• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefret ettiğim bir şehirde yaşamak mı eşim mi?

Ben olsam ilk önce güzellikle ikna etmeye çalışırdım oralarda yapamayacağımı falan söylerdim. Eğer işe yaramazsa seçenek sunardım ya evliliğin ya memleketin. Keyfi bilir yani. Erkekler neden fedakar olamıyor da hep kadınlardan bekliyorlar anlamıyorum. Onun ki aile de sizin ki ne? Ankara'da kalmanız en mantıklısı ne o taraf ne bu taraf.

Bencil çok bencil eşiniz...
Orada kesinlikle mutlu olamazsınız...
Birde orada can sıkıntısından çocuk yaparsınız,
İyice bunalır bu sefer cocuklu bir şekilde İzmir'e ailenizin yanına dönersiniz...
Ha birde çocuğunuzu size vermeme durumları da war...
Bence ciddi anlamda konuşun, baktın kararında kesin mi? Tek başına gidebilirsin eyvallah dersiniz..
Bu dünyaya 1 kez geliyoruz ve hiç kimsenin hayatımızı bunalıma sokmaya hakkı yok...

mrb şu yazdıklarının aynısını ben bire bir yaşadım.yazını okurken kendi hayatımı okuyomuş gibi oldum. ben istanbulda büyüdüm ama eşimin ailesi yüzünden onun memleketine gittik küçücük bi ilçede yaşıyoruz ve geldiğime çok ama çok pişmanım. şimdiki aklım olsa kesinlikle gelmezdim.eşini ikna etmeye çalış bu işler belli olmaz belki mutlu olursun bilemem ama ben çok üzüldüm çok ağladım şimdiki aklım olsa sonucu ne olursa olsun gitmicem derdim

Ya inannilmaz sinirlendim cok fena oldum.
Madem ailesi biricik oğlunu birakamiyor nasil olmus da ankaraya gelmis? Valla baskici ve israrci olun tasinmayin. Orada is olanagi daha azdir deyin. Sirf ailesi icinse ailesi gelsin tasinsin. Sizin oraya tasinmanizdan kat be kat iyidir. Bu erkekleri anlamak mumkun degil hepsi mi boyle. Evlenince 180 derece donuyorlar bilip de evleneyim desen imkani yok

esiniz kac yasindada böyle ailesinin doldurusuna gelipte istemedigi halde gidecegiz diyor. Ne kadar bencilce ve saygisizca.

erkegın doldurulması için yaşa gerek varmı arkadasım yaaa ,

onlarda kafa hep aynı ,

valla empati yaptımda sanırım izmire kesin dönüş yapardım , madem verdiğin sözü tutmuyorsun bende tutmuyorum kusura bakma derdim. S sanmeleksan

Mecburen gittin diyelim bari sakın ama sakın orda çocuk yapma ozmn hiç gelemezsin tam kölelik yaşarsın söyliyim. Bu tarz sorunlar bitmeden böyle dediğim dedik biriyle hemen çocuk işine girme. Buarada ailenin yanına neden gidiyosunuz nasıl bir mecburiyet var ki ???

Eşinizle mutlu huzurlu bir yuvaniz varsa gurbetlige katlanin derim keske eşimde beni alsa uzaklara gtsekte huzurumz olsa zamanla alişirsin uçakla 1 saat ankara izmir istedgn zaman gdersn bu yuzden yuva daglmaz

Eşin sözünden dönmüş, pilavdan dönenin kaşığı kırılır... gitmicem demiş, şimdi de kendini alıştırsan iyi olur.... yok ya... yok öyle bir dünya... boşa gitsin... sözünde durmayana adam bile demem ben..

Hemen hemen her türlü yerde yaşamış biri olarak söylüyorum, daha serbest, gelişmiş, imkanları bol bir yerde yaşama imkanım varken kimse için dar fikirli insanların olduğu, gelişmemiş bir yerde yaşamazdım. Hele de mahalle baskısı olan bir yerde. Aradaki farkı iyi biliyorum çünkü, kimse için değmez. Eğer o tarz bir hayat sana göre değilse, hapiste gibi geçecek her günün. Hayat bir kere yaşanıyor, asla bir saniyenin bile telafisi yok ve kendi hayat tecrübeme göre başkaları için yaptığın fedakarlık gün gelecek yok sayılacak, yapmasaydın o zaman denecek. Mutlu olmayacağını bildiğin yere gidip de mutsuz olma derim, kimseye böyle bir borcun yok.

