🌺Niloya'nın Günlüğü🌺

Günlük yapmanız gereken işlerinizi aksattığınız oluyor mu yoksa her gün belli bir rutinim vardır?

• Evet, arada aksatırım.

OY: 100 86,2%
  • Hayır, rutinlerimi düzenli yaparım.

OY: 16 13,8%

• Ankete Katılan
    116
  • Anket Kapalı .
Bence uyku saatinde kesinlikle sıkıntı var. 10dan önce uyumuyor hatta 11 12 bile oluyor. Çocuğunu erken saatlerde uyutan deneyimli annelerden tavsiye almak isterim
Gündüz uykusunda sıkıntı olabilir diyorum. Geç uyuyosa. Misal 15 17 arası uyuyorsa 13 15 saatlerini bi dene istersen.

Herkese selam nedense buraya gelemedim bir türlü sabah bulaşık makinası boşaltıp hemen eşime kahvaltı hazırladım onu yolcu ettik üst ve bez değiştirip oğluma kahvaltı yaptırdım oyun oynadık . Onu 1. Uykuya götürdüm uyuyunca mercimek çorbası pişirdim ve kahvaltı yaptım . 2 makina çamaşır yıkandı asıldı . Evi süpürdüm sildim tozları aldım ev tertemiz haftasonuna hazırız . Annemle filan konuştuk. Oğluma çorba yedirdim yine oyun saati ardına uyudu . Kendim çorba yedim ojelerimi değiştirdim kahve içtim şimdi uzandım bi kitap aldım umarım okurum akşam yemeği eşim getirecek .

Niloya nerdesin dün gelmedin galiba. Merak ettim.

İlaçlatmıştık evi dün kv de kaldık. Bugün temizledik sildi süpürdü eşim bende mutfaktaki kap kacak tezgah vs hallettim. Kızlara kvler baktı.
Neyse eve geldik şükür tertemiz oturuyoruz.
Kızı yıkadım sonra kendim yıkandım.
Verimli geçti sanırım bugün.
2768 adımla rekorumu yapmış bulunuyorum.:)

Niloya nın teyzesi vefat etti canım

O gece evde kalmamanıza sevindim canım N Narinkimse haber vermiş dedi bana giremedim buraya bugün tüm gün yattım desem yeridir ağladım ağladım ağladım dün zor bir gündü hatırladıkça içim burkuluyor canım teyzem benim

O kadar dualar ettik okuduk ki teyzeme eceli gelmediyse şifa bulurdu dedik. Dün sabah erkenden uyandım sabah namazını kıldım ve internetimi de açtım nolur nolmaz diye kötü bir haber gelecek olsa ararlar ama herkes acil durum olsa hemen aramak yerine önce bir mesaj atar oldu çünkü gelen her telefonda kalbimiz küt küt atar olmuştu. 1 hafta önce teyzemin kalbi durdu dediler geri döndürdük ama yine de durumu kritik her an herşey olabilir diye haber geldi. Cuma sabahı kuzenim mesaj attı hastaneden çağırıyorlar durumu ağırlaştı gelmeniz gerekiyor kalp masajı yapıyoruz dediler dedi. Hemen Yasin okudum Allahım teyzemi ailesine bizlere bağışla eğer teyzem ölecekse iman ile ölmek nasip eyle dedim. Aradım henüz bekliyorlardı. Sonra dayım mesaj attı teyzeni kaybettik. Ne denir ki işte o sözden sonra o günümüz ağlamaklı geçti. Ona son vedamızı yaptık üzerimize düşen vazifemizi yerine getirdik. Kabri üzerine dökülecek suya zemzem suyu ve gül yağı döküp okunacakları okuma görevi bana verildi herkes hastanedeydi okuduktan sonra kızımı eltime bırakıp çıktık yola. Teyzem hayatta herkese iyilik yapan bir insandı herkesin yardımına koşan bir insandı. O gün ruhuna bağışlanması için 3 tane hatim geldi. Teyzem o kadar çok dua aldı ki herkes hüngür hüngür ağladı telefonla arayan herkes ağladı. Defnedildikten sonra başında bir müddet durduk daha doğrusu duramadık çok ağladık eniştem ve kuzenim defnettikleri gibi çıktılar mezarlıktan eniştem bir gün önce de annesini kaybetti. Allahım sabırların en büyüğünü versin ona ailesine bizlere de. Teyzem anneannemin yanına defnedildi kavuştu annesine çok severdi annesini. Takdiri ilahi dedik boynumuzu büktük. Ama içim huzurla dolu bu akşam çünkü herkes teyzeme çok dua ediyor şuan teyzeme okunan hatim sayısı 11 inanıyorum ki o Cennette Genç yaşta ebediyete intikal ettiği için ailesi bizler sevenleri çok üzgün annemin mezarın başında ağlayışı aklıma geldikçe içim burkuluyor. O gün sosyal mesafeye dikkat edemedim sarıldım anneme aylardır sarılmayan ben dün sarıldım. Bugün annemin telefonu susmuyor hepsini açma dedim her açışında daha da hüzünleniyor. Ağlıyor. Rabbim bu acının sabrını da versin. Ama teyzemin ailesi dün o kadar metanetliydiler ki Allah acıyı verince sabrını da veriyormuş dedim. Teyzem nikah şahidimdi benim fotoğraflarımıza baktım durdum akşam. Ama teyzem gidişiyle bana çok şey öğretti. İyilik yap ki arkandan dua edenlerin olsun. Tatlı dil güleryüz ne denir ki başka... İyilik meleği teyzem benim...Her zaman şık giyinen giydiği yakışan güzel teyzem benim...

