dahi alamayacak olabilirdiniz. Ozaman nişanlın sen nasıl çeyiz getirmezsin diye nişanı atmaya kalksaydı sen ne hissederdin. Para pul bugün var yarın yok. Önemli olan sevdiğin aşık olduğun adamla evlenmiş olman. Ama maddi problemler seni ileride de mutsuz edecekse yol yakınken dön. Ama ileride bulacağın zengin bir adam seni mutsuz da edebilir. Burada ölçmen gereken tek şey sevgin

Merhaba arkadaşlar ilk mesaj ilk konu olunca pek ciddiye alınmıyor ama hep izleyiciydim burada.
Konuma gelecek olursak;
1 yıl önce, 2 yıllık ilişkim ile nişanlandım. Sevgiliyken ikimizin de maddi ve kültürel olarak farklı dünyalarda olduğunu biliyorduk ama ortak noktalarımızla tolere ediliyordu bu durum. Fakat nişanlandıktan sonra herşey değişti. Maddi durumu çok iyi bir ailenin kızıyım, nişanlımın ise gayet iyi bir işi var. Bunlar bana yeter sanıyordum ama aileler işin içine girince durum hiç sandığım gibi olmadı. Ailesi kaba saba nerde ne konuşacağını bilmeyen, ilgisiz tipler. Yani hiç ölmüş müyüz kalmış mıyız umurlarında olmaz. Aramaz sormazlar görüşelim demezler, biz görüşmek istediğimizde hareketleri yüzünden ailemin yanında ben utanır oluyorum. Nişanlım ise bu açığı farkedip sürekli kapatmaya çalışmakta. Düğün olacak mesela yaptıkları hiç bir yardım yok, eski mahallerinden bir ev verdiler sattık yeni bir ev aldık. Yüklü bir kredi altına girdi nişanlım tabi bu durumda. Maddiyatları olmadığı için suçlayamıyorum da ellerinden geleni yaptılar diye düşünüyorum. Ama bu vurdumduymazlık, kaba tavırları beni çileden çıkarıyor. Ailem mesela düğün masraflarını karşılayacak bu gidişle ve bu durum benim içime hiç sinmiyor. Karşı tarafından içine sinip ses etmemeleri de beni ayrı rahatsız ediyor. Kullanılıyor gibi hissediyorum, nişanlım ise sürekli para konusunda şikayet edip duruyor son dönemde.
Ne yapacam bilmiyorum, bu farklılar yüzünden ayrılmalı mıyım ? Nişanlım iyi bir insan, ben mi aç gözlüyüm. Yoksa davul bile dengi dengine mi olmalı ? Ayrıca ablam eşinden yeni ayrıldı. Şimdi aileme de aynı stresi yaşatmak istemiyorum ama bu evliliği hiç istemiyor gibiyim artık. Kafam çok karışık, sürekli ağlıyorum :KK43:
Yaşım 27, 28'e gireceğim. Evde kalma korkumda var :KK61:
Aklı selim fikirlerinizi bekliyorum.

yazık oğlana birak...

ailenize niye minnet edecekler ki?
sizde minnet duygusu olsun ailenize karşı evlatlarına yapıyorlar ne yapıyorlarsa.
ve sizde minnet duygusu olmalı karşı taraf ev bağışlamış.

ne yaparsanız kendinize yaparsınız. sen hiç birşeye karışmasanda nişanlının döşemiş olduğu evde oturacaksın eşyaya eve yardım etsende yine aynı evde oturacaksınız. düğünü tek başına erkek tarafı için yapmıyorsunuz yine kendiniz yani ikiniz için yapılıyor. hayat müşterek. eskilere bakıp adettendir şunu erkek yapar bunu kız yapar kafasından kurtulun bence kim ne yapabiliyorsa elini taşın altına koyar. herşey yaşanılası bir ev güzel bir yuva oluşturabilmek için. sevginden emin ol yeter. birde burada okuduğum kadarıyla nişanlılık dönemlerinde düğün arefesinde böyle duygu geçişleride oluyor sanırım. umarım bir an önce sakinleyip kendini toparlarsın

Ben kendimi tam anlatamadım sanırım. Kibirli vs değilimdir ben bunları görerek bu yola baş koydum. FAKAT AİLESİNİN TAVIRLARI BENDEKİ BU HEVESİ BİTİRDİ. BAŞTA ZATEN BİLİYORDUM MADDİYATLARI VS AMA AİLESİNİ TANIMIYORDUM TANIDIKÇA HERŞEY DEĞİŞTİ. NİŞANLIMDAN YANA BİR SIKINTIM YOK ONU ASLA EZMEDİM EZMEM.
Bence bariz eziyosun
O da şimdi değilse sonra anlayıp gurur yapacak
Ve mutsuz olacaksınız

Çünkü sen baba evindeki rahatlığı orada bulamadıkça adamın başına ekşiyeceksin
Bir tamam iki sus ama üçüncü de o da insan yeter be diyecek
Evet yaşam standartlarım yüksek ben bunun dışında mutlu olamam diyebilirsin ama o zaman nişanlanmayacaktın bu adamla
Babanın sırça köşküne gelen aile dostlarının birinin oğlu ile evleneceksin :KK8:

Minnet duyguları yok derken sizin karşınızda ezikmi dursun istiyorsunuz ben o ailenin yerinde olsam o evi size sattırmak yerine o parayla düğün yapardım yapamıyorlarsa daha fazlasını canlarını alacak değilsinizya hem en başında bilmiyormuydunuz maddi durumlarını düğün yaklaşınca bu kadar gözünüzde büyüttünüz bence siz eşiniz olacak insanı tam manasıyla sevmiyorsunuz

Back