• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefret ettiğim bir şehirde yaşamak mı eşim mi?

Yani kendimi sizin yerinize koyuyorum benim en buyuk kabuslarimdan biridir bu. Bekara kari bosamak kolay derler ama esinin tavri o kadar sert ve bencilce ki totosuna tekme yemeyi hak ediyor fazlasiyla. Orada sen kafayi yersin dedikodu ailesi bi yandan sehrin kasveti bi yandan

Aynen ol
İşin hep bu boyuta gelmemesi için uğraştım erkeklik gururu var deyip bir dediğini iki etmedim ama artık yeter.... Eşim muhasebeci iyi bir maaşı var ama bende eczacıyım. Aktif olarak çalışmasamda iyi bir gelirim var. Kaliteli bir hayat için ona ihtiyacım yok sadece onu sevdiğim için burdayım. Hiçbir zaman da ona kendisine ihtiyacım olmadığını hissettirmedim kendini kötü hissetmesin erkektir dedim... Bu yüzden mi kaybediyorum acaba
Aynen öyle erkeklere sensiz de varım mesajı verince daha kıymetli oluyoruz. Biz kıyamayınca onlar bize kıyıyor o yüzden acımayın. Annesigilede söyleyin gelin size Ankara'da ev tutalım deyin o kadar kolaysa şehir değiştirmek onlar gelsin tabi sonra gene huzur vermezlerse bilemicem

Gerekçesi kv min hergün kendine ayrı bir hastalık bulması. İki ay önce bu işi baya abarttı benim ölüyorum yetiş falan demeye başlayınca eşimle bu böyle olmaz deyip özel bir hastanede bütün tetkiklerini yaptırdık turp gibi çıkmasın mı bide kadın!

Çocuklarının yuvasi pahasina su numarlari nasil yapiyorlar inanin vicdanlari nasil aliyor anlamıyorum!
Tahlil sonuclarini gösterin. Ben gitmem deyin.
Herkesi toplayin izmire götürum kayinvalide cadisi da gelsin! Bakalim hastalik mastalik kaliyor mu!!!

İşin hep bu boyuta gelmemesi için uğraştım erkeklik gururu var deyip bir dediğini iki etmedim ama artık yeter.... Eşim muhasebeci iyi bir maaşı var ama bende eczacıyım. Aktif olarak çalışmasamda iyi bir gelirim var. Kaliteli bir hayat için ona ihtiyacım yok sadece onu sevdiğim için burdayım. Hiçbir zaman da ona kendisine ihtiyacım olmadığını hissettirmedim kendini kötü hissetmesin erkektir dedim... Bu yüzden mi kaybediyorum acaba

aktif çalışmadan nası geliriniz var? eczane dükkanına diploma mı kiraladınız?

ikinizin de meslekleri her şehirde yapılabilir.

ben olsam bu ültimatomdan sonra izmirde ısrar ederdim ben de. genç evli bir çiftin doğunun bi şehrinde işi ne zorunlu değilse?

annesinde de hipokondria başlamış psikiyatr a götürsünler esas. oğlu sürekli hastaneye mi taşımak için ailesinin yanına taşınacak ne kadar saçma

Normalde bir mecburiyet durumu olsa iş kaynakli olsa tabi ki esimin pesinden giderdim. Ama boyle bir durumda asla.. Size evlendikten sonra Izmire tasinacagiz deyip simdide gelmek zorundasin benim canim istedi gidiyoruz tavri cok cok cirkin. Arkadaslarima katiliyorum. Madem konusmaktan anlamiyor reste rest. Onun isini ayarlamasini beklemeden ben cok bunaldim bu konuyu dusunmek icin Izmire gitmek istiyorum sen de biraz yalniz kal dusun deyip Izmire gidebilirsiniz 1 hafta kadar. Tabi ki ailenize de hissettirmeden bi dolasin gelin. Donunce de konusursunuz ben gitmek istemiyorum diye.

Çok mutsuz olacaksın eşin yanındada olsa sanırım enlnde sonunda ayrılacaksın gibi ,kadın evde mutsuz ise erkeğin faktörü sıfır , hamile kalmamaya bak

Bu tavır çirkin.Sizi çiğniyor resmen.

Say beni sayayım seni.

Zaten gitsenizde bu tavır sizi yaralayacak ve içinizde büyüyecek.Tepkili olduğunuz duruma tepkileriniz artacak.

Çatışacaksınız.

