How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Neden evlenilir?

Valla yarami deştin Scarlet89 Scarlet89 ne diyim ... kader ortaği gibiyiz
Hayat geciyor onsuz 6 veya 7 ay devirdim kimi zaman mutlu gecti kimi zaman mutsuz halen öyle veya boyle devam ediyor baskalariyla tanismayi da denedim nedense 2 kez yine bisiyler ters gitti olmadi .. cok umutlu bakamiyorum şu an hayata özel konulara yani.. ama sürümcemede olan bir iliskiyi onun bencilligi altinda surdurmek istemedim cunku unutulan bisi var bu ikiski sadece erkegin istekleriyle surmez kadinin isteklerine de yer vermesi gerekir önce beyfendinin bunu duzeltmesi gerekiyor eger seviyorsa elini taşin altina koymali yoook beceremiyosa da yol vermek lazim bunu soylemek basit ama yapmasi zor bisiy...

İnanin bana ifade edis tarzi cekici gelmiyor oyle olsa burada konu acar miydim? Cok kirginim buradaki yorumlarla beraber yaram desiliyor ama objektif bakis acilari icin bile isteye actim konuyu

o onları söylerken siz "ovvvv çok çekici" diyorsunuz anlamında söylemedim. kitabı okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Evlilik zaten zor, öncesi bu kadar zor olmamalı.

Ya ben kendime zaten her gün ''Neden evlendim ki?'' sorusunu soran insanım.
Bu konu bana iyi gelmedi.
Şuan çıkıp adliyeye gidesim var :)

Senin için de ayrıca üzüldüm..
Oyy oyyy evlensen dert evlenmesen dert...

Ama bencillik etmeye hakkı yok bu gerçek.
Sevmek yetmiyor tek başına.
Ayrılık acın uzun sürmez inşallah..:KK14:

Sevgiliniz biraz bencil gibi geldi bana. İnsan sadece çocuk için, toplum için evlenmez ki. Sevdiğin insanla uyuyup uyanmak, iyi kötü günde beraber olmak, bazen kavga etmek, bazen bir gece uzak kalsan da özlemek var işin ucunda. Sizin erkek arkadaşınız sorumluluk almadan ömrünü geçirmek istiyor sanırım.

Çocuk düşünmüyoruz ve yapmıyacağız ;) 7 yıl sevgiliydik 5 yıldırda evliyiz ben hiç evlilik meraklısı bir kadın olmadım eşimi tanıyıncaya kadar :dondurma: evlilik çok baska bir olay aynı ortam da olmak aynı hayatı paylaşmak birlikte uyanmak bunlar çok güzel sevdiğin indanla bir ömür geçirmek :KK72::KK68:
Benle evlenmek istemeyen adam neden benle gezip takılmak ister onu anlayamam :işsiz:ayrılırdım net sen neden bu adamı çekiyorsun söylediği şeyler cok ağır :işsiz:

Sevgi ve aşk sadece belli başlı konuları paylaşıp geri kalanında ayrı yollar çizmek değil bence.

Ben sabah sevdiğim adamla uyanmak isterim, birlikte yemek yemek, aynı odayı paylaşmak, birlikte çiçekleri sulamak, ortak bir alandan birlikte sorumlu olmak, işten gelince evde karşılamak isterim. Evi benim yanım olsun, kendisini en rahat, en doğal benimle hissetmesini; iyi ve kötü haliyle hep bir arada olmak isterim. Bunun adı vıcık vıcık romantiklik olamaz, böyle diyenin de mantık hatası vardır kendinde. Sadece seks için haftada birkaç kere bir araya gelmek, bazı yerlere birlikte gitmek, arada yemek yemek? Ee bu aşk mı? Issız adam canlandı gözümde sadakat konusu haricinde ve böyle erkekler de kadınlar da bana çok acayip geliyor.

İnsan sadece sevdiği insanları değil sevdiği objeleri de yanında ister ve bu doğal bir şeydir. Sizin yerinizde olsam alışkanlıklarımdan vazgeçmek zor gelse de yoluma bakardım..

Son düzenleme:
Allahın emri olmasaydıı kıyamet bekarı kalırdım lakın evlenmek imanın yarısını tamamlamaktır.

