onunda sebzeler çiğdi, ama bence aynı şeyler
Aslında sosyete kısırı köftesi çok minik sıkılıp yuvarlanmıyorVe sebzeleri kısır gibi çiğ konuyor Arkadaşın bizim sıkma köfteyi size sosyete kısırı diye yutturmuş
Teşekkür ederim canım
Evet şimdi sosyete yemeği olduonunda sebzeler çiğdi, ama bence aynı şeyler, hani biz eskiden bu yemeklere burun kıvırırdık, şimdi sosyete ismi konmuş ya ona güldüm
benim çocuklarımda çok seviyor canım, burun kıvırıyoruz dedim ama, yanlış anlaşılmasın, bizim yöremizin köfteli yemekleri çok çeşitlidir , ondan öyle yazdımEvet şimdi sosyete yemeği olduBenim çocuklarım çok seviyor
Maşaallah kuzularabenim çocuklarımda çok seviyor canım, burun kıvırıyoruz dedim ama, yanlış anlaşılmasın, bizim yöremizin köfteli yemekleri çok çeşitlidir , ondan öyle yazdımben çocukken de çok severdim , bulgurlu ve salçalı soslu yemekler hep favorimdir.
ellerine sağlıkkbunlarda benım adradan aldığım tarif le yaptığım lahmacun böreği...
Eki Görüntüle 1703070
ellerine sağlıkk
Ablam hoşgeldinselam nevoş nasılsın canımmm yine süpersin çok beceriklisn canım keske yakın olsaydık
Merhaba hoşgeldinizNe güzel ne lezzetli bir topic. İçli köfte tarifi ararken bir sürü içli köfte tarifi var. Ben içli köfte hayatımda hiç yapmadım. Hangi tarifinizi önerirsiniz başlangıç için. Canım çok istiyor ama herkes çok zor herkes yapamaz dediği için hep erteledim. Hangi tarifiniz kolay yazarsanız çok sevenirim.
Merhaba hoşgeldiniz
Haşlama ,kızartma,yoğurtlu hangisini istiyorsunuz ona göre tarif vereceğim
Canım ilk yaptığında mükemmel olacak diye bir kaide yokHepsi olur yapabilir miyim? Zor değilse anlatıldığı gibi kızartma olursa sevinirim. Aslında mutfağı çok seviyorum kendime göre bir şeyler yapıyorum ama çevreden kime sorduysam çok zor senin daha pişmen lazım dedikleri için çekiniyorum yapmaya :)
Canım ilk yaptığında mükemmel olacak diye bir kaide yok
Ben de defalarca denedim kalın oldu,dağıldı,baş kısımları fazla hamur olduAma denedikçe tecrübe edindim Şimdi yapıyorum eminim 3-5 yıl sonra daha güzel yapacağım. Birşeyleri denemeden öğrenemeyiz.Yemekte mutlaka tekrar tekrar denemeliyiz.
Aslında haşlama daha kolay oluyor
Hamuru için:
--------------------
2 su bardağı ince bulgur
6 yemek kaşığı tepeleme un
1.5 çay kaşığı tuz
1 yumurta
İçi için:
-------------------
Yarım kg kıyma
2 baş küçük soğan-maydanoz
Karabiber, tuz
Haşlamak için su
YAPILIŞI:
İnce ince doğradığınız soğanı sıvıyağ ekleyip kavurun.Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin..Karabiber ,maydanoz ve tuzu iyice karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakın..
İnce bulguru derin bir kaba alıp, üzerine soğuk su döküp dinlendirin. Biraz şişince, un, yumurta ve tuzu katıp yoğurun. Yoğururken arada bir elinizle soğuk su ilavesi yapın. İyice hamur kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Elinizi ıslatarak hamuru avuç içinizde açarak daire haline getirin. İçlerini içli köfte gibi açıp hazırladığınız kıyma harcını koyup kapatın...Sonra tüm hamur bitince kaynamış suya tuz ilave edip köfteleri pişirin...
Püf noktası:Hamur iyice yoğrulmalı ve iç harç soğuk olmalı..
Kıyma orta yağlı olsunÇok teşekkür ederim yarın deneyeceğim. Kıyma yağlı mı yağsız mı orta yağlı mı olmalı? Bir de bu tarifi kızartabiliyoruz değil mi?
İnanın çok sevindimNevreste Hnm içli köftem süper oldu. Kaleminize sağlık, ben birazcık da salça kattım. Eşimle bayıla bayıla yedik. Teşekkürler...
malatyalımısınız yoksaHEDİK
Eki Görüntüle 1706343
Malzemeler
Bir kase nohut
İki kase hediklik buğday
Yapılışı
Hediklik buğdayımızı alalım, biraz gözden geçirip içindeki yabancı malzemeleri temizleyelim. Sonra iyice yıkayıp varsa düdüklü tencereye bırakalım. Üzerine nohutumuzu yıkayıp bırakalım ve ölçümü bir ölçüye üç ölçü su olarak ayarlayalım. Yani bir kase buğday için üç kase su ve nohutun pişme hakkı olan iki kase suyu da ekleyelim ve düdüklünün ağzını kapatıp saate bakıp kısık ateşte tam 45 dk pişirelim. Ama ocağınızın altı mutlaka kısık olsun ki güzel pişşin. Suyu çok oldu diye endişeye kapılmayın sonradan süzme şansınız var. Ben genelde biraz piştikten sonra kapağı açık kısık ateşte pişmeye devam ediyorum suyunu çekiyor..Üzerine isteğe bağlı haşhaş,ceviz,badem ile servis yapabilirsiniz.. Afiyet olsun.