• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden evlenilir?

Ben 5 yıl boyunca aynı evi paylaştım bi adamla... ikimizinde aileleri biliyor karşı çıkmıyor ve hatta yurt dışında yaşıyorduk. Yani hiç bi engelimiz sorunumuz yoktu beraber yaşamak için.
Hala içime öküz gibi oturmuş bi anım var. Biz Türklerde (ne kadar modern ve medeni vs vs...) olayın iç yüzünü ortaya koyan.
Çocukluk arkadaşım denizci ve sefere çıkıp 8ay sonra yeniden eve geliyordu. Karısının ise Türkiyede yerleşik düzende... ben ve nişanlım beraber yaşıyorduk. Arkadaşımın karısına Türkiyeye yerleşmeye karar verdiğimizi benim önden gelip ev tutup eşyaları alıp düzen kurucağımdan bu sırada nişanlımın yurt dışında kalıp çalışmaya devam ediceğinden, onun maaşının hem Türkiyedeki evi hem yurt dışındakini rahatça karşıladığı için buna karar verdiğimizi ve maksimum 1 yıl sonra nişanlımında türkiyeye geliceğini fakat bu süre içinde ayda 1 kez hafta sonu görüşüceğimizi ve yıllık izinde beraber olucağımızı anlattım. Hatunun söylediği şey; bu ilişki yürümez ayrılırsınız 1 yıl farklı ülkelerde yaşarsanız. İyide senin kocan bi gidiyo 8 ay yok dedim. Ama biz nikahlıyız şekerim siz değilsiniz dedi.
O günü hala unutmam en yakın arkadaşlarımız bile ilişkimizi aslında ciddiye almıyorlarmış.

Üniversiteyi beraber okuduk. Ayrı şehirlerdeydik. Seneler geçti. Artık kavusalım. Beraber uyuyalım beraber uyanalım, bitsin bu hasret dedik kısaca.

İyi de yaptık.

Evliliğin monotonluguna kapılmamak için kendimizi zorluyoruz açıkçası.

Evlilik büyük sorumluluk. Sene de üç beş defa buluşur haftada 1000 TL keyfimize harcardik. Şimdi ev kirasina gidiyor o para.

Konuya binaen; bize uydu evlilik, kliselerden toplumun dayatmalarından kaçıp kendimize uydurduk.
Ama gozlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki evliliğe hazır olmayan hele ki istemeyen bir erkekle asla bu yola çıkılmaz. İki tarafa da yazık olur.

Biraz bu konudan uzaklaşın derim.

Bir insan neden evlenmez ,ayrılınca dul olmamak için,sorumluluk almamak icin,kendini mecbur hissetmemek icin
Bir insan neden evkenir?aile olmak yuva kurmak icin

Toplum baskısı ve dayatmalar olmasaydı evlilikler bu kadar fazla olmazdı. Ve evet ben de topluma uyum sağlamak adına evlendim. Muhafazakar aileme iyi evlat olduğumu da kanıtladım. Daha ne olsun. Evlilik dediğimiz şey de birkaç ay iyi hissettiren, sonrasında insanı boğan sorumluluklar bütünü.

Genelleme de yapmasin arkadasin beni ikna eden esimdi evlilige butun erkekler ayniymismismis atmis gercekten. Var oyle bie kuzenim saclar dokuldu, yas gitti 40 a metabolizma yavasladikca gobek olustu yuzu kiristi hala ben evlenmem kafasinda, ya bu adamlarin popisini kaldirmayin kendilerini nimetten sayıyorlar. 5 10 yil sonra tipi kayacak iste. Kurusun evde bi başına.

