Beğendiler canım Ayda birkez yapılması üzerine anlaşma yaptıkNevreste eline sağlık.Hepsi nefis görünüyor.Kızların beğendi mi kıymalı karnıbaharı:)
Yine yine yeniden harika lezzetlerEllerine emeğine sağlık
CEVİZLİ KADAYIF TATLISI
Eki Görüntüle 985647
MALZEMELER
500 gr kadayıf(ince olmasını istiyorum o nedenle az kadayıf kullanıyorum)
1.5 su bardağı ceviz
1.5 su bardağı yağ(tereyağı-margarin-sıvıyağ)
ŞERBETİ İÇİN
3.5 Su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon
YAPILIŞI
Kadayıflar küçük parçalara bölünür(benimkiler öyleydi)..Yağ eklenerek karıştırılır..Tepsiye kadayıfın yarısı konur ve ceviz üzerine serilir..Üzerine kalan kadayıf eklenerek üstüne bastırılır..Kadayıf fırında biraz pişirilir sonra başka bir tepsiye çevrilerek diğer tarafı pişirilir..Şerbeti kaynatılır ve soğumaya bırakılır..İkiside ılık olarak şerbet kadayıfa eklenir..2-3 saat sonra kadayıf hazır...
Bunu en kısa zaman da denemem lazım
Ellerine sağlık nevoşum
En kısa zaman da denicem canımTeşekkür ederim canımTavsiye ederim çok güzel ve kolay bir tatlı
En kısa zaman da denicem canımSonucu yazarım
Nevoşum kadayıfı taze olandan mı kullandın, yoksa pakette satılan kuru olanlar var ondan mı:26:
Taze canımÇok küçük parçalar halinde satılıyor burda Kalın olunca içi hamur kalıyor ben böyle seviyorum 500 gr büyük tepsiye iyi oluyor ince
Canım ben 175 derecede pişiriyorum ama benim fırınım çok ağır pişiriyor sen kendi fırınının dilinden anlarsınTamam canım, sağolPeki fırın da kaç derece de pişiyor, ne çok soru sordum
Canım ben 175 derecede pişiriyorum ama benim fırınım çok ağır pişiriyor sen kendi fırınının dilinden anlarsınKek kaç derecede pişiriyorsan o derecede pişir Sor canım ben de sana sorarım
merhaba;
varlığınızdan yağmurun topicine geldiğinizde haberdar oldum,,,hayırlı olsun yedikleriniz sunduklarınız,ikramlarınız bereket, lezletli olsun hep inşallah,,,şuan rejimdeyim ama tariflerinizi takip edeyeceğim misafirlerime sunmak adına:))
Çok teşekkür ederimRabbim herkese bereketli sofralar nasip etsin
Tamam ben de paylaşımlarınızı beklerim
KIYMALI KARNIBAHAR
MALZEMELER
Eki Görüntüle 985600
1 adet orta boy karnıbahar
2-3 adet kırmızı biber(buzluktan çıkardım)
1 adet kuru soğan
200 gr kıyma
150 gr kaşar
1 yemek kaşığı domates salçası
1 Çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Su
YAPILIŞI
Kıyma tencereye konur üzerine 1 su bardağı su eklenir.Suyunu çekince içine yağ ve soğan eklenir.Biraz kavrulur ve kırmızı biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir..Sonra salça eklenir ve çiçek olarak ayrılan karnıbahar eklenir..Biraz çevrilir ve üzerine su -tuz eklenip pişmeye bırakılır.Pişen karnıbahar bir tepsiye konur ve rendelenmiş kaşar üzerine dökülür ve fırında kaşar kızarıncaya kadar pişirilir..Afiyet olsun...
Eki Görüntüle 985595 Eki Görüntüle 985596 Eki Görüntüle 985597 Eki Görüntüle 985598 Eki Görüntüle 985599