• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefret ettiğim bir şehirde yaşamak mı eşim mi?

resti çekeceksin bacım ben buraya senın için kurulu düzenimi bozdum geldim ki bana sözün vardı izmire dönmek için ben burdan bir yere gitmem illa gidiyorum dersende sen gidersin ananın evine ben de kendi memleketime deyin konu kapansın...

Helal olsun çok aklı başında bir duruş sergilemişsiniz.Dediğiniz gibi her anlamda güven çok önemli.Evlilik içinde yaptığımız hiçbirşey e fedakarlık olarak bakmamaliyız .Zaten ben bunu yaptım o yapmadı gibi karşılaştırmalar girerse evlilik birliği işte o zaman bozulmaya başlar..Kim ne yapıyorsa bu birliğin saygı - sevgi çerçevesinde devam etmesi için yapmalı.
kızıltepe dogunun bır ucu , doğu zaten karışık bu aralar ki sosyo kültürel farkları çok fazla yaşamadım ama gittim gördüm ...
bayanınki büyük risk olmuş, ben ankaradan bursaya atandım da geldım bır hafta oturup ağladım ilk yıllar hiç sevemedim burayı sonra kader kısmet evlendim, kızım oldu , memleketıme cok yakın sadece 1 saat ve ulaşım çok kolay o nedenle burda kaldım ama buyuk konusuyorum asla Ankaranın dogusunda yasayamam, kucuk ilde de yapamam belkı gelısmıslık duzeyı yuksek modern bır ılcede yasarım mumkunse denız kenarı ama kapalı ve muhafazakar yerlesım yerlerı bana gore degıl...
bırsa bile benim için fazla kapalı diyeyim...
yanı demem o kı guvenden zıyade bu bırazda beklentılerle ve alıskanlıklarla alakalı su an esım dese ben x sehrıne gıdıyorum sende gel 1-asla işimi bırakmam (memurum)
2-evımı duzenımı kurmusken ne kendımı ne cocugumu suruklemem baska yere
3-gerekırse o gıder ben yasantıma kaldıgım yerden devam ederım..

Gerekçesi kv min hergün kendine ayrı bir hastalık bulması. İki ay önce bu işi baya abarttı benim ölüyorum yetiş falan demeye başlayınca eşimle bu böyle olmaz deyip özel bir hastanede bütün tetkiklerini yaptırdık turp gibi çıkmasın mı bide kadın!
o zaman adama sorarlar:
madem anan hep hasta ve sen onun yanında olmak istiyorsun, neden bekarken ananın yanında değil de ankara'da yaşıyordun?
madem memleketinde iş imkanı vardı, neden anasının koynundan çıkıp ankara'da çalışıyordu?

evlenince mi anasının derdine düştü?
anasına bakıcı, hizmetçi mi yapacak seni acaba?
"alışsan iyi edersin" demesi çok korkutucu ve despotça.
bence rest çek.

Merhaba sevgili kk üyeleri. Uzun zamandır konuları dışardan izliyordum ama şimdi bana akıl vermenize ihtiyacım olduğunu hissedip üye oldum.
9 aylık evliyim, yeni gelin sayılırım yani... Hamile de değilim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala da çok seviyoruz. Eşim ankarada muhasebecilik yapıyor. Ben bekarken izmirde yaşıyordum. nişanlanmadan önce şehir konusu çok sorun olmuştu ben izmiri çok sevmeme rağmen onun için herşeyi kabul edip ankaraya yerleşmeyi kabul ettim.

Şimdi ankaradayız ama ailemi, izmiri, arkadaşlarımı çok özlüyorum. Burda bir düzen tutturamadım. Çalışmadığım için çevre de edinemiyorum hep eşimin arkadaşları vs. Yinede eşim var diye moralimi bozmuyordum... ki eşim ailesinin yaşadığı yere taşınmak isteyene kadar.

