How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Neden evlenilir?

Bir hayatı paylaşmak için evlenilir. Demek ki erkek arkadaşın fazla rahata alışmış Evlenip sorumluluk almak istemiyor. Çok üstüne gitme derim , hatta biraz uzak dursan iyi edersin . Bir anda ilgini üzerinden çekersen , kıymeti bilir belki .

Modern dünya şimdi birlikte yaşama fikrini de aşılıyor insanlara her şeylerini evli gibi yapıyorlar bir şey diyemem benim anlayışıma ters. Toplumumuz da buna alışkın değil zaten. Kadın ne kadar güçlü olursa olsun bundan olumsuz etkilenir. Kahkahamiz bile tartışılıyor düşünün. Neyse konu bu değil. Sevdiğiniz bir insanla ömür paylaşma düşüncesi bence yeter evlilik için. Çocuk yapmasaniz da olur. Bir eşin vereceği desteği ne anne baba ne kardeş ne de çocuk verebilir. O bambaşka bir şey. Biz ayrı sehirlerdeydik eşim biraz evlenmeyi diretti. Evlendik. Kahve içerken arada bana öyle bakar ki kendimi dünyanın en güzel kadını hissederim. Oysa üzerimde pijama vardır saçım basım da dağınıktır:KK48: sevgililikte bunları yasayamazsin bir evde yaşamak her şeyi paylaşmak bambaşkadır. Ama gerçekten sevdiğin kendini değerli hissettiren insanla güzel olur.

Esime ilk ben acilmistim hoslaniyorum diye. Iliskimiz oyle basladi ama ben evlenmeyi dusunmuyordum. Cocuk yapmaya karar verince evlenirim diyordum. Esim ikna etti beni 5.5 yillik evliyiz. Nedenine gelince cok seviyoruz beaaa :dua:

Bence evlenmeyin bu adamla o bugünden sonra istese bile.
Evlenince ne olacak? Asosyal bir kişilikmiş.
Hiç dostlarınız,belli bir çevreniz olmayacak mi?
İş dışında kalan zamanların tamamı evde mi geçirilecek?
Kendini sürekli dışarı atan insan ne kadar sorunluysa,iş dışında sosyal hayatı olmayan insan da o kadar sıkıntılıdır.
Siz yazarken ben sıkıldım burada inanın.
Vıcık vıcık ilişkileri ben de sevmem. Sürekli bir onda bir öbüründe her hafta toplanan arkadaş grubumuz yok. Ama zaman zaman bir araya gelme ihtiyacı hissettiğimiz insanlar var ki herkesin olmalı.
Hadi sevgilinizin hayat tarzına 'sorunlu' demeyelim de 'tercih' diyelim.
Peki sizin tercihiniz ne?

Son düzenleme:
. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem demissiniz. Nasil desem ben boyle tiplere tahammul edemiyorum. Kaybetme korkusu yok aman rahatim bozulmasin karsisindaki insanin ne hissettigini umursamayan felan filan. Ben benle evlenmeyen biriyle askimdan ölsem devam etmem etmedim de. Evlenmeyecekse kusura bakmasin beni goremez de. Cunku bir yastsn sonra cekilmiyor boyle bir iliski. Ha cekerim derseniz devam. Yoksa birakin baskasina gidecek biriyle zaten bosa vakit harcamayin

Bence evlenmeyin bu adamla o bugünden sonra istese bile.
Evlenince ne olacak? Asosyal bir kişilikmiş.
Hiç dostlarınız,belli bir çevreniz olmayacak mi?
İş dışında kalan zamanların tamamı evde mi geçirilecek?
Kendini sürekli dışarı atan insan ne kadar sorunluysa,iş dışında sosyal hayatı olmayan insan da o kadar sıkıntılıdır.
Siz yazarken ben sıkıldım burada inanın.
Vıcık vıcık ilişkileri ben de sevmem. Sürekli bir onda bir öbüründe her hafta toplanan arkadaş grubumuz yok. Ama zaman zaman bir araya gelme ihtiyacı hissettiğimiz insanlar var ki herkesin olmalı.
Hadi sevgiliniz hayat tarzına 'sorunlu' demeyelim 'tercih' diyelim.
Peki sizin tercihiniz ne?

