Nişan atmak istiyorum

Hayırdır ? Ben size iyi niyetle birşeyleri açıklamaya çalıştıkça beni zenginlikle vuruyorsunuz ????
Tanımadan yargılamayın lütfen.
O da insan yeter be demeyecek çünkü ben bunu KENDİSİNE HİÇ HİSSETİRMEDİM, HİÇ BİR YORUM YAPMADIM AİLESİNE HER ZAMAN SAYGILIYIMDIR . Sadece kafam karışık ve bunu anlatmaya çalıştım.

Bir de cidden eşinin ailesi içine sinsin. Bak bir örnek vereyim, bize geldiklerinde ağızlarını yaya yaya eşimin ailesi ''bu kadar büyük eve ne gerek vardı yeaa, amma büyük ev kaç para burası, ne gerek vardı, ne gerek var, müsriflik'' devamlı aynı şeyleri söylediler. O kadar gıcığıma gitmişti ki size ne be, sizin de paranız olsaydı alsaydınız diye bağırmamak için zor tuttum kendimi. sonuçta bana '' zengin kızı hiçbir şeyi beğenmez'' lafını yapıştırdılar. En son sonuç ailesinden kimseyle görüşmüyorum. İçine sinsin mutlaka.

Bak o kadar basit şeylerden sorun çıkıyor ki. Ben her eti yiyemem mesela , her yerde de yemek yiyemem, eti seçerim, kokusu, yumuşaklığı vs önemlidir benim için. eşime sen buna bir şey beğendiremezsin dediler. E zoruma gitti, beğenirim beğenmem sanki boğazımdan geçeni onlar veriyor. Bak yine sinirlendim. Ailene uygun olsunlar canım benim.

Ailen ne yapıyosa senin için yapıyor yada yapacak.
Nişanlın yada nişanlının ailesi el pençe önlerinde ezilip büzülsünler diye degil.
Onlar 3 katar, sizinkiler 5.
herkes imkanları dahilinde ucundan tutacak.

Ne ee nereye varmaya çalıştığınızı anlamadım ?
Nişan atınca ev kredisini mi ödeyim ?

Durumlari iyi olmadigi halde ev vermisler. Milyonluk ev olmayabilir ama bir ev parasiyla da mütevazi secimler yapilirsa A dan Z'ye evin tüm esyasi dösenir, üstüne dügün yapilir balayina tatile gidilir ve kenarda para kalirdi. Nisanliniz bu evi satip paranin tamamini da kullanabilirdi. Böylece ne kendi ne de ailesi sirtini size yaslamamis olurdu. Onun yerine size ve ailenize layik olsun diye evi satip 3 kati degerinde sifir bir eve pesinat yapmis. Bence nisanliniz ve ailesi maddi olarak üzerlerine düseni yapmis oluyor bu durumda.

Hem lüks yerden ev alinsin dört dörtlük dügün yapilsin hem de hic borcumuz olmasin... Nasil olacak peki?

Ailesiyle ilgili tam anlayamadim. Size mi kaba davraniyorlar yoksa genel halleri yetisme tarzlari falan mi böyle? Kültür farkliligi varsa niye onlar size uyum saglamak zorunda olsunlar ki? Tüm aile sirtini benim aileme yasladi kismini biraz acmanizi rica ediyorum.

Kusura bakma ama adamlar ellerinde olan eski evlerini satmışlar size vermişler ve üstüne kredi çekip ev almışsınız. Daha ne istiyorsunuz ki? zengin aileniz de yardım etseydi üstünü tamamlasaydı da kredi çekmeseydiniz.
KK ya sor bakalım kaç kişinin eşinin ailesi ev vermiş!!!
Dediğin gibi sen aç gözlüsün biraz bence. Ayrıca dediğin zenginlik nasıl bir şeyse birine göre 100 bin liran olur zenginim der, birine göre 1 trilyona zenginim der. Yani senin ailenin durumu çok iyiyse:
seni de okutmuş olması lazım. Kendi söküğünüzü kendiniz neden dikmiyorsunuz. İlla aileler evi kurup içine mi oturtacak sizi? Demek ailede para var ama çocuğuna ayakları üstünde durmayı öğretememiş.

ARKADAŞLAR BEN BURADA TARTIŞMAK YA DA EZİLMEK İÇİN KONU AÇMADIM.
KONUMUN EN BAŞINDA BELKİ BEN AÇGÖZLÜYÜMDÜR KAFAM KARIŞIK BİLMİYORUM DA DEDİM. RİCA EDİYORUM BÖYLE YORUMLAR YAPIP BİRBİRİMİZ KIRMAYALIM. HERŞEYİN BİR ADABI OLDUĞUNA İNANIYORUM.

Benim aileme dayanıyorlar nedir, nasıl bir mantık.
aldığınız ultra lüks evde siz oturacaksınız.
o düğün nişanlınla birlikte seninde düğünün olacak.
Kız çocuğuda 9 aylık, erkek çocuguda.
Ama niyeyse kız tarafı yardım edince minnet bekler,
erkek tarafı zaten yapmak zorunda.

ben çok nadir karşı tarafın ailesinin iyi oldugunu gördüm.

Hayır mı şer mi bilemeyeceğim

Bence net ol
Şimdi çaktırmasan da evlenince duruşuna haline yüzüne yansıyacak
Hep aynı evde yaşarken saklayamazsın bu düşüncelerini yani

Hal ve tavırları kaba, görgüleri eksik kısaca. Öyle görmüş yetişmişler.

Haklısınız belki ben açgözlüyüm buna da şükretmem gerekiyor.

Haklısınız belki ben açgözlüyüm buna da şükretmem gerekiyor.
Kusura bakmazsan eğer zenginlik kıstasınız ne?
Bir de hangi hallerinden rezil oluyorsun anennin babanın yanında?????
Şahsen benim kvaliden şalvar giyer, beni de istemeye o şekilde geldi.
Ama hayatımızda ilk kez şalvar giyen, şiveli konuşan insan görmedik. Bundan utanacak değilim. Alla alla yaklaşımın çok enteresan.
Medyatik biri misin Derin Mermerci falan mısın ki bu uçurumu hissediyorsun?

Siz ne iş yapıyorsunuz merak ettim ? Bu durumu biliyordunuz neden kabul ettiniz merak ettim ? O gösterişli düğünlere ne gerek var? Ayrıca kızı erkeği mi var bunun ne fark eder, dayımınmın maddi durumu çok iyi kuzenim evlendi 30 bin lira harcadı adam, herşeyi o aldı. Çocuğun maddi durumu iyi değil, kuzenim nikah istemedi. Allah aşkına yıl olmuş 2015 kız yapmaz erkek yapar hesapları yapmayın ya. Şu kadar odayı biz yaptık hesabını bile yapıyorsunuz. "evde kalmak korkusu" cümlesini kullanıyorsunuz, bence siz nişanlınızı sevmiyorsunuz. Ne sizin aileniz, ne onun ailesi zaten size düğün yapmak çalgı çengi çağırmak zorunda değil. makul olanı yapın. Düğün kadar gereksiz bir şey yok bana göre. Siz seviyorsanız makul olanı yapın... Ailesi olmayan parası ile ev almış, eski mahalle diye beğenmemişsin. Ne yapsınlar başka? Ev almak zorunda da değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…