• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atmak istiyorum

Teşekkürler, arkadaşlar tekrar ediyorum benim derdim PARA değil. Bu parasal olaya karşı karşımda gördüğüm tutum, annesinin mesela kaba saba davranışları yanında bana arada laf sokması mesela. 3 odaymış evmiş bilmem neymiş bunlar değil sorun. Örnek verecek olursam; ailesi düğüne evin içine vs yardım etmiyor ok, biz kendimiz seçtik aldık herşeyi doğru olan da bu bana göre ama bunda bile ailemin yanında bize sorulmadı birşey alırken herşeyi kendi kafalarına göre yapıyorlar vs diye boş boş konuşmaları. Hangi devirde kaldı bu ? Bunlar bana göre adap dışı şeyler.
sahsen sana kendimden örnek veriyi aynen benimce ask gözümü kör etti ee tai bide 21 yasında olunca pek bisey görmüyosun ama simdi simdi diyosun ki asla denk degiliz ne yasam düsüncesi ne kalite hersey hersey hersey yemek menüsündne tut izledigin film e kadar ailesi cok önemli mesela simdiki aklım olsa herkeze diyorum ailesi size uymuyorsa ölsenizde o iliskiyi bitirin

cünkü yok öyle erkek annesini karısını ayrı ayrı tutan
bayram görcen hafta sonu gelcek vs vs yanş bence en azından bu işi uzat

uslup ne kadar ilginç demi?
Sanki kız alırken/oğlan evlendirirken ne oluyorsa.
Hayret valla.
Hep derim. Bunda "adet adet adet" diye yırtınanlar gerdek adetlerine "amann bunlar mı kaldı artık " der.
İstenilen adet cımbızlanıyor.
Oğlan babası evlenene kadar baba, sonra düşman bellenir nedense.

Hayır insanlar mecbur sanki. Ben kira yüzü görmedim baba evinde, borç nedir bilmedik. Evlendim, evimde başkasının iğnesi yoktur. Düğünde 3 bilezik takıldı onu bile çektiğimiz krediyle aldık. Hala derim ki mecbur değiller. Keşke bize ev peşinatı olacak bir gecekondu verselerdi dünyalar benim olurdu. Ama yoksa yoktur neresinden çıkarsın adam.

sahsen sana kendimden örnek veriyi aynen benimce ask gözümü kör etti ee tai bide 21 yasında olunca pek bisey görmüyosun ama simdi simdi diyosun ki asla denk degiliz ne yasam düsüncesi ne kalite hersey hersey hersey yemek menüsündne tut izledigin film e kadar ailesi cok önemli mesela simdiki aklım olsa herkeze diyorum ailesi size uymuyorsa ölsenizde o iliskiyi bitirin

cünkü yok öyle erkek annesini karısını ayrı ayrı tutan
bayram görcen hafta sonu gelcek vs vs yanş bence en azından bu işi uzat
kızma ama çok kusura bakma ama 21 yaşında evlenmekten öte daha önemli işlerin olsaydı evlenmek aklına gelmez. Biraz daha aklın mantığın oturunca daha uygun birini bulurdun. ya da bu yaşlarda böyle.

Dimi
Limoncu gibi cevval olamadık gitti
O eşine 4 bileziğini bile vermiyor, nasıl da yaman kadın
valla iyi mal olsun veriyim insna zamanla herkezin ne oldugunu görüyo esim buna layık biti degil verdim de ne oldu kactımda ne oldu simdi iyi olması eskiden yaptıklarını unutturmy-uyo kendimi her daim düsünmek zorundayım

