• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefret ettiğim bir şehirde yaşamak mı eşim mi?

Önce son kez tatlı dille konuş baktın olmuyo kesinlikle resti çek zaten şehir değiştirmişsin birdahaki heleki kültür farklılığı olan sülalesinin olduğu yere asla gitme. Kabul etmezse yol yakınken boşan bile diyebilirim çünkü şehir değiştirmek gerçekten kolay değil sen oraya gidince belki maddi anlamda rahat olacaksın ama anlattığına göre ruhen hiç öyle olmayacak psikolojinde iyi olmadıktan sonra gerisi boş. Kaç yıllık evli ve çocuklu biri olarak söylüyorumki eşim nerdeyse bende oradayım hala diyemem iyi düşün gidersende çocuk icin hiiçç acele etme oraya gidince çocuğuda hemen ister eşin iyice bağlamak icin, inş gitmezsin...

Merhaba sevgili kk üyeleri. Uzun zamandır konuları dışardan izliyordum ama şimdi bana akıl vermenize ihtiyacım olduğunu hissedip üye oldum.
9 aylık evliyim, yeni gelin sayılırım yani... Hamile de değilim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala da çok seviyoruz. Eşim ankarada muhasebecilik yapıyor. Ben bekarken izmirde yaşıyordum. nişanlanmadan önce şehir konusu çok sorun olmuştu ben izmiri çok sevmeme rağmen onun için herşeyi kabul edip ankaraya yerleşmeyi kabul ettim.

Şimdi ankaradayız ama ailemi, izmiri, arkadaşlarımı çok özlüyorum. Burda bir düzen tutturamadım. Çalışmadığım için çevre de edinemiyorum hep eşimin arkadaşları vs. Yinede eşim var diye moralimi bozmuyordum... ki eşim ailesinin yaşadığı yere taşınmak isteyene kadar.

Nişanlıyken böyle birşeyi asla düşünmem demişti. Kandırılmış hissediyorum.Oraya 9 aydır çook sık gidip geldik zaten ve az çok nasıl bir yer olduğunu çözdüm. Doğuda küçük bir şehir. İnsanların başkalarının ne yediği ne giydiği nereye gittiğiyle ilgilenmekten başka işleri yok sanki. Dedikodu deseniz gırla, eşimin bütün ailesi orda ama benim hiç kimsem yok. Ayrıca ben izmirli bi ailenin kızıyım hepinizin az çok tahmin edebiliceği gibi kimse ne giydiğime ne yaptığıma nereye gittiğime karışmadı hiçbir zaman. Ankarada okadar özgür olamasamda en azından geceleri eşimle çıkıp bir iki bişeyler içebileceğimiz bi ortamdaydık. Orda böyle bi durum kesinlikle söz konusu değil.

Ben gitmek hiç istemiyorum ama eşim çok kararlı ağlamalarım onu üzmüyor bile artık. Gidicez alışsan iyi edersin diyor. Gitmek istemediğini biliyorum onunda ama ailesi sanki bana söz geçirememişte gelmemiş gibi davranıyor. Ailesi hergün arayıp tahrik ediyor annesi hasta rolleri bile yapıyor.

Biliyorum lafı çok uzattım ama konu okadar sorunluki kızlar nolur yardım edin sizce ne yapmalıyım nasıl vazgeçirebilirim eşimi? oraya gidersek birdaha asla dönemeyiz izin vermezler buna. Ben böyle bir hayat istemiyorum ama. Bi kafe bile olmayan biyerde yaşamak istemiyorum. Sizce eşimi nasıl ikna etmeye çalışmalıyım. Ve en son sorum da sizce kesin olarak taşınmaya karar verirse beni düşünmeden böyle bir karar veren biriyle evlilik yürürmü yoksa ayrılmalı mıyım?
Gidecegiz alıssan iyi olur!!!

Sizin ortak bir hayati paylastiginizi unutuyor galiba. Nasil tek basina karar verme hakkini kendinde bulur.

Sana tek kelimeyle sunu soyliyeyim oraya gidince esinde simdi kı gibi olmayacak. Dusunce yapısında ki degisiklikleri ortaya cikaracak. Onu giyme bunu yapma oyle oturma anneme git onlar gelsin.

