How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Neden evlenilir?

Toplum baskisindan evlendik galiba biz tam emin degilim
Bir de esim artik duzenli hayata gecmek istiyordu. Cocuk istiyordu. Ortak bir seyler edinelim evdir maldir mulktur dedi.

Zaten beraber yasayip sevisebilen bir cifttik. Geriye bu sebepler kaldi.

Konu sahibesi nedense sevgiliniz yuksek egitimli ve yuksek gelir grubundan diye hissediyorum. Sosyal iliskisi pek yok demissiniz, yani sosyal olarak problemli, bencil tipler genelde yuksek egitim seviyesinden insanlardan cikiyor gozlemledigim kadariyla afedersiniz popolari kalkiyor.

Bana soracak olursaniz cok askimdan oluyorum bitiyorum modunda degilseniz ayrilin gitsin ben bu adamdan bir mutluluk goremiyorum size. Ayrica anne olma hakkinizdan bu adam icin vazgecmeyin. Yani evleneceginiz kisi, egitim, is guc, gelir bakimindan daha mutevazi biri olur belki ama sizi mutlu eder, elinizi askla tutar, guzel sozler soyler.

Hayir yani, adam gezen eglenen hayattan zevk alan bir tip de degil ki. Ustelik uzak yerlerde yasiyorsunuz, bir saatten sonra yalniz basiniza olmaktan zaten daralirsiniz. Insan sevdigini yanina istiyor.

Bence ailenize ve arkadaslariniza soyleyin, ben evlenmek istiyorum uygun taliplerime acigim aklinizda bulunsun diyin. Gelen talipleri de degerlendirin :) Ben sizin yerinizde olsam yeni asklara yelken acarim bu adama da sen evlenmek istemiyorsan da isteme ne yapayim, isteyenler bulunuyor derim.

ya gece hayatı yok, gezmesi yok ot gibi evden çıkmayan bir adam. Kendisini sevmiyor bir de, beni neden seviyorsun diyor. Çok zor bir karakter :işsiz:
Neden seviyorsun peki?
Çocuk istememe nedenin belkide sadece o istemiyor diye olabilir mi?
25 yasında gırmıs hayatına yanı daha cok da olgun değilken düşüncelerin onun hayat tarzına ve düşüncelerine göre şekillenmıs olabilir mi?

çocukta istemiyorsanız evlenmeye gerek yok bence :işsiz:
keşke kendi kendimize çocuk yapacak kapasitede olsaydık
o zaman onlara hiç gerek kalmazdı çünkü evlenince sadece damızlık olarak işe yarıyorlar gerisi can sıkıntısı ömür törpüsü

Konu sahibesi nedense sevgiliniz yuksek egitimli ve yuksek gelir grubundan diye hissediyorum. Sosyal iliskisi pek yok demissiniz, yani sosyal olarak problemli, bencil tipler genelde yuksek egitim seviyesinden insanlardan cikiyor gozlemledigim kadariyla afedersiniz popolari kalkiyor.

Bana soracak olursaniz cok askimdan oluyorum bitiyorum modunda degilseniz ayrilin gitsin ben bu adamdan bir mutluluk goremiyorum size. Ayrica anne olma hakkinizdan bu adam icin vazgecmeyin. Yani evleneceginiz kisi, egitim, is guc, gelir bakimindan daha mutevazi biri olur belki ama sizi mutlu eder, elinizi askla tutar, guzel sozler soyler.

Hayir yani, adam gezen eglenen hayattan zevk alan bir tip de degil ki. Ustelik uzak yerlerde yasiyorsunuz, bir saatten sonra yalniz basiniza olmaktan zaten daralirsiniz. Insan sevdigini yanina istiyor.

Bence ailenize ve arkadaslariniza soyleyin, ben evlenmek istiyorum uygun taliplerime acigim aklinizda bulunsun diyin. Gelen talipleri de degerlendirin :) Ben sizin yerinizde olsam yeni asklara yelken acarim bu adama da sen evlenmek istemiyorsan da isteme ne yapayim, isteyenler bulunuyor derim.

Ay ağzına sağlık.

Bu konuya şöyle değinmek istiyorum...
Tamam medeni insanlarız , ama medeniyet de bir yere kadar...

Öncelikle müslümanız... Nikahsız bir ilişki bence doğru bir ilişki değil... Sonuçta liseli değilsiniz ...yani maksadınız el ele tutuşmak değildir herhalde ...

