- 3 Mayıs 2015
- 13.306
- 48.729
- 598
Bence yol yakınken ayrıl..bu adam değişmez böyle gider belliki seni mutlu edecek potansiyel yok.boşuna yıprandığınla kalırsınarkadaşlar yeni üye oldum ve canım çok sıkkın. Bir genç kızın hep hayalidir, unutulmayacak bi evlilik teklifi almak, nikah gününü birlikte belirlemek, iki kişiye ait anıların olması.3 yıldır birlikteyiz, son 6 aydyr nişanlıyız. geriye dönüp baktığımda bana ait özel anım, bana yapılmış bi sürpriz yok. Birlikteliğimizden beri bir kere olsun şunu yapalım, suraya gidelim demedi. ben istediğimde gidiyoz nadir sorun çıkartıyo, ama o zaman da istediğin her şeyi yapıyorum, her yere gidiyoz diyo. ben de istiyorum ki o plan yapsın, ben ona uyayım, ben gidelim, yapalım demesem günlerce tv izleyebilir. bende birlikte bir şeyler yapmak istiyorum. kendimi değerli önemli beni sevdiğini hissetmek istiyorum. onunla konuşuyorum anlatıyorum ama beni anlamıyo. sürekli savunmaya geçiyo , abarttığımı nankör olduğumu düşünüyo.
evlilik teklifini bile sabah kahvaltı hazırladı, teklif ettti. o kadar yani basit ve önemsiz, hiçbir hazırlık olmadan, ben hayatım boyunca evlilik düşünmedim, sonra yalnızlık olmuyo deyip evlenmeye karar verdim. özel günün bu şekilde olması, bende bir heyecan yaratmaması, arkadaşlarıma bile anlatamıyorum bana önmsemedi derler diye. ya insan bi mum yakar balon alır yok hiçbir şey yok. en azından etmiş demeyin bi ruhun var senin ve yıllarca onun hayalini kuruyorsun, nasıl yapacak diye heyecanlanıyosun, hayallerin boş çıkınca ortada kalıyosun.
1 ay önce belgeleri hazırladık gün almak için, memleketine gönderdik. bu süre içinde bana gün belirle dedi durdu. bende herkese uygun olsun diye orta bi gün bulmak için düşüyodum. aynı zamanda yoğun bi dönem olduğu için boş yer yoktur diye belediyeden boş günlere göre belirleme yaparız dedim konu kapandı. kendisi bana sormadan günü belirlemesi, inanın günün ne olduğu önemli değil, takıldığım nokta niye benden habersiz, düğün benim ama benden haber güna alındı, çok zoruma gitti. aşamıyorum bu durumu. düşünsenize yarın bir gün çocuğumuza anlatacak anım yok, düğün tarihimi bile ben seçemedim dicem. bilmiyorum belki de abartıyorum. bi akıl verin nolur
Benim ve eşim için de sorun olmadı bu olaylar. Eşim yurt dışına çıkmıştı ben de belediyede çalışıyorum diye gittim gün aldım hatta onun yerine imza attım mesai arkadaşlarım da güldü adamın haberi var mı diye? Nikah gününü şu güne aldım dedim sonra gittik davetiye filan seçtik. Ben mi çok rahatım bilmiyorum ama eşimin evlilik teklifini bile baltalamıştımYukarda sıraladığınız şeyler benim karakterimdeki biri için hiç dert değil.
Ama sizin için önemli ve mutsuzluk sebebi ise düğün hazırlıkları ilerlemeden ayrılın.
İnsanları değiştirmek için çaba sarfetmeyin. Çünkü değişmeyecek.
Siz de değişmeyecekseniz ve bu beklenti hali sizi hep mutsuz edecek.
Ayağımıza bol ya da dar gelen bir ayakkabıyı bile modelini ne kadar çok beğenirsek beğenelim almıyoruz değil mi?
İçinize sinmeyen eşi de almayın.