Esine once tek basina karar alamyacgni fark ettir. Bu sekilde oraya gidersen bundan sonra hic bir kararda fikrini sormayack simdi oldgu gibi

Güzel İzmir'den sonra başka bir şehirde yaşamak gerçekten zor çünkü çağdaş insanların hala var olduğu nadide bir şehirdir güzel İzmir... Eşinizin tavrı kabul edilemez,elbette ki eşler birbirlerine sonuna kadar anlayış göstermeli ama kusurabakmayın da eşiniz sizi sanki kandırmış gibime geliyor,veya ailesinin gazına da gelmiş olabilir. Bu konuda kararlı olun,siz zaten onun uğruna yaşadığınız şehirden vazgeçtiniz,şimdi zahmet olmazsa o biraz fedakarlık yapsın,annesinin de lafına gelmesin.

Tamam senle geldim diyelim de ama kültür farklı yaşam tarzı farklı ve ben mutsuz olucam senide kendimle mutsuz edicem bu durumdan dolayı ailende mutsuz olucak tartışmalar çıkacak vd evliligimiz bitecek bunu istiyor musun de ben istemiyorum seni seviyorum sana değer veriyorum bu yüzden bu evliliğin bitmesini istemiyorum karar sana kalmış de ya burda mutlu mesut yaşarız yada bu evlilik ikimizide zehir olur de bakalım ne yapacak

Ayyy sinir oluyorum şöyle konulara. Bi erkekler evlat bi onların anası ana. Bize gelince buna alış....
Teeeeeeee ordan arayıp kocanın aklını alıyorsa yanına taşınınca ne olur bilemedim. Allah yardımcın olsun. Ne kadar uzak o kadar rahat. İnşallah kendisi vazgeçer. Bir de kendisi de alışkın rahat hayata diyorsun sence oraya taşınırsan kendisi pişman olur mu?? Dönse tekrar iş bulabilir mi? Hani bu sefer de iş bulamam diye bahane üretecek... Bilemedim ki ben de şimdi.

Eşiniz şimdiden sizi hiçe saymış bence. Boşanmayİn ama direnin

Sana şimdiden başlamış emir kipli cümleler kurmaya. Aliş gidiyoruz gibi Fikrini soran yok, sadece direktif veriyo. Doguya kaynana yanına gidince bu adami al 100 le carp. Al sana orda karsilasicagin tablo. Ben olsam gitmem, vakit kaybi. Eninde sonunda ordan kaçip geri dönüceksin çünkü. Bana emirle gelen adamla da yaşayamam. Saygisi yok bi kere.

Sırf anasının nazına hıccteee kalkıp derdım yokken ücra bıyerı tasınıp kendımı darlayamazdım. Siz sözünüzü tutmys ankarada kalmıssınız. O sozunu tutmuyor sartlar degıstı dıyıp kıvırıyor. Sartta sart olsa anasının nazı. Kusura bakmasın defol derdım asla bıyerı gıtmezdım. Bırde alıssan ıyı olur dıyormus. Özguvene bak.

Yani eşiniz sizin rızanızı almak zorunda imkanı olduğu halde başka şehre sizi sürüklemesi ne kadar doğru.

Aileden ne kadar uzak olmak o kadar huzurlu kalmak demek bu her iki taraf içinde geçerli.

Ama siz bekar hayatınızı arkadaşlarınızı özlüyorsanız yanlış. Çünkü evlilik hayatı ile bekarlıkta ki hayatınız asla aynı olamaz.
Bunun bilince yuva kurmalıydınız.

Merhaba sevgili kk üyeleri. Uzun zamandır konuları dışardan izliyordum ama şimdi bana akıl vermenize ihtiyacım olduğunu hissedip üye oldum.
9 aylık evliyim, yeni gelin sayılırım yani... Hamile de değilim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala da çok seviyoruz. Eşim ankarada muhasebecilik yapıyor. Ben bekarken izmirde yaşıyordum. nişanlanmadan önce şehir konusu çok sorun olmuştu ben izmiri çok sevmeme rağmen onun için herşeyi kabul edip ankaraya yerleşmeyi kabul ettim.

Şimdi ankaradayız ama ailemi, izmiri, arkadaşlarımı çok özlüyorum. Burda bir düzen tutturamadım. Çalışmadığım için çevre de edinemiyorum hep eşimin arkadaşları vs. Yinede eşim var diye moralimi bozmuyordum... ki eşim ailesinin yaşadığı yere taşınmak isteyene kadar.

