TUZLU ÜÇGEN
125 gr margarin (Yumuşak olacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 küçük kalıp peynir,veya bir avuç peynir ya da çökelek
1 yumurta (Akı içine,sarısı üstüne)
Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
Çörekotu
Peynir de dahil tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur.Küçük yuvarlak bir hamur yapılıp ikiye katlanır.Katlandıktan sonra o da ikiye katlanıp üçgen çekil elde edilir.Üstüne yumurta sarısı ve çörekotu serpilip pişirilir.
Ellerine sağlık canımÇok teşekkürler paylaştığın için
İlk sayfayı bayağıdır güncellemiyorum en yakın zamanda yeni tarifleri ekleyeyim lazım olur,aranmasın
Selam canım, ben geldim yine.Bu sefer elimde tatlıyla geldim
Eki Görüntüle 809013
Elmalı Kurabiye
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket margarin
Alabildiği kadar un
2 elma
Tarçın
4 yemek kaşığı şeker (tepeleme) - hamura
2 yemek kaşığı şeker (tepeleme) - elmalı harca
Elmalar rendelenir ve tavada hafif kavrulur. İçine şeker ve tarçın ilave edilir.
Margarin hafif eritilir. Şeker, yoğurt, zeytinyağı karıştırılır. Alabildiği kadar unla yoğurulur.
Elde edilen hamur 3 veya 4 parçaya ayrılır. Açılır, üçgen dilimler elde edecek şekilde kesilir.
İçine elmalı harç konulur ve sarılır.
Üzerine pudra şekeri serpilir.
Hoşgeldin canım
Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlarTeşekkürler paylaştığın için Ben bayağıdır yapmıyorum
Pastaların arasına,üstüne konan veya çayın yanında yenen çok güzel bir lezzet.
CEVİZLİ KROKAN
1 Su bardağından bir parmak az şeker
1 Su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı susam
Bir kaç damla limon suyu
Teflon tavaya tüm malzemeler koyulur.Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırılır.Sonra yağlı kağıt üstüne dökülür.Yarım saat sonra kağıttan çıkarılarak parçalara ayrılır.
Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorHiç denemedim:26 enemek isterim inşaallah nasip olur Paylaştığın için çok teşekkürler
ÇITIR ÇİKOLATA
Kadayıflar 10 dakika fırınlanır veya ocakta çevrilir.2 paket 80 gr'lık bitter çikolata benvari usulü eritilir.Kadayıfla karıştırıp,içine ceviz parçaları atılır.Kahve fincanlarına koyulup ters çevrilir.Dolapta dondurulur.
Ellerine sağlık canımsınYine harika görünüyor Paylaştığın için teşekkürler
Off offf ben uzun zamandır yapamıyorum böyle şeyler banada verin olmamı gızlarrr
Ama canım sen de harika şeyler yapıyorsunTakipteyim seni maşaallah Rabbim bol kazançlar nasip etsin Veririz tabi al istediğini
Allah razı olsun canım ama valla bu kadar olacağını tahmin bile etmiyordum.Çok şükür kızlar beğendi bende devam ettim.
Ne istersem alabilirim demi alabilirim yani alıyom bak
Şunuda alıyım mersii
Amin canım Allah razı olsun
,Ehh o zaman ben çekinmeden ondan bundan şundan aldım