Geri kafalı bir insan da değilim... Ama birbirinize helal olmak istiyorsanız evlilik gerekli ...

Belki yorumumum hoşunuza gitmez, ama nacizane benim fikrim bu... En güzel anları bir evi paylaşarak , birbirinizin her halini görerek yaşayabilirsiniz...:KK66:

:işsiz:

Tüm yorumları okuyamadım belki aynı şeyleri tekrar etmiş gibi olacağım ama dediğiniz gibi anti-aileci bir tipse büyük ihtimalle evlenip aile-akraba olaylarına girmek istemiyordur. Bizim toplumda genelde kadınla ya da adamla değil aile ile evleniyorsun diye bir tabir vardır. Bu gözünü korkutmuş olabilir.
Evlenseniz yarın birgün bir aile ziyaretinde de sorun çıkartır en basiti, nereye kadar idare edebilirsiniz ki.

Not: Evli değilim bu arada.

Sanırım erkek arkadaşınız rahatına çok düşkün. Bazı kişiler evlilliği mantıksız bulup aynı evde yaşayabiliyorlar. (Tabi bizim kültürümüzde sadece medyatik kişiler normal karşılanıyor:ıslık:) Gel gelelim sizin erkek arkadaşınız aynı evde yaşamayı da kabul etmeyecektir. Sizi o kadar seven bir kişi her an yanında olmanızı istemez mi ?

Düzenli bir hayat istiyorsanız bir yuva içinde mutlu olmak istiyorsanız evlenmelisiniz .

En yakın arkadaşımın sevgilisi aynen böyleydi .Allahım adam evlilik düşmanı .Ne yapsa ne etse evlenmiyor . Neyse 9 yılın sonunda ayrıldı çocuktan Araya peşpeşe 3 erkek sıkıştırdı (Bunları sen de yap diye anlatmıyorum :) ) Bu arada arkadaşım çok hoş hatundur . Neyse adam pişman oldu döndü .Ama kıskançlıktan geberdi bu arada . Benim arkadaş 650 kişilik yemekli alkollü devasa bütçeli inanılmaz şık bir düğünle evlendi.
Evlendi de ne oldu . 7 yıl oldu adam çocuk yapmıyor . Kızın yaşı oldu 40 . En son muhabbeti anlatayım sana . Arkadaşım eşine kendini kısırlaştıracaksın dedi. Benim menopoza girmeme 2 yıl kaldı kalmadı .Madem istemiyorsun madem biz ömrümüz boyunca çocuksuz kalıcaz sen de baba olma hakkından vazgeçeceksin dedi. EE çocuk istemeyen adam bunu neden kabul etmez ki .Etmedi .O zaman dedi ben kıbrısta donasyon ile hamile kalıcamçocuğu doğurucam ve seni boşayacam .
Demem o ki bu tarz adamlar çok zor ya çok zor ...
İyi düşün yaşın 28 3 yıllık ilişkiyi unutmak sana ne kadar zaman kaybettirir?
Ayrıca çivi çiviyi söker.
sanki gelecek hayatım film şeridi gibi oldu ya off , ben de çirkin değilim ve hatta sevgilimle yakıştırmazlar hiç ama gönül yani. Ayrılsak boş kalmama potansiyeli bende ama hiç gönlüm yok başkasına

Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .

Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.

Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık :KK14:
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.

Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
Eşimde bende aile baskısı sonucu evlendik...Bir insan kaşınıyorsa evlenir diyorum ben bu mevzulardan önce ne kadar kafamın rahat olduğunu fark ediyorum evlilik sadece dert oldu bana başka birşey değil...

Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .

Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.

Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık :KK14:
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.

Değer yargılarım, inancım ve aile yapım farklı olsaydı, ben de evlilik şart değil diye düşünebilirdim.
Hayatımızı paylaşmak için evlendik, çocuklar olana kadar aynı evde yaşayan iki sevgili gibi takıldığımız zamanlar çok oldu.
Haftada bir kaç gün ayrı vakit geçirdik, arkadaşlarımızla tatile de çıktık.
Çocuktan sonra biraz daha geleneksel aile yapısına evrildik.
Yine ayrı vakitlerimiz var. Ama sorumluluklar artınca bağımız arttı. (Bağlılık demiyorum :) )

Eğer şartlarınız ve seçimleriniz birlikte yaşamaya uygunsa bunu deneyebilirsiniz.
Sevgilinizin bu bağlılıktan kaçma sebebi eğer bir kişiye bağlı kalmamak, vaşka fırsatları değerlendirmek yada evliyim dememek için ise daha fazla vakit kaybetmeyin. Gelecek göremiyordur.