Alissan iyi edersin diyemez sana.
Diyebiliyorsa
Sende ona hic birsey icin mecbur degilim
Madem cok istiyorsun sana bay bay iyi yolculuklar diyebilmelisin.
Cekinecegin birsey yok senin
Ordan oraya kafasina gore surukleyemez seni.
Ustelik bunu dayatarak hic yapamaz.
Aglayip sizlayarak yol alamazsin.
Sert ve dik durmalisin.

Sizde izmire gidelim diye bastırın.kabul etmezse verdiği sözü hatırlatın.Anasının istedigi kizla evlenseymis bu ne yaa.siz eger onun memleketine giderseniz insan degil köle olacaksınız.ailesi akrabalari vs.eşiniz size simdiden söz hakki tanımıyor.orda bin beteri bekliyor sizi.tum kozlarinizi oynayin.ailenizle konuşun durumu anlatin.babaniz nereye gidiyorsunuz durun bakalim desin.ya sizin dediginize gelecek yada defolup gidecek

Eşinize, bu kararı tek başına aldırtan konu her neyse size anlatmalı ve sizi orada rahat, huzurlu yaşayabileceğinize ikna edebilmeli yoksa asla gitmeyin. sizin isteğinize değer vermiyorsa korkularınızı anlamıyorsa gerekirse bitsin evliliğiniz. birçok erkek evlendikten sonra değişiyor aileci oluyor.sizin eşiniz de örneklerden birisi: "ailemin yanında olmam gerek..."

Birde evlilik bir anlaşmadır eşiniz anlaşmayı bozmuş oraya gidince ailesi yanında oluncada değerinizde kalmayacak sürekli ikaz edecek ne kadar kötü ve anlayğksız olduğunuzu sizde sürekli kendinizi ıspat etmekle hayatınızı tüketeceksıniz pek mutlu olacağınızı zannetmiyorum

Esimi cocuklugumdan beri taniyorum hala deliler gibi asigim ama bir gun cikip da bana ailemin yanina koyé gidecegiz derse,benim uzulecegimi bile bile zorbalik yaparsa,kapi orada gule gule derim

Merhaba sevgili kk üyeleri. Uzun zamandır konuları dışardan izliyordum ama şimdi bana akıl vermenize ihtiyacım olduğunu hissedip üye oldum.
9 aylık evliyim, yeni gelin sayılırım yani... Hamile de değilim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala da çok seviyoruz. Eşim ankarada muhasebecilik yapıyor. Ben bekarken izmirde yaşıyordum. nişanlanmadan önce şehir konusu çok sorun olmuştu ben izmiri çok sevmeme rağmen onun için herşeyi kabul edip ankaraya yerleşmeyi kabul ettim.

Şimdi ankaradayız ama ailemi, izmiri, arkadaşlarımı çok özlüyorum. Burda bir düzen tutturamadım. Çalışmadığım için çevre de edinemiyorum hep eşimin arkadaşları vs. Yinede eşim var diye moralimi bozmuyordum... ki eşim ailesinin yaşadığı yere taşınmak isteyene kadar.

Nişanlıyken böyle birşeyi asla düşünmem demişti. Kandırılmış hissediyorum.Oraya 9 aydır çook sık gidip geldik zaten ve az çok nasıl bir yer olduğunu çözdüm. Doğuda küçük bir şehir. İnsanların başkalarının ne yediği ne giydiği nereye gittiğiyle ilgilenmekten başka işleri yok sanki. Dedikodu deseniz gırla, eşimin bütün ailesi orda ama benim hiç kimsem yok. Ayrıca ben izmirli bi ailenin kızıyım hepinizin az çok tahmin edebiliceği gibi kimse ne giydiğime ne yaptığıma nereye gittiğime karışmadı hiçbir zaman. Ankarada okadar özgür olamasamda en azından geceleri eşimle çıkıp bir iki bişeyler içebileceğimiz bi ortamdaydık. Orda böyle bi durum kesinlikle söz konusu değil.

Ben gitmek hiç istemiyorum ama eşim çok kararlı ağlamalarım onu üzmüyor bile artık. Gidicez alışsan iyi edersin diyor. Gitmek istemediğini biliyorum onunda ama ailesi sanki bana söz geçirememişte gelmemiş gibi davranıyor. Ailesi hergün arayıp tahrik ediyor annesi hasta rolleri bile yapıyor.