Nişanlıyken böyle birşeyi asla düşünmem demişti. Kandırılmış hissediyorum.Oraya 9 aydır çook sık gidip geldik zaten ve az çok nasıl bir yer olduğunu çözdüm. Doğuda küçük bir şehir. İnsanların başkalarının ne yediği ne giydiği nereye gittiğiyle ilgilenmekten başka işleri yok sanki. Dedikodu deseniz gırla, eşimin bütün ailesi orda ama benim hiç kimsem yok. Ayrıca ben izmirli bi ailenin kızıyım hepinizin az çok tahmin edebiliceği gibi kimse ne giydiğime ne yaptığıma nereye gittiğime karışmadı hiçbir zaman. Ankarada okadar özgür olamasamda en azından geceleri eşimle çıkıp bir iki bişeyler içebileceğimiz bi ortamdaydık. Orda böyle bi durum kesinlikle söz konusu değil.

Ben gitmek hiç istemiyorum ama eşim çok kararlı ağlamalarım onu üzmüyor bile artık. Gidicez alışsan iyi edersin diyor. Gitmek istemediğini biliyorum onunda ama ailesi sanki bana söz geçirememişte gelmemiş gibi davranıyor. Ailesi hergün arayıp tahrik ediyor annesi hasta rolleri bile yapıyor.

Biliyorum lafı çok uzattım ama konu okadar sorunluki kızlar nolur yardım edin sizce ne yapmalıyım nasıl vazgeçirebilirim eşimi? oraya gidersek birdaha asla dönemeyiz izin vermezler buna. Ben böyle bir hayat istemiyorum ama. Bi kafe bile olmayan biyerde yaşamak istemiyorum. Sizce eşimi nasıl ikna etmeye çalışmalıyım. Ve en son sorum da sizce kesin olarak taşınmaya karar verirse beni düşünmeden böyle bir karar veren biriyle evlilik yürürmü yoksa ayrılmalı mıyım?
Bu erkeklerde nedense evlenince memleketlerine gidecekleri tutuyor. Sizinle evlenmeden önce neden ailasinin yanında degilmiş acaba? Orda olsa daha iyiydi oralı bir kızla evlenip sorun yaşamazdı neresi acaba memleketi merak etti.

keşke en başında taşınabileceğinizi söyleseydi de ona göre evlilik kararı verseydiniz. zaten eşiniz için kendi memleketinizi bırakıp gelmişsiniz. düşüncesiz bir koca.
ama ayrılığı düşünmeden önce kocanı ikna etmeye çalış. ikna edemezsen sende git onunla. baktın ki olmuyo o zaman ben gidiyorum deyip izmire dön. ama yaşamadan karar verme

Ben de batili bir insan olarak evlenince guneydoguda yasadim ve 1 yil zor dayandim.
1 yilin sonunda benim memlekete tasindik. Suan esim oraya tasinmak icin can atiyor eminim ama ben asla gitmem.
Buraya 7.5 yil once tasindik. 7.5 yilda etmedigimiz kavgayi orada 1 yilda ettik. Huzur sifirdi.
Esiniz tasinmak isteyebilir bunu dusunebilir. Ama sizin istemiyor olmaniza da saygi gostermeli. Sadece onun istegiyle dehir degistirilmez.

Eşiniz ne kadar tuhaf bir adam. Size ve isteklerinize zerre önem vermiyor.
Siz konuşun yine baktınız olmuyor resti cekip ailenizin yanına gidin.
Bu meseleyi eşinizle aranızda halledemiceksiniz belli.

Hiçbir zaman da ona kendisine ihtiyacım olmadığını hissettirmedim kendini kötü hissetmesin erkektir dedim... Bu yüzden mi kaybediyorum acaba[/QUOTE]
Bence bununda payi var.yeri geldiginde yani herzaman kesinlikle degil. Ayaklarinin üstünde durabilcegini, kimsenin sana zorla bir sey yaptiramayacagini belli etmen gerekiyor.ricayla belki anlasilabilirse. Bu sekilde kabul edersen gitmeyi devamida bu sekilde gelir , diye düşünüyorum. Arada reste rest gerekiyor. Ve kocan sinirliyken konusma, sakinlesince , sakin bir sekilde anlat , nedenleriyle.