İzmir kızları cok cevval olur genelde kendilerini bu kadar ezdirmezler seni cok pasif gördüm konu sahibi
Kocan olacak adam ağlar ağlar susar sonra paşa paşa pesimden gelir diyordur kesin
Ben sen git o zaman diye yollarim doğuya kendim de izmire dönerim

Söz verdiği halde ailesinin yaşadığı şehre gitmeye sizi zorluyorsa 'kendini alıştırsan iyi edersin' diyorsa korkun bu adamdan konu sahibi.

Yanılıp yenilip sakın gideyim demeyin,reste rest!

Boşanıp ailenizin yanına dönünce kaybedeceklerinizin yanında çok daha fazladır o küçük şehirde kaybedecekleriniz..Verdiği sözü unutup dürüst davranmayan adam ileride o şehre taşındığınızda 'ailem bizimle yaşayacak,kendini alıştırsan iyi olur!' diyebilir.Taviz tavizi doğurur,unutmayın.

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar onerileriniz icin. Çoğunluğun dediği benimde aklıma yattı ve rest çektim. Sen oraya gitmek istiyorsan bende izmire dönmek istiyorum seninki aile de benimki ne dedim. Böyle biseye yalnız başına karar veremezsin karşında bi eşya yok fikrini almadan yanında goturebilesin ben gitmek istemiyorum senin için benim isteyip istemedigim onemsizse kapı orada dedim. Gerçekten aşırı sinirlenmistim ve artık kendimi tutamadım. Şimdi böyle bi konu icin bana kapıyı nasıl gosterirsin diye benimle konusmuyor şuan ben ayrı odada o ayrı odada takılıyoruz. Uyurken sırtını dönüyor ama inanın kendimi hiç bu kadar hafif hissetmemistim bu konu açıldığından beri. Barışması için hiçbir adım atmayı düşünmüyorum. Hep ben mi onu düşünecegim birazda o beni düşünsün düşünmüyorsada sevgimi emeklerimi haketmiyordur...

Api
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar onerileriniz icin. Çoğunluğun dediği benimde aklıma yattı ve rest çektim. Sen oraya gitmek istiyorsan bende izmire dönmek istiyorum seninki aile de benimki ne dedim. Böyle biseye yalnız başına karar veremezsin karşında bi eşya yok fikrini almadan yanında goturebilesin ben gitmek istemiyorum senin için benim isteyip istemedigim onemsizse kapı orada dedim. Gerçekten aşırı sinirlenmistim ve artık kendimi tutamadım. Şimdi böyle bi konu icin bana kapıyı nasıl gosterirsin diye benimle konusmuyor şuan ben ayrı odada o ayrı odada takılıyoruz. Uyurken sırtını dönüyor ama inanın kendimi hiç bu kadar hafif hissetmemistim bu konu açıldığından beri. Barışması için hiçbir adım atmayı düşünmüyorum. Hep ben mi onu düşünecegim birazda o beni düşünsün düşünmüyorsada sevgimi emeklerimi haketmiyordur...
Kapı orada deyince biraz evden kovmuş anlamı çıkabilir bunu size kullanır. Ben anladığım kadarıyla niyetiniz gidersen tek git ben yokum demekti ama kocanız tabiki onu öyle anlamaz güzel direnmişsin bu durumu da kullanmasına izin verme

Sen bu adamın peşinden cok mu koşturdun, çok mu taviz verdin ? Bu ne özgüven? Hem suçlu, hem güçlü.b

Nasil da narin kirilgan :) kiyamam... Kendini hakli cikarcak yer ariyo pes etme. Kelimeleri iyi sec hakliyken haksiz duruma düşme. En onemlisi kararindan asla vazgeçme. Direncini kırdığını dusundurtme.

Ada'm 9 ayda özüne dönmüş

Ben olsam direkt İzmir'e dönecekmiş gibi davranırdım. Israrcı olursa da boşanırdım

Teklifi kabul edilebilecek gibi değil, tamamen bencillik

Back