Biliyorum lafı çok uzattım ama konu okadar sorunluki kızlar nolur yardım edin sizce ne yapmalıyım nasıl vazgeçirebilirim eşimi? oraya gidersek birdaha asla dönemeyiz izin vermezler buna. Ben böyle bir hayat istemiyorum ama. Bi kafe bile olmayan biyerde yaşamak istemiyorum. Sizce eşimi nasıl ikna etmeye çalışmalıyım. Ve en son sorum da sizce kesin olarak taşınmaya karar verirse beni düşünmeden böyle bir karar veren biriyle evlilik yürürmü yoksa ayrılmalı mıyım?
Ankara da olan yükselme, tecrübe gibi artıları küçük bir yerde bulamayacağından bahsedin

Zorunluluk olur görev icabı eşimle doğu batı farketmez ücra bir köye bile giderim.
Ama burda mesele başka.
Kendinizi kandırılmış hissetmeniz, gitmek istememeniz son derece normal.
Üstelik zorlaması, sizin fikrinizi almaması, sizi ezip geçmesi... :110:
Hayat ortak, sizin hayatınız, kararları birlikte vermelisiniz, bu da az buz bişey değil, nerede yaşanacağı önemli bir konu.
Ben olsam resti çekerim, gitmem.
Madem o kadar meraklı, o yöreden, memleketinde yaşamak isteyen bir kız bulacaktı.
Kayınvalidenin tiyatrosuna hiç değinmiyorum bile, öylesi ne kadar uzak o kadar iyi !

Allah yardımcınız olsun zor bir durum zor bir karar.. Eşinizin ailesiyle aranız da çok iyi değilse zorlanabilirsiniz.. Evlilik demek ortak kararlar demek önc eşinizin bunu anlaması gerek, tek başına karar almayı bırakması gerek.. yoksa çoooook sorun yaşanır sanırım..

Merhaba sevgili kk üyeleri. Uzun zamandır konuları dışardan izliyordum ama şimdi bana akıl vermenize ihtiyacım olduğunu hissedip üye oldum.
9 aylık evliyim, yeni gelin sayılırım yani... Hamile de değilim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala da çok seviyoruz. Eşim ankarada muhasebecilik yapıyor. Ben bekarken izmirde yaşıyordum. nişanlanmadan önce şehir konusu çok sorun olmuştu ben izmiri çok sevmeme rağmen onun için herşeyi kabul edip ankaraya yerleşmeyi kabul ettim.

Şimdi ankaradayız ama ailemi, izmiri, arkadaşlarımı çok özlüyorum. Burda bir düzen tutturamadım. Çalışmadığım için çevre de edinemiyorum hep eşimin arkadaşları vs. Yinede eşim var diye moralimi bozmuyordum... ki eşim ailesinin yaşadığı yere taşınmak isteyene kadar.

Nişanlıyken böyle birşeyi asla düşünmem demişti. Kandırılmış hissediyorum.Oraya 9 aydır çook sık gidip geldik zaten ve az çok nasıl bir yer olduğunu çözdüm. Doğuda küçük bir şehir. İnsanların başkalarının ne yediği ne giydiği nereye gittiğiyle ilgilenmekten başka işleri yok sanki. Dedikodu deseniz gırla, eşimin bütün ailesi orda ama benim hiç kimsem yok. Ayrıca ben izmirli bi ailenin kızıyım hepinizin az çok tahmin edebiliceği gibi kimse ne giydiğime ne yaptığıma nereye gittiğime karışmadı hiçbir zaman. Ankarada okadar özgür olamasamda en azından geceleri eşimle çıkıp bir iki bişeyler içebileceğimiz bi ortamdaydık. Orda böyle bi durum kesinlikle söz konusu değil.

Ben gitmek hiç istemiyorum ama eşim çok kararlı ağlamalarım onu üzmüyor bile artık. Gidicez alışsan iyi edersin diyor. Gitmek istemediğini biliyorum onunda ama ailesi sanki bana söz geçirememişte gelmemiş gibi davranıyor. Ailesi hergün arayıp tahrik ediyor annesi hasta rolleri bile yapıyor.

Biliyorum lafı çok uzattım ama konu okadar sorunluki kızlar nolur yardım edin sizce ne yapmalıyım nasıl vazgeçirebilirim eşimi? oraya gidersek birdaha asla dönemeyiz izin vermezler buna. Ben böyle bir hayat istemiyorum ama. Bi kafe bile olmayan biyerde yaşamak istemiyorum. Sizce eşimi nasıl ikna etmeye çalışmalıyım. Ve en son sorum da sizce kesin olarak taşınmaya karar verirse beni düşünmeden böyle bir karar veren biriyle evlilik yürürmü yoksa ayrılmalı mıyım?
İçim daraldı okuyunca yapamazsın orda oğulları evlenince mi aklına gelmiş bu baskıyı yapmak

Back