- 30 Ocak 2013
- 29.328
- 43.869
teşekkürler canım denersem bulgurla deniyeceğim zaten :)Olur tabi canım
Ben bu harcı tüm sarma ve dolmalarımda kullanıyorum
Ama patlıcanları sıcak suda 15 dakika kaynatıp suyunu dökmen lazım
Yaprakta sarabilirsin
Soğan,sarımsak,yağ salça karışımı pirincin üzerine sıcak boşaltılacak
Bir dem pirinçler pişmiş oluyor
Ben yaz dolmasını bulgurla kış dolmasını genelde pirinç ile yapıyorum.Kışın sadece lahana sarmasını bulgur ile yaparım..Kolay gelsin canım umarım beğenirsinteşekkürler canım denersem bulgurla deniyeceğim zaten :)
sağol cnm diyetteyim ya pek pirinç tüketmiyorum :)Ben yaz dolmasını bulgurla kış dolmasını genelde pirinç ile yapıyorum.Kışın sadece lahana sarmasını bulgur ile yaparım..Kolay gelsin canım umarım beğenirsin
Haklısın canım bulgur en uygunusağol cnm diyetteyim ya pek pirinç tüketmiyorum :)
Haklısın canım bulgur en uygunu
Ben bu tabaktakileri var ya,
Sağol KuzenSağol kuzenSenin de ellerine sağlık
Ellerine sağlık Nevreste.Bende bugün aynı yemeği yaptım.Kızım ekranda gördü şimdi,'anne bu bizim yaptığımız mı?''diye soruyor.
Ellerine sağlık canımEllerine sağlık Nevreste.Bende bugün aynı yemeği yaptım.Kızım ekranda gördü şimdi,'anne bu bizim yaptığımız mı?''diye soruyor.
Yok canım tepsiye çevirmiyorum.Hatta biberleri de yeşil dolma biber gibi doldurup ağzına domates dilimi koyuyorum.Bu şekilde dolma içi dökülür ,az iç harcı alır diye denemedim.Ellerine sağlık canım
Sizde böyle tepsiye mi çevirirsiniz
Kuru dolmaya mı domates koyuyorsunYok canım tepsiye çevirmiyorum.Hatta biberleri de yeşil dolma biber gibi doldurup ağzına domates dilimi koyuyorum.Bu şekilde dolma içi dökülür ,az iç harcı alır diye denemedim.
Kapak olarak domates koyuyorum incecik keserek.Aldığı biberler zaten minicik ,böyle yaparsam az iç alır diye öyle yapıyorum,yoksa senin yaptığın gibi daha pratik.Kuru dolmaya mı domates koyuyorsunÇok ilginç ilk defa duyuyorum Biz genelde çok doldurmayız Ağzını kapatınca hiç dökülmez Hatta resimden gördüğün gibi çevrildiği halde dağılan olmuyor
Kuru biber patlıcanda iç harç ile dış harç eşit daha güzel oluyor yani bizim damak tadımıza göreKapak olarak domates koyuyorum incecik keserek.Aldığı biberler zaten minicik ,böyle yaparsam az iç alır diye öyle yapıyorum,yoksa senin yaptığın gibi daha pratik.
Patlıcanlar sert olabiliyor doğru da biberler çabuk pişiyor aslında.Sen biberleri haşlıyor musun,sıcak suda mı bekletiyorsun?Kuru biber patlıcanda iç harç ile dış harç eşit daha güzel oluyor yani bizim damak tadımıza göreBirde benim patlıcanlar antep patlıcanı içlerini çok doldurunca pişmiyor..Hatta biberlerde pişmiyor gibi geliyor bana
İç harcı diyorum canımPatlıcanlar sert olabiliyor doğru da biberler çabuk pişiyor aslında.Sen biberleri haşlıyor musun,sıcak suda mı bekletiyorsun?