Ben bu kaveyi elazığda ilk tatım
Eki Görüntüle 641410 Eki Görüntüle 641411
MENENGİÇ KAHVESİ(MENGÜÇ-ÇİTLENBİK ) VE FAYDALARI
'' Menengiç ya da diğer bir deyişle menengüç kahvesi olarak adlandırılan kahve antep fıstığının yabanisinden elde edilen bir içecektir.
Urfa yöresinde yöresel bir tat olarak sık kullanılan menengiç kahvesi sağlık için de oldukça yararlı bir kahvedir.
Menengiç kahvesinin faydaları
* Göğsü yumuşatır.
* Nefes açıcıdır.
* Öksürüğü keser.
* Nefes darlığına iyi gelir.
* Balgam söktürür.
* Ses tellerine iyi gelir.
* Antiseptik özelligi vardır.
* Solunum yollarına faydası vardır.
* Ayak terlemelerini önler.
* Yaraları tedavi eder.
* Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
* kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.
* Afrodizyak (Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır.
* Mide ağrılarını dindirir.
* Kalp yetmezliği riskini azaltır.
* Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye yardımcı olur....
Menengiç kahvesi nasıl yapılır: Menengic Kahvesi Türk kahvesi tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi, hazır kahve tarzında da kullanılabilir.
Türk kahvesi gibi pişirmek için: Bir çay fincanı süt için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesini cezveye koyduktan sonra kısık ateşte bir taşım kaynatın.
Bir dakika beklettikten sonra isteğe göre şekerini ayarlayıp servis yapın (Şekeri kahve ve sütle birlikte ekleyip kaynatabilirsiniz)''AFİYET OLSUN
Vardır canım markeler de kavonozlar da satılıyor..Ben bu kaveyi elazığda ilk tatım
Çok güzeldir burdada var annem çok sever
Vardır canım markeler de kavonozlar da satılıyor..Kış ayların da içilmesi gereken bir kahve faydalı olduğu için paylaşmak istedim...
Canım ben bugün kalan yemekler var onları yiyeceğiz birşey yapmıyacağım
Ama yapacağın yemek diyet yemeği mi olacak:26:Tavuk yiyebiliyorsa tavuk sote yapabilirsin yada teflon tava da soslu tavukProtein istersen etli nohut yada etli kuru fasulye:26:Sebze yemeği olarak etli yada zeytinyağlı pırasa Kıymalı karnıbahar yemeği severseniz olabilir:44 atates yiyor musun bilmem ama patates oturma olabilir
ellerine saglik tam benim diyetlik olmus( pirin disinda)Eki Görüntüle 641502
(Resim kalitesiz çıktı:) Makine ile çekmeye üşendim)
Haşladığım tavuk göğsü ile 2 çeşit öğrenci yemeği yaptım
Suyuna çorba
Görüntüsü kötü gözüksede tadı harika
tavuğu ayrı bir kaba aldıktan sonra biraz pirinç ekleyip haşladım terbiyesi için 1 kaşık yoğurt un ve yumurta sarısı ekledim ve tiftiklediğim etin yarısını:26:
Baharatı da bol karabiberİsteğe göre nane kekik ve toz biber Ve olmazsa olmazı bol limon sıktım
Eki Görüntüle 641501
Kalan etleride yoğurt salça ve zeytinyağı ile terbiyeliyip tavada biraz kavurdum:26:Üstünede maydonoz dere otu ve turşuÇok basit ve güzel oluyor
ellerine saglik tam benim diyetlik olmus( pirin disinda)cokta guzel gorunuyo ikiside birde sasirmis bir dilim salatalik tursusu var ya onada bayildim
Evet canım öyle gidip al afiyetle içNevoş gidip alıyorum bu şu anki hastalığıma iyi gelir çok teşekur ederim
Afiyet olsun canımayyy benim isim zor iste boyle durumlarda hem diyet olacak yani ban auygun olacak hem esimin yedigi seyler olacak ikisini birlikte ayarlama zor oluyor iste.tavuk zaten benim diyetin bas pehlivani ya surekli (dunde dahil) yediknohut ,fasulye coook severim ama bana yasak.pirasa,karnibahar,ispanak,kereviz,lahana.....yemez kocis patates yine yasak bana bende zaten karar vermistim izgara kofte yapacagim ben kofte ayran onada kofte + sebzeli makarna