Canım benim acının tarifi yok. Yerine koydum kendimi ne yaşadığını ne hissettiğini tahmin edebiliyorum. Yattığı yer nur olsun. Allah sizlere ömür versin. Ne mutlu ki dua edenleri var. Allah kabul etsin.
Var mıydı kronik rahatsızlığı genç yaşı diyorsun. Yaşlı genç dinlemiyor demek bu illet.

Tansiyon şeker astım vardı 52 yaşındaydı Amin canım amin

Gunluk rutin listemi oluşturuyorum o zaman
1.uyumaya niyet et
2.sacmalama kalk çocuk aş bekler oyun bekler
3. Nolur uyuyayım diye tanrıya yalvar
4. Öğleden sonra yemek yapmaktan kaçmak için kocanı oyalicak türlü fikirler düşün
5.uykum var diye gezin ki kocan bıksın git uyu desin
6.uyu ve uyandığında aaaa uyuyakalmışım tüh diye savunma mekanizması geliştir.
Yarınki rutinim bu.

Niloyatospikk başınız sağolsun canım İnan çok üzüldüm ne güzel anlatmışsın teyzeni, ne kadar iyi bir insanmış ki böyle güzelliklerle anılıyor, duası bol oluyor. Allah mekanını cennet etsin. Tekrar başınız sağolsun, Allah sabır versin

Sağol Allah razı olsun teyzem çok başkaydı ne annemin ne diğer teyzemin ne de ailesinin telefonu susuyor arayanlardan duyduklarımız kimlere ne yardımlar yapmış anlatıyorlar haberimiz oluyor hiç haberimiz yoktu ne mutlu ki sağ elinin verdiğini sol eli duymamış içimiz çok acıyor zamanla söner inşallah

Yapmam gereken işleri o kadar zor yapıyorum ki kaç gündür yemek yapmıyordum bugün yapmam gerek artık çamaşırları astım 1 makina daha attım kuzenime kadar geçtim azcık nasıllar diye uğradım markete diye çıkıp uğradım enişteme nasılsın demek o kadar acı verdi ki sıradan bir nasılsın sorusu nasıl olsundu ki adam Rabbim sabrını da kolaylığını da versin. İçim öyle tuhaf ki kelimelerle anlatılmıyor. Uzun süredir böylesine enerjisiz olmamıştım. Fırsat buldukça yatıyorum. Bu dünya çok değer verilmeye gelecek bir yer değil. Ne para ne pul sevdiklerini geri getiremiyor. Zaman öylesine değerli ki sevdiklerimiz hayattayken kıymetini bilmek gerek. Onlarla geçirdiğimiz her an öylesine değerli ki kırıcı bir söz söylemeye değmiyor. Bir de şu sözü aklımdan hiç çıkarmamaya çalışacağım "Ya hayır söyle, ya sus" bundan sonra hergün için kendime şu soruyu soracağım bugün ne iyilik yaptın bugün Allah rızası için ne yaptın?

Bugün ne iş yaptım
Kızımın kıyafetleri kurumuş topladım dürdüm
Oturduğumuz odayı sildim
Kızımın oyun havuzunu topladım
Bugün kuzenimle dışarı çıktık biraz ona geçtim oturmaya
Pek bişey yapmadım desem yeridir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…