How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Neden evlenilir?

bu şekilde hissedecek birisi değil gibi zaten, sanırım hatayı baştan yaptım sevgili olarak. Benden sonra da böyle şeyler hissedeceğini zannetmiyorum yaş 35 olmuş, garip bir kafa yapısı var çünkü.

yazık aslında.
adam bunca sene gözünü kör edecek şekilde aşık olmamış. eksik yaşamış hayatı. aşk duygusundan bihaber.
kafa yapısı bence bahane güzel sığınıyor arkasına sorun seninle değil evlilik müessesiyle vs. vs.
çünkü adam bilmiyor hayatı paylaşmak isteyeceği o duyguyu..

Şahsen ben tam bir gerizekalı olduğum için evlendim bence:))) Annemden babamdan kardeşimden görmediğim tribi, kıskançlığı bilimum fitne fesatlığı eşimin ailesinden gördüm - görmeye devam ediyorum. Kendi ailemin nazını çekmezken elin insanını idare etmek zorunda kalıyorum. Neden çünkü eşimin hatrı var. Bazen içimden oğlunuda hatrınıda al başına çal ben beni pamuklara saran ailemi istiyorum demek geliyor:) sonuç olarak bana rahat battı (birde aşk tabi) o yüzden evlendim

kendi ailesi nasıl? bi yandan belki ‘mükemmel’ çocuklul geçirmediyse ordan kalan bi travma olabilir mi?

mesela ben çok isterim bi ailem olsun falan ama bi yandan düşündükçe korkarım. kendimce sebeplerimde var.
güzel bir soru. Ailesiyle iç içe değil, kardeşine fedakarlık yapan bir ailesi var. Benimki 12 yaşından itibaren ayrı okumuş yatılı vs. Ailesine bakınca düşkün gibi ama teorik olarak. Pratikte ayrı yaşıyorlar ve onlarla 3-4 gün aynı çatı altında zor geçiriyor. Zaten başka ülkede ailesi şuan.

Konularını biliyorum Koalina, sizinkine yakın bizim durum da. Benimkine tak ederse ya da toplum baskısı ıvır zıvırdan evlenir sadece

Bir de yaşla birlikte evlilik ve çocuk fikrinden daha da uzaklaşıyor insan. Artık hayatını kurmuş ve bir düzende ilerliyor oluyorsun. Tekrar düzen bozmak, düzen kurmak zor işler. Bazı insanın yapısına uymuyor evlilik.

yazık aslında.
adam bunca sene gözünü kör edecek şekilde aşık olmamış. eksik yaşamış hayatı. aşk duygusundan bihaber.
kafa yapısı bence bahane güzel sığınıyor arkasına sorun seninle değil evlilik müessesiyle vs. vs.
çünkü adam bilmiyor hayatı paylaşmak isteyeceği o duyguyu..
onun için aşk çok saçma zaten, aşk ne diye sorgulayan birisi mantık fışkırması. Aşk geçici bir duygu imiş. x y'ye aşık desem ya bi geç o işleri kim kim için ölür der. Onun için aşk/sevgi birisi için koşulsuz ölmek sanırım.

• Beğen
Reactions: KV_
Genelleme yapiyo bence erkek arkadasiniz. Bilmiyorum ben nisanli durabilirdim iki uc sene ama esim ayni evde olmak baska diye cok evlenmek istiyodu. Hani sabah uyanmak aksam beraber uyuyabilmek icindi yani acikcasi evlenelimde cocugumuz olsun gibi bi bakis acimiz yoktu.
Kendi gorusum ama evlenmeyi istemeyen birisiyle olmazdim sanirim.

böyle söylüyor kendisi için , bahane belki ama bilmiyorum.
Bahane olduğunu düşünmüyorum. Gözünü karartacak derecede aşık olmayan, çocuk düşünmeyen ve kendi günlük işlerini halledebilen birisi neden evlensin ki?
Bir de çoğu insan ya yaşadığı hayatı beğenmiyor ya da yaşayacağı hayatın daha iyi olacağını düşünüyor. İki hayat arasında düzen bozmaya değecek bir fark olmayacaksa , cinsellik olarak da problem yoksa kendini bu fikre uzak hissetmesi normal bence.

Bence sevgili kalmak nisanli kalmak daha iyi.evlenince hayatin 180derece deigisiyor.bunun 100 u kotuye digru degisir diye dusunuyorum benim fikrim bu.sevgi azalmaz ama degisir buda uzucu benim icin tabiiki.kendi fikrimi soyluyorum.erkekde pek bisey degismiyor ama kadinda cok sey degisiyor

Karşısındaki kadına saygı duyduğu için evlenir mesela .
Ya da beraber yasamayı ahlaki bulmıyordur .
Pek çok sebebi olabilir ama ben olsam evlenmeyi düşünüyorsam evlenmek istemeyen adamla devam etmezdim .

Bu konuya şöyle değinmek istiyorum...
Tamam medeni insanlarız , ama medeniyet de bir yere kadar...

Öncelikle müslümanız... Nikahsız bir ilişki bence doğru bir ilişki değil... Sonuçta liseli değilsiniz ...yani maksadınız el ele tutuşmak değildir herhalde ...

Geri kafalı bir insan da değilim... Ama birbirinize helal olmak istiyorsanız evlilik gerekli ...

Belki yorumumum hoşunuza gitmez, ama nacizane benim fikrim bu... En güzel anları bir evi paylaşarak , birbirinizin her halini görerek yaşayabilirsiniz...:KK66:

onun için aşk çok saçma zaten, aşk ne diye sorgulayan birisi mantık fışkırması. Aşk geçici bir duygu imiş. x y'ye aşık desem ya bi geç o işleri kim kim için ölür der. Onun için aşk/sevgi birisi için koşulsuz ölmek sanırım.

bilmediği, tanımadığı şeyi sorgulaması normal.
mesela bende anne olmadan önce kadınların bebek hasretini anlayamıyorum. nasıl bir his annelik bilmeden deli gibi anne olmak istemek nasıl oluyor kafam basmıyor ama bu bunu hisseden kadınlar olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
sanırım korkak bir adam biraz. kendini özgür bırakamıyor korkusundan.