tesekkur ederim hemsom fikirlerin icin
Eki Görüntüle 641502
(Resim kalitesiz çıktı:) Makine ile çekmeye üşendim)
Haşladığım tavuk göğsü ile 2 çeşit öğrenci yemeği yaptım
Suyuna çorba
Görüntüsü kötü gözüksede tadı harika
tavuğu ayrı bir kaba aldıktan sonra biraz pirinç ekleyip haşladım terbiyesi için 1 kaşık yoğurt un ve yumurta sarısı ekledim ve tiftiklediğim etin yarısını:26:
Baharatı da bol karabiberİsteğe göre nane kekik ve toz biber Ve olmazsa olmazı bol limon sıktım
Eki Görüntüle 641501
Kalan etleride yoğurt salça ve zeytinyağı ile terbiyeliyip tavada biraz kavurdum:26:Üstünede maydonoz dere otu ve turşuÇok basit ve güzel oluyor
Eki Görüntüle 641135 Eki Görüntüle 641136 Eki Görüntüle 641137 Eki Görüntüle 641138 Eki Görüntüle 641139 Eki Görüntüle 641140 Eki Görüntüle 641141 Eki Görüntüle 641142 Eki Görüntüle 641143 Eki Görüntüle 641144 Eki Görüntüle 641145 Eki Görüntüle 641146 Eki Görüntüle 641148 Eki Görüntüle 641149
Az önce fotolar karışık çıktı tanem arkadaşım seçeneklerden düzeltebileceği mi söyledi düzelttim...Deneme yapıyorum Oldu galiba:26:Tanem teşekkürler tatlım
'' Menengiç ya da diğer bir deyişle menengüç kahvesi olarak adlandırılan kahve antep fıstığının yabanisinden elde edilen bir içecektir.
Urfa yöresinde yöresel bir tat olarak sık kullanılan menengiç kahvesi sağlık için de oldukça yararlı bir kahvedir.
* Göğsü yumuşatır.
* Nefes açıcıdır.
* Öksürüğü keser.
* Balgam söktürür.
* Yaraları tedavi eder.
* Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye yardımcı olur....
Menengiç kahvesi nasıl yapılır: Menengic Kahvesi Türk kahvesi tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi, hazır kahve tarzında da kullanılabilir.
Türk kahvesi gibi pişirmek için: Bir çay fincanı süt için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesini cezveye koyduktan sonra kısık ateşte bir taşım kaynatın.
Bir dakika beklettikten sonra isteğe göre şekerini ayarlayıp servis yapın (Şekeri kahve ve sütle birlikte ekleyip kaynatabilirsiniz)''AFİYET OLSUN
bunları yerimmmmm
Afiyet olsun canım benimbunuda içerim
Ellleeerrriiinnneee sağlık canım çok güzel olmuş afiyet olsun
Eki Görüntüle 641135 Eki Görüntüle 641136 Eki Görüntüle 641137 Eki Görüntüle 641138 Eki Görüntüle 641139 Eki Görüntüle 641140 Eki Görüntüle 641141 Eki Görüntüle 641142 Eki Görüntüle 641143 Eki Görüntüle 641144 Eki Görüntüle 641145 Eki Görüntüle 641146 Eki Görüntüle 641148 Eki Görüntüle 641149
Az önce fotolar karışık çıktı tanem arkadaşım seçeneklerden düzeltebileceği mi söyledi düzelttim...Deneme yapıyorum Oldu galiba:26:Tanem teşekkürler tatlım
Teşekkürler canım sen de öylesinSen ne muhtesem bı ınsansın Nevreste :2: cok cok cok cooook ama coook tesekkurler..
menengiç kahvesinin merkezindeyim geçen gün kahve dünyasında istedim ama elimin tersiyle geri ittim resmen damak tadıma uymadı desem yeridir ama şimdi bu kadar faydasını okuduktan sonra yapar yapar içerim...
* Göğsü yumuşatır.
* Nefes açıcıdır.
* Öksürüğü keser.
* Balgam söktürür.
* Yaraları tedavi eder.
Nerde olduğunu sorsammenengiç kahvesinin merkezindeyim geçen gün kahve dünyasında istedim ama elimin tersiyle geri ittim resmen damak tadıma uymadı desem yeridir ama şimdi bu kadar faydasını okuduktan sonra yapar yapar içerim...