How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Neden evlenilir?

Biz de cocuk dusunmuyoruz. Evlenme sebebimiz herdaim birlikte olabilmekti. Zaten ayri şehirlerdeydik. Eşimle nikahsiz birlikte yaşama durumumuz pek mumkun degildi. Birlikte yaşama durumu hem eşime uygun değildi, hem ben de pek istemezdim. Genel olarak nikahsiz birlikte yaşayanlar aile olarak görülmüyor zaten devlet bile tanimiyor :). Davetlere vs birlikte çagrilmiyorsunuz. Aile ortamina rahat rahat size eşlik edemiyor. Biz de durumlar buydu en azından. Zaten şehirler ayri olunca her hafta git gel otelde kal filan dunyanin masrafi, yorgunlugu oluyor biz de evlendik. :KK70:
biz de ayrı şehirlerdeyiz artık havaalanlarından da uçaklardan da bıktım. Ama benimkine batmıyor demek...

Yani saçma gelenekler takıntılar var . Hayır gelinlik giymek istediği için evlenenler cidden var . Bana anormal geliyor . Sanki evcilik oymuyorlar
Hahaha dedim ya garibiz gereksiz isler pesindeyiz:) gittikcede sacmalasio maalesef sosyalmedya saolsun

o bunu istemediği için evlenmek istemiyor.
bu şekilde hissettirecek kişi karşısına çıkmamış demek ki.
sevip değer vermek ayrı. normal arkadaşlarımızı da sevip değer veriyoruz..
bu şekilde hissedecek birisi değil gibi zaten, sanırım hatayı baştan yaptım sevgili olarak. Benden sonra da böyle şeyler hissedeceğini zannetmiyorum yaş 35 olmuş, garip bir kafa yapısı var çünkü.

Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .

Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.

Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık :KK14:
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.

Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
Bu kadar tartışma çıkarıyorsa bu mevzu heralde bu adamla çok zor evlenilir,biz 25 yaşındayken evlendik artık yanyana olmak istediğimiz için sadece aşktan yani,bu kadar ne irdeledik ne sorguladık su aktı yolunu buldu.

bu şekilde hissedecek birisi değil gibi zaten, sanırım hatayı baştan yaptım sevgili olarak. Benden sonra da böyle şeyler hissedeceğini zannetmiyorum yaş 35 olmuş, garip bir kafa yapısı var çünkü.
Cok guvenme.
Oyle diyenleri de gorduk burda.
Evlilige hazir degilim deyip ayrilip sonrasinda 3 ay sonra baskasiyla nisanlanan evlenenler de var.

Seven erkek asik olan erkek evlenir.
Cunku hayatini paylasmak ister.
Onla yatip onla uyanmak ister.
Onla tv izlemek onla yemek yemek ister.
Cunku asiktir.
Yaninda ister.

Net...

Gerisi hikaye..

Sevgiliniz Size deger verebilir ama yukardakileri isteyecek kadar sizi sevmiyor , asik zaten degil.
Bu yuzden neden evlensin?
Hakli.
Cocuk da istemiyormussunuz.

Takilin boyle yapacak birsey yok
evet bu cevap şuan ağlamama sebep olsa da haklısınız, teşekkürler

Hayatim o duygu gelince ztn niye evlilenilirki gibi birsey sormazsin kendine.. cunku o adami kadini hep yaninda istersin net...

Cok guvenme.
Oyle diyenleri de gorduk burda.
Evlilige hazir degilim deyip ayrilip sonrasinda 3 ay sonra baskasiyla nisanlanan evlenenler de var.
Arkadaşlarının hepsi evli ve çocuklu. Onlarla dahi görüşmek istemiyor, kaldırmıyormuş bünyesi aileleri. Anti - aile adam. Arkadaşları bir yere davet edince 1 saat zor tahammül ediyor , hele ki çocukları varsa hiç gitmiyor neredeyse. Arkadaş çevresi de aforoz edecek yakında. Sadece ben değil.

Arkadaşlarının hepsi evli ve çocuklu. Onlarla dahi görüşmek istemiyor, kaldırmıyormuş bünyesi aileleri. Anti - aile adam. Arkadaşları bir yere davet edince 1 saat zor tahammül ediyor , hele ki çocukları varsa hiç gitmiyor neredeyse. Arkadaş çevresi de aforoz edecek yakında. Sadece ben değil.

kendi ailesi nasıl? bi yandan belki ‘mükemmel’ çocuklul geçirmediyse ordan kalan bi travma olabilir mi?

mesela ben çok isterim bi ailem olsun falan ama bi yandan düşündükçe korkarım. kendimce sebeplerimde var.

