- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
Onların da muhafazakarları var ..Muhafazakar kismi kafa karistirici.hiristiyanlarda evleniyor niye acaba!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Onların da muhafazakarları var ..Muhafazakar kismi kafa karistirici.hiristiyanlarda evleniyor niye acaba!!!
Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi n karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş.
Belki insanlar Müslüman değil ne biliyorsun Müslüman olmak zorundamıyım senin gibi düşünmek zorundamıyım peki ?hiç bunları düşümüyorsun değil mi ? bide geri kafalı değilim diye not düşmüş evet evet kesin değilsin öyle
Belki insanlar Müslüman değil ne biliyorsun Müslüman olmak zorundamıyım senin gibi düşünmek zorundamıyım peki ?hiç bunları düşümüyorsun değil mi ? bide geri kafalı değilim diye not düşmüş evet evet kesin değilsin öyle
Çok komiksin şuanda...
Yazacak başka bir şey bulamadığın için olabilirmi ? cennete gidince gül bence burda enerjini bitirme
yahu evlensin Allah mesut etsin sevmeyi öğrenir en azından. Yorumlarınız ne kadar kırıcı ya hassas durumdayım objektif ama naif yorumlar başımla beraber. Beni pohpohlayın da demedim kimseye. Bu uslupla ve mantıkla evli olanlara da kocan bi gün başkasına aşık olur aklın şaşar mı diyelim. Ne kadar sert ve incitici.O ıssız adam gerçekten aşık olunca öyle güzel evlenir ki aklın şaşar.
Merhaba, benim inancım müsait ancak ailem elbette böyle bir durumu hoş karşılamaz. 3-4 sene flört OK , ama sonrasında beklerler elbet.Aradaki 28 sayfayı okuma imkanım olmadı.
Soracağım tek şey; aile durumunuz ya da sahip olduğunuz inanç ömrünüzün sonuna kadar evlenmeden bir birliktelik kurmaya müsait midir ?
İlla beraber, yan yana yaşamak anlamında demiyorum bunu.
çok teşekkür ederim, beni ve ilişkimi anlar bir yorumda bulunmuşsunuz.Evliyim, çok da mutluyum. Hayatım boyunca evlilik meraklısı olmadım ailem de öyle yetiştirmedi beni. Sadece eşim çıktı karşıma ve o yüzden evlendim. Mükemmel biri olduğu için. Tüm ailem, akrabalar, arkadaşlar 'senin evlendiğine inanamıyorum, sen evlenmezsin sanmıştım.' dediler. Annem bile 'ben senin evleneceğini sanmıyordum.' diyordu. O kadar uzaktı evlilik bana. Hala şokta. Yaşım 30 bu arada yeni evliyim. Konu koca bulamamam değil evliliği hiç düşünmemem. Ama şimdi bana sorsan çok mühim bişey mi? Asla. Belki şimdi olsam evlenmem. Evlilik pembe dizilere benzemiyor. Bize sosyal medyadan, dizilerden pompalanan aşırı huzur, sevgi pıtırcığı ve kocişim cicişim zırvalarına da benzemiyor. Mutluluğun evlilikle alakası yok. İnsan mutluluğunu sadece evliliğe bağlamamalı. Mutluluk karşılıklı duygu alış verişidir. Diyeceğim o ki.. Bazı insanlar evlenmeyi istemez. Çok doğaldır ve onun hakkıdır. Ama siz bu ilişkiyi istiyorsanız onun bu şartını kabul etmek zorundasınız. İşinize gelmeyebilir. Evlenip çoluk çocuğa karışmak isteyebilirsiniz. O zaman da sizin karşılıklı bu şartları karşılayabileceğiniz biriyle beraber olmalısınız. Onu manipüle etmeden ya uymalı ya terketmelisiniz. Zorlama olan her şey patlar.
evliliği düşünmeyen adamla bir evlilik hayali kurmak kurdurmak çok zor ,
resmen yıllarım böyle geçti , hiç ikna edemedim hep kaçtılar , kısmet değilmiş diyorum çünkü
eşim resmen bana direk evlenme teklif etti çıkmadık bile sevgili bile olmadık ,
bende zaten yorulmuştum , evlendık ,
eşim evli bir erkek olmayı eşi çocugu bir ev düzeni olsun diye
bende bir çocugum olsun ( kızım ) diye evlendim çok şükür oldu ,
yani demem o ki , allah yazsa hiç zorlanmazsın madem öyle sal ipini gitsin , senınse zaten döner Scarlet89
Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .
Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.
Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.
Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
çocuk yapmanın sadece aşkla alakası olduğunu düşünmüyorum, elbette bir parçan olsun istersin o başka ama sadece aşktan çocuk yapmayanları forumda okuyoruz sürekli ve aşk da sevgi gibi göreceli kavramlardır. Elbette ona aşığım, ve seviyorum. Uçaktan inip onun yanına gitme sürecimde bile heyecanım liseli ergenler gibi oluyor. Buraya yazdıklarımdan kimse ne yaşadığımızı ne de karakter tahlili analizimizi yapamaz yazmadığım pek çok detay var sonuçta sanal bir ortamdayız verdiğim kadarı alıyorsunuz. Aşkın geçici olduğunu düşünüyorum, sevgi saygı ve huzur benim için daha ön planda. Teşekkür ederim yorumunuz için , mutluluğunuz daim olsun :)Sizi tanımıyorum ama yazıklarınızdan yola çıkarak ne sizin erkek arkadaşınıza aşık olduğunu düşündüm, ne de onun size.
Sizinki bağımlılık,bağlılık ; onunki de kendini kaptırdığı kısır bir döngü gibi geldi daha çok. Hani herşey yolunda gibi görünür ama aslında hiçbişey yolunda değildir, gitmekle gitmemek arasında kalınmıştır da rahat bozulmak istenmiyordur. Erkeğin yanında alıştığı o kadını vardır, değer verir ama aşk başka bişeydir.
Ben aşk denilen olguyu belki de tatmadığımdan ötürü, eşimden önce pek inanmazdım. Eşim de öyle, çapkın olduğunu söyleyenler bile oldu. Bence bu aradığını bulana dek, aradığın sana yettiğince devam eden bir süreç...
Biz çok sevip de, hiç ayrı kalamadığımız zaman evlenmeye karar verdik. Daha doğrusu önce eşim karar verdi, sonra da baskılarıyla beni yıldırdı. İyi ki de yıldırmış :) Evleneli 3 yıl oldu, onca şey yaşadık iyi kötü 1 sene de öncesi ama çok şükür halen ilk günkü gibi... Umarım hep böyle devam eder.
Ve sonrasında sevdiğin adamla bir parçan olsun istiyorsun ve bunun adı da evlat oluyor.
yahu evlensin Allah mesut etsin sevmeyi öğrenir en azından. Yorumlarınız ne kadar kırıcı ya hassas durumdayım objektif ama naif yorumlar başımla beraber. Beni pohpohlayın da demedim kimseye. Bu uslupla ve mantıkla evli olanlara da kocan bi gün başkasına aşık olur aklın şaşar mı diyelim. Ne kadar sert ve incitici.
Yok ondan değil ... karşımda beni anlayacak kapasitesi bulunmayan biriyle karşılaşınca , kendimi yormaya gerek yok der ve işime bakarım..
yahu romantik değil derken öyle 7/24 çiçek böcek insanı değil, ben de değilim. Yapay geliyor. Beklemediğim anda karşıma çıkar 8 saat uzak yerden gelir, evde grand tuvalet giyinip mum ışığında yemek de ayarlar kendi hazırlar, yeri gelir çok duygulanınca şiir de yazar. Detay vermeden sadece genel romantik tipine uygun değil dedim yani her dk öyle gezen erkekler de var benim adam böyle değil. Zaten ayrılmak çözüm farkındayım, sadece neden evlenilir diye sorguladım. Benim çevremdeki 36 yaş üzeri erkeklerin bir çoğu bekar arkadaşlarım dahil. Aşk başka evlilik başka diyor hepsi. Ayda 10-15 bin kazananlar neden bu rahat hayatımı bırakıp sorumluluk alayım diyor sanki ütü yemek bulaşık yapcaklar. Farklı görüşleri almak istedim. Ve ben nasıl genelleme yapmaktan kaçınıyorsam sizin de yapmanız yanlış. BDV deki konulara bir bakın herkes aşık evlenmiş bu kadar sızlanmalar neden çıkıyor peki? Kimsenin duygularını da ilişkilerini de yerden yere çalamayız. Yaşanmışlıklar ve karakterler çeşit çeşittir. Bir kalıba sokup tek tip düşünmek yanlış demek istedim. Ben ilişkimi aklamaya çalışmıyorum zaten ayrıldım. Sadece birini sevmek ya da aşık olmak bazen yetmeyebilir evlenmeye karakterler ve egolar ya da bencillikler girer devreye. Kaldı ki dini inançlar dışında da sosyo-kültürel veya ekonomik sebepler ve hatta iş yaşantısı bile evliliğe bakış açılarını etkileyen faktörlerdir.E senin yaran oldugu icin incitici. Gayet objektif bisey soyluyorum senden baska incinen olmuyor baksana. Seni inciten ben degilim yani. Romantik degil diosun. Herkes romantiktir yeter ki karsisindaki onun gömülü duygularini cikartabilsin ortaya. Evlenmek istiosun ama erkek arkadasin istemio. Bu durumda ayrilmaktan baska çözüm var mi?