Merhaba sevgili kk üyeleri. Uzun zamandır konuları dışardan izliyordum ama şimdi bana akıl vermenize ihtiyacım olduğunu hissedip üye oldum.
9 aylık evliyim, yeni gelin sayılırım yani... Hamile de değilim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala da çok seviyoruz. Eşim ankarada muhasebecilik yapıyor. Ben bekarken izmirde yaşıyordum. nişanlanmadan önce şehir konusu çok sorun olmuştu ben izmiri çok sevmeme rağmen onun için herşeyi kabul edip ankaraya yerleşmeyi kabul ettim.

Şimdi ankaradayız ama ailemi, izmiri, arkadaşlarımı çok özlüyorum. Burda bir düzen tutturamadım. Çalışmadığım için çevre de edinemiyorum hep eşimin arkadaşları vs. Yinede eşim var diye moralimi bozmuyordum... ki eşim ailesinin yaşadığı yere taşınmak isteyene kadar.

Nişanlıyken böyle birşeyi asla düşünmem demişti. Kandırılmış hissediyorum.Oraya 9 aydır çook sık gidip geldik zaten ve az çok nasıl bir yer olduğunu çözdüm. Doğuda küçük bir şehir. İnsanların başkalarının ne yediği ne giydiği nereye gittiğiyle ilgilenmekten başka işleri yok sanki. Dedikodu deseniz gırla, eşimin bütün ailesi orda ama benim hiç kimsem yok. Ayrıca ben izmirli bi ailenin kızıyım hepinizin az çok tahmin edebiliceği gibi kimse ne giydiğime ne yaptığıma nereye gittiğime karışmadı hiçbir zaman. Ankarada okadar özgür olamasamda en azından geceleri eşimle çıkıp bir iki bişeyler içebileceğimiz bi ortamdaydık. Orda böyle bi durum kesinlikle söz konusu değil.

Ben gitmek hiç istemiyorum ama eşim çok kararlı ağlamalarım onu üzmüyor bile artık. Gidicez alışsan iyi edersin diyor. Gitmek istemediğini biliyorum onunda ama ailesi sanki bana söz geçirememişte gelmemiş gibi davranıyor. Ailesi hergün arayıp tahrik ediyor annesi hasta rolleri bile yapıyor.

Biliyorum lafı çok uzattım ama konu okadar sorunluki kızlar nolur yardım edin sizce ne yapmalıyım nasıl vazgeçirebilirim eşimi? oraya gidersek birdaha asla dönemeyiz izin vermezler buna. Ben böyle bir hayat istemiyorum ama. Bi kafe bile olmayan biyerde yaşamak istemiyorum. Sizce eşimi nasıl ikna etmeye çalışmalıyım. Ve en son sorum da sizce kesin olarak taşınmaya karar verirse beni düşünmeden böyle bir karar veren biriyle evlilik yürürmü yoksa ayrılmalı mıyım?
Bende doğruluğuyum. Neden hakaretler ediyor sunuz ayıp günah ya.Din dil ırk ayrımı yapmayın.Bi doğuda değil her yerde dedikodu yapan lar var .

ben olsam memleket diye tutturursa boşardım! çocuk mu kandırmışlar, önce yok kesinlikle düşünmem, şimdi de gidicez alışsan iyi olur. oldu başka? boşanmayı göze ala ala gidiyorsa da defolsun gitsin zaten!

yaptığı bencillik bence çok yanlış, ben gelmiyorum de postanı koy...o ne kadar inatsa sen de en az onun kadar inat ol,yaptığı haksızlık çünkü...sen fedakarlık yapıp Ankara'ya geldiğin halde yaptığına bak...yoksa evliliğimizin sonunu iyi görmüyorum de...ki senin fikirlerine saygı duymayan bir insanla da ömür geçmez...saygı bittiğinde sevgi de biter.

