Canım Allah kolaylık versin,bol kazançlar olur inşaallahHoşbuldum hayatım şu organik mevzuundan beri 2 kilo verdim Nevoşum almam lazım geri kız hayatımın dönüm noktası oldu koşturmaktan bir hal oldum şu an ki halimi çeksem yuh dersen suyun içindeyim sanki
Ama börek enfes enfesss olsada yesem valla
Teşekkürler canımAyy tam bir su böreği off olsa da yesek yani. Ellerine sağlık arkadaşımm başarılar dilerim..
Anladım canım sağolBenim annem böyle yapar ben de ondan böyle öğrendim hep böyle yaparım Su böreği olsun nasıl olursa olsun
ben anlamadım şimdi bütün yufkaları oklavayamı sarıyosun yapışmıyolarmı eguşum onlar yaaa :44::44::44::44::44::44::44::44:
bizde nevrestenin yaptığı gibi yapıyoruz
Öyle canımbenim annemde benim gibi yapıyo işte
nasıl gördüysek öyle devam ediyoruz
yapışmıyor saracım derli toplu oluyor hemde
ben geçen yarışmada o halini fotoğraflamamışım bu konu gündeme gelince fark ettim keşke çekeydim o halini tüm hamurlar oklavada sarılı sırasıyla yerden kazanıyorum dağılmıyorum
Canım benim Allah kolaylık versin rabbim işini rast getirsin inşaallah2 gündür Adana resmen kavruldu canım ya inanılmaz ter aktı benden günde 3 posta kıyafet değiştirdim.Pestiller çabuk kuruyacak ondan yana şanslıyım.İnşallah sağ salim toplasam rahatlıcam
Ama börek börek açım ben yaaa:26: elmada yesem suda içsem gur gur börek diyo midem
benim annem hic yapmazdi ben de onun icin ogrenmemisim demek ki:)))hep annemin sucu:)))benim annemde benim gibi yapıyo işte
nasıl gördüysek öyle devam ediyoruz
yapışmıyor saracım derli toplu oluyor hemde
ben geçen yarışmada o halini fotoğraflamamışım bu konu gündeme gelince fark ettim keşke çekeydim o halini tüm hamurlar oklavada sarılı sırasıyla yerden kazanıyorum dağılmıyorum
himm sinuc olarak bi antep olayi var bildim:))bende antepli degilim ama bende oraya gelin gittim:))Teşekkürler canım
Teşekkür ederimYok değilim Ama orda yaşıyorum
Canım çok teşekkürler
Çok sağol canımTamam sen gel ben sana neler yaparım
Teşekkür ederim
Teşekkürler canımEllerin dert görmesin, marifetli kadın her yerde belli eder kendini, başarılar dilerim canım
Evet varbenim annem hic yapmazdi ben de onun icin ogrenmemisim demek ki:)))hep annemin sucu:)))
himm sinuc olarak bi antep olayi var bildim:))bende antepli degilim ama bende oraya gelin gittim:))
Canım benim Allah kolaylık versin rabbim işini rast getirsin inşaallah
Öyle söylemeSen ne hamarat hatunsun böreğin en şahanesini yaparsın
Canım çok teşekkürleraman allahım en sevdıgım börekkkk :) :) :) ellerine sağlık kk nın becerıklı hatunu :)
Yaparsın canım mutlaka ilk denmeler her zaman iyi olmaya biliyor..Eminim tekrar denediğinde harika olurMutfakta mikemmel olan yada olduğumu düşünen seyrenden koca bir itiraf ilk su böreği denemem malesef tepsi böreği olarak mideme gitti.Çıtıııır çıtır oldu su gibi olacağına bir daha denemeye cesaret edemedim ama şu siparişlerimi sağ salim yollayayım da hemen denicem.
Denersen bizimle paylaşırsın
Öyle mi sevmez misinpek sevmem su böreğini. ne garip insnaım dimi
madem pek sevmıyorum niye yapıyorumdeğişiklik olsun diye.
yapamadığım şey kalmasın istiyorum.
Öyle mi sevmez misinSen şimdi benim su böreği mi beğenmemişsindir
Evet canım dene belki beğenirsinveya su böreği yapacak birileri olur
TEREYAĞLI SU BÖREĞİ
Merhaba
Kaç yarışmadır arkadaşlara yarışmaya katıl diye ısrar edip ,gaz veriyorumDedim arkadaşlar birgün diyecekler ki sen neden katılmıyorsun Ben de sevdiğim bir kategoriyi yakalamışken katılayım dedim Umarım beğenirsiniz
Sadece eğlenmek,o heyecanı tekrar yaşmak için katıldımŞimdiden herkese çok teşekkür ederim
MALZEMELER
Eki Görüntüle 788442
*4 Yumurta
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 kahve fincanı yoğurt
*3.5 su bardağı un
*Tuz
*Malatya peyniri
*Maydanoz
*2 su bardağı tereyağı(eritilmiş)
YAPILIŞI
*Yumurta,tuz,yoğurt,sıvıyağ, bir kaba alınır..
Eki Görüntüle 788443
*Üzerine un eklenir..Karıştırılır ve yoğrulur..
Eki Görüntüle 788444
*Hamur 10 bezeye ayrılır..
Eki Görüntüle 788445
*Sonra bezeler tek tek un serpilerek açılır...
Eki Görüntüle 788448 Eki Görüntüle 788449 Eki Görüntüle 788450 Eki Görüntüle 788451 Eki Görüntüle 788452 Eki Görüntüle 788453
*Açtığımız yufkalar bir sofra bezine serilerek kurutulur.
*Yufkaların biri yağlanmış tepsiye haşlanmadan serilir...
Eki Görüntüle 788457
*Daha sonra bir tencereye su koyup kaynatılır.Kaynayınca içine tuz eklenir ve yufkalar tek tek suya atılır.
Eki Görüntüle 788455
*Sudan çıkan yufka ayrı bir kapta soğuk suya atılır suyu sıkılır.
Eki Görüntüle 788456
*Tepsiye serilir.
Eki Görüntüle 788458
*Aralarına eritilmiş tereyağı dökülür..
Eki Görüntüle 788447 Eki Görüntüle 788454
*Sonra 5 yufka serildikten sonra rendelenmiş peynir ve maydanoz ile hazırladığımız harç konulur...
Eki Görüntüle 788446 Eki Görüntüle 788459
*Diğer 5 yufkada aynı işlem uygulanır..En üste tereyağı dökülerek 175 derecede 45-50 dakika pişirilir...
Eki Görüntüle 788460
*Böreğimiz hazır
Eki Görüntüle 788461
Buyrun börekler
Eki Görüntüle 788463 Eki Görüntüle 788462 Eki Görüntüle 788464 Eki Görüntüle 788465 Eki Görüntüle 788466
Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim