• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefret ettiğim bir şehirde yaşamak mı eşim mi?

sanmeleksan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2017
9
12
3
32
Merhaba sevgili kk üyeleri. Uzun zamandır konuları dışardan izliyordum ama şimdi bana akıl vermenize ihtiyacım olduğunu hissedip üye oldum.
9 aylık evliyim, yeni gelin sayılırım yani... Hamile de değilim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala da çok seviyoruz. Eşim ankarada muhasebecilik yapıyor. Ben bekarken izmirde yaşıyordum. nişanlanmadan önce şehir konusu çok sorun olmuştu ben izmiri çok sevmeme rağmen onun için herşeyi kabul edip ankaraya yerleşmeyi kabul ettim.

Şimdi ankaradayız ama ailemi, izmiri, arkadaşlarımı çok özlüyorum. Burda bir düzen tutturamadım. Çalışmadığım için çevre de edinemiyorum hep eşimin arkadaşları vs. Yinede eşim var diye moralimi bozmuyordum... ki eşim ailesinin yaşadığı yere taşınmak isteyene kadar.

Nişanlıyken böyle birşeyi asla düşünmem demişti. Kandırılmış hissediyorum.Oraya 9 aydır çook sık gidip geldik zaten ve az çok nasıl bir yer olduğunu çözdüm. Doğuda küçük bir şehir. İnsanların başkalarının ne yediği ne giydiği nereye gittiğiyle ilgilenmekten başka işleri yok sanki. Dedikodu deseniz gırla, eşimin bütün ailesi orda ama benim hiç kimsem yok. Ayrıca ben izmirli bi ailenin kızıyım hepinizin az çok tahmin edebiliceği gibi kimse ne giydiğime ne yaptığıma nereye gittiğime karışmadı hiçbir zaman. Ankarada okadar özgür olamasamda en azından geceleri eşimle çıkıp bir iki bişeyler içebileceğimiz bi ortamdaydık. Orda böyle bi durum kesinlikle söz konusu değil.

Ben gitmek hiç istemiyorum ama eşim çok kararlı ağlamalarım onu üzmüyor bile artık. Gidicez alışsan iyi edersin diyor. Gitmek istemediğini biliyorum onunda ama ailesi sanki bana söz geçirememişte gelmemiş gibi davranıyor. Ailesi hergün arayıp tahrik ediyor annesi hasta rolleri bile yapıyor.

Biliyorum lafı çok uzattım ama konu okadar sorunluki kızlar nolur yardım edin sizce ne yapmalıyım nasıl vazgeçirebilirim eşimi? oraya gidersek birdaha asla dönemeyiz izin vermezler buna. Ben böyle bir hayat istemiyorum ama. Bi kafe bile olmayan biyerde yaşamak istemiyorum. Sizce eşimi nasıl ikna etmeye çalışmalıyım. Ve en son sorum da sizce kesin olarak taşınmaya karar verirse beni düşünmeden böyle bir karar veren biriyle evlilik yürürmü yoksa ayrılmalı mıyım?

ayrılmak olur mu hiç.. eşinizle sakin sakin konuşun. bu hayat ikimizin, tek başına benim adıma karar alamazsın deyin. benim mutluluğum senin için önemli değil mi deyin. ağlamayın artık, onun yerine gitmemekte kararlı olduğunuzu gösterin. gidersen güle güle ben burdayım deyin bakalım napacak.

Insan her ne olursa olsun esini tercih etmeli diye düşünüyorum.
Sartlar sıkıntılı anlattiginiz kadariyla.
Esiniz daha önce verdiği sözden neden vazgecmis peki?
Şartları düzenlemek gerekiyor.
Tasinacaksak illa ki baska sehre gidelim ama orasi olmaz olayina da mi girmiyor?

Merhaba sevgili kk üyeleri. Uzun zamandır konuları dışardan izliyordum ama şimdi bana akıl vermenize ihtiyacım olduğunu hissedip üye oldum.
9 aylık evliyim, yeni gelin sayılırım yani... Hamile de değilim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala da çok seviyoruz. Eşim ankarada muhasebecilik yapıyor. Ben bekarken izmirde yaşıyordum. nişanlanmadan önce şehir konusu çok sorun olmuştu ben izmiri çok sevmeme rağmen onun için herşeyi kabul edip ankaraya yerleşmeyi kabul ettim.