Yok küsüp gitmek değil olay zengin kız fakir çocuğa döndü benim derdim bu değildi anlatamadığım ya da anlaşılamadığım ve cevap bulamadığım için susmayı tercih ettim.
Insanlarin en hassas oldugu durumlardan biri bu iste. Sen durumunu anlatirken ve verdigin cevaplarla nisanlinin kucuk gordun sanirim bu yuzden tepki aldin. Gerci bu gunumuzun aci gercegi. Olmuyor eger aileler kulturler ve maddi durumlar birbirine yakin degilse, o is yurumuyor. Daha yakin bir zamanda arkadasim kardesi buyuzden yuzlugu atti.:KK43:
Ben evlenirken hep bunu goz onunda bulundurdum. Kendi seviyemde birini tercih ettim. Insanoglu sasiyor besiyor, bigun olurda ne ben onu kirayim nede o beni kirsin....
Kimse bosanmak icin evlenmez. Iyi dusunmek lazim, herkonuda ortak noktayi bulmak lazim. Oyle asikgim korukoru bagliyim demekle olmuyor. Bigun araya maddi konular aileler kultur farki falan girdimi isin rengi degisiyor.
Ne diyelim hakkinizda hayirlisi.

uslup ne kadar ilginç demi?
Sanki kız alırken/oğlan evlendirirken ne oluyorsa.
Hayret valla.
Hep derim. Bunda "adet adet adet" diye yırtınanlar gerdek adetlerine "amann bunlar mı kaldı artık " der.
İstenilen adet cımbızlanıyor.
Oğlan babası evlenene kadar baba, sonra düşman bellenir nedense.
soyledıklerınız de haklısınız ama
mesela sızın kızınız yada oglunuz var o evlenırken onun ıcın en ıyısını yapmak ıstemez mısınız
paranız yoksa yapamazsınız tabı ama yıne de kısıtlı da olsa paranız yapabıldıgınız kadar bıseler yapmak ıstemez mısınz

Hayır insanlar mecbur sanki. Ben kira yüzü görmedim baba evinde, borç nedir bilmedik. Evlendim, evimde başkasının iğnesi yoktur. Düğünde 3 bilezik takıldı onu bile çektiğimiz krediyle aldık. Hala derim ki mecbur değiller. Keşke bize ev peşinatı olacak bir gecekondu verselerdi dünyalar benim olurdu. Ama yoksa yoktur neresinden çıkarsın adam.
Emin ol ben de dahil bir çok insan böyle evleniyor artık.
Ben de yetişkin insanların eşyalarını alalım, evi alalım, eve sokalım mantığını anlamıyorum. Ha ailelerin durumu müsait olur ellerinden geleni yaparlar. Ama benim için şu devirde yegane şey meslek sahibi etmesi yani okutması.
Eşimle ikimiz yaptık her şeyi. İkimiz de çalışıyorduk. Alyansa kadar kendimiz aldık. Diyecek bir şey yok.

Insanlarin en hassas oldugu durumlardan biri bu iste. Sen durumunu anlatirken ve verdigin cevaplarla nisanlinin kucuk gordun sanirim bu yuzden tepki aldin. Gerci bu gunumuzun aci gercegi. Olmuyor eger aileler kulturler ve maddi durumlar birbirine yakin degilse, o is yurumuyor. Daha yakin bir zamanda arkadasim kardesi buyuzden yuzlugu atti.:KK43:
Ben evlenirken hep bunu goz onunda bulundurdum. Kendi seviyemde birini tercih ettim. Insanoglu sasiyor besiyor, bigun olurda ne ben onu kirayim nede o beni kirsin....
Kimse bosanmak icin evlenmez. Iyi dusunmek lazim, herkonuda ortak noktayi bulmak lazim. Oyle asikgim korukoru bagliyim demekle olmuyor. Bigun araya maddi konular aileler kultur farki falan girdimi isin rengi degisiyor.
Ne diyelim hakkinizda hayirlisi.

Yok ben nişanlımı küçük görmediğimi ailesine de asla saygısızlık yapmadığımı da dile getirdim. Sadece burada içimdekileri söyledim. Ondan sonra sen ilerde yaparsın kötü niyetlisin görgüsüzsüne döndü olay. Hı bir de artı olarak beddua yedim.

Kib nasıl oluyor bilmiyorum ama inanın uğraşacak halim yok sadece tavsiye.

