20 bin alan biri nasıl awox marka bir şey alabiliyor, o içindeki daha iyisini isteme güdüsünü nasıl durdurabiliyor ben bunu çok merak ediyorum. Bende bu ay bosch buzdolabı aldım 19500 liraya, bana da çok geldi fiyatı benim maaşım 20k bile değil ama evdeki buzdolabının boyutu yetmiyordu, mecbur aldım. 12 binlik buzdolabı şu an piyasadaki en uygun buzdolablarından, çok araştırdım biliyorum. Zaten kötü bir marka buzdolabı alsanız daha pahalıya gelir uzun vade de içindeki ürünleri uzun süreli korumadığı için.
TV'yi de alışveriş merkezinde görüp 190 ekran lg almıştım, o zamanda 1.5 maaşım kadardı fiyatı, bana göre iyi paraydı, çokta beğenerek almıştım ama salona kurunca gözüm alıştı şimdi küçük geliyor, daha büyük ekranlısını almak istiyorum, film açıp izlemeyi çok severim, büyük ekranda daha güzel oluyor, dur yapma yazık o kadar paraya diye zor durduruyorum kendimi ama 20k maaşım olsa hiç düşünmeden onu da alırım kesin :)
Ben bir şey alırken motivasyonum deli gibi çalışıyorsun, konforlu yaşamak tabi ki hakkın oluyor ama buradaki bu tarz konuları gördükçe de kendimi çok musrif, bütçe kontrolü olmayan biri gibi hissediyorum
Çoğu şeyi de almıyorum aslında, ofis arkadaşımda bir mouse gördüm, çok beğendim baktım 675 lira dedim bir mouse a verilmez o kadar durdurdum kendimi, geçen bir kulaklık gördüm 2300, ya bozulursa verilmez o kadar dedim almadım, lütfen biri sen musrif değilsin, bunlar temel ihtiyaçlar almak zorundasın bunları desin de hem susayım hem de içim rahatlasın :)))
Nişanlınız konusuna hiç girmedim, çünkü hem bana ayrılmamı söyleyin diye açmadım diye atar yapmışsınız, ki normal düşünce yapısında olan biri size başka ne tavsiye de bulunsun böyle bir adam karşısında hem de bana göre kendisi dünyadaki son erkek olsa yine de katlanılmayacak derecede çekilmez birisi, cimri olduğu için değil düşünce yapısının çirkinliği yüzünden, size söylediği cümlede aşırı haksız, haklı bile olsaydı öyle söylenmez, her şeyin bir söylenme adabı var. Bu derece üslupsuz ve bencil birisine katlanma gücünü hangi motivasyondan alıyorsunuz bilmiyorum ama bu konuda gördüğüm en başarılı örneklerdensiniz.