İki kisiyiz canim esim ve ben. Bir de 20 aylik bir kizim kus kadar yedigi icin onu saymadim
Tekrar tesekkurler tarif icin
Nevreste sıkma kofteyi yaptim hatta yedim bileCok lezzetli oldu canim tarifini birebur uyguladim sonuc cok iyiydi.
Benim esim elazigli kv bu sekilde hamurunu yapip kofteleri haslayip sarimsakli yogurt dokuyor uzerine yagda pulbiber kizdirip dokuyor o da cok guzel olur.
Ben o sekilde yapmistim( yogurtlu kofte diyorlar)bur de bu sekil deneyim dedim
Gözleri kamaşmıştır senin pastanın ışığından benimkileri görebilmiştirniye benim elime saglik deilmi rabis
Çok teşekkürler canımyaaa bu nasıl bir topiktir.hamilelerin girmesi yasak özelliklede benim.
tek kelimeyle hepsi mükemmel tarifler.çok hamaratsınız masallah.tek tek tüm sayfaları okudum yapabileceklerimi not aldım.sıkı bir takipçinim artık.farklı seyler yaparsam mutlaka paylasacam.
çok ayrı bir sıcaklığınız var yazılarınızdan hissettimçok sevdim sizi
nevreste ablaaa bana yogurt tatlısı kimi revani diyor sanırım tarifi verirmisin canım çok istedi
nevoşşş görmemiş olayımmmFIRINDA KABAK MÜCVERİ
Eki Görüntüle 687477
1kg kabak
3 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un(ben diyette olduğum için 1su bardağı kepekli un koydum ama çok olsa daha güzel olur)
1Paket kabartma tozu
Maydanoz doğranmış
Yeşil soğan doğranmış
Dereotu(isteğe bağlı) doğranmış
100 gr peynir(istediğiniz kadar)
YAPILIŞI
Kabak rendelenir(aslında küp küp doğranabilir bir daha öyle deneyeceğim)içine tüm malzemeler karıştırılır...Yağlanmış borcama serilip üzerine susam ve çörek otu dökülür...Pişip üzeri kızarınca kapatılıp servis edilir...Afiyet olsun...
Eki Görüntüle 687473 Eki Görüntüle 687474 Eki Görüntüle 687475 Eki Görüntüle 687476 Eki Görüntüle 687478
nevoşşş görmemiş olayımmm
Diyet sayılır yapabilirsin
Ben kaçtım öpüyorum
Nevreste sıkma kofteyi yaptim hatta yedim bileCok lezzetli oldu canim tarifini birebur uyguladim sonuc cok iyiydi.
Benim esim elazigli kv bu sekilde hamurunu yapip kofteleri haslayip sarimsakli yogurt dokuyor uzerine yagda pulbiber kizdirip dokuyor o da cok guzel olur.
Ben o sekilde yapmistim( yogurtlu kofte diyorlar)bur de bu sekil deneyim dedim
bugün öğle yemeğinde 1 kase çorba semiz otu yemeği ve cacık yedim
ama akşama karnı yarık varr:2::2::2:
şu kaynanayıda diyete sokmak lazımm olmuyo böyle
Yaparmı sencecamım nevoşun gecen bi patlıcan islim kebabı vardı sadece patlıcanı yağlıyarak yumuşatıyor hata karnıyarığıda öyle yaptıgını söyledi bence kıymayada az bi yağ koyayarsan tam diyetlik hemde hafif olur
yok yapmazz:2:
canım bir ben değilki bana kalsa yaparım öyle hafif olur ama kayınvalide kayınpeder eşimm hiç birinin damak zevgine hitap etmez
bende onların sayesindde akşamları yemeği fazla kaçırıyorum
ÇÖREK OTLU SOSLU PATATES
Eki Görüntüle 686305
1 kg patates
1Yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarmısak
1 tutam karabiber
1 tutam kekik
1 tutam pul biber
Tuz
Çörek otu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Patatesler soyulur ve çok küçük olmayacak şekilde doğranır.Üzeine tüm malzeme eklenip(çörek otu dahl) karıştırılır..Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye patatesler konup üzerine tekrar çörek otu eklenir...175 derecede patatesler pişene kadar pişirilir...Afiyet olsun:))
Eki Görüntüle 686303 Eki Görüntüle 686304 Eki Görüntüle 686306 Eki Görüntüle 686307
SARMISAKLI YOĞURT İLE KÖZLENMİŞ PATLICAN
Eki Görüntüle 686309 Eki Görüntüle 686308 2 adet patlıcan fırında közlendi..Pişince soyulup üzerine sarmısaklı yoğurt ekledim...Üzerine yağ ile pul biber ve nane ilave ettim...