Eşimle evlenmemizin sebebi; fazla amiyane olacak ama, vedalaşmak koyduğu için.
6 yaşından beri birbirine özel duygular hisseden,aynı sokakta oturan, aynı okulları okuyan, aynı köpeğe mama veren bi çifttik. İmza haricinde, her şey evlilik boyutundaydı aramızda. 25 yaşında, kapımızın önünde evlere dağılırken artık senle vedalaşmak ağrıma gidiyor dedi.. Evlendik. ☺

Toplum baskısı ve dayatmalar olmasaydı evlilikler bu kadar fazla olmazdı. Ve evet ben de topluma uyum sağlamak adına evlendim. Muhafazakar aileme iyi evlat olduğumu da kanıtladım. Daha ne olsun. Evlilik dediğimiz şey de birkaç ay iyi hissettiren, sonrasında insanı boğan sorumluluklar bütünü.
Muhafazakar kismi kafa karistirici.hiristiyanlarda evleniyor niye acaba!!!

Muhafazakar kismi kafa karistirici.hiristiyanlarda evleniyor niye acaba!!!

Muhafazakar kelimesi sadece Müslümanlar için mi kullanılıyor sizce ? Diğer dinlere mensup ve hatta herhangi bir dine mensup olmayan kişiler muhafazakar olamıyor mu?

Bu kelime sahip olduğu ahlaki değerleri, gelenekleri yahut aile öğretilerini muhafaza eden veya etmek isteyen kişiler için de kullanılabilir. Arapça kökenli bir kelime olması, dinle bağlantı kurmanıza sebep olduysa demek ki.

Çünkü adam neden evlensin? Bir sevgilisi var.. Sıkıldığında hadi ben kaçıyorum diyebilir... Ama evlilik öyle mi? Eğet sıkılırsa bunun avukatı, mahkemesi, nafakası var.. Ben uzun süren ilişkileri evliliğe bağlayamak istemeyen erkeklerin şunu düşündüğünü düşünüyorum..Konu sahibi lütfen yanlış anlamayın zira ben deeşimle nişanlıyken aynı evde kaldığımdan mütevellit rahatlıkla söyleyebiliyorum ki sizinle hoş vakitler geçiriyor ama o kadar... Sizi sevdiğini düşünmüyorum.. Bir gün sıkıldığında bunu size rahatça söyleyebilir... Aşık değil...Size bağlı değil...Sizdeb ayrılsa hayatında hiçbir değişiklik olmamış gibi devam edebilir.. Bana göre siz onun hayatında sadece olması gerektiği kadar varsınız.. Anlatabiliyor muyum? Yapmayın bunu kendinize.. Evlenseniz dahi bu adamla evlilik uzun sürmez... Çünkü şu an ne size ne de sizin ailenize karşı bir sorumluluğu yok.. Allah yüreğinize göre versin inşallah..

Evliyim, çok da mutluyum. Hayatım boyunca evlilik meraklısı olmadım ailem de öyle yetiştirmedi beni. Sadece eşim çıktı karşıma ve o yüzden evlendim. Mükemmel biri olduğu için. Tüm ailem, akrabalar, arkadaşlar 'senin evlendiğine inanamıyorum, sen evlenmezsin sanmıştım.' dediler. Annem bile 'ben senin evleneceğini sanmıyordum.' diyordu. O kadar uzaktı evlilik bana. Hala şokta. Yaşım 30 bu arada yeni evliyim. Konu koca bulamamam değil evliliği hiç düşünmemem. Ama şimdi bana sorsan çok mühim bişey mi? Asla. Belki şimdi olsam evlenmem. Evlilik pembe dizilere benzemiyor. Bize sosyal medyadan, dizilerden pompalanan aşırı huzur, sevgi pıtırcığı ve kocişim cicişim zırvalarına da benzemiyor. Mutluluğun evlilikle alakası yok. İnsan mutluluğunu sadece evliliğe bağlamamalı. Mutluluk karşılıklı duygu alış verişidir. Diyeceğim o ki.. Bazı insanlar evlenmeyi istemez. Çok doğaldır ve onun hakkıdır. Ama siz bu ilişkiyi istiyorsanız onun bu şartını kabul etmek zorundasınız. İşinize gelmeyebilir. Evlenip çoluk çocuğa karışmak isteyebilirsiniz. O zaman da sizin karşılıklı bu şartları karşılayabileceğiniz biriyle beraber olmalısınız. Onu manipüle etmeden ya uymalı ya terketmelisiniz. Zorlama olan her şey patlar.

