- 10 Ağustos 2009
- 26.130
- 18.283
- 823
- Konu Sahibi sircakoskunkizi
-
Sırçalı köşkün kızı nasıl yemeksiz törensiz sade bi nikahla evlenirsoruldu mu bilmiyorum yeni başladım okumaya da düğün yapmak zorundamısınız ?
Sizin cemiyet kızın okumadığı, küçük yaştan eve kapatıldığı, evlenme yaşı gelince de uygun bir taliple evlendirilmeye çalışıldığı bir cemiyet olması lazım ki erkek üstlensin her şeyi.
Yoksa modern cemiyetlerde kız kendi ayakları üstünde durup aileler ortalık yerde çırpınmazlar. HErkes kendi söküğü kendi diker.
Fast food yerlerinde patatesi elinizde yemek ile bir yemek davetinde elinizle yemeği aynı kefeye koyuyorsanız evet sizinle de aynı adabı almamışım demektir. Ben olsam utanırdım. Fast food başka bir şey benim dediğim başka birşey. Arasındaki farkı anlayamıyorsanız birşey diyemiyorum.
yok canım elle yiyorlarmış.Birde ailesi kaba demişsin olmadık yerde geğirler mi ,yada ossurlar mı ? Yada uygun cümle kuramazlar mı yada şiveli mi konuşurlar yada evleri çok mu pis
yada kadın kadın ayaklarıyla oynayıp yemek mi yer ,ailesi miğdeni bulandırıyorsa evlenme derim ben
Senin bu konuştuklarına bakınca bence kesin nişanı atmalısin çünkü en ufak kavgada benim Ailem bunları yaptı senin ailen ne yaptı diye kavga edeceksinizZaten evin 3 odasının tüm eşyaları bizden 1 odayı sadece kendileri diziyor.
Ben her konuda okumuş ve takip etmişsem özet geçerim, bilgilendiririm. BDV de gezinenler bilir
Senin bu konuştuklarına bakınca bence kesin nişanı atmalısin çünkü en ufak kavgada benim Ailem bunları yaptı senin ailen ne yaptı diye kavga edeceksiniz
Ailenin ilgisizligi
Maddi durum
Kultur farki
Sebep olarak bunlari dusunmuyorum
Sen simdiden kaldiramiyosun,sevginden emin degilsin ve evde kalmaktan korkuyosun
Sebep olarak 4. Secenegi sunarak ,sevgisiz evlilik olmaz diyorum. Evlenince hersey farkli olarak insan nisanliyken canim cicim aylarini yasar,ozlem olur herseye razi grlirsin. Bence yol yakinken don
Ayrica eskiden koy yerinde insanlar is yapsin diye 13 unde gelin alirmis. Erken alirmiski daha genc hatta cocuk daha dinc olur. 18 olana evde kaldi derlermis.
Allahaskina medeni bi donrmdeyiz kadinlar simdi daha akilli. Okuyup is sahibi olup evliligi ikinci plana atiyorlar ,oncelikler farkli simdi. Ne evde kalmasi..daha 27 yasindasin hayatinin en guzel yasi
Ben her konuda okumuş ve takip etmişsem özet geçerim, bilgilendiririm. BDV de gezinenler bilir
Bunu da babanın köşküne bağlama minik kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?