Şimdi ankaradayız ama ailemi, izmiri, arkadaşlarımı çok özlüyorum. Burda bir düzen tutturamadım. Çalışmadığım için çevre de edinemiyorum hep eşimin arkadaşları vs. Yinede eşim var diye moralimi bozmuyordum... ki eşim ailesinin yaşadığı yere taşınmak isteyene kadar.

Nişanlıyken böyle birşeyi asla düşünmem demişti. Kandırılmış hissediyorum.Oraya 9 aydır çook sık gidip geldik zaten ve az çok nasıl bir yer olduğunu çözdüm. Doğuda küçük bir şehir. İnsanların başkalarının ne yediği ne giydiği nereye gittiğiyle ilgilenmekten başka işleri yok sanki. Dedikodu deseniz gırla, eşimin bütün ailesi orda ama benim hiç kimsem yok. Ayrıca ben izmirli bi ailenin kızıyım hepinizin az çok tahmin edebiliceği gibi kimse ne giydiğime ne yaptığıma nereye gittiğime karışmadı hiçbir zaman. Ankarada okadar özgür olamasamda en azından geceleri eşimle çıkıp bir iki bişeyler içebileceğimiz bi ortamdaydık. Orda böyle bi durum kesinlikle söz konusu değil.

Ben gitmek hiç istemiyorum ama eşim çok kararlı ağlamalarım onu üzmüyor bile artık. Gidicez alışsan iyi edersin diyor. Gitmek istemediğini biliyorum onunda ama ailesi sanki bana söz geçirememişte gelmemiş gibi davranıyor. Ailesi hergün arayıp tahrik ediyor annesi hasta rolleri bile yapıyor.

Biliyorum lafı çok uzattım ama konu okadar sorunluki kızlar nolur yardım edin sizce ne yapmalıyım nasıl vazgeçirebilirim eşimi? oraya gidersek birdaha asla dönemeyiz izin vermezler buna. Ben böyle bir hayat istemiyorum ama. Bi kafe bile olmayan biyerde yaşamak istemiyorum. Sizce eşimi nasıl ikna etmeye çalışmalıyım. Ve en son sorum da sizce kesin olarak taşınmaya karar verirse beni düşünmeden böyle bir karar veren biriyle evlilik yürürmü yoksa ayrılmalı mıyım?
Siz karı kocasınız, eşsiniz. Böyle bir konuda eşit söz hakkınız var. Yani alışsan iyi edersin diye bir tavır söz konusu bile olamaz. Zaten böyle bir tavır sergileyen bir adam için hayatta yerimden yurdumdan olmam. Dik durun, taviz vermeyin. Ayrıca ağlayıp sızlamayın da. Ağlamanız emin olun bir yarar sağlamaz. Hatta ağlar, sızlar eninde sonunda gelir diye düşünür karşınızdaki. Zayıflık belirtisi olarak algılar. Kesin tavrınızı belirtin. Ya oraya gitmiyoruz, ya da sen gidiyorsun ben İzmir'e dönüyorum deyin. Zaten böyle bir konuda taviz verirseniz emin olun evliliğiniz bu dokuz aydan ibaret kalacak. Gerisi işkenceye dönecek. Dediğim gibi hiç geri adım atmayın. İlla diretirse gitsin anasının babasının yanına siz de İzmir'e dönün.

Mesele kafenin olmaması insanlar falan değil eşinizin sizin fikirlerinize ve isteklerinize değer vermiyor oluşu.

Ağlamayın, dik durun, kararlı olun. Ağlamakla bişey elde edemezsiniz. Ankarada kalacağınızı kesin bir dille anlatın. Giderse sizden vazgeçerek gitmesi gerektiğini bilsin.

Ve gerekirse bitirin evliliğinizi bence. Şehir değiştirmek istediği için değil, karısına değer vermeyen bir adam olduğu için.

ankaraya gelmissiniz zaten isi icin yeterince fedakarlık etmissiniz suan yaptıgı yanlıs sizin kararınızı hice sayıyor ben kendimi yerinize koydugumda tepkim katiyen gitmemek olurdu bu kdr aileciyse evlenmeyip orda kalsaymıs siz izmiri ailenizi bırakıp ankaraya gelmissiniz demekki bazı ınsanlara fedakarlık yapmamak gerekiyor

ayrılmak olur mu hiç.. eşinizle sakin sakin konuşun. bu hayat ikimizin, tek başına benim adıma karar alamazsın deyin. benim mutluluğum senin için önemli değil mi deyin. ağlamayın artık, onun yerine gitmemekte kararlı olduğunuzu gösterin. gidersen güle güle ben burdayım deyin bakalım napacak.
Böyle söylediğim zaman benim için çok önemlisin oyüzden sana daha rahat ediceğin bi hayat sunmak istiyorum diyor...