Aranızda yakınlaşma var mı yani sonuçta böyle bir şey varsa çoğu erkek evlenmeye heves etmiyor nasılsa evlenmeden de yaşıyorum aynı hayatı diye? Sizi kırmadan nasıl soracağımı şaşırdım:/

Ne ilginç:/ aslında evlilik erkeklerin mutlu olmasına göre dayatilmis bir kurum esasen. Neden? Çünkü kadın eve bakar, kadın yemek yapar, ütü yapar, misafir ağrılar, kocanın tüm ailesi ile güzel anlaşmalıdır, yatakta da eşini mutlu etmelidir, çocuk doğurur emzirir, yuvayı dişi kuş yapar diye bir söz bile var. O yuva biraz sarsilsa kadın toparlar veya toparlanmasi beklenir. Erkek çalışır eve gelir diğer yaptığı şeyleri lütfen yapar veya canı istediğinde yapar istemezse yapmama lüksü var. Misal bir çocuk altı kirli ve aç ise kimse babasına bunun altını neden degismedin doyurmadın demez gözler anneye çevrilir. Erkek, arkadaşlarıyla dışarıda vakit geçirebilir. Yani bu böyle uzar gider. Aslında kadındır sorumluluğu bin kat artan ve özgürlüğü kısıtlanan ama erkek korkar ve istemez evliliği güya

Kesinlikle benden sonra da evlenmez diye düşünme.Senelerce deli gibi sevdikleri kadınlardan ayrılıp bir anda evlenen erkekler var.

Siz evlenmek isteyip de o istemiyorsa bir yerde birşeyler eksik demektir.Yaşı da çok genç degil artık sevgilinizin.

Biz de eşimle erken evlendik,benim evlenmekteki amacım eşimin beni benden çok düşündüğünü görmüş olmam ve bu derece iyi huylu,iyi ahlaklı birini kaçırmak istememden dolayı.Ki aynı şekilde eşimin de bende aynı ışığı görüp kaçırmamak,sonrasında pişman olmamak adına bir an evvel yapılan bir evlilik.

Ama şu da var her ne kadar bu sebeplerden dolayı evlensek de amacımız yuva kurup,çoluk çocuk sahibi olup yaşadığımız ve yaşayacağımız tüm sıkıntı,sevinç ve mutluluklara beraber şahit olmak istememiz.

Sizin de düşünceleriniz bu yöndeyse konuşup hayatınıza yön vermelisiniz bence.

Ayrılmanız en mantıklısı, çünkü ilişkideki en önemli ayrıntı "beklenti ortaklığı"dır. Hayattan ve ilişkiden aynı şeyleri beklemiyorsunuz. Sen onunla aile kurmak isterken senin de en doğal hakkın birlikte olduğun adamın seninle aile kurmak istemesi. Çok yıpratıcı bir durum senin açından. Evlenmek istemeyebilir, seni de seviyordur doğrudur ama sevgi yetmiyor işte her zaman. Ne beklediğiniz önemli birbirinizden. Adamı da suçlayamazsın, sana karşı net ve şeffaf. E sen de öylesin ama bu durumda senin bir adım atman gerekiyor onun değil. Ya bu sevdadan vazgeçip yoluna bakacaksın ya da isteklerini törpüleyip evlilik düşüncesini sen de kafandan atacaksın. Ben sevgilimle birlikte yaşıyordum, böyle iyiyiz falan diyip duruyordum arkadaş ortamında, bir gün bana ben evlenmek istiyorum çocuk sahibi olmak istiyorum sen böyle iyiyiz diyip duruyorsun cevabını ver yoksa evden ayrılacağım dedi. Onu kaybetmek istemediğim için nişanlandım. Evlilikten hala korkuyorum.. Belki de sevgilin de böyle net bir rest karşısında inadını kırabilir. Ama ilerde sorun yaşayabilirsiniz. Her sorunda "sen zorladın, sen istedin"lerle karşına çıkabilir. Ben bile her tartışmada "ben yalvarmadım gel beni iste yüzük tak diye" diyorum. Hakkında en hayırlısı olsun..

