- 26 Temmuz 2015
- 2.306
- 5.822
- 73
- Konu Sahibi sircakoskunkizi
-
Konunu kapattir o zaman yorum gelmez ya değilse sürekli bildirim alırsınArkadaşlar ben teşekkür ediyorum, aslında yargılanmaktan başka iki üç yorum dışında iyi ya da kötü akıl veren olmadı.
Olay benim zengin onun fakir oluşu değildi. Nişanlım fakir bir aileden gelmiyor. Evet aramızda maddi yönden ve kültürel yönden fark var. Ben çok isteklere girmişim sadece bunu anladım yorumlardan.
Tekrar yorum yapan herkese teşekkürler.
İyi günler hepinize.
N'aptım ki
Sen var ya çok fenasın yaahaahha :)) Allah düşürmesin seninle tartışamaya
Bu kadar da üzerine gitmeyin kızın yani aşağıdan yukarı çıkmak kolay ama yukarıdan aşağıya inmek zordur. O öyle bir hayata alışmış yani ne demişler davul bile dengi dengine. Ta ki sevgi çok büyük olunca bu laf yerle yeksan olur. Fakat sevgi çok büyük değilse düşündürebilir. Öyle bir hayata ve çevreye alışkın değilsen o aile senin için kültürünü düzenini değiştiremez. İlerde de sorun yaşarsın. Yani bence bu durum iki ucu b*klu çubuk. Karar verecek olan sensin ben yapabilirim bu adamla bu aileyle dersen evlen. Yoksa hiç bulaşma. Kültür farkı var anladığım kadarıyla. Sana kızmaya kimsenin hakkı yok yaşam tarzın o istemeyebilirsin eliyle yemek yemesi sana garip gelebilir. Mesela ben her ortama ayak uydurabilen bir insanımdır bana onların yaşam tarzı çok garip gelmeyebilirdi ama çok yobaz ve görgüsüzlerse ben de katlanamazdım. Her şeyin başı iyi niyet ve kalpten geçiyor bence. Niyetleri iyiyse, dilleri tatlıysa hiç batmamalı hareketleri. Unutmayın görgü ve medeniyet parayla satın alınacak şeyler değildir.
ne de güzel yazmışsınBen konu sahibini anlayamam
Babamın sırçalı köşkü yoktu
Hatta kayınpederimin eski ev de vermedi, binamızda diğer akrabımızın evinde geçici oturun kira vermeden dediler kabul etmedim
Nişanlımla borçlanıp kendi bütçemize göre küçük bir eve girdik
Eşyalara iki aile de yardım etti, kız kısmısının tarafı şunu yapmaz demedik hani
Madem adapsız görgüsüz değiliz tutalım bi işin ucundan dedik
Ailelerimizde bir elmanın iki yarısı gibi uyumlu değillerdi
Ama onlar bizim için he dedi geçti birbirine, bizde birbirimizin hatırına ailelerimize saygı gösterdik
Fakat sevmesem bende adamın parasına, ailesinin ortalama aylık gelirine, annesinin kaşına bakışına kadar didikler, acaba nişan atsam mı diye bahaneler arardım belki..
Çok modern ve varlıklılar ama
Bir düğünü toton ve zengin babası yapamıyor
Sebep daha komik kız kısmısına ait değilmiş
Sonra da adap bilmiyo diye karşı tarafı suçluyorlar, adap bilmeyen aile ev vermiş yahu
Elle yemek yese de yürekleri sıcak belli ki gönülleri zengin
Nişan atılsa rahatlayacağım çünkü sevgi namına bişey yok, para pul gösteriş derdinde konu sahibi
Kayınvalidesi bıçak kullanmazsa soyadlarına zeval mi gelir anlamadım gitti
Kimse eli ile patates yiyerek aşağı inmez. Madem zor kendi çevresinden birini bulacaktı. Orası eski mahalle ben orada oturamam, yok eli ile yedi, ailesi çok kaba görgüsüz rezil ediyor, mahcup ediyor diyemez.
Gerçek bir asil 3 odayı biz aldık onlar bişey almadı gibi hesaplara girmez.
soruldu mu bilmiyorum yeni başladım okumaya da düğün yapmak zorundamısınız ?
Merhaba arkadaşlar ilk mesaj ilk konu olunca pek ciddiye alınmıyor ama hep izleyiciydim burada.
