Nişan atmak istiyorum

Birde ailesi kaba demişsin olmadık yerde geğirler mi ,yada ossurlar mı ? Yada uygun cümle kuramazlar mı yada şiveli mi konuşurlar yada evleri çok mu pis
yada kadın kadın ayaklarıyla oynayıp yemek mi yer ,ailesi miğdeni bulandırıyorsa evlenme derim ben

Aynen canım aynen. Benim çalıştığım yerede geliyorlar. Görüyorum, konuşuyoruz, sohbet ediyoruz. Hiç bunu kız yapar, bunu erkek yapar takıntıları yok. Kendi gelinliğini alanı da gördüm. Aileleri zaten hiç karışmıyor. Makyaj provası yapacaktık gelinliğini göstermek istedi görmeye gittik ve kredi kartını çıkarıp kendi ödedi. Benim bir aile büyüğüm gelinliği erkek alır diye olay çıkardı o da çok zengin ama sonradan görme.

Hep böyle davetlere katilmamislarsa suc mu bu? Zerafet dersi mi alsinlar yani sacmalik. Böyle degerlendirmeler yanlis. Kendi hallerine birakin cagirmayin siz de onlari saga sola. Altin kaplama klozet kullanan Arap milyonerleri de pilavi eliyle yiyor. Isvicre'de yasiyorum adamlar gelip en pahali otelde kaliyor küvette yikanmayip banyoda yerde tasla su dökerek yikaniyorlar. Onun da kültürü bu. O eliyle pilav yiyen Arap seyhinin parasinin pesindeki banka müdürü de ayni tepsiden eliyle yiyor bu arada. Ayiptir söylemesi esimin isi nedeniyle cok ülke gezdim gördüm, en salas mekanlara da girdim en lüks yerlerde de yedim ictim ama bugün bahsettiginiz esinizin ailesi gibi insanlarla tanissam hic yadirgamam kötü gözle bakmam kabalar demem. Insanlari oldugu gibi kabul etme taraftariyim. Begendigim yemegin kalan suyunu ekmekle siyiririm isterse Ingiltere kraliyet ailesinin Buckingham sarayi olsun. Biri de cikar sizin görgünüzü sorgular bir gün.

Siz cok yanlis yerlerden yerden bakiyorsunuz hayata. Her sey dis görünüsten, maddi zenginlikten veya sosyetikler gibi lüks yerlerde yiyip icmekten ibaret degil. Manevi tatmin huzur mutluluk gibi parayla satin alamayacaginiz kavramlar var. Isterse yemek yerken kaba olsunlar ama kayinvalideniz kayinpederinizin basinizi oksamasi sen de bizim kizimizsin artik demesi tüm kabaligi örter bana göre.

yok canım elle yiyorlarmış.

Bu kadar da üzerine gitmeyin kızın yani aşağıdan yukarı çıkmak kolay ama yukarıdan aşağıya inmek zordur. O öyle bir hayata alışmış yani ne demişler davul bile dengi dengine. Ta ki sevgi çok büyük olunca bu laf yerle yeksan olur. Fakat sevgi çok büyük değilse düşündürebilir. Öyle bir hayata ve çevreye alışkın değilsen o aile senin için kültürünü düzenini değiştiremez. İlerde de sorun yaşarsın. Yani bence bu durum iki ucu b*klu çubuk. Karar verecek olan sensin ben yapabilirim bu adamla bu aileyle dersen evlen. Yoksa hiç bulaşma. Kültür farkı var anladığım kadarıyla. Sana kızmaya kimsenin hakkı yok yaşam tarzın o istemeyebilirsin eliyle yemek yemesi sana garip gelebilir. Mesela ben her ortama ayak uydurabilen bir insanımdır bana onların yaşam tarzı çok garip gelmeyebilirdi ama çok yobaz ve görgüsüzlerse ben de katlanamazdım. Her şeyin başı iyi niyet ve kalpten geçiyor bence. Niyetleri iyiyse, dilleri tatlıysa hiç batmamalı hareketleri. Unutmayın görgü ve medeniyet parayla satın alınacak şeyler değildir.