eğer başka bir sebepten ötürü gitmeniz gerekseydi eşinizin peşinden gidin tabiki derdim. ama ailesinin yanına gitmek için gidiyorsa size hiç sormadan işte bu sıkıntı.
Gideceğiz alışsan iyi edersin derken ne kadar da küçümsemiş sizin varlığınızı düşüncelerinizi duygularınızı.
Ankara'ya alışamadıysan o bahsettiğin şehire hiç alışamazsın. Senin yerinde olsam diretirdim gitmezdim.

mecburi hizmet gibi ya da belirli bir süreliğine iş için falan zaruri bir durum olsa evet eşimle her yere giderdim.

ama sizin durumunuzda ve eşinin sana davranış şekli ve sözleri ve zorbalığı karşılığında asla...

izmirden ankaraya gelmek bile bir travma sebebi. ben asla gitmezdim, hatta kalkar izmire giderdim sen böyle söz vermiştin diyerek madem taşınmaya niyetli beni seviyorsa o da gelirdi. sevmiyorsa da gitsin anasına başka bir hizmetçi bulsun derdim. evet ne kadar sevsem de beni zerre önemsemeyen bir insanla evli kalmak istemezdim.

Eşin çok bencil. Size söz hakkı tanımamış. Eminim ki fikrini değiştirmeyecek. Bir nevi kandırmış seni. Gittiğin yerde mutlu olmayacaksın. Sende ver ültimatonu. Gitmiyorum ne yaparsan yap de.

Şuan çok sinirlendim ya, bu ne bencillik.. alışsan iyi edersin ne demek.. böyle bi durumda rest çekmekten başka çare yok maalesef. Önce sakince tatlı dille söyleyin eşinize ; böyle yaparak benim düşüncelerime ,bana değer vermediğini gösteriyorsun, evlilik bu mu yani falan.. ama anlamıyor yine aynı konuşma biçimine devam ediyorsa tamam ozaman ben seni tutmayım ,herkes annesinin yanına gitsin. Böyle daha mutlu olacaksın görüyorum ki de.. ve ona da tamam diyorsa böyle insanla ömür geçmez üzgünüm. Zaten gitsen de öyle bi kv evliliği mahveder.

SAKIN SAKİN kabul etme benimde eşim önce benim yaşadığım yere gelicekdi sonra işler onun işi gerekçesiyle kalmak zorunda bırakıldım 4.5 yıldır burdayım bitane arkadaşım yok mutsuzum eşimden memnun olsamda çok ama çok sıkılıyorum en başa dönsem asla ama asla gelmezdim

birbirinizi seviyorsanız birbirinize saygı da duymalısınız. belli ki eşiniz sizin hayatınıza, seçimlerinize, isteklerinize ve mutluluğunuza saygı göstermiyor. yaşanacak yer kararı birlikte verilir.
ayrılın tabi ki denmez evlilikte başka problem yoksa ama bunu paşa paşa da kabullenmeyin. kesin taşınmaya karar verirse de senin kararın 3 yönde olabilir;
1. ya o şehir ya ben diyip rest çekecek ve sonuçlarına bakacaksın
2. eşinin peşinden gideceksin
3. kesinlikle gitmem diyip boşanmak.

madem annesini bahane ediyor.
sen de kendi anneni öne sür, bensiz yapamazlar. mutlaka yanlarında olmalıyım. izmir'e taşınıyoruz. sana söz hakkı vermiyorum. izmir'de iş aramaya başla, de.

İzmir den Ankara ya gitmek bile sıkıntıyken doğuya gitmek çok uçuk ayrılmalımıyım diyorsun ama oraya gidersen zaten son o olur bence mümkün değil orda yapabilesin

Back