Geçiştirme değil yanlış anlaşıldım, günü eşimin ailesinin olduğu yerde alacaktık, evrakları hazırladık gönderdik postayla, ellerine ulaştığı gün daireye gidip boş günleri soracaktılar, sonrasında da biz gün belirleyecektik. Bana belirle dedi belirleyeceğim gün boş olmaz diye net bi gün vermedim, ay olarak şu olsun dedim günü de boş günlere göre belirleriz. Organizasyon istiyorum demedim, 3 yıldır beni düşünerek yapmış olduğu hiçbir şey yok, bari bu bana özel olsun dedim, kahvaltıyı her gün hazırlıyorum zaten ekstra bi yüzük sadece, farklı olsun düşünmesini beni heyacanlandıracak bir şey, sosyal medyaya da takılmakta birisi değilim, sırf hava atayım diye de düşüncem yok, basit olmasın uğraşsın biraz da olsa benim için, ben Kapadokya’da baş başa kalalım diye tur. Bile ayarladım zamanında, balona bile bindik, ödemesini de ben yaptım, ben düşünebiliyosam o neden düşünmesin neden yapmasınAma size sormuş nişanlınız, siz 1 aydır geçiştirmiş, düzgün bir cevap vermemişsiniz. Ayrıca evrakları teslim edince tarih belirlemeniz gerekiyordu, niye demediniz şu tarih olsun diye.
Evlenme teklifi de almışsınız işte daha nolsun. Balonlu mumlu organizasyonlu teklifler bana çok zorlama ve yapay geliyor. Altı üstü evlenme teklifi edecek, böyle gösterişe ne gerek var. Siz böyle istiyorsanız yine söylemeniz lazımdı. Erkekler düz mantık, çoğu düşünemez böyle şeyleri.
Kısacası, siz olayları düzgün yönetememişsiniz, memnuniyetsizliğinize siz sebep olmuşsunuz. Boş verin, olan olmuş. Ama aynı şeyleri yaşamak istemiyorsanız nikah tarihinde olduğu gibi gevşek davranmayın şimdiden düğün tarihini ayarlayın
Bende isterdim böyle bir şey, düşünmüş sonuçta ilk günün anısı, incelik istiyorum bende , yorganizasyon umrumda bile değil, berse nasıl mutlu olurum bilsin istiyorumEşim evlilik teklifini, nişanlıyken öylesine buluştuğumuz bir akşam, yolda yürürken, bizim için çok önemli olan ( onunla ilk buluştuğumuz yer, bir çınar ağacının altı ) yere geldiğimizde birden durup, montunun cebinden tek taş kutusunu çıkartıp, bir anda benimle evlenir misin diye evlilik teklifi yapmıştı..Ne balon ne mum vardı, sokak lambalarının olduğu, arnavut kaldırımlarda gerçekleşti bir şubat akşamı. Bana göre pahalı bir restaurantta yapılan tekliften ya da havai fişekli bir sürprizden çok daha anlamlıydı…ve çok mutlu olmuştum, beklemediğim bir andı. Bence kahvaltıda yapılan teklif de çok hoş. Doğal akışında gelişen bir durum olmuş…ama nikah tarihinde haklısınız, orada ayıp etmiş, ikinizin kararı olmalıydı..
Ailesine karşı öyle değil, gayet de ince düşünüyo hediye alıyo, dediğiniz gibi olsa anlayış gösteririmCanim benim beklentilerin cok yüksek bende oleydim malesef ben esimle 2.5 senedir evliyim bana 1 kere cicek aldi sadece özel gun hayatta bilmez bende tam tersine cok ince düsunceliyimdir cok sorguladim niye yapmiyor diye ama görmemis malesef ne kendisine hediye alinmis ne o bi baskasina almis hayati boyunca sonra ben onu bosverdim ben hep yapici oldum benden gordukce oda cabaliyo artik belki ole olabilir seninkide
Evet bide o var, ne istiyorsan söyle alayım diyor. Ya benim de param var bende istediğim her şeyi alırım, sen düşünüp almadıktan sonra ben napayım onu, anlamı kalmıyor bende o aldığı şeyin yüzüne bakasım bile gelmiyoErkekler hep böyledir sen söyle ben yapayım kafasındalar bende evliliğinin ilk yıllarında çok bekledim hadi şuraya gidelim desin bende ona uyayım diye ama geçiyor zamanla beklentindiğer soruna gelince zaten sana sormuş belirle diye sen belirlemezsrn biran önce bence olacak olan olmuş
Dosta düşmana hava atmak ne alaka, sadece beni ömür boyu düşündüğümde gülümsetsin istedim, kahvaltıyı ben her gün hazırlıyorum zaten, ayrıca ben her gün evlilik teklifi almıyorum, farklı olmasını istemek en doğal hakkım. Çabalasın istedim değerli olduğumu hissetmek istiyorum zor bir şey miBiraz abartıyor musunuz acaba?
Benim karakterimdeki biri için sizin karakterinizdeki insanlar şımarık gelmiştir hep
Evlilik teklifini dosta düşmana hava atmak için mi istediniz?
