Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yaptırcam heralde içimde kalmasın sonraki testleri yaptırmam
İşte o herkesin kendisine göre canım sen yaptırıp rahat hissedeceksen yaptır elbette; ben en ufak risk olsa kendimi yiyeceğimi bildiğimden cahillik en büyük mutluluk şeklinde yaşadım 🤭

Peki canım başka hangi testler oluyor gerekli olan hangisi bilgin var mı benim ilk gebeliğimm olduğu için biraz cahilim bu konularda
Doktorunun ultrasonu 4 boyutlu değil ise ki benim gördüğüm acibademlerde öyle sadece; 21-25 hafta arası detaylı ultrasona gitmek gerekiyor
Bunun dışında ben şeker yuklemesi yaptirmistim gerekli olduğunu düşünüyorum ama tersini düşünenler var

Aslında eğer doktoruna guveniyorsan sadece onu dinle dışarıya kulağını kapat
Guvenmiyorsan da doktoru değiştirmeni tavsiye ederim doğum zamanı %100 güvendiğin bir doktorla ilerlemiş olmak sana ekstra güven verecektir.

İşte o herkesin kendisine göre canım sen yaptırıp rahat hissedeceksen yaptır elbette; ben en ufak risk olsa kendimi yiyeceğimi bildiğimden cahillik en büyük mutluluk şeklinde yaşadım 🤭
Bende mi öyle yapsam diyorum bir yanım yaptır bir yanım yaptırma diyor 🤷🏼‍♀️

Doktorunun ultrasonu 4 boyutlu değil ise ki benim gördüğüm acibademlerde öyle sadece; 21-25 hafta arası detaylı ultrasona gitmek gerekiyor
Bunun dışında ben şeker yuklemesi yaptirmistim gerekli olduğunu düşünüyorum ama tersini düşünenler var

Aslında eğer doktoruna guveniyorsan sadece onu dinle dışarıya kulağını kapat
Guvenmiyorsan da doktoru değiştirmeni tavsiye ederim doğum zamanı %100 güvendiğin bir doktorla ilerlemiş olmak sana ekstra güven verecektir.
3 dr gezdim bu iyi geldi şimdilik bakalım ilerleyen zamanlarda güven sağlamassa değiştirirm ama başka dr kalmadı hastanede diğer hastanelerde uzak şansıma

Yaa inşallah kuzum ya kan için beklicem biraz ama başka marka testler alıp denicem yarın bide adet sancısı gibi hafif sancılar var eğer gebelik varsa normal mi bu sancılar beyaz yapışkan akıntım da var kuzum ya 😣inşallah bebiş vardır ya
İlk idrarla yapsan daha net olurdu diye düşünüyorum sancı akıntı gebelik belirtisi olmuştu bende ayaklarımda bir kaç gün buz gibi dolaşmıştım evde canım inşallah vardır bebişin🙏
Peki canım başka hangi testler oluyor gerekli olan hangisi bilgin var mı benim ilk gebeliğimm olduğu için biraz cahilim bu konularda
2li ve 3lü tarama testi 4d usg şeker yükleme yaptırmıştım ben kızımda yine yaptırırım kısmetse insanın aklında acaba kalmasından yaptırması daha doğru diye düşünüyorum ve bence gayet gerekli hepsi sonuçta Allah korusun herşeye hazırlıklı olmak iyi olur ve gebelik şekeri tehlikeli oluyor canım bilgin olsun kararı yine sen vericeksin tabiki

İlk idrarla yapsan daha net olurdu diye düşünüyorum sancı akıntı gebelik belirtisi olmuştu bende ayaklarımda bir kaç gün buz gibi dolaşmıştım evde canım inşallah vardır bebişin🙏

2li ve 3lü tarama testi 4d usg şeker yükleme yaptırmıştım ben kızımda yine yaptırırım kısmetse insanın aklında acaba kalmasından yaptırması daha doğru diye düşünüyorum ve bence gayet gerekli hepsi sonuçta Allah korusun herşeye hazırlıklı olmak iyi olur ve gebelik şekeri tehlikeli oluyor canım bilgin olsun kararı yine sen vericeksin tabiki
İnşAllah kuzum ya bakalım hayırlısı 😣

Günaydın kızçeler 💕💕 güzel ve güneşli bir güne bismillah🥰🥰
Akşam benim kızın biraz ateşi çıktı yat kalk biraz sersem gibiyim çok şükür şimdi birşeyi yok bu ateş benim en korktuğum şey çünkü yeğenim havale geçirmişti Allah kimseye yaşatmasın 🙏🙏
Bana gelirsek 10. Hafta bitiyor ama yorgunluk ve uyku harici bir sıkıntım yok çok şükür bir kaç kere bulantım oldu hiç olmayan birşeydi bende baya şaşırdım hatta eşim bu sefer erkek mi olucak sen böylesin diyor bana Allah kerim her hamilelik farklı geçiyor işte diyorum🙄🙄
Allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat versin inşallah kız erkek ne önemi var değilmi.
Haftaya 3 haziranda kısmetse dra gidicem gene günler geçmiyor bu hareketleri hissedene kadar hep bu sıkıntılı bekleyişler😬😬
Hamile olmayan tüm Kız kardeşlerim inşallah bu ay hepiniz hamile kalırsınız da bu bekleyişleri hep beraber yaparız🙏🙏
Allah kimseyi evladıyla sınamasın inşallah
Hayırlı haberler aldığımız bir gün olur.
Hamilelerimizin de günleri çabuk geçer, sağlıkla bebişlerimize kavuşalım Allahın izniyle inşallah🙏🙏👼🏻👼🏻