Şahsen ben tam bir gerizekalı olduğum için evlendim bence:))) Annemden babamdan kardeşimden görmediğim tribi, kıskançlığı bilimum fitne fesatlığı eşimin ailesinden gördüm - görmeye devam ediyorum. Kendi ailemin nazını çekmezken elin insanını idare etmek zorunda kalıyorum. Neden çünkü eşimin hatrı var. Bazen içimden oğlunuda hatrınıda al başına çal ben beni pamuklara saran ailemi istiyorum demek geliyor:) sonuç olarak bana rahat battı (birde aşk tabi) o yüzden evlendim
İşte bunun adı aşk :KK5::KK200:

Benim eski sevgilim cok huysuzdu bu konularda, yok cocugumuz olmasin, yok evlenmeyelim, evlenirsek hic kimse bilmesin, gizli sakli evlenelim bir kosede, annenler bile gelmesin falan filan. Zira 2 kez evlenme teklifinden sonra - arada bir kere ayrildi benden- yine ayrildi 4 senenin sonunda yasim 28ken. Ama bana bence hayatimin en buyuk hediyesini verdi. Cok sukur, ben cok memnunum kurtuldugum icin, ayriliktan 2 sene sonra sayesinde esimle tanisabildim. Eger onsuz yapamam demiyorsan, ki o duygular da geciyor ohooo eser kalmiyor, kurtul derim, git kendine hayat dolu, enerji dolu, sosyal, seninle olmak isteyen, seninle gecirdigi zamanlardan mutluluk duyan bir adam bul derim ben.

Her sabah uyandığımda gözümü açtığım an onu görmek istediğim için
Her anımı yalnız değil onunla geçirmek için
En sevdiğim yemeği yada dondurmayı onunla yemek için
Birşeye sevindiğimde üzüldüğümde buna o şahit olsun istediğim için
Sevinçlerine üzüntüsüne ben şahit olmak istediğim için
Kalbi kırıldığında mutlu olduğunda yüzünün hal aldığı değişikliği bir ben göreyim istediğim için
Uykuya dalarken en son gördüğümün o olması için
Beni yaşlanırken görmesi için
Onun yaşlandığını görmem için
Heran yanımda olmasını istediğim için evlendim

Beraber kalıyoruz her zaman olmasa da , izinlerde vs. o konularda sıkıntı yok, hatta sürpriz yapıp gelir beklemediğim zamanlarda . Ancak katılıyorum size, ben ondan ayrı kalmak istemediğim için istiyorum ama o kesinlikle istemiyor.
Birlikte yaşamaktan kastım arada sırada birlikte kalmak değil de ortak bi hayat paylaşmaktı.. Bence çok aşık değilseniz bırakın gitsin.

Bence eğitim düzeyi ne olursa olsun geleneksel aile yapısına sahip kadınlar belli bir yaşa geldikten sonra düğüne derneğe vs gittikleri zaman gördükleri muamele veya çevrelerindeki çiftlerden duyulan yalnızlık (öyle bir ortamda neredeyse tek bekar olma ünvanı) yüzünden evleniyor. Eğer böyle hissiyatlar içinde değilseniz çocukta istemiyorsanız biriyle hayatı paylaşmaya ne gerek var ki dertten başka birşey değil adam ağaç kovuğundan çıkmamıştır size siz olmadan yapabileceğini çok rahat hissettiren bu zat anasına olan bağlılığıyla sizi çileden çıkarabilir. Bu sadece bir varsayım ama anlattığınız karakterdeki biriyle evlilik zaten zor bence kendisinin de istememesi en hayırlısı.

Herseyi gectim ya evlilik hayal aleminden gercek hayata gecistir.
Yüzlesmek istemiyorsan evlenme.
Almanyada yasiyorum burada evlilik popüler birsey degil. Daha gecen bir arkadas evlenmis ben zaten evliler saniyordum iki cocuklari var.
Evli olmayan cocuklari olan cok kisi var.
Evlenmeyen birkac sene evli gibi takilip ayrilanlar var. Ama sonlari yalnizlik.
Yani yasliliginda bakarsin öyle camdan.
Bir söz verilir ve tutulur evlilikte. Bu cok cok özel ve de zor ve de muhtesem birseydir aslina bakarsan.
Diyoruz ki ben sonsuza kadar seninleyim, senin elini tutucam, gözüm senden baskasini görmeyecek, hastaliginda sgaliginda yanibasinda ben olacagim demek. Bu muhtesem birsey. Ve ben buna sahip olmak istiyordum evlendim.
Bu sözü tutmak yürek ister. Evlilik zorunlu degil, ama sahip olunan en degerli seylerden biri bu hayatta.
23 yasinda evlendim. Bir gün bile süphem olmadi. Ben bu adamla o da benimle yaslanacak. 6 sene oldu. Ve yasliligimiza sahit olacagiz insallah. Ve ilk ölen insallah ben olurum diye dua eder mi hic insan. Insanin yokluguna alismasi zor birsey. Evlat bile bir gün yuvadan ucuyor ama yanibasinda her gün yüzünü görerek uyandigin insan bir gün gidecek.
Ay agliycam simdi cok yükseldim.
Evlenmeden mümkün olur böyle seyler evet. ama cok zor, insanoglu bu. Ben bile kendime güvenmem. Ne sorumlulugum var ki der ceker giderim.

Back