Bu şaşırtıcıymış :)

Bizim sosyokültürel ortamımız birlikte yaşamaya el vermiyordu, ilişkinin bir sonraki seviyesi ya evlilik ya ayrılık olmalıydı. Çünkü birlikte yaşamak istiyorduk artık öyle haftada bir iki gün görüşmek yermiyordu. O yüzden evlendil diyeyim :)

Birlikte yaşama bir seçenek olsaydı evlilik belki biraz daha ertelenirdi sanırım.
Gohacim biz beraber yasiyorduk ve ben hala soylerim keske hemen evlenmeyip biraz daha bekleseydik diye :)
Benim koca kacacagimi mi sandi ne dusundu bilmiyorum ama cidden cok istedi evlenmeyi
Ben hala soylenirim ara sira bok mu var bu evlilik denen seyde diye o da bozulur ask olsun ne guzel mutlu yuvamiz var diye
Yani bana kalsa ben evlilik olayina karsiyim ama bizim ulke kosullarinda da zor tabi bu isler bununda bilincindeyim

Eğer erkek arkadaşınızda sizin gibi düşünseydi sizinle olan ilişkiden ne beklediğini eler dokur ve onun için adım atardı .
Siz onunla rutin hayatınızı paylaşmak istiyorsunuz ama o bunu istemiyor .
Aslında gerçek" ben evlilik adamı değilim " kafası değil .
Sizin doğru insan olduğunuza inanmıyor belli ki .
Eşimde hayatta evlilik adamı değilim derdi
Şimdi keşke daha önce evlenseydik modunda

sanki gelecek hayatım film şeridi gibi oldu ya off , ben de çirkin değilim ve hatta sevgilimle yakıştırmazlar hiç ama gönül yani. Ayrılsak boş kalmama potansiyeli bende ama hiç gönlüm yok başkasına

Bu iş biraz gönül meselesini aşmış
Evlilik konusunu açıp, red cevabı almışsınız
Bundan sonrası onurla oynamaktır, kendinize bunu yaptırmayın

Ben hayatı paylaşmak için evlendim. Mesela ilginç bişey oldu heyecanla anlatabileceğim bi arkadasım olsun istedim. En önemli şey bu bence.

Konu sahibi size gelirsek. Ayrılın.

Belki yanılıyorum ama bence sizin asıl taktığınız konu, sevgilinizin sizinle ' bir ömür paylaşmamayı istememesi'. Evliliğe yanaşmadığı için ister istemez aklınızda ' beni devamlı yanında görmek isteyecek kadar sevmiyor, bana olan tutkusu önce ki ilişkilerinden farksız, onun için diğerleri gibiyim, yeterince özel değilim' gibi benzer düşünceler dolaşıyor.
Aslında siz evlilik diye tutturmuyorsunuz, sevgilinizin en özeli ve en önceliği olmak istiyorsunuz.
Sizi diğerlerinden ayıracak olan durum da evlilik.
Ondan aklınızda bu düşünceler geziyor.
Dediğim gibi sadece tahmin.:KK24:

Eşimde bende aile baskısı sonucu evlendik...Bir insan kaşınıyorsa evlenir diyorum ben bu mevzulardan önce ne kadar kafamın rahat olduğunu fark ediyorum evlilik sadece dert oldu bana başka birşey değil...

Evliliğin aile kısmı dert resmen, evlenince rahat bırakmıyorlar ki insanı aileler hemen bir "gelin" sıfatı yakıştırılıyor, bir ton baskı istek beklenti...

Evliliğin aile kısmından nefret ediyorum.

Allah kolaylık versin, hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun inşaallah. Belki kendi anne babası , ailesi diyelim sorunlu bir aileydi evlenmek istemiyor olabilir ama arkadaş çevresi de yokmuş , karşılıklı cinsel olarak birbirinizi tatmin ediyorsunuz , sizi kırmak istemiyorum . Henüz gençsiniz anne olmak isteyebilirsiniz şu anda tam da hayatınızı düzene sokabilecek yaştasınız sonradan pişman olabilirsiniz. Evet evlilik çok zor, erkekler çok zor ama inanın çocuk için evlenilir, hele bir de eşiniz sizi seviyor değer veriyor en azından merhametli ve anlayışlı ise evet evlenilir

Back