Nişan atmak istiyorum

kız yada erkek tarafı diye bişey yok hangi ailenin durumu iyise o yardım eder bende sözlüydüm eski sözlümünde durumu kötüydü babam evlenince borçlarımızın yarısını ödeyecekti bize kolaylık olsun diye dediğim gibi kız erkek tarafı diye ayrımayın durup düşünün evlenince ben bu aileyi br ömür cekebileceğim mi diye emin olun cevabı sizde

Aileler anlaşamıyorsa siz kendi çabalarınızla yapın düğünü esyayı tabi seviyorsan evlenmek istiyorsan.

Arkadaşlar haklısınız belki ben kötü düşünceliyim. Bilmiyorum kafam çok karışık diyorum ya bu evlilik yaklaşıktıkça sorunlar gözüm de büyüdükçe büyüdü.
Arkadaşlar doğruyu söylüyor canım ne güzel ailesi size ev vermiş onu satıp yenisi alınmış ev vermeyi bırak bir kuruş yardım etmeyenler var onun ailesi ev verdiğine göre sizin ailenize düğün masrafıni karşılayabilir suan benim gözüm de hersey ortak gözüküyor.

Haklısınız ama şuan ortak kredi ödüyoruz ev çeyiz masrafı derken ikimiz ortak düğün yapamayız.

Siz her şeyi fazla gördüğünüz için fazla istiyorsunuz
Ama karsınızdaki aile en baştan sizin istediğinizi veremeyeceğini belli etmiş
Aileler ekonomik açıdan aynı seviyede olmayınca aklınızda bu düşünceler olması normal ama bu düşünceler onların öyle davrandığını sizin ailenize sırtını dayadığını göstermez
Sürekli benim ailemden beklenecek biz daha cok maddiyat ortaya koyacağız onlar ne verdi ki diye düşünerek evlenirseniz o evlilikten hayır gelmez
Nişanlıdan ayrılmak ile boşanmak aynı değil bunu da düşünün

Yüksek standart yaşama isteğine asla lafım yok, çünkü belli ki öyle görmüş öyle alışmışsın.
ama madem kenar mahallenin yagışıklı delikanlısına göz koydun :) ona göre makul olacaksın.
bir de gerçekten yanlış anlama ama sorun aslında para dan çok erkek tarafından duydugun beklenti aslında.
kafa hala geri. olayı kız tarafı, erkek tarafı olarak ayırman.
Sende bu yüksek statüyle! böyle yaparsan ohooo yaniii

Ama tam da sırça köşkün şımarık kızı gibi yazmışsın ilk mesajını.
- nişanlının ailesinin davranışlarından utandığın== bunu son derece merak ediyorum neyinden utandın mesela?? Elle mi yediler? Kafasına çorba kasesini mi çektiler????? Yani örnek verir misin?
-Evde kalmaktan korkuyorsun. Bu sizin zenginliğinize tezat bir durum.

neyse konudan bağımsız olarak;

bence nişan atmayı düşünüyorum diyebilen birisi, atsın nişanı.zaten evlilikte bilinmeyen bir sürü sorun çıkabiliyor. siz daha tatlı telaşlar zamanından eşinize güvenmiyor, ona güven vermiyorsanız, boşverin ya, kimsenin günahına girmeyin.
atın nişanı, sonradan fikir değişir, yeniden öyle düşünürsünüz evliliği.

Tabi çalışıyorum, işletme okudum. Tekstil üzerine bir iş yapıyorum.
Valla okumuş bir mantalite, hem de zengin bir aileden gelen okumuş bir kız evleneceği insanın ailesinden maddi beklenti içine girmez. Kendi kazanır, kendi yapar. Üstelik bu insanların maddi durumları yetersizken.

Aslında biri sonunda beni anlamış, benim derdim para değil. Davranışlar oluşturuyor aslında çok büyük bir kısmını. Bir de ne kadar modern olunursa olsun benim çevremde hep erkekler tüm yükü alır kız tarafı tabi kendine düşen görevi yapar ama bunların lafı sözü olmaz.

Bence yanlış analiz yapıyorsun. Fazla görmek değil aslında.
Dediğim gibi birisi Ankara'da bir ev sahibi olur bir de arabası olur zenginim der. Birisi boğazdaki yalıya yetmiyor der.
Bence konu sahibinin ekonomik durumu dediği gibi değil. Bunun kendi bile farkında değil.
Çünkü kırılmamış bir kabuk var ortada. Gerçek zengilikle, yaşam tarzlarını, hayata bakış açılarını bilmiyor.
Yani bir şey eksik bu yemekte.

Davranışlara örnek istedik ama gelmedi.

Yok evi kendi üstüne aldı, ortak ödüyoruz. Tek taraflı bu yükü taşınsın istemedim.

nikahtan önce alındıysa evlendikten sonra o ev için hak idda edemezsin eğer boşanırsan ,

hiç bir dört dörtlük değil eğer adamın içkisi kumarı esrarı dövme eylemi agzı bozukmu baskın bir tutumu varmı zampara gözü dışarıdamı bunları iyi irdele eger hiç biri yoksa sende seviyor ve devam etmek istiyorsan evlen ,

Elle yemek yaptıkları birşey evet, biz doymadık diyip başka şeyler isterler mesela ama asla bizi yemeğe davet etmezler hep kendileri gelir. Onun dışında iki çift laf muhabbet etmesini bilmiyorlar. Anca ailelerinin dedikodusunu yapıyorlar. Ya da bizim işleri sorgularlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…