Harika,pratik bir cikolatali tarif verecegim.Benki tatli,sekerli,cikolatali seylerle aram yoktur ama 5 cayinda bundan bir dilim yemeye bayiliyorum bide sicak sicak seviyorum(ama diyet yapmiyorken).Tavsiyem sizde sicak yiyin toplam hazirlanmasi,pismesi 20 dakika.Bir arkadasim bu kadar yagi bana katsan benimde tadimdan yenmez diye dalga gecer ama
deneyin gorun harika olacak..
Malzemeler:
-250 gr pastalik cikolata
-200 gr tereyagi
-4 yumurta
-4 yemek kasigi pudra sekeri
-5 yemek kasigi un
Genis bir salata kasesine cikolatayi kucuk parcalar halinde kirip yag ile birlikte mikrodalgada 2-3 dakika eritiyoruz.Sonra
icerisine 4 yumurta,pudra sekeri ve unu ekleyip iyice karistiryoruz ve yaglanmis 25-28 cm lik kalibimiza dokuyoruz.170
derecede onceden isitilmis firinda eger icinin daha sivi olmasini isterseniz 12 dakika ,daha iyi pissin isterseniz 15 dakika
pisiriyoruz.Sicak sicak servis yapiyoruz
Not:Eger pudra sekeri dokmek isterseniz uzerine o zaman biraz sogumasini bekleyiniz sicagin etkisiyle seker erimesin uzerinde..)
AFIYET OLSUN!!!!!!!!
Eki Görüntüle 687436 Eki Görüntüle 687437 Eki Görüntüle 687438 Eki Görüntüle 687439
niye benim elime saglik deilmi rabis
Hıııı canım siz galiba beraber yaşıyosunuzben misafir zanetmiştim :26:
Ozaman sende öğleyle sabahahı hafif geçir akşamda sınırlı yersen dengelersin
Hıııı canım kusura bakma biraz geç anlıyorumkısmen beraber yaşıyoruz
ben çalıştığım için kızımla ilgileniyolar sağolsunlar akşam yemeğini yedikten sonra evlerine gidiyolar
Hıııı canım kusura bakma biraz geç anlıyorum
sunumuna herzamanki gibi bayildimharika görünüyor canim ellerine saglik
oyyy oy alinirmis benim canimcanim fazla gecmise bakmiyorum arada bir ondan görmedim
Afiyet olsun canımbugün öğle yemeğinde 1 kase çorba semiz otu yemeği ve cacık yedim
ama akşama karnı yarık varr:2::2::2:
şu kaynanayıda diyete sokmak lazımm olmuyo böyle
Evet canım ben öyle yapıyorum hiç farkı olmuyor içini yağlı kapıyorum dengeliyor tavsiye ederimYaparmı sencecamım nevoşun gecen bi patlıcan islim kebabı vardı sadece patlıcanı yağlıyarak yumuşatıyor hata karnıyarığıda öyle yaptıgını söyledi bence kıymayada az bi yağ koyayarsan tam diyetlik hemde hafif olur
Ellerine sağlık canım hoşgeldinslmm nevrestee slmm kizlarrr yaaaa cokkk güzellll tarifler vermissinn hergün birtanesini yapiyorumm esimde bayiliyorrr :):)
elmali rulo kurabiyeyi yaptimm bugün ama hamuru cok zor actim yapisti heryere yaa ama ginede becerebildim :)
Çok yemeyok yapmazz:2:
canım bir ben değilki bana kalsa yaparım öyle hafif olur ama kayınvalide kayınpeder eşimm hiç birinin damak zevgine hitap etmez
bende onların sayesindde akşamları yemeği fazla kaçırıyorum
CanımMerhaba Nevreste, Patates tarifin daha önce de dikkatimi çekti.
Bir şey sorucam, verdiğin tarifte süt ya da krema gibi birşey yazmıyor ama resimlerde patatesin üzerindeki beyaz birşey var o nedir..
Hafta sonu misafirim gelecek deneyeceğim ama onu anlamadım. Atladığım bir şey mi var onu da anlamadım
Bu arada bir yemek topiğinde böyle iştah açıcı tarifler eşliğinde diyetten bahsedilmesi hoşuma gitti.
Dilerim ben de dahil herkes dilediği kiloya ulaşır.
Nevoş canım nerdesin merak ettim:26:
Merak ettim canımAfiyet olsun canım
:
Karnıyarık mıAfiyet olsun
Evet canım ben öyle yapıyorum hiç farkı olmuyor içini yağlı kapıyorum dengeliyor tavsiye ederim
Ellerine sağlık canım hoşgeldinTeşekkür ederim paylaşımlarını da beklerim
Çok yeme
Canım
Çok haklısın yazmamışım ben yoğurt koyuyorumYaklaşık 5-6 kaşık asıl kızartan o tavuğada koyarım Tarifi düzeltmem lazım yeniden eklerim yada:44:
İnşaallah canım hep beraber zayıflarız
Netim yoktu canım