Eşimle 2008 de çıkmaya başlamıştık ve daha lisedeydik. 2017 temmuzda evlendik . Çok istedik çok bekledik açıkcası. Evlendikten sonra hiç pişman olmadım eşime de aynı şeyleri söylüyor Benimle. Birlikte uyuyup birlikte uyanmak , onu istediğim an görebilmek, evimizde kanepede dizine yatıp film izleyebilmek, gibi şeyler için evlendik . Allah pişman etmesin

Bir insan neden çocuk istemez ?
Bu harika birsey. . Anne olmak.. minicik bir elin yüzümde daha bu sabah güzzzzzel .. Annnne .. güzzzzel. . Annnnnne.. diye dolaşmasi. .
Yani bu hayatta yaşayıp yasayabilecegim en mükemmel şey. .
göreceli bir şey. Ben istemiyorum, yani öyle mucizevi duygusu yaratmıyor bende . Sizin gibilere saygı duyuyorum. İsteyen herkes evlat sahibi olsun

Biz ayrı şehirlerdeydik. Evlilik ve çocuk fikrine oldum olası inanılmaz uzak bir insanım. Eşim de çocuk istemeyen biri.
Artık uzaklık, görüşememek can sıkmaya başladı ve beraber bir hayat sürmek adına evlendik. Hala çocuk düşünmüyoruz, 4 sene bitti.

yani evliliği geçtim de birlikte yaşamak istemeyen erkek bence kesinlikle duygusal anlamda yeterli hissetmiyodur.. Üzgünüm ama bu bi gerçek insan sevdiği kişiden ayrı kalmamak için evlenir beraber yaşar bence.. O da bi gün aşık olacak şüphesiz :KK66:
Beraber kalıyoruz her zaman olmasa da , izinlerde vs. o konularda sıkıntı yok, hatta sürpriz yapıp gelir beklemediğim zamanlarda . Ancak katılıyorum size, ben ondan ayrı kalmak istemediğim için istiyorum ama o kesinlikle istemiyor.

Biz ayrı şehirlerdeydik. Evlilik ve çocuk fikrine oldum olası inanılmaz uzak bir insanım. Eşim de çocuk istemeyen biri.
Artık uzaklık, görüşememek can sıkmaya başladı ve beraber bir hayat sürmek adına evlendik. Çocuk da düşünmüyorduk hala düşünmüyoruz, 4 sene bitti.
Konularını biliyorum Koalina, sizinkine yakın bizim durum da. Benimkine tak ederse ya da toplum baskısı ıvır zıvırdan evlenir sadece

Evlendiğimde ben 26, eşim 32 yaşındaydık. Sevgili olduktan 6 ay sonra evlilik teklif etti ve iki ay sonra da evlendik. Benim evlenmemin sebebi birinci olarak zaten hep ben onda, o bende kalıyordu, evlilikten bir farkı yoktu, istesek bile iki gün ayrı kalamıyorduk, ikincisi de anne babası yoktu yani birlijte yaşar gibi bir evlilik olacaktı ki öyle oldı, üçüncü olarak askerliğini yapmış ve işi geliri var, benimde öyle.
Eşimin sebepleri de kıskanç olmamam,maddi beklentimin düğün, eşya vb olmaması, kendi ayaklarım üzerinde durmam, ağlayarak bir şey istememem, alttan alabilmem ve yemek yapmayı bilmem gibi şeyler olsa gerek çünkü hep bunlarla över o günlerimizi :KK70:
İkimizin de uzun süreli ilişkileri oldu geçmişte ve sizinkine benzer sebeplerden bitti, hatta ben saçları döküldü diye beğenmez olmuştum, böyle böyle sebepler düşünün. Olmayacaksa olmuyor bir şeyler, erkek arkadaşın özgürlük istiyor, eee ben de evliyim haftasonu doksanlar partisi için İstanbul a gittim, özgürlük bu tarzda sana uyarsa bunu belirt ve arkasında dur, maddi konuları netleştir, .... Da nikah, ..... Da ev tutarız kira şu kadar, balayını da ben ayarlarım şu kadar ülke gezeriz gibi, bu tavır işe yarayabiliyor.

Back