Size ev vermısler ve evın bır odasını organıze edıyorlar.. Cok fazla beklentı ıcıne gırdıgınızı dusundum ...

Ailenin ilgisizligi
Maddi durum
Kultur farki
Sebep olarak bunlari dusunmuyorum
Sen simdiden kaldiramiyosun,sevginden emin degilsin ve evde kalmaktan korkuyosun
Sebep olarak 4. Secenegi sunarak ,sevgisiz evlilik olmaz diyorum. Evlenince hersey farkli olarak insan nisanliyken canim cicim aylarini yasar,ozlem olur herseye razi grlirsin. Bence yol yakinken don

Ayrica eskiden koy yerinde insanlar is yapsin diye 13 unde gelin alirmis. Erken alirmiski daha genc hatta cocuk daha dinc olur. 18 olana evde kaldi derlermis.
Allahaskina medeni bi donrmdeyiz kadinlar simdi daha akilli. Okuyup is sahibi olup evliligi ikinci plana atiyorlar ,oncelikler farkli simdi. Ne evde kalmasi..daha 27 yasindasin hayatinin en guzel yasi

Çok merak ettim neymiş şu cemiyetin çok sırıtıyor biliyor musun yazdıkların hangi cemiyetteysen oraya sonradan dahil olduğunuz belli. aslında biz ona cemiyette demeyelim her grup öyle cemiyet olmuyor. ne bu ya zengin kız fakir oğlan türk filmi gibi ? ne olmuş patatesi eli ile yemiş ?

Bu insanlarin ilerde sizin eve gelip gitceklerini bir hastaluk durumunda sizin bakcaginizin farkindamisinuz bu sekilde gozunuze batiyorsa evlenip kendinize eziyet etmeyin.bu arada maddi durumum standartlarin ustunde ailemindr ayni sekulde dgun icin herhangi birseyin aileden talep edilmesini mantikli bulmuyorm.evlenecegim diyecek kadar olgun oldugunu dusunen bir insan kimseden birsey beklememeli.

Çok modern ve varlıklılar ama
Bir düğünü toton ve zengin babası yapamıyor
Sebep daha komik kız kısmısına ait değilmiş
Sonra da adap bilmiyo diye karşı tarafı suçluyorlar, adap bilmeyen aile ev vermiş yahu
Elle yemek yese de yürekleri sıcak belli ki gönülleri zengin
Nişan atılsa rahatlayacağım çünkü sevgi namına bişey yok, para pul gösteriş derdinde konu sahibi
Kayınvalidesi bıçak kullanmazsa soyadlarına zeval mi gelir anlamadım gitti

+1
Konu sahibesinin temel problemi bence evlenmekteki tereddütü

Arkadaşlar ben teşekkür ediyorum, aslında yargılanmaktan başka iki üç yorum dışında iyi ya da kötü akıl veren olmadı.
Olay benim zengin onun fakir oluşu değildi. Nişanlım fakir bir aileden gelmiyor. Evet aramızda maddi yönden ve kültürel yönden fark var. Ben çok isteklere girmişim sadece bunu anladım yorumlardan.
Tekrar yorum yapan herkese teşekkürler.
İyi günler hepinize.

Şimdi burası kim daha iyi yazdı, lafı cuk diye oturttu portalı mı ? yoksa hem cinslerine her koşulda sağlıklı yorumlarla yol gösterbilme adına insanların dertlerini açtığı nokta mı ? Evet konu sahibi bir noktaya kadar haksız ama bu kadar da üzerine bir insanın gidilmez. Bazılarınız resmen rencide edecek kadar abartmışsınız. Herşeyden öte SAYGI duymak zorundayız. Baktın çok mu sinirini bozuyor konusu, yazdıkları cevap vermezsiniz olur biter. Alay konusu bulmak adına fırsat kollamayın allah aşkına .....

Bence aileler arasında bariz farklar varsa evlenilmemeli , er geç sorun oluyor bu , uyum çok önemli erkek asla ailesinden vazgeçmiyor , hanımı bulurum ama anayı bulamam diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…