Nişanlıyken böyle birşeyi asla düşünmem demişti. Kandırılmış hissediyorum.Oraya 9 aydır çook sık gidip geldik zaten ve az çok nasıl bir yer olduğunu çözdüm. Doğuda küçük bir şehir. İnsanların başkalarının ne yediği ne giydiği nereye gittiğiyle ilgilenmekten başka işleri yok sanki. Dedikodu deseniz gırla, eşimin bütün ailesi orda ama benim hiç kimsem yok. Ayrıca ben izmirli bi ailenin kızıyım hepinizin az çok tahmin edebiliceği gibi kimse ne giydiğime ne yaptığıma nereye gittiğime karışmadı hiçbir zaman. Ankarada okadar özgür olamasamda en azından geceleri eşimle çıkıp bir iki bişeyler içebileceğimiz bi ortamdaydık. Orda böyle bi durum kesinlikle söz konusu değil.

Ben gitmek hiç istemiyorum ama eşim çok kararlı ağlamalarım onu üzmüyor bile artık. Gidicez alışsan iyi edersin diyor. Gitmek istemediğini biliyorum onunda ama ailesi sanki bana söz geçirememişte gelmemiş gibi davranıyor. Ailesi hergün arayıp tahrik ediyor annesi hasta rolleri bile yapıyor.

Biliyorum lafı çok uzattım ama konu okadar sorunluki kızlar nolur yardım edin sizce ne yapmalıyım nasıl vazgeçirebilirim eşimi? oraya gidersek birdaha asla dönemeyiz izin vermezler buna. Ben böyle bir hayat istemiyorum ama. Bi kafe bile olmayan biyerde yaşamak istemiyorum. Sizce eşimi nasıl ikna etmeye çalışmalıyım. Ve en son sorum da sizce kesin olarak taşınmaya karar verirse beni düşünmeden böyle bir karar veren biriyle evlilik yürürmü yoksa ayrılmalı mıyım?

Mesajların hepsini okuyamadım o yüzden eşinin neden gitmek istediğini bilmeden yorum yapacağım.

Gerçi hangi nedenle olursa olsun eşin burada seni yok sayıyor,kararı tek başına almış ve senin de buna koşulsuz uymak zorunda olduğunu düşünüyor. Fakat öyle bir dünya yok, seni o evde saksı filan sanıyor galiba. Bu çok önemli bir karar,iki tarafın da mutluluğu ve isteği önemli ve taraflardan biri mutsuz olacaksa bu karardan vazgeçilmeli,ben istiyorum buna alışsan iyi olur demekle olmaz! Çok uyuz oldum eşine kusurabakma,ne sanıyor kendini karar mercii ya da aşiret ağası filan mı?

Böyle senin fikirlerini ve üzüntünü hiçe sayıp ben ne istersem o olur mantığı ile hareket eden adamdan bence yol yakınken kurtul çünkü bu tip biriyle hayat geçmez,yazık olur sana..Oraya gidince hem alışık olmadığın bir yaşam ve kültürle karşılaşacaksın hem de kv var,birsürü akraba var ve anladığım kadarıyla eşin ailesinin yönlendirmesiyle hareket ediyor..Orası sana kabus olur,eşim nereye ben oraya,kadının yeri kocasının yanıdır mantığına bürünme sakın..Sen "sensin" ve bunu kimsenin yok saymasına müsaade etme..

Eşini seviyorsan,onsuz olamam diyorsan da ona gerçek bir korku ver; konuş istemediğini söyle,mutsuz olacağından filan söz et ama O yüksek ihtimalle dikkate almayacak seni..Peki sen bilirsin de ve sessiz sedasız boşanma davası aç..Eline boşanma celbini aldığı zaman senin ne kadar ciddi olduğunu anlayacaktır..Haa kabul ederse de boşanmayı,onunla gitmeyerek en doğru kararı vermiş olursun..

