Nişan atma derecesine geldim lütfen bana fikir verin

Evet kesinlikle haklisiniz. Eğer bizim de imkanimiz olmasaydi emin olun ben de ucuzlara kaçardim eldekiyle idare ederdim ama imkanimiz var ailemin de durumu iyi zaten öyle olduğu için en iyilerini almami destekliyorlar ama nişanlım inat çok inat hem de marka diye para vermem ben ona diyip gidip "uygun" fiyatli urunlere bakiyor ve almam için diretiyor. Tipik bir koç burcu erkeği. Çok emeğimiz var bu ilişkide. Bu şekilde para yüzünden inat yüzünden heba olmasına gönlüm razi gelemiyor bir türlü..
Tipik bir Koç burcu erkeği ha. Çok şey derdim de halim yok. Koç burcu erkeği yoktur sevmeyen erkek vardır. Yedirme ömrünü.

Görünen köy kılavuz istemiş.siz baştan evliliği düşünmekle hata etmissiniz

Şuan için borcu yok sorun da burdan çıkıyor işte Allah çok şükür maddi açıdan sıkıntımiz yok insanlar bizden çok daha kötü durumda evlerini diziyorlar sevgiden yana da sorun yok hissediyorum evet ama değer verme konusunda endişelerim oluştu artık hep gözü daha yüksekte daha iyisi olsun daha çok kazanalim hırs manyağı oldu iyice önünü alamiyorum annesi de çok şikayet ediyor bana ama bilmiyorum şuan kafam allak bullak. Bi buzdolabı yüzünden bile bu kadar kalp kırılırsa evlendikten sonra dediğiniz gibi çok daha zor olacak. Salak bi umut oluşuyor ister istemez "ya duzelirsek" diye ama bilmiyorum biraz yalnız kalıp düşünmem gerekiyor sadece
Senden daha eğitimsiz ve daha düşük bütçeli insanlar daha mutlu ve rahat yaşarken sen sıkıntı içinde yaşıyacaksın çok iyi düşün.

Çok inatçı dediğim dedik olduğu için demiştim. Babam da koç burcu o da aynısı. Bir şeyi yaptirana kadar diretiyorlar insana. Zor insanlar o konuda. Yoksa sevgiyle tabi ki alakasi yoktur burc olayinin yanlış anlasilmasin.

Evet ben de öyle dusundukce daha da içime kapaniyorum. Isteyken telefon kullanmalari yasak eve gelmesini bekliyorum konusucam her şeyi.

Şuan için borcu yok sorun da burdan çıkıyor işte Allah çok şükür maddi açıdan sıkıntımiz yok insanlar bizden çok daha kötü durumda evlerini diziyorlar sevgiden yana da sorun yok hissediyorum evet ama değer verme konusunda endişelerim oluştu artık hep gözü daha yüksekte daha iyisi olsun daha çok kazanalim hırs manyağı oldu iyice önünü alamiyorum annesi de çok şikayet ediyor bana ama bilmiyorum şuan kafam allak bullak. Bi buzdolabı yüzünden bile bu kadar kalp kırılırsa evlendikten sonra dediğiniz gibi çok daha zor olacak. Salak bi umut oluşuyor ister istemez "ya duzelirsek" diye ama bilmiyorum biraz yalnız kalıp düşünmem gerekiyor sadece
Daha çok kazansa ne yapacakmış kendi oturacağı eve düzgün bir buzdolabı almadiktan sonra 🙄 daha nişanlıyken size "yiyici" diyen adam size kök söktürür.

Merhabalar,

Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...

Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Ay bu ne ya okurken darlandım. Adam bildiğin cimri. siz de her şeye durumu idare etmek için evet diyorsunuz ama adamı bu duruma alıştırıyorsunuz. yarın bir gün evlenirseniz sizin HAYIR demenizi kabul etmeyecek bu adam. Evlenmeyin bence bu adamla. Ömür geçmez

20 bin alan biri nasıl awox marka bir şey alabiliyor, o içindeki daha iyisini isteme güdüsünü nasıl durdurabiliyor ben bunu çok merak ediyorum. Bende bu ay bosch buzdolabı aldım 19500 liraya, bana da çok geldi fiyatı benim maaşım 20k bile değil ama evdeki buzdolabının boyutu yetmiyordu, mecbur aldım. 12 binlik buzdolabı şu an piyasadaki en uygun buzdolablarından, çok araştırdım biliyorum. Zaten kötü bir marka buzdolabı alsanız daha pahalıya gelir uzun vade de içindeki ürünleri uzun süreli korumadığı için.