Kavınvalideniz gerçekten rol yapıyorsa eşinize anlatın ikna etmeye çalışın.
Hiç bir iş sıkıntısı vs yokken sırf ailesi öyle istiyor diye sizi istemediğiniz bir yere sürükleyemez . Bunu alışsan iyi edersin demesi hiç hoş değil sizde ben gelmiyorum gidersen sende buna alışsan iyi edersin deseydiniz. Bu işler karşılıklı:işsiz:

esiniz kac yasindada böyle ailesinin doldurusuna gelipte istemedigi halde gidecegiz diyor. Ne kadar bencilce ve saygisizca.

Insan her ne olursa olsun esini tercih etmeli diye düşünüyorum.
Sartlar sıkıntılı anlattiginiz kadariyla.
Esiniz daha önce verdiği sözden neden vazgecmis peki?
Şartları düzenlemek gerekiyor.
Tasinacaksak illa ki baska sehre gidelim ama orasi olmaz olayina da mi girmiyor?

zaten bana nişanlıyken işlerini düzene koyup izmire dönücez demişti. kendiside rahat bir hayata alışık ama şimdi söylediğimde şartlar değişti ailemin yanında olmam gerek diyor...

Böyle söylediğim zaman benim için çok önemlisin oyüzden sana daha rahat ediceğin bi hayat sunmak istiyorum diyor...
niye orda çalışma şartları daha mı iyi? ankarada işi var zaten? bana kalırsa ne yap et oraya gitme. eşinin ailesiyle ve o şehirde çok mutsuz olursun. dediğim gibi ona de ki, "ben oraya gitmek istemiyorum. gitmekte ısrar edersen ben yokum"

tabi ki eşin diyecektim

ama vazgeçtim. iş icabı eşin gidecek sandım ama emrivaki yapıp senin mutsuz olmanı umursamaması evliliğin bitme sebebi.

sen de "izmire taşınıcam ben de alışsan iyi edersin" de ve ev bakmaya başla.

eşin ne iş yapıyor sen çalışabilr misin ?

madem bu kadar modern bir kızsın eşinle nası evlendin anlamadım adam baya maço göründü bu despot haliyle.

zor bir durum ama ayrilik niye secenekler arasinda onu anlamadim..simdiden boyle bir ihtimali dusunuyorsaniz buyuk ihtimal oraya gidince yasadiginiz sikntilar karsisinda bide ustune esinin ailesiyle kacinilmaz sorunlar ki suan numara yaptigini felan dusunuyorsunuz sonunda ayrilirsiniz zaten esinizin buna tek basina karar verme hakki elbette yok siz bir ailesiniz artik sizinde isteklerinizi goz onunde bulundurmali bunu ona anlatmanin yolunu bulmak lazim ama bazi erkeklere soz gecirmek pek mumkun olmuyor tabi eger giderseniz bence esiniz sizden daha cok pisman olacak insallh orta yolu bulursunuz

Taşınırsanız ben bu evliliğin yürüyeceğini sanmıyorum size işkence olacak gibi. Ağlamayın kararlı olduğunuzu en net şekilde dile getirin baktınız olmuyor izmire dönün bakalım napicak eşiniz

tabi ki eşin diyecektim

ama vazgeçtim. iş icabı eşin gidecek sandım ama emrivaki yapıp senin mutsuz olmanı umursamaması evliliğin bitme sebebi.

sen de "izmire taşınıcam ben de alışsan iyi edersin" de ve ev bakmaya başla.

eşin ne iş yapıyor sen çalışabilr misin ?

madem bu kadar modern bir kızsın eşinle nası evlendin anlamadım adam baya maço göründü bu despot haliyle.

İşin hep bu boyuta gelmemesi için uğraştım erkeklik gururu var deyip bir dediğini iki etmedim ama artık yeter.... Eşim muhasebeci iyi bir maaşı var ama bende eczacıyım. Aktif olarak çalışmasamda iyi bir gelirim var. Kaliteli bir hayat için ona ihtiyacım yok sadece onu sevdiğim için burdayım. Hiçbir zaman da ona kendisine ihtiyacım olmadığını hissettirmedim kendini kötü hissetmesin erkektir dedim... Bu yüzden mi kaybediyorum acaba

Back