Ince ruhlu olmayan dedigim dedik Babam 80lerin Türkiye'sine gelin getirmiş annemi.. hep anlatır.. sevgili iken ilk iş söyledim ülkeme döneceğimi.. evlenirken söyledim bak geleceksen evlenelim.. evlenmeden Nerede hangi semt evde yasayacagimizi Türkiye' ye götürüp gösterdim vs vs.. Çünkü vebali olur alıp goturemezsin sonra dönemez çocuklarını bırakıp vs derdi..

yani izmirden ankaraya gitmissiniz şimdi de memleketime gidiyoruz demek bunu şart koşmak çok ayıp.. sizin de telefonda ağlayıp hastalanacak bi anneniz var.. umarım aile dolduruşuna gelmiştir yakında yaptığı baskıyı bırakır..

zaten bana nişanlıyken işlerini düzene koyup izmire dönücez demişti. kendiside rahat bir hayata alışık ama şimdi söylediğimde şartlar değişti ailemin yanında olmam gerek diyor...
Senin ailen benim de, ben birkere fedakarlık yaptım şimdi sıra sende de

"Gidiyoruz alışsan iyi olur" ne demek yahu? Sizi keyfine göre istediği yere sürüklüyor siz sadece oturup ağlıyorsunuz pes!

Bu cümleyi sadece ebeveynler yetişkin olmayan çocuklarına kurabilir. Siz eşsiniz artık EŞ. Hayatı paylaşmaya söz vermişsiniz. Sizin istemediğiniz bir şeyi size yaptıramaz, fikrinizi almadan bir şey yapamaz.

Siz bence "erkeklik gururunu" fazla okşamışsınız ve baya her dediğine boyun eğip ona bağımlı olduğunuzu göstermişsiniz ona. Adamın tavrı da dediğim dedik çaldığım düdük olmuş.

İzmirden ankaraya ordan da kalkıp doğuya kv yanına gitmek hayatını cehenneme çevirmek için ilk adım.

Seni ve düşüncelerini zerre önemsemiyor eşin. Senin mutluluğunun hiçbir önemi yok. Aşırı bencil biri. Ya ankarada kalırız ya da ben izmire sen doğuya der resti çekersiniz. Sizi boşanmakla tehdit eder muhtemelen, hala kararlı olduğunuzu görürse geri adım atacaktır. Atmazsa da keyfi bilir. Size hiç değer vermeyen bi adamla kv kahrı çekerek hayatı zindan etmeye değmez boşanın gitsin.

Insanlar esleri sevgileri çocukları uğruna dünyanın öbür ucuna bile gidiyor . Bence siz eşinize ve kendinize guvenmiyorsunuz korkunuz bundan . Kaybedecek ne olabilir onları yazın bir kağıda öyle karar verin önce. Ben kendimden örnek vereyim. :
Doğma büyüme istanbulluyum. Son 8 sene taksim istiklalde caddesinde bir resmi kurumda çalıştım (önceki iş deneyimlerimi söylemiyorum , işyerimde çok darlansam dışarı çıkınca herşey değişirdi akşamları da haftasonlarida istiklalde geçirirdik, esimlede taksimde tanıştık. ) sehirdisi iş gezilerim olurdu .. rahattım yani. Evlendik . 2 sene sonra ben eşim için neredeyse 4 sene olacak Mardin kiziltepe'ye geldim. Işimi gücümü ailemi düzenimi herseyi bıraktım düşünmeden. Gelirken düşünmedim bile dünyanın öbür ucu olsa giderdim onun icin. Oda bu iyiniyetimi suistimal etmedi. Burası küçük yer başkasının yanında kurumsal firma bile olsa çalışamıyorsun maddi anlamda mecbur değilsen kızlarına eşlerine ksrdeerine izin vermiyor lar. Biz orada kendi sirketimizi kurduk oyalandim orada bende. neyse isyerinin hemen yan binasında olan pastacilik kursuna yazıldım. Çocuğunda benimle ya isyerine ya oyun sinifina yada kursuma geldi. Oda oyalandı gayet eğlendi..zamanla şahane arkadaşlar edindim .. komsularim var. Dedikodu ailem içinde mutlaka olabiliyor küçük yerde ben uzak duruyorum samimi olmuyorum fazla. Etraftan gelen Elestirilerede benim için uygun değilse işime gelmiyorsa kulak tıkıyorum .
Ailemin yanına sık sık geliyorum. Şuan doğum için istanbuldayim ve evimi çok özledim .
Yaşadığım yere az çok uyum sağladım orada markete bile girsem oralı olmadigim yabancı olduğum anlasiliyor. Öğretmen olduğumu düşünüp, hocam diye hitap ediyorlar genelde sokakta pazarda.
Küçük yerde yaşamak dezavantaj değil . Ben gürültülü bir yaşamdan sakin bir yaşama geçiş yaptığımı düşünüyorum. Uçakla heryer yakın. Bu sene hemen her ay İstanbul a ziyarete ve gebelik kontrolüne geldim . Velhasıl kelam uzattım senin korktuğun hayatı yaşıyorum. Hiç pişman değilim. Sevgiler,