Konulara din karıştırmak neden yasak biliyor musun ? Bu platformadaki herkes müslüman değil , yelpaze geniş .. birinin dinle ilgili söyleyip dayattığı, diğerinin hoşuna gitmez hatta kırılabilir çoğu zaman . Müslümanlık üzerinden değil de kendi tercihin üzerinden cevaplarsan polemik çıkmaz . Mesela ben müslüman olduğum için böylesinin doğru olduğuna inandım ve o sebeple evlendim dersen kimse kırılmaz .ama : müslümanız kardeşim , nikah yapmadan öpüşülür mü, sevisilir mi ,aynı ev paylaşılır mi dersen , farklı dine mensup üyeleri hem kızdırır hem üzersin .banane arkadaşım senin dininden ,benim dinim bunu emretmiyor der ..mesela .. Çok yorgunum ,toparlayıp yazamıyorum ama seni kırmak için söylemiyorum .senin üzerinden kamu spotu yayınlıyorum :) herkesin fikrine saygı duyduğumu da ekleyeyim ve defolayım :KK53:

Zaten kimseyi kınamak veya ben şu şekilde evlendim,siZde bu şekilde evlenin demiyorum... Maksadım polemik çıkarmak da değil ... Aaa tüh tüh vah vah niye nikahsız yaşıyorsun demiyorum da , yorumumda belirttim bu benim fikrim diye, benim için böyledir ama başkası için farklıdır... Sert bir dille de yazdığımı düşünmüyorum, ki birilerini kırayım... Elbette ki ben de herkesin fikrine saydı duyuyorum... Ayrıca kimsenin velisi de değilim...Herkes hür...Teşekkür ederim ayrıca yayınladığın kamu spotuna ;)

Biz eşimle evlenmeden önce de beraber yaşıyorduk aileler tarafından filan da rahatsız eden bi durum yoktu. Biz de sizin gibi çocuk istemiyorduk hala da istemiyoruz. Niye evlendik valla çok bilemiyorum. Ben şöyle ikna olmuştum; mesela birimiz kaza geçirse ya da hastanede olsa diğerinin onun yanında bulunmak için resmî olarak bi sıfatı yoktu. Bi arkadaşım kanser tedavisi görürken sevgilisine hastanede dış kapının mandalı gibi davrandıklarını bileği filan vermediklerini refakatçi olarak kabul etmediklerini söylemişti. Niyeyse bu bana büyük bir sebep gibi geldi. Yoksa beraber yaşadığımız halle şimdi arasında gram fark yok

Erkek arkadaşımla aynı evde yaşıyordum. Kendisi işi ciddiye bindirmek istedi, aileler tanışsın, söz yapalım gibisinden. Hem yaşım ufaktı hem de evlilik düşünmüyordum. Bir süre sonra bizim ilişkimiz senin gözünde ciddi bir ilişki değil zaten deyip ayrıldı. Daha sonra çok aşık olduğum insan oldu fakat yine evlilik düşünemedim onunla da başka sebeplerden ayrıldık. Daha daha sonra başkası girdi hayatıma ve 2 ayın sonunda bir sene içinde evlenelim dedi. Bu arada 22 yaşındayım. Ben daha küçücüğüm ne evlenmesi :oha: dedim ve ayrıldım. Şimdi hayatımda birisi var. Yaşım henüz çok erken fakat zamanı geldiğinde gerçekten sevgilimle evlenip bir yuvam olsun isterim. Sevgilimle ayrılsak yine evlilikten uzak duracak bir karakter olurum büyük ihtimal ama insanın içine sinmesi gerekiyor böyle şeylerde.