TV'yi de alışveriş merkezinde görüp 190 ekran lg almıştım, o zamanda 1.5 maaşım kadardı fiyatı, bana göre iyi paraydı, çokta beğenerek almıştım ama salona kurunca gözüm alıştı şimdi küçük geliyor, daha büyük ekranlısını almak istiyorum, film açıp izlemeyi çok severim, büyük ekranda daha güzel oluyor, dur yapma yazık o kadar paraya diye zor durduruyorum kendimi ama 20k maaşım olsa hiç düşünmeden onu da alırım kesin :)

Ben bir şey alırken motivasyonum deli gibi çalışıyorsun, konforlu yaşamak tabi ki hakkın oluyor ama buradaki bu tarz konuları gördükçe de kendimi çok musrif, bütçe kontrolü olmayan biri gibi hissediyorum :KK43: Çoğu şeyi de almıyorum aslında, ofis arkadaşımda bir mouse gördüm, çok beğendim baktım 675 lira dedim bir mouse a verilmez o kadar durdurdum kendimi, geçen bir kulaklık gördüm 2300, ya bozulursa verilmez o kadar dedim almadım, lütfen biri sen musrif değilsin, bunlar temel ihtiyaçlar almak zorundasın bunları desin de hem susayım hem de içim rahatlasın :)))

Nişanlınız konusuna hiç girmedim, çünkü hem bana ayrılmamı söyleyin diye açmadım diye atar yapmışsınız, ki normal düşünce yapısında olan biri size başka ne tavsiye de bulunsun böyle bir adam karşısında hem de bana göre kendisi dünyadaki son erkek olsa yine de katlanılmayacak derecede çekilmez birisi, cimri olduğu için değil düşünce yapısının çirkinliği yüzünden, size söylediği cümlede aşırı haksız, haklı bile olsaydı öyle söylenmez, her şeyin bir söylenme adabı var. Bu derece üslupsuz ve bencil birisine katlanma gücünü hangi motivasyondan alıyorsunuz bilmiyorum ama bu konuda gördüğüm en başarılı örneklerdensiniz.

Merhabalar,

Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...

Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Arkana bakmadan kaç.bir ömür geçmez

:))) ben onun aldığı maasin yarisini aliyorken bile neler neler aliyordum kendime elim açıktir benim acımam yeri geldiğinde para biriktirmesini de bilirim ama sanırım insanlar parayı buldukça cimrilesiyorlar ben de anlam veremiyorum

:))) ben onun aldığı maasin yarisini aliyorken bile neler neler aliyordum kendime elim açıktir benim acımam yeri geldiğinde para biriktirmesini de bilirim ama sanırım insanlar parayı buldukça cimrilesiyorlar ben de anlam veremiyorum
Cimrillik aşkı öldürüyor haberiniz olsun

Parayı bulmakla alakası yok, nişanlınız cimri ve size değer vermiyor. 🤷

normalde bu tür konularda ya parası yoktur marka olmayıversin derim amaa sen haklısın çünkü maddi durumunuz Türkiye şartlarına göre gayet iyi. 1-2 yıl sonra bozulacak bişey almaktansa param varsa kalitelisini istemek hakkın. ben evlenirken eşim ve benim paramız yoktu en uygunları aldık ama aldığım tüm beyaz eşyalar garanti süresini kısa süre geçince bozuldu mecbur yeniden aldım. ayrıca erkeğin cimrisi hiiiç çekilmez

normalde bu tür konularda ya parası yoktur marka olmayıversin derim amaa sen haklısın çünkü maddi durumunuz Türkiye şartlarına göre gayet iyi. 1-2 yıl sonra bozulacak bişey almaktansa param varsa kalitelisini istemek hakkın. ben evlenirken eşim ve benim paramız yoktu en uygunları aldık ama aldığım tüm beyaz eşyalar garanti süresini kısa süre geçince bozuldu mecbur yeniden aldım. ayrıca erkeğin cimrisi hiiiç çekilmez
bir de şöyle bir söz var " ucuz alacak kadar zengin değilim" adam bunun anlamını bilse keşke

Sevmiyor sizi , evlenin ya da evlenmeyin ama bu fikre alışın.

Duzelmez

Merhabalar,

Ailen haklı, bu arada sen orta yol bulmuyorsun sürekli feragat eden taraf konumundasın, sonsuza kadar böyle yaşamaya devam edebileceğine emin misin? Bal evlenince böyle tolere edemeyeceksin bunu çünkü hep sinirli olacak ya da o hep sinirlenmesin diye sen hep alttan alacaksın. Yol yakınken kaç.

Ayrıca annesine yurt dışı, erteleme lafı yapan adamla sorunu nasıl çözdünüz, sizin neden böyle bir hayalden haberiniz yok. Adamın pintiliği de cabası, yakma kendini. Kimsenin kuklası olman gerekmez, canın yok mu hevesin yok mu neden hiçe sayılacağın yere ayaklarınla gitmeye çalışıyorsun

X