Son düzenleme:
Yazmayı unuttum.. Taşınma sebebi çok önemli. Eşiniz maddi koşulların daha iyileşmesi için bu seçimi yapıyorsa ben kesinlikle hak veriyorum .. destek olun derim.. (doğduğun yer değil, doydugun yer önemli ) taşınma konusu keyfi bir sebep ise tabi ki kimse sizi veya bir başkasını zorla bir yere surukleyemez. Buna müsaade etmeyin. Sevgiler,

Insanlar esleri sevgileri çocukları uğruna dünyanın öbür ucuna bile gidiyor . Bence siz eşinize ve kendinize guvenmiyorsunuz korkunuz bundan . Kaybedecek ne olabilir onları yazın bir kağıda öyle karar verin önce. Ben kendimden örnek vereyim. :
Doğma büyüme istanbulluyum. Son 8 sene taksim istiklalde caddesinde bir resmi kurumda çalıştım (önceki iş deneyimlerimi söylemiyorum , işyerimde çok darlansam dışarı çıkınca herşey değişirdi akşamları da haftasonlarida istiklalde geçirirdik, esimlede taksimde tanıştık. ) sehirdisi iş gezilerim olurdu .. rahattım yani. Evlendik . 2 sene sonra ben eşim için neredeyse 4 sene olacak Mardin kiziltepe'ye geldim. Işimi gücümü ailemi düzenimi herseyi bıraktım düşünmeden. Gelirken düşünmedim bile dünyanın öbür ucu olsa giderdim onun icin. Oda bu iyiniyetimi suistimal etmedi. Burası küçük yer başkasının yanında kurumsal firma bile olsa çalışamıyorsun maddi anlamda mecbur değilsen kızlarına eşlerine ksrdeerine izin vermiyor lar. Biz orada kendi sirketimizi kurduk oyalandim orada bende. neyse isyerinin hemen yan binasında olan pastacilik kursuna yazıldım. Çocuğunda benimle ya isyerine ya oyun sinifina yada kursuma geldi. Oda oyalandı gayet eğlendi..zamanla şahane arkadaşlar edindim .. komsularim var. Dedikodu ailem içinde mutlaka olabiliyor küçük yerde ben uzak duruyorum samimi olmuyorum fazla. Etraftan gelen Elestirilerede benim için uygun değilse işime gelmiyorsa kulak tıkıyorum .
Ailemin yanına sık sık geliyorum. Şuan doğum için istanbuldayim ve evimi çok özledim .
Yaşadığım yere az çok uyum sağladım orada markete bile girsem oralı olmadigim yabancı olduğum anlasiliyor. Öğretmen olduğumu düşünüp, hocam diye hitap ediyorlar genelde sokakta pazarda.
Küçük yerde yaşamak dezavantaj değil . Ben gürültülü bir yaşamdan sakin bir yaşama geçiş yaptığımı düşünüyorum. Uçakla heryer yakın. Bu sene hemen her ay İstanbul a ziyarete ve gebelik kontrolüne geldim . Velhasıl kelam uzattım senin korktuğun hayatı yaşıyorum. Hiç pişman değilim. Sevgiler,
Helal olsun çok aklı başında bir duruş sergilemişsiniz.Dediğiniz gibi her anlamda güven çok önemli.Evlilik içinde yaptığımız hiçbirşey e fedakarlık olarak bakmamaliyız .Zaten ben bunu yaptım o yapmadı gibi karşılaştırmalar girerse evlilik birliği işte o zaman bozulmaya başlar..Kim ne yapıyorsa bu birliğin saygı - sevgi çerçevesinde devam etmesi için yapmalı.

12 yıllık evliyim, 3 çocuğum var ama istemediğim şehire gitmem. eşim mutlu mutlu ailesiyle yaşarken ben antidepresanlarla yaşamaya mahkum etmem kendimi.

Back