Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba bi gelişme bi değişiklik var mı benim de çift çizgi 13 nisan bat 29 🙏
Valla kuzum kendimi dinlememeye çalışıyorum ama dün gece alt karnım adet sancısı olur gibi oldu bir süre sonra geçti ara ara kasık ağrıları oluyor ama erken daha yaa ama inşallah bebişlerimiz vardır bu ay sende var mı belirti

Arkadaşlar bu yazıyı bu ay yaptığım tek şey çörek otu bal karışımıydı dedim araştırayım adet geçirtiren kadınlar olmuş mu bir çok olmasa da nadir birçok yazı okudum malesef baya uzun süre geçiktiemiş 3 kişi okudum. Yazıları pişmanlık içinde yazılardı. araştırma yaparken buldum 😒aklımda deli deli sorular oluştu bunu yazan kadının durumu ortada. Burada hepinize demek istiyorum eğer herşey düzenli ise karışımlardan uzak durmanız asla iş görmüyor tersi durumlar doğuruyor. 🙄

izmirlibayan:merhaba arkadaslar konu eski ama belki aratan olur benim gibi diye bende paylasayim gecen ay 9 aralikta adet oldum reglnin 2.gunu basladim bal tarcin corekotu kurune 10 gun kullandim .
sag yumurtaligimda 6cmlik kist vardi bu arada doktorum kendi kendine hamile kalmayi dene demisti .
her zaman 28 gunde bir adet olan ben bu ay 6 ocaktan beri bi turlu adet olamadim
doktora gittim hamilelik testim negatif sag yumurtaligimda ki kist 8.5cm olmus ve icinde 4.5cm lik bir kist daha..
sol yumurtaligimda da 2cmlik catlamamis folikul kisti yani doktor adet sokturucu tarnusal diye bi ilac verdi hala adet olmuyorum .
keske bilmeden etmeden boyle bi kure baslamasaymisim cok pismanim suan ameliyat olmam gerekiyor.)

Şimdi bu kadının bir sürü mesajı var hepsini okuyamdımsa da. Bende bu kadın gibi 28 günde bir adet olan birisi olarak adetim çok geçikme yapıyor asla bu kadar geçikmezdi. Kendimi biliyorum 🙈şuan benimde yumurtalarım çatlamayıp kiste çevirmiş olblr mi dünki kadın doktor görememiş ollbr mi?
En çok da kistte çevirme olacağını düşündüren şey ovulasyon testimin adet gününe doğru sürekli pik çıkması. Bende ilk defa bu ay çörek otu bal tarçın kullandım ama şuan çok pişmanım eğer normal yumurtalar büyüyorsa bunu yapmak delirtti kadının 22 mm yumurtaları çatlamamış 😏pazartesi sabah erkenden kendi doktoruma gideceğim bende hiç adet olacak göz filan yok ama hamilelik belirtim de yok hep benim gibiymiş kadında belirti filan yok. Aralıklı bel ve kasık ağrım var kist ağrı yapar diye biliyorum hiç kist gibi şeyler duymamıştım doktorlardan bu sefer duyacağım. Birde bu yaptığım şeyi söylesem mi doktoruma çok kızacak diye korkuyorum 😶testleri hep negatif çıkmış sürekli 😱 isteyen adını yazdım kadının girsin okusun msjlafını en azından çörek otu bal tarçın herkes de aynı şeyi yapmıyor daha kötü sonuçlar doğuruyor 48 gün gelmemiş adeti kadının. Bende sizlere yazmak istedim kaş yaparken gözlerimiz çıkıyor. Oysaki çok Araştırmıştım çoğu kadına erken adet yaparmış tersi olacağını hiç okumamıştım 😱Pazartesi günü sizlere yine iyi haberle gelmek isterdim ama içimde o his gitti yinede iyi düşünmek istiyorum.
İyi ki yazmissin canım bunu. Bitkisel tedaviler de tv.de anlatılıyor ama kişiye özel olmalı kime nasıl etki edeceğini biz bilemiyoruz maalesef.

İnşallah sende sorun çıkartmadan en kısa zamanda regl olursun.