Çünkü adam neden evlensin? Bir sevgilisi var.. Sıkıldığında hadi ben kaçıyorum diyebilir... Ama evlilik öyle mi? Eğet sıkılırsa bunun avukatı, mahkemesi, nafakası var.. Ben uzun süren ilişkileri evliliğe bağlayamak istemeyen erkeklerin şunu düşündüğünü düşünüyorum..Konu sahibi lütfen yanlış anlamayın zira ben deeşimle nişanlıyken aynı evde kaldığımdan mütevellit rahatlıkla söyleyebiliyorum ki sizinle hoş vakitler geçiriyor ama o kadar... Sizi sevdiğini düşünmüyorum.. Bir gün sıkıldığında bunu size rahatça söyleyebilir... Aşık değil...Size bağlı değil...Sizdeb ayrılsa hayatında hiçbir değişiklik olmamış gibi devam edebilir.. Bana göre siz onun hayatında sadece olması gerektiği kadar varsınız.. Anlatabiliyor muyum? Yapmayın bunu kendinize.. Evlenseniz dahi bu adamla evlilik uzun sürmez... Çünkü şu an ne size ne de sizin ailenize karşı bir sorumluluğu yok.. Allah yüreğinize göre versin inşallah..
teşekkür ederim , evet yorumlar üzücü ama gerçeklik payı var. Bencil bir insan, ve bağlayıcı yükümlülüğe girmiyor. Kendince sevdiğini düşünüyorum zaten fazlasını bilmiyor, ailesini bile sevdiğini söyleyemiyor "değer veriyorum kendimce seviyorum" diyor ki çok düşkün hani uzakta olsalar da. Ama kıstasları hep "kendince" ve bu sığ dünyasında hakkını yemeyim en çok bana yer açtı ama beklentiler karşılıklı olmadığı için sonuçta bir yerde tıkandık. Beklentisiz devam edelim desem ooh canına minnet tabii. 35 yaşına kadar bunu öğrenememiş insana da bu saatten sonra öğretemem.

Beraber birşeylere sahip olalım diye evlendik. Çiçekler hayvanlar sorumluluklar. Hayatın yükünü paylaşmak için.

Size gelince adam size hayatında yer açmak istemiyor. Şimdi sen onun ne parasına ne de başka bir şeyine karışabilirsin. Kafasına göre yaşamak daha cazip. Evlenmek niyetinde iseniz koşarak uzaklaşin. Daha fazla zaman harcamayın bu odunla.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konu dine karışmadan kapanabilir mi?

Herkese değerli fikirleri için teşekkür ederim. Kendime değer vererek yeni bir başlangıç yapmaya karar verdim. Yalnız da kalsam, bildiğim yoldan şaşmayıp kendimi önemseyeceğim. Konuyu açma sebebim "aman yaşım geçiyor evleneyim bu adam benle evlenmiyor evde kalıcam" meselesi değildi. Bazı arkadaşlar sevgilimin beni sevmediğini sevse evleneceğini söyledi, bazıları ise bencil,kariyer odaklı ve 12 yaşından beri tek yaşadığı için başkasını ebediyen hayatına dahil etmesinin zor olacağını söyledi. Ki ben de bu görüşlerdeyim. Belki sizin eşleriniz gibi "aşkım sana ölürüm vs vs " tarzı konuşmuyor, belki evet evlenmiyor ama ilişkimi bitiriyor olsam da 3 senenin hakkını göz ardı edemem. İnsan kalıplaşmış varlık değil neticede, ben size 20 satırda bir şeyler izah etmeye çalıştım, yüzeysel fazlasıyla hatta. Sevgilimi beni sallamaz, umursamaz, sevmez gibi algılandı ama elbette değil kimse mutsuz olduğu bir şeyi 3 sene devam ettirmez özellikle de uzaktan yürütmeye uğraşmaz. Kendisiyle konuşacağım. Tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için. Sevgiler :KK200:

Back