Konuma gelecek olursak;
1 yıl önce, 2 yıllık ilişkim ile nişanlandım. Sevgiliyken ikimizin de maddi ve kültürel olarak farklı dünyalarda olduğunu biliyorduk ama ortak noktalarımızla tolere ediliyordu bu durum. Fakat nişanlandıktan sonra herşey değişti. Maddi durumu çok iyi bir ailenin kızıyım, nişanlımın ise gayet iyi bir işi var. Bunlar bana yeter sanıyordum ama aileler işin içine girince durum hiç sandığım gibi olmadı. Ailesi kaba saba nerde ne konuşacağını bilmeyen, ilgisiz tipler. Yani hiç ölmüş müyüz kalmış mıyız umurlarında olmaz. Aramaz sormazlar görüşelim demezler, biz görüşmek istediğimizde hareketleri yüzünden ailemin yanında ben utanır oluyorum. Nişanlım ise bu açığı farkedip sürekli kapatmaya çalışmakta. Düğün olacak mesela yaptıkları hiç bir yardım yok, eski mahallerinden bir ev verdiler sattık yeni bir ev aldık. Yüklü bir kredi altına girdi nişanlım tabi bu durumda. Maddiyatları olmadığı için suçlayamıyorum da ellerinden geleni yaptılar diye düşünüyorum. Ama bu vurdumduymazlık, kaba tavırları beni çileden çıkarıyor. Ailem mesela düğün masraflarını karşılayacak bu gidişle ve bu durum benim içime hiç sinmiyor. Karşı tarafından içine sinip ses etmemeleri de beni ayrı rahatsız ediyor. Kullanılıyor gibi hissediyorum, nişanlım ise sürekli para konusunda şikayet edip duruyor son dönemde.
Ne yapacam bilmiyorum, bu farklılar yüzünden ayrılmalı mıyım ? Nişanlım iyi bir insan, ben mi aç gözlüyüm. Yoksa davul bile dengi dengine mi olmalı ? Ayrıca ablam eşinden yeni ayrıldı. Şimdi aileme de aynı stresi yaşatmak istemiyorum ama bu evliliği hiç istemiyor gibiyim artık. Kafam çok karışık, sürekli ağlıyorum
Yaşım 27, 28'e gireceğim. Evde kalma korkumda var
Aklı selim fikirlerinizi bekliyorum.
Onu bende dedim sırça köşke gelen aile dostlarının oğlu ile nişanlansaydın diyeHuyu bu demek ki yapabilecek bir şey yok aşağılamak yerine evlenme bunları düşünüyorsan sana uygun değil demek ki kendi çevrenden birini bul denilebilir..
Sırçalı köşkün kızı nasıl yemeksiz törensiz sade bi nikahla evlenir
Seninki de soru mu
Benimkide antalyalı. Yok öyle bişey :)Düğünden önce oturduk konuştuk. Herkes maddi durumuna göre paylaştı alacağı şeyleri. Benim babam rahat yaşayan ve yaşatan bi adamdir. Öyle ahım şahım maaş almaz ya da sircali köşkümüz yok ama kızımın özel kullanacağı her şeyi ben almak isterim dedi. Yani yatak odasi eşyaları mutfak eşyalari falan. Bir iki odanın perdesi. Çünkü en iyisi olsun istedi bazı şeyler. Damatlık alırken bile kendi giyindigi mağazadan aşağısina davet etmedi. Ayıptır söylemesi mısır lifinden gömlek ördürdü damatligin içine hediye olarak. Bu beni üzmedi. Karşı tarafı da üzmedi. Neden üzsün ki? Tek taraf mi evleniyo? Evlilik dediğin iki tarafli değil mi? Masraf deyince neden sadece erkek tarafına düşüyo? Valla iki oğlum var korkuyorum şimdiden.
Yanlış mi biliyorum ama 2 tane Antalyali arkadaşım var. İkisi de yeni evlendi. Orda adet öyleymis ki; ev eşyasıni kiz tarafı alırmış. A'dan z'ye. Erkek tarafı sadece düğün yapıp taki takarmis. Üstelik kirada oturuyolar şimdi. İyi ki o tarafta yasamiyosun. Halin haraptı.
aşk insanın gözünü kör ettiyse her şekilde evlenilir burdaki sorun da bu bence..
Onu bende dedim sırça köşke gelen aile dostlarının oğlu ile nişanlansaydın diye
Sonradan iflas etmemiş ki nişanlısı durum belliymiş
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/bir-derdim-var.154/create-thread Bir derdim var bölümüne açacaksanız bu link iş görürBurda nasıl konu açılıyor ya bir ben bulamadım ?
Kız tarafının düğün yaptığını hiç görmedim ondan içime sinmiyor.
Benimkide antalyalı. Yok öyle bişey :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?