Ne ilginç:/ aslında evlilik erkeklerin mutlu olmasına göre dayatilmis bir kurum esasen. Neden? Çünkü kadın eve bakar, kadın yemek yapar, ütü yapar, misafir ağrılar, kocanın tüm ailesi ile güzel anlaşmalıdır, yatakta da eşini mutlu etmelidir, çocuk doğurur emzirir, yuvayı dişi kuş yapar diye bir söz bile var. O yuva biraz sarsilsa kadın toparlar veya toparlanmasi beklenir. Erkek çalışır eve gelir diğer yaptığı şeyleri lütfen yapar veya canı istediğinde yapar istemezse yapmama lüksü var. Misal bir çocuk altı kirli ve aç ise kimse babasına bunun altını neden degismedin doyurmadın demez gözler anneye çevrilir. Erkek, arkadaşlarıyla dışarıda vakit geçirebilir. Yani bu böyle uzar gider. Aslında kadındır sorumluluğu bin kat artan ve özgürlüğü kısıtlanan ama erkek korkar ve istemez evliliği güya
Sozum meclisden disari. Biz kadinlar da bu kadar sorumluluga ragmen hala evlilik icin kirk takla atiyoruz. Atese kosan pervaneler gibi :olamaz:

Iyi yada kötü yasadigin sıkıntı ve mutlulukta yanında biri olsun istiyor insan...bu yalniz kalma korkusu gibi değil paylaşım yapma isteği.ilk evlendigimizde yanımda otursun isterdim işini yaparken bile.

Ama sizin durum biraz farklı gibi geldi bana.sizin tercihleriniz farklı ve siz evlenme isteğinizde kararlıysanız önünüze bakın derim.sevgiliniz aynı çatı altına girecek gibi durmuyor yakın zamanda.

Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .

Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.

Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık :KK14:
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.

Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
Bi anda aşık oldum anlamadım olaylar nasıl gelişti. Eşimin ikinci evliliği mesela. Onun açısından daha farklı bi durum. Boşanmış aradan 2 ay geçmiş ve karşıma birden evlenelim diye cikti. Dedim herhalde canı sıkılıyor :KK48: ama yok olaylar öyle gelismedi nen seninle yasamak istiyorum cocuklarimiz olsun istiyorum dedi. 4 ay içinde evlendik mutluyuz .

Ürwmek cogalmak icin evlenir. Zaten oyle bir dusunceniz yokmus o zaman evlenmemizin mantikli. Ayni evin icinde yasayinca sevgilinizin bir albenisi kalmayacak zaten.

Bu adam icin kendinizi yıpratmayın derim.Demekki evlenmeyi düşünecek kadar sevmiyor sizi.seven insan aile olmak ister ve bunun icin çırpınır.sizinki kaçıyor resmen. Gun gelecek evlenecek tabiki ama sizinle değil düşüncesi.sizi oyalıyor bence..kusura bakmayın kırmak değil niyetim..

Seven erkek neden evlenmek istemesin ki ? Ben altında başka bir şey arardım şahsen. Acaba erkek arkadaşınız evlenmiş boşanmış birisi mi ? Evlenmek istemeniz çok doğal ve en ideal yaştasiniz

Eşimle aramızda 1200 km vardi ve evlendik. Başka türlü işler de yakınlaşmiyor çünkü. 8 seneyi geçti ve iyiyiz şükür. Bence evlenmek doğru kişiyi bulmakla ilgili. Mesela adam diyor ki evlenmem sevgililerine de diyor bunu evlenmem sadece su yasimda veya su sartlarda evlenirim gibi şeyler... Ama sonra hayatına biri giriyor ve bammm... Adam bakmışsın altı ay geçmemiş hadi evlenelim diyor... Benim eşim de böyleymis çünkü.

Böyle giderse belki yüzyıla kadar evlilik kavramı diye birşey olmayacak :KK49:
Düşünsenize her ihtiyaca sorunsuz cevap verip yerine getiren robat eşler:KK53:
Ütopik ama olmaz demeyin
100 önce biri çıkıp dünyanın öbür ucundaki birini görüp konuşabileceksin deseydi deli dirlerdi:deli:

Erkek arkadasin grdugum en mantikli adam.Evlenip ne yapacaksiniz senin anan benim anam, cocuga bak, her seyi ben yapiyorum zaten, maasin kus kada, elalemin karisi elalemin kocasi var ya... Sen bana ne yaptin ki simdiye kadar zart zurt evlenip birbiriniz tuketmeyin.Esim evlene kadar deli gibi baski yapti sanki kaciyormusum gibi evlendik kirli donunu yoka yemegini koy utusunu yap ee kadinin kari ne bu isten ben zaten calisiyorum parasini da yiyemiyorum asil kadin neden evlensin cok mantiksiz degil mi evlilikten kadinin kari ne baskasina hizmet etmek mi

Back