Canımsın hoşgeldin
Beni utandırıyorsun güzel sözlerinle
Marifetlidir benim arkadaşımSenin kanında var o maharet Antepli olman yeterli
Ben de salmıştım canım 2 ay oldu tutmak gerektiğine karar verdim yaza zayıf olmam gerekiyorduTatlı hariç herşeyden az az yedim tavsiye ederim tatlı ve hamur işi can düşmanımız
Ben normal bulguru ve esmer bulguru biliyorum.Adana'da da esmer bulgur çok kullanılıyor.Senin yemeklerin çok lezzetli belli zaten.Senin mutfağın da bana hitap ediyor.Aslında bir yemeğin içinde et olmasa da elinin lezzeti varsa o yemek yenir.Kimisi hiç beceremiyor yemek yapmayı:)Bir kere misafirliğe gitmiştik.Kadın kısır yapmış.Bulgurlar dans ediyor içinde:)Ne yağı var,ne tadı,ne tuzu.Birbirine hiç yapışmamış bulgurlar.Bizim mutfak da güzeldir evet.Yemek sayfalarında boşuna dolaşmıyoruz. Yemek salçasıyla,yağıyla,tadıyla güzel olacak.Önce görüntü cezbedecek insanı.
hoş buldumm nevoşumyok canım yaa marifet yanımdan geçmemiş benim
boğazımı ben tutamıyorum nevoş ALLAH ne vediyse homini gırtlak yiyorum
57-58 kilo iken şimdi 62-63 kilo geliyorum ben daha ne diyim
Bulgur bedava mı yoksa orada.Ben bulguru pek sevmem aslında.Mesela kısıra herkes bayılır ben kırk yıl yemesem aramam.Ama bulgurun içine et girerse bayıla bayıla yerim. Bizim mutfağımız çok geniş değil aslında.Mısır çorbası,turşu kavurması,lahana çorbası en bilinenler:)
Canım çok almamışsınSen verirsin o 3-4 kiloyu
Ben de yapma meraklısıyım yapınca tabiki yeniyor ondan sonra korumak zorlaşıyor
Bizim bulgurlar boy boy
Sağol canım güzel olduğunu söylüyorlarAma bnimde öğrenmem gereken daha çok şey var İmkanım olsa yemek kursuna gidip eğitim almak isterim
Yok olmaz öyle salçası,yağı,ekşisi iyi olmalıAntepliler kısır ve dolma uzmanı üstlerine tanımıyorum
Tabi boşa dolaşmıyoruz yemek topiclerini
Eşim dalga geçiyor işin gücün tarif bakıyorsunDiyorum sanki 100 kiloyum öyle olsam konuş
Aaaa sen karadenizlimisin..hemseriyiz belkide
Bence kursa hiç ihtiyacın yok.Sen bize öğret derlerdi eminim:)Ben bazı ünlü yemek yapanlara gıcık oluyorum.Bir hamur yoğurmayı bile beceremiyorlar.Bizden öğrenecekleri çok şey var.Bana da çok takılıyorlar.Akşam gezi programı seyrediyorum.Ne yerler göstersene diyorum kendi kendime.İşin gücün yemek diyor evdekiler.
Evet Karadeniz'liyim:)Siz de galiba.
Yaptıklarının tadına bak sadece çok yemeveririm tabii kim tutar beni:18: yapıyorum yapmaya boğazını tutsana be kadın
ne diyeyim bende böyleyim işte ehehehe
Bence kursa hiç ihtiyacın yok.Sen bize öğret derlerdi eminim:)Ben bazı ünlü yemek yapanlara gıcık oluyorum.Bir hamur yoğurmayı bile beceremiyorlar.Bizden öğrenecekleri çok şey var.Bana da çok takılıyorlar.Akşam gezi programı seyrediyorum.Ne yerler göstersene diyorum kendi kendime.İşin gücün yemek diyor evdekiler.
Evet Karadeniz'liyim:)Siz de galiba.
Eveeeet..neresindensiniz
Yaptıklarının tadına bak sadece çok yeme
Sağol canım
Evet bazen onlara ben de deli oluyorumBeceremiyorlar el atasım geliyor
Geçen tv de bir şehrin patlıcan tava yapan bir yeri varmış çok meşhur onu izliyorumAdam anlata anlata bitiremedi sonra yaptı böyle kaldım benim kızlar bile yapabilir Patlıcanları resmen 4e böldü
Evdekiler bizi anlamıyor
Samsun`dayim.
Ben de dün öyle birsey seyrettim.Seher Dilovan`in evine gittiler.Size bizim oranin bir yemeğini yapacagim dedi.Dedim agir bir yemek yapacak herhalde.Bildiğin lavaslari yuvarlayip kesti.Üstüne de yoğurt döküp yağ yakti.Yemek bitti. Bunlari da evdeki yardimcisi hazirlamis.O sadece yufkalari kesti.
Elazığ yöresine ait sırınSahiden güzel bir yemek ama çok basit
Biz yaptıklarımızı boşa hafife alıyoruz galiba
Evet güzel ama bir özelliği yok.Her yerde yapılabilen birşey.Lavaslari da ısıtmasi lazimdi.Biz ayriyeten üstüne kiymali harç yapariz.Bence de hafife aliyoruz:)
Evet haklısın çok basit ve o yufka genelde evlerinde oluyorHazır bir şekilde yapılır
İlla et olacak içinde değil miBen de genelde bu tür içinde et olmayan ve sarımsaklı yoğurt ile bütünleşen yemeklere kıymalı sos yapıyorum
Evet etsiz olmaz.Sarimsakli yoğurda çok yakisiyor et,kiyma:)
Katılıyorum
Küçük doğranmış kavrulmuş parça ette yakışıyor
Ben iskender yapıyorum öyleyada Ali nazik
Öyle vallahi
Adra biz bir duralım yoksa diyet elden gidecek