Arkadaşlara anlatamıyorum cümlesi çok garip değil mi?
Nişanlınız kötü birisine benzemiyor.
Sadece size uymuyor demek ki
Evlenmeden iyi düşünün, sizi daha çok şımartacak birini de bulabilirsiniz.
Nikah tarihi için 1 ay süreniz varmış
Neden belirlemediniz?
Düşünüyordum demişsiniz, insan en fazla 3 gün düşünür.
Bizim belirlememiz 15 dakikamızı aldı.
Bayramı, yıllık izinlerimizi, okulları vs düşündük, şu gün olsun dedik bitti.
15 dakika...
O kahvaltıyı ben her gün hazırlıyorum zaten ekstra olarak aynı yerde çalışıyoruz, ömrümde bi kez alabileceğim teklifi düşünerek incelik göstererek yapsın istedim sadeceNişanı at
Başka yolu var mı?
Ayrıca kendi emeğiyle kahvaltı hazırlayıp teklif ettiyse yine tatlıdır ama siz zaten pek değer görememişsiniz
ayrıca konu bdv lik bence @Mune bdv lik sanırım konu.
Bende isterdim böyle bir şey, düşünmüş sonuçta ilk günün anısı, incelik istiyorum bende , yorganizasyon umrumda bile değil, berse nasıl mutlu olurum bilsin istiyorum
Şöyle söyleyeyim sanki sadece sorun Evlilik teklifiymiş gibi yaklaşmayın, hasta olduğumda bile ilgilenmiyo, bi çaydır yemektir hiçbir şey yok, kabullendim diğerlerini ama en azından evlilik teklifi değerli olsaydı, illa organizasyon demiyorum, ilk buluştuğumuz yerde de yapabilirdi masrafsız . Ya da çok eğlendiğimiz bi yerde, ne kadar önemsediği düşündüğü uğraştığı benim için önemli, tek bir gün birazcık olsun düşünemez miydiEğer size değer vermediğini düşünüyorsanız bu bambaşka bir sorun yalnız. Siz evlilik teklifiyle değer görmeyi bağdaştırmışsınız. Bana garip geliyor bu mesela. Bassa parayı en iyi organizasyonu yapsa size değer vermiş mi olacak? Güzel giden bir ilişkide evlilik teklifinin nasıl olduğu bence çok küçük bir detay. Anladığım kadarıyla karşı tarafla sizin beklentileriniz örtüşmüyor sorunun kaynağı bu
evet haklısın her gün evlilik teklifi alıyoruzEvlilik teklifi olayı çok abartılıyor demeye geldim, dedim, gidiyorum.
Şöyle söyleyeyim sanki sadece sorun Evlilik teklifiymiş gibi yaklaşmayın, hasta olduğumda bile ilgilenmiyo, bi çaydır yemektir hiçbir şey yok, kabullendim diğerlerini ama en azından evlilik teklifi değerli olsaydı, illa organizasyon demiyorum, ilk buluştuğumuz yerde de yapabilirdi masrafsız . Ya da çok eğlendiğimiz bi yerde, ne kadar önemsediği düşündüğü uğraştığı benim için önemli, tek bir gün birazcık olsun düşünemez miydi
Dosta düşmana hava atmak ne alaka, sadece beni ömür boyu düşündüğümde gülümsetsin istedim, kahvaltıyı ben her gün hazırlıyorum zaten, ayrıca ben her gün evlilik teklifi almıyorum, farklı olmasını istemek en doğal hakkım. Çabalasın istedim değerli olduğumu hissetmek istiyorum zor bir şey mi
Şöyle söyleyeyim sanki sadece sorun Evlilik teklifiymiş gibi yaklaşmayın, hasta olduğumda bile ilgilenmiyo, bi çaydır yemektir hiçbir şey yok, kabullendim diğerlerini ama en azından evlilik teklifi değerli olsaydı, illa organizasyon demiyorum, ilk buluştuğumuz yerde de yapabilirdi masrafsız . Ya da çok eğlendiğimiz bi yerde, ne kadar önemsediği düşündüğü uğraştığı benim için önemli, tek bir gün birazcık olsun düşünemez miydi
Yine de abartılıyor, bu benim fikrim. Ne için mesela o kadar şaaşalı olmalı, ya da illa erkek kıza sormalı mı? Ben samimiyetten yanayımevet haklısın her gün evlilik teklifi alıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?