Cümleten hayırlı sabahlar hayırlı günler olsun inşallah hepinizi öpüyorum 😘😘

Kızlar başka marka testler alıp yaptım ama negatif çıktı adet olmayı bekliyorum artık 😣

Günaydın kızçeler 💕💕 güzel ve güneşli bir güne bismillah🥰🥰
Akşam benim kızın biraz ateşi çıktı yat kalk biraz sersem gibiyim çok şükür şimdi birşeyi yok bu ateş benim en korktuğum şey çünkü yeğenim havale geçirmişti Allah kimseye yaşatmasın 🙏🙏
Bana gelirsek 10. Hafta bitiyor ama yorgunluk ve uyku harici bir sıkıntım yok çok şükür bir kaç kere bulantım oldu hiç olmayan birşeydi bende baya şaşırdım hatta eşim bu sefer erkek mi olucak sen böylesin diyor bana Allah kerim her hamilelik farklı geçiyor işte diyorum🙄🙄
Allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat versin inşallah kız erkek ne önemi var değilmi.
Haftaya 3 haziranda kısmetse dra gidicem gene günler geçmiyor bu hareketleri hissedene kadar hep bu sıkıntılı bekleyişler😬😬
Hamile olmayan tüm Kız kardeşlerim inşallah bu ay hepiniz hamile kalırsınız da bu bekleyişleri hep beraber yaparız🙏🙏
Allah kimseyi evladıyla sınamasın inşallah
Hayırlı haberler aldığımız bir gün olur.
Hamilelerimizin de günleri çabuk geçer, sağlıkla bebişlerimize kavuşalım Allahın izniyle inşallah🙏🙏👼🏻👼🏻

Cümleten hayırlı sabahlar hayırlı günler olsun inşallah hepinizi öpüyorum 😘😘
Günaydın canım hayırlı sabahlar olsun inşallah

Elinde test kaldıysa 1-2 gün sonra tekrar et istersen. Ben kızımda 7 günlük gecikme ile negatif görmüştüm kaset testi :)
Bilmiyorum kuzum ya inşallah senin dediğin gibi olur ama umudum yok pek elimde test kalmadı da alırım yine eğer regl olmazsam 😣

D0nkü nie pızitifdi ozaman kan ver derim
Bilmiyorum kuzum burda bazı kızlar da yaşamış ya böyle bir durum dünkü test hatalıydı diye düşünüyorum artık çünkü bu kadar gecikmeye çıkması gerekir di ufak bir yerde oturuyorum burda cuma günü kan tahlili yapılıyor eğer merkeze gidebilirsem giderim yoksa yarın kan veririm ancak onun da sonucu pazartesi açıklanır amaa kafam çok karışık moralim bozuk 😣

Bilmiyorum kuzum burda bazı kızlar da yaşamış ya böyle bir durum dünkü test hatalıydı diye düşünüyorum artık çünkü bu kadar gecikmeye çıkması gerekir di ufak bir yerde oturuyorum burda cuma günü kan tahlili yapılıyor eğer merkeze gidebilirsem giderim yoksa yarın kan veririm ancak onun da sonucu pazartesi açıklanır amaa kafam çok karışık moralim bozuk 😣
Bozma morelini yaa öyle olupda bebişi olanlar çok hemen salma kendini Rabbim büyük zaten biz insan oğlu hep böyleyiz istemediğimiz bişeyde hemen solu veririz dua edelim bol bol bak mubarekgün. Allah'ım bilir doğru zamanı

Bende mi öyle yapsam diyorum bir yanım yaptır bir yanım yaptırma diyor 🤷🏼‍♀️
Doktorun ne diyor canım
Bence şuna karar ver; bir sorun olursa aldıracak mısın. Bu konuda kimse seni kınayamaz dışarısının ne dediğini onemsemeden bunun kararını vermelisin bence.
Eğer aldirmayacaksan yaptırma fakat aldirabilirim diyorsan tabi ki yaptır.
Bazı insanlar aldırmam ama sonuca gore kendimi hazırlarım diyor fakat burada hazırlanacak bir şey olmadığı gibi 2 arkadaşım down sendromlu denilen çocuklarının down sendromlu olmadığını doğumdan sonra öğrendiler. İkisi de tamam olsun doguracagim demişti fakat tabi bir stresleri oldu bu konuda.

Hamilelik sırasında duzeltilebilecek ya da doğumda müdahale edilebilecek hastalıklar zaten detaylı ultrasonda perinatolog tarafından bakılıyor bu testlerle bir alakası yok. Bu sebeple sen aldırıp aldırmama konusunda kendin eşinle düşünün buna göre yaptırmanı tavsiye ederim

Dediğim gibi kimseye bunun hesabını vermek zorunda da değilsin lütfen çevre baskısını düşünme. İnsanlara gerçeği söylemek zorunda bile değilsin

Bozma morelini yaa öyle olupda bebişi olanlar çok hemen salma kendini Rabbim büyük zaten biz insan oğlu hep böyleyiz istemediğimiz bişeyde hemen solu veririz dua edelim bol bol bak mubarekgün. Allah'ım bilir doğru zamanı
Sağol kuzum benim amin inşallah

X