Gerçekten çok haklısın canım her şey yolundaysa hiç gerek yok böyle şeylere hatta her şey yolunda değilse bile ben pek sıcak bakmıyorum böyle kür tarzı şeylere. Bitki sonuçta diyip geçmemek lazım işin içine kürdür çaydır girince hormonları bozan şeyler bunlar. Kaş yapayım derken göz çıkarmamak lazım.
Ben bitki çayı bile içmem mesela. Tek içtiğim adetim gelmek bilmez bazen kahverengi lekeler başlar sökülsün diye maydanoz çayı içerim ayda bir hepsi o.
Bebekler için de yok rezene yok kekik suyu bilmem ne asla kullanmadım bebeğimde.
Bence doktoruna söylemelisin.
Offf rezene ben 1 defa verdim kızım 3 aylikti verdiğim de 2 çay kaşığı.
Çocuğu uykudan alamadım bütün gün uyumuştu acıkıp bile uyanmadı öyle çok korktum ki.

Ben yesilcay, zencefil ve ıhlamur içerim ama aktardan açık şekilde alarak demliyorum. Rezene mesela bazı kadınlarda sütü bile azaltıyor mesela bende😅

İyi ki yazmissin canım bunu. Bitkisel tedaviler de tv.de anlatılıyor ama kişiye özel olmalı kime nasıl etki edeceğini biz bilemiyoruz maalesef.

İnşallah sende sorun çıkartmadan en kısa zamanda regl olursun.

Ben bilmeleri adına yazmak istedim. Tv de anlatılanlar biraz işin parasında ticari yönünde. Doktorlar zaten yapmayın diyor biz doktordan iyi mi biliyoruz bazı şeyleri. Ben sayfada bir arkadaşa denk geldim ona doktoru önermişti evet doktor öneriyi yaparsa kabul. Zaten her kürün altına not düşer her sayfa genelde DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ diye laf olsun diye denmiyor biz ezip geçiyoruz bazen birçok şeyi sonuçları ağır olabiliyor. Yinede rabbim korusun inşallah 🤗 bir kere yaptım daha yapmam 🙈 olacaksam hayırlısı ile olayım 😍olmazsam da iyi şeyler olsun inşallah ❤️ 🙏🏼

Kizlar merhaba, bu topigi acildigi gunden beri misafir olarak takip ediyordum. Biz de bu ay calismalarimiza basladik, bat 20 nisan. Bata 5 gun kala ayni adet oncesi gibi sancilarim basladi. Yumurtlama gunumden itibaren azar azar bitmeyen seffaf akintim var. normalde adet sancimin basladigi gun adet olurdum ama simdi iki gundur bu sanciyi cekiyorum ve gelen giden yok 🤷🏼‍♀️Ben de sizler gibi beklemedeyim, rabbim hayirlisiyla kucaklarimizi doldursun insallah🙏🏼
Benimde bat 20 nisan kaşık ağrılarım ve beyaz akıntım var bakalım nolucak ne zaman test yapmayı düşünüyorsun acaba ☺️

Dun gece yarisina kadar deriin bir temizlik yaptim, karsilastirmak icin bakarim diye sakladigim butun eski lh testlerimi de attim. Terapi gibiydi, hafifledim 🧘‍ Belirtiydi testti derken kendimi cok bunaltmisim bu ay reglim bile her zamankinden farkli ve yogun oldu gercekten cok ustumuze geliyoruz bazen kendimizin😊. Simdi zihnim aydinlandi. Onumuzdeki gunler hayirla gelsin insallah.

Canım bende 2 gün erken yumurtaladim diye batım 28 nisan deilde 26 Nisan olacak diye dusunuyorum aynı senin dediğin gibi benimde göğüs ağrılarım var böle sanki yanlarından ağrıyor gibi bide sivilce çıktı yüzümde normalde de regl olmaya yakın çıkar zaten bu aralar benimde belime kasigima vuran batmalar var
Hayırlara vesiledir inşallah bu belirtiler 😍🙏🏻

Valla kuzum kendimi dinlememeye çalışıyorum ama dün gece alt karnım adet sancısı olur gibi oldu bir süre sonra geçti ara ara kasık ağrıları oluyor ama erken daha yaa ama inşallah bebişlerimiz vardır bu ay sende var mı belirti
Aynıları bende var bat 28-29 gibi sanırım. İki gündür var bu kadar erken belirti olmaz diyorum kendimi dinlememeye çalışıyorum 🙄

X