Yorumların altında K.İ.B. diye bir link var ona tıklayıp şikayet ediyorsun. Yalnız bunun için sebebin olmalı, küfür, hakaret gibi. Beğenmediğin hakaret içermeyen cevaplara yapamıyorsun mesela.

soyledıklerınız de haklısınız ama
mesela sızın kızınız yada oglunuz var o evlenırken onun ıcın en ıyısını yapmak ıstemez mısınız
paranız yoksa yapamazsınız tabı ama yıne de kısıtlı da olsa paranız yapabıldıgınız kadar bıseler yapmak ıstemez mısınz
Adamlar ellerinden geleni yapmış zaten. 1 evleri varmış satmışlar bunlara vermişler ev alsınlar diye.
Kaç kişi yapar bunu? 100 kk kadının kaçının kpederi yapmıştır bunu. Yapmamakla da kalmaz hala gelinden beklenir bazı şeyler.
Konu sahibi hala hiç bir şey yapılmadığından düğünün kendi babasına kalacağından bahsediyor.
Bilmem anlatabildim mi?!

Düğünden önce oturduk konuştuk. Herkes maddi durumuna göre paylaştı alacağı şeyleri. Benim babam rahat yaşayan ve yaşatan bi adamdir. Öyle ahım şahım maaş almaz ya da sircali köşkümüz yok ama kızımın özel kullanacağı her şeyi ben almak isterim dedi. Yani yatak odasi eşyaları mutfak eşyalari falan. Bir iki odanın perdesi. Çünkü en iyisi olsun istedi bazı şeyler. Damatlık alırken bile kendi giyindigi mağazadan aşağısina davet etmedi. Ayıptır söylemesi mısır lifinden gömlek ördürdü damatligin içine hediye olarak. Bu beni üzmedi. Karşı tarafı da üzmedi. Neden üzsün ki? Tek taraf mi evleniyo? Evlilik dediğin iki tarafli değil mi? Masraf deyince neden sadece erkek tarafına düşüyo? Valla iki oğlum var korkuyorum şimdiden.

Yanlış mi biliyorum ama 2 tane Antalyali arkadaşım var. İkisi de yeni evlendi. Orda adet öyleymis ki; ev eşyasıni kiz tarafı alırmış. A'dan z'ye. Erkek tarafı sadece düğün yapıp taki takarmis. Üstelik kirada oturuyolar şimdi. İyi ki o tarafta yasamiyosun. Halin haraptı.

Antalya li değilim ama Akdeniz de yaşıyorum farklı sehirden biz de ev düzerken hemen hemen ev esyasi kiz tarafindan alinir buzdolabı. Çamaşır ve bulasik makinesi. Oturma grubu.bebek odası bile.televizyon. fırınli ocak.bütün mutFak .hali perde vs.hatta biz de eğer maddi durum musaitse ev bile veriliyor kıza Çeyiz diye.

Adamlar ellerinden geleni yapmış zaten. 1 evleri varmış satmışlar bunlara vermişler ev alsınlar diye.
Kaç kişi yapar bunu? 100 kk kadının kaçının kpederi yapmıştır bunu. Yapmamakla da kalmaz hala gelinden beklenir bazı şeyler.
Konu sahibi hala hiç bir şey yapılmadığından düğünün kendi babasına kalacağından bahsediyor.
Bilmem anlatabildim mi?!
onu bılmıyordum

Yorumların altında K.İ.B. diye bir link var ona tıklayıp şikayet ediyorsun. Yalnız bunun için sebebin olmalı, küfür, hakaret gibi. Beğenmediğin hakaret içermeyen cevaplara yapamıyorsun mesela.
aynen mesela limoncu gibi yaygaracı, goygoycu(artık neyse bu kelimenin anlamı) gibi şeyler yazıp da konu sahibine yakın mesajlar gönderince sorun yok demi:KK70:

Evlilikte denklik çok önemli maddi manevi kültürel egitim aileler bu konularda aşağı yukarı benzerlikler yoksa o evlilik yapilsada evlilik boyunca şikayetler pismanliklar kaygılar artar.Sonuc mutsuz evlilik

Back