Aynen katiliyorum evde otur otur patlar insan
Surekli evde oturan biriyle zaten hayat gecmez
Okurken baydim bu nasil bir hayat

En yakın arkadaşımın sevgilisi aynen böyleydi .Allahım adam evlilik düşmanı .Ne yapsa ne etse evlenmiyor . Neyse 9 yılın sonunda ayrıldı çocuktan Araya peşpeşe 3 erkek sıkıştırdı (Bunları sen de yap diye anlatmıyorum :) ) Bu arada arkadaşım çok hoş hatundur . Neyse adam pişman oldu döndü .Ama kıskançlıktan geberdi bu arada . Benim arkadaş 650 kişilik yemekli alkollü devasa bütçeli inanılmaz şık bir düğünle evlendi.
Evlendi de ne oldu . 7 yıl oldu adam çocuk yapmıyor . Kızın yaşı oldu 40 . En son muhabbeti anlatayım sana . Arkadaşım eşine kendini kısırlaştıracaksın dedi. Benim menopoza girmeme 2 yıl kaldı kalmadı .Madem istemiyorsun madem biz ömrümüz boyunca çocuksuz kalıcaz sen de baba olma hakkından vazgeçeceksin dedi. EE çocuk istemeyen adam bunu neden kabul etmez ki .Etmedi .O zaman dedi ben kıbrısta donasyon ile hamile kalıcamçocuğu doğurucam ve seni boşayacam .
Demem o ki bu tarz adamlar çok zor ya çok zor ...
İyi düşün yaşın 28 3 yıllık ilişkiyi unutmak sana ne kadar zaman kaybettirir?
Ayrıca çivi çiviyi söker.
En heyecanlı yerinde kesmıssın ama
Çocuk yaptılar mı?

En heyecanlı yerinde kesmıssın ama
Çocuk yaptılar mı?
HAHAHAHSSSS çok güldüm ya :spor::spor:
Yapamadılar bu daha taze haber zaten .Ama yani arkadaşım çıldırmış durumda . Bu herife herşey müstehak .Kalacaksın birinden hamile doğuracaksın deyip duruyordu geçen gün .Tabi ki dalga geçiyor ama hakikaten artık 40 yaşında ve 16 yıldır bu adamı çekiyor ya .Çocuk gibi...

Tam tersi düşünüyorum bende aslında :)
Türkiye de genelde evlilikten karlı çıkan erkektir bana göre. Kadın çalışsa dahi ev işlerinin çoğu ona ait. Yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik, çay servisine varana kadar. Adam işten geldikten sonra oh değme keyfine. Ha bu arada çocukta kadına zimmetlidir. Yıkar, giydirir, uyutur, yedirir vs. Mesela dediniz ya boşanma durumunda çocuk anneye verilir. Zaten çoğu erkek istemez ki. Bekar gibi yaşamak varken çocuk mu bakacak. Evliyken bir yardımları olmuyor da boşanıca mı 7 24 çocuk bakacaklar.

Sonra anasına babasına baktırabilirler. Hizmet ettirirler. Bunları tabii tüm erkekler için söylemiyorum. Ama bu bdv de okuduğuma göre yüksek oranda böyle. Kadınlar niye evlenir en ufak fikrim yok. Bu kadar cefaya da az biraz maddi karşılık çok değil bence
Valla her kadin o bahsettiklerinizi yapmiyor onlar yapanlarin problemi.
Calismadigim halde yapmam o kadar is. Haaa ama bosaninca da nafaka pesine dusmem. Mustehak o kafadakilere :)
Siz girin bi bdvye bakin kac kadin tembelliginden evde duzgun yemek yapamadigindan falan konu acmis. Kac kadin sizin bahsettiklerinize karsi. Eslerinin ev isinde cocuk bakiminda ortak olmasi (yardimci degil) dusuncesinde.
O sabahtan aksama kadar kocasina hizmet eden kadinlar geride kaldi. Onlar zaten bosanmiyorlardi da.
Simdi cogu kadin ya erkegin olene kadar kendisine bakmasi gerektigini dusunuyor ev hanimi oluyor, ya da hayat musterek diye dusunup calisiyor ama erkegi de evde calistiriyor.
Sizin bahsettiginiz kadin kategorisini ise bilim adamlari incelemeli. Nasil bir yetistirilme tarziysa modern koleligi bayila bayila imzaliyorlar.

