• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden evlenilir?

Bir erkek çok severse evlenmek ister bence çünkü onlar genellikle evliliği duygusal bir bağ olarak değil "tamamen sahip olma" olarak görüyorlar. Tabi günümüz modern erkeklerinden bahsediyorum, kırsaldakiler çoğunlukla gelenek olduğu için evleniyorlar.

Sorunuza cevap veremeyecegim ama bi önerim var; sizin sağladığınız bütün imkanları kesin, tabiri caizse kendinizden mahrum bırakın. Yok öyle hem karnim doysun hem pastam dursun. O zaman tipis tipis gelecek. Tecrubeyle sabit :)

Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .

Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.

Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık :KK14:
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.

Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
evliyim cocuklarımda var şükürler olsun. Neden mi evlenilir sevdiğim için aynı hayatı paylaşmak için ve tabikibşr aile kurmak için.
aklın varsa ayrıl derim ben... gelmişsin 28 zaten

Evliliğe sıcak bakmayan bir erkek grubu var . Sorumluluk almak , eşin ailesi ile de muhatap olmak zorunda kalmak , evdeki kişisel alanların sürekli ortak kullanılması ve ihlaller , gibi nedenlerle evlenmeyen aile dostlarımız oldu .özellikle çocuk da istenmiyorsa , neden bunca eziyetin içine gireyim diye düşünüyorlar . Çünkü evlilik bir kurum , müessese . İçinde sorumluluklar var, yönetilmesi gerekiyor , bu kurumda çocukların yetiştirilmesi için maddi ve manevi sorumluluklar gerekiyor .. bunu göze alamayan , ve hayatını maddi ve manevi anlamda idame ettirebilen bir erkek evlenmek istemeyebiliyor . Ki hiçbir tutkulu evlilik ilk günkü gibi kalmıyor , bana forumda yazılan çoğu söz abartı geldi açıkçası ..
Siz kendi hayatınıza bakın . Eğer sevgiliniz bu tutumda ise ama siz evlenmek istiyorsanız ayrılmak disinda careniz yok . Konuşun .. eğer fikri sabit ise ayrılmak en mantiklisi ..

Biz gezmeyi çok seven bir ciftiz ama bekarken hep eve gitmem lazim gec gidersem annem kızar diyordum zaman kısıtlaması olmasın diye ve birbirimizi sevdigimiz için evlendik.yeni evliyim ama tavsiye ederim dogru kisiyi bul ve evlen :)

Rabbim hakkinizda hayırlısını versin evlilik çok güzel bir müessese kesinlikle tavsiye ederim..

Son düzenleme:
Bir bayan olarak kisa suren evlilik hayatimin ozeti: prensesler gibiydim baba evinde koca evine geldim kulkedisi oldu :) yakinda yine prenses olucam

Kendim olmak için evlendim.iykide evlenmissin.herşey kendimin ailemle bağım yok kimseye hesap vermiyorum.istedigimi yapıyorum.bundan daha guzel ne olabilir ki eşim herkonuda yanimda şükür rabbime onun evlenme sebebi de kendi sorumluluğunu bilmek ve aile olma isteği aile derken illa çocuk değil yanlış anlaşılmasın evlilik çok güzel bir muesese bence.hakkınızda hayirlisi

Erkek arkadaşınız evlilikten ziyade birlikte bir hayat yaşama fikrine alisamiyor gibi. Belki özgür olamayacağını, belki de ilişkinizin zamanla monoton bir hal alacağını ve bu durumdan sıkılabilecegini düşünüyor olabilir. Bu konu ile ilgili ön yargıları ve kafasında doğruları var gibi geldi bana.

Biz eşimle 2 sene beraber yaşadık. Neden evlendik? Birinci sebep aileler. İkimizin ailesi de az çok birlikte yaşadığımızı tahmin ediyor fakat bilmiyor gibi yapıyordu. Bu durum yorucu olmaya baslamisti.
Oturup konustuk. Zaten birlikte yaşıyorduk ve daha da yaşayacak gibiydik. Evlenelim dedik. Tabi farklı olarak çocuk da istiyorduk.

Erkek arkadaşınız birlikte yaşama fikrine sıcak bakar ise bunu deneyebilirsiniz

Valla bana kesinlikle rahat battı :) eşim evlenmeyi çok istiyordu ,o sıra bir kaza da geçirdi . Vicdan yaptım evlendim .sevmiyor mudum ,tabiki seviyordum ama bana kalsa hala bekardim :) 29 yasindayim, bazen eşime takılıyorum ,boşanıp birlikte mi yaşasak diye :)) evlilik başka bişey ve kesinlikle bana göre değil ..az buçuk ayak uyduruyorum yada bana ayak uyduruyorlar :KK53:

ya gece hayatı yok, gezmesi yok ot gibi evden çıkmayan bir adam. Kendisini sevmiyor bir de, beni neden seviyorsun diyor. Çok zor bir karakter :işsiz:
Sen bence zor olduğu için sevmişsin. . Aynı evın içine gir , b.klu donunu ,kokulu çorabını yıka ,buz gibi soğursun :D Zaten adam odunun tekiymis, evlenince iyice kütük olur ,sen de saç baş yolarsin, bunun için miydi diye :)

Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .

Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.

Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık :KK14:
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.

Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.

Erkek arkadaşınız haklı aslında, evliliğin temel amacı üremektir. İnsanlar, özellikle de kadınlar aşk, sevgi adına evlendiklerini düşünürler ama bu çok doğru sayılmaz. Aslında asıl neden anne, baba yani aile kurabilmektir. Aşk, sevgi denilen kavramlar ömür boyu süren duygular değil maalesef. Karı, koca ilişkisi yıllar içinde kayboluyor zaten. Özellikle çocuklardan sonra ebeveynler yıpranıyor, çünkü sorumluluklar artıyor. Benim tavsiyem, birlikte olduğunuz kişi ile mutluysanız devam edin. Beklentiler insanı mutsuz eder.

Bir insan neden çocuk istemez ?
Bu harika birsey. . Anne olmak.. minicik bir elin yüzümde daha bu sabah güzzzzzel .. Annnne .. güzzzzel. . Annnnnne.. diye dolaşmasi. .
Yani bu hayatta yaşayıp yasayabilecegim en mükemmel şey. .
Herkes bunun hayaliyle yaşamıyor . Kimi ister kimi istemez ,tercih meselesi ..

Çocuk güzeldir bana göre de .. ama haftasonu sabah uyanmıyorum diye parmağını gözüme sokmak suretiyle uyandırıp ,yarım yamalak Türkçesiyle, canım anneemm diye sirinlik yapan çocuk canavardır :) net .. insan evladı bigün de 7 saat uyu/uyut ,günah mı olur yani :) işte bazı insanlar bunu kaldiramayabilir. . Diğeri de gelir yüzümü ,saçımı okşar, kardeşini sessiz olması için öğütler ,annemiz çok yoruluyo ,hadi gel birlikte oyun oynayalım der .küçük bu durumda şiddetlice cemkirir, büyük : beni çok kırıyorsun ,büyüyüp bunları hatırlayınca utanacaksın ,sen çok düşüncesiz bir kardeşsin ,ablanı çok üzüyorsun ,annenin dinlenmesine engel oluyorsun . Sen ne istiyorsun , annemiz hasta olacak sonunda ,zaten çok az uyuyor (burda ağlamamak için kendimi zor tuttum) küçük hanım delirmecelere devam tabi ..bu diyalogları dinlemek için uyansam da uyuyor numarası yapıyorum :) biri 5 biri 3 yaşında bir asil bir de çingenem var .ikisi de şükür sebebi yalnız herkes tahammül edemez .kendini bilen insan da hiç o toplara girmez :)saygı duyarım ..

Eşimin baskısından evlendim valla.
Bana kalsa bir 8 sene daha gezer tozardım.
Ülkemizde ise evlenmek bir kader sıralaması.
Doğ, büyü, oku, erkeklere askere git kadına çevre yap -eline ekmeğini al, evlen, çocuk yap, sonra bir tane daha yap, onları büyüt okut evlendir ve torun sev.
Sıralama bu şekilde.
Geneli bu döngü sebebiyle evleniyor, az bir kısmı hayatı beraber yaşayıp, el ele mücadele etmek ve kanunen de birbirin en yakını olabilmek için.
Özgür ruhlar ise çocuk için.
Benim gibiler de özgür ruha dahildir fakat genel yapıda bir sevgilisi olduğundan beraber olmanın başka çıkar yolu kalmadığından evlenir.
Sizin sevgiliniz de evlenirse benim grubuma dahil olacak.

Ben eşimle internetten tanıştım. Onu görür görmez aşık oldum evlenmekteki amacım islama uygun yaşamaktı. Bana sahip çıkan biri olsun sevsin saysın birçok faktörü gözönünde bulundurdum. Esimin ikinci evliligiydi 3 sene oldu hala gozumd3 pırlanta. Bir çocuğumuz var şimdi yine hamileyim. Geniş bir ailem olsun mutlu huzurlu olayım düzenli bir ilişki olsun l bir sürü faktör vardı evlendigimde.

Bu konuya şöyle değinmek istiyorum...
Tamam medeni insanlarız , ama medeniyet de bir yere kadar...

Öncelikle müslümanız... Nikahsız bir ilişki bence doğru bir ilişki değil... Sonuçta liseli değilsiniz ...yani maksadınız el ele tutuşmak değildir herhalde ...

Geri kafalı bir insan da değilim... Ama birbirinize helal olmak istiyorsanız evlilik gerekli ...

Belki yorumumum hoşunuza gitmez, ama nacizane benim fikrim bu... En güzel anları bir evi paylaşarak , birbirinizin her halini görerek yaşayabilirsiniz...:KK66:
Konulara din karıştırmak neden yasak biliyor musun ? Bu platformadaki herkes müslüman değil , yelpaze geniş .. birinin dinle ilgili söyleyip dayattığı, diğerinin hoşuna gitmez hatta kırılabilir çoğu zaman . Müslümanlık üzerinden değil de kendi tercihin üzerinden cevaplarsan polemik çıkmaz . Mesela ben müslüman olduğum için böylesinin doğru olduğuna inandım ve o sebeