Börekler Nevreste'den Tereyağlı Su Böreği - Sponsor:Lisabella

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.280
603.367
43
TEREYAĞLI SU BÖREĞİ

Merhaba
Kaç yarışmadır arkadaşlara yarışmaya katıl diye ısrar edip ,gaz veriyorumDedim arkadaşlar birgün diyecekler ki sen neden katılmıyorsun Ben de sevdiğim bir kategoriyi yakalamışken katılayım dedimUmarım beğenirsiniz
Sadece eğlenmek,o heyecanı tekrar yaşmak için katıldımŞimdiden herkese çok teşekkür ederim

MALZEMELER

*4 Yumurta
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 kahve fincanı yoğurt
*3.5 su bardağı un
*Tuz
*Malatya peyniri
*Maydanoz
*2 su bardağı tereyağı(eritilmiş)

YAPILIŞI

*Yumurta,tuz,yoğurt,sıvıyağ, bir kaba alınır..

*Üzerine un eklenir..Karıştırılır ve yoğrulur..

*Hamur 10 bezeye ayrılır..

*Sonra bezeler tek tek un serpilerek açılır...

*Açtığımız yufkalar bir sofra bezine serilerek kurutulur.

*Yufkaların biri yağlanmış tepsiye haşlanmadan serilir...

*Daha sonra bir tencereye su koyup kaynatılır.Kaynayınca içine tuz eklenir ve yufkalar tek tek suya atılır.

*Sudan çıkan yufka ayrı bir kapta soğuk suya atılır suyu sıkılır.

*Tepsiye serilir.

*Aralarına eritilmiş tereyağı dökülür..

*Sonra 5 yufka serildikten sonra rendelenmiş peynir ve maydanoz ile hazırladığımız harç konulur...

*Diğer 5 yufkada aynı işlem uygulanır..En üste tereyağı dökülerek 175 derecede 45-50 dakika pişirilir...

*Böreğimiz hazır

Buyrun börekler

Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim

ellerine sağlık canım başarılar dilerim
çok güzel görünüyor

Hemşom sen beni sponsormu yaptın Canımsın yaaaValla sponsor olduğumdan değil ama harika görünüyor su böreği ve benim en sevdiğim börektir.Çünkü ben bir börek canavarıyımBol şansların olsun nevoşum

süpperr görünüyor :)) ellerine sağlık cnm :)
Teşekkür ederim
ellerine sağlık canım başarılar dilerim
çok güzel görünüyor
Teşekkür ederim
Hemşom yaptıkların desteğin için çok sağolTeşekkür ederimBeğenmene sevindim

eline saglik cnm cok guzel gorunuyor basarilar diliyorum..bi de bise sorcam cnm Antepli misin rendelenmis peynir bana cok tanidik geldi de:))

Pamuk Ellerine sağlık canım arkadışım harika görünüyor sen yaparsın güzel olmazmı başarılar diliyorum

Son düzenleme:
Hemşom yaptıkların desteğin için çok sağolTeşekkür ederimBeğenmene sevindim

Rica ederim hemşom ben hiçbirşey yapmadım hepsi senin emeğin.Ben sadece hamur açmak konusundaki becerini bildiğimden katılmanı istedim sende marifetli ellerinle bize bu güzel böreği hazırladın.Ama eğer Kazen uçak kaldırırsa Gaziantebe bu börekten istiyorum haberin olsunAma tabiki öncelikle o uçağın Paristen kalkması gerekecek

nevreste sen naptın bacı yaaa
en sevdiğim börek çeşididir su böreği,avucumu yaladım ciddi ciddi bir yerim şişmesin ya

Veeee bir börek daha
Ellerine sağlık Nevrestecim ben yufkaları kurutmuyorum biliyomusun:26::26::26:

Bu su böreklerini kaç yarışmadır üst üstte koyan arkadaşlar , size sesleniyoruuuuum :

Canım çekiyor görünceeeee ama yapmaya üşeniyorum

Nevrestecim ellerine kollarına sağlık , eşimin annesinin su böreği ile tarifin aynı gibi . O yüzden tadına bakmama gerek yok , biliyorum ki çok çok çok nefis olmuştur

oooooooo nevrestede gelmiş
başarılar dilerim canım sarsılmaz tahtını bi kere daha sağlamlayacaksın yani

tek tek anlatmışsınız .ellerinize sağlık

Nevoşşşşşş sen bile bile hemde benim sevdiğimi bilerek su böreği yaptın haa hemde peynirli lisam sponsor olmuş böreğeee kıskandım şimdi demedinmi bu kadın bu böreğe hasta onuda sponsor edeyim diyee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…