Ben de kendime bu soruyu soruyorum
Ve mantıklı bir cevap bulamıyorum.
Kendine ait evi olan, beklentisi bol bir ailesi olmayan , cinsel yönden aktif hangi kadın evlenmek ister...bana çok ilginç geliyor.
Etrafındaki insanlara bakıyorum. Sevgiliyken birlikte mutfağa giren insanlar evlenince kadın kendini mutfak-banyo arasında mekikte buluyor. 1 saat yemek için uğraşmışken eşinin sofra kurup kaldırmasını 'iş bolumu' zannediyor. Çocuk olsa tek sorumluluk onda, akşam dışarı çıkamıyor , gereksiz bir düğün için boyundan büyük masrafa karıştığı için evliligibin ilk yili borc ödeyerek geciyor, kendine ait bir alanın kalmıyor, özgürce plan yapamıyorsun, bir çocuk olsa sorumluluğun yüzde doksanı sende...
Neden olduğunu bilmediğim bir şekilde ben de coook gençken birlikte olduğum insanlarla evliliği düşünürdüm. Ama zaman geçtikçe bu fikirden uzaklaştıkça uzaklastim.
O yüzden sevgilinizi anlayabiliyorum

Evlilik güzel şey ya... mesela bir kadın olarak bütün sorumlulukları almaktan yorulmuştum, kirayı düşün, bişeyin bozulsa evde tamirci gelecek onu düşün. Bir de bekar olduğunu duyan dibinde bitiyo. Olur olmaz insanların karşıma çıkmasından bıktım.
Tüm bunlar için evlenmedim tabi ki. sevdiğim, aşık olduğum adamla uyuyup uyanmak, tüm hayatı onla paylaşmak istediğim için evlendim. Eşiminde hayatı düzene girdi, bulaşıkları, çamaşırları, yemeği... artısı çok ama en önemlisi doğru insanı bulmak. evlenmiş olmak için evlenmemek

Her halimi seveceğini , her durumumda yanımda olacağını bana ispat etmesi lazım bunu da benimle evlenerek yapabilir , yirmili yaşlarda cildim parlıyorken işim gücüm yolundayken herkes sever herkes değer verdiğini söyler , evlenmek istemediğini bunu mantıksız nedensiz toplum baskısı bir eylem olarak gördüğünü söyleyen adamın cümlelerini benim beynim işler bozulursa her an kaçabilirim iyilik güzellik varken senin yanındayım sonrasına söz veremem olarak algılar.

Dediginiz gibi Almanya'da evlenmek hic populer degil ve bana sacmalik geliyor. 60 yasina geldigimde yanimdaki adam beni ne sekilde takdim edecek, bu da svegilim mi diyecek?:olamaz:

Insan seviyorsa, sevdiginden eminse, sorumluluk alma konusunda da kendine guevniyorsa evlenir bu kadar. Burda bir adamla tanistim, isi gucu yerinde, yasi da olgun, evlenmeye gerek yok gibisinden bir sey soyledi hemen ustunu cizdim. 10 yil 20 yil birlikte yasamak sacmalik bence cunku.

Ben dindar, muhafazakar vb degilim ama aile birligine inanirim. Birlikte yasamakta bir aile birligi, aile olma bilinci gormuyorum. Aile olmak evlenmeyle olur, bu kadar. Iki taraf da birbirine soz verir ve sozunu yerine getirir. Evlenmem diyen adama da guvenemem. Seni seviyorum ama yasal olarak soz veremem kusura bakma havasinda birine guvenemem yani kusura bakmasinlar cunku hic guven telkin etmiyorlar.

Zaten birsey söyliyeyim mi, ayy evlilikten uzagim, ay evlilik ne yeaaa, ben seni böyle de seviyorum falan diyen erkek kesinlikle ayrilinmasi gereken erkek.
Bir kere tecbubeyle sabit.
O seven aska inanan erkek baska asklara da inanan erkektir. Yol verilmesi gereken erkek.
Güven bir iliskinin en önemli ayagidir. E evlenmekten bile kacana niye güvenelim.
Evlilik yasal olarak sizi kabuöl ettiren eylemdir zaten. Korkuyon mu yani bi imzadan, ayrilsak nafakadan ya da ne bileyim. Derdin ne olum! Bir kadinla yetinmek istemeyen, bencil olan erkeklerin söylemidir bu, evlilik cok da rerörörö diyenden uzaklasicaksin.

Toplum ve din baskısı olmasa hangimiz evlenirdik? Seviyoruz aşık oluyoruz ama aynı eve, aynı yatağa girmemiz için evlenmemiz gerekiyor. Hepimiz de bunun için evleniyoruz. Ben evli olup ayrı yaşama taraftarıyım. Çünkü aynı evi paylaşmak, her güzel duyguyu bitirebiliyor.

Su an mesela esimle iyi anlasamadigim halde ben neden bosanmiyorum?
Cocuklarim esim evde oldugu surece ortak bakilir. Yemeklerini yedirir uyutur gerekirse altlari degistirilir esim tarafindan. Esim olmasa cok zorlanirim cocuk buyuturken.
Maddi acidan calismama gerek yok, calismak istesem de esim olmadan hem bakici masrafi hem ev yurutme falan karsilayamam.
Canim istediginde sevisemem.
Su an beni esimin nikahinda oldugum icin ozgur birakan ailem bosansam herseye karismaya calisirlar.
Esim benim cocuklarla rahat etmem icin arabayi birakir ise toplu tasima ile gider, tek olsam araba masraflarini karsilayamam.
Kisacasi su an evlilik menfaatimedir. Esim de bosanmak istemiyor demek ki onun da evli kalmasini gerektirecek sebepler var.
Evlilik = menfaat keske oyle olmasa ama cogunlukla oyle.

Toplumumuza baktığımızda bu sözlerin neredeyse tamamının yalan olduğunu görüyoruz.
Kadın romantik bakıyor ancak evlilik erkek için hizmetçi bulmaktan ve düzenli cinsel hayattan öteye gitmiyor genelde.
Darp, psikolojik şiddet, aldatma, çocuklarına sahip çıkmama, eşini birey yerine koymama da erkeklerde hayli fazla.

O yüzden boş sözler vermektense evlenmeyi düşünmüyorum demek bence saygıyı hak ediyor.

Zaten evlilik karsilikli istenmeli.
Misal babam evlenmek istememis ben coluk cocuk bakamam demis. Zorla evlendirmis annesi. E noldu. Adam sanki hic ailesi yokmus gibi yasadi. Inanin rakisinin yanina bir tek armut alirdi adam meze niyetine. Iki cocugu var, karisi var düsünmezdi.
Adam gibi biriyle evlenin evlencekseniz.
Yoksa eziyetten baska birsey degil.
Adam zaten bunu belli eder, evlencek erkek bellidir. sorumluluk alamayan ana kuzularindan cocuk yapinca kadinin hali belli.

bence yavaştan geri çekil canım. kendini ondan soğutmanın yollarını ara. evlenmeye ikna olsa bile aynı evde yasanacak biri gibi durmuyor. seni yorar. evlilikten soğutur. 50 yaşına geldiğinde pişman olur ama iş işten geçer. ıssız adam gibi öyle kalakalır. bence zamanını çürütme

Bende evlenmekten çekinen biriyim,sevgilim tam tersi isteyen taraf.
Hem de sizin sevgiliniz gibi yalnız yaşayan işinde gücünde ve yalnız vakit geçirmekten asla sıkılmayan biri.Bende bazen neden evlendiğini sorguluyorum,sevdiğim aktiviteleri sevdiğim insanla yapmak,paylaşmak için diyor. Sizinki yalnızlıktan öte özgürlüğüne düşkün ve bunun kısıtlanacağını düşünüyor gibi...

Sevdiği için onunla aynı evi aynı yatağı aynı hayatı paylaşmak onu çok mutlu edeceği için evlenir. Erkek konusuna gelince evliliikten korkan çekinen nasıl olur diye düşünen erteleyen taraf bendim ve çok güzel olacağını söyleyerek beni ikna eden de erkek kişisiydi :) ama evet gördüğüm kadarıyla erkeklere itici geliyor bir kişiye kağıt üzerinde de tamamıyla bağlı olma düşüncesi işin içine ailelerin girmesi sorumlulukların artması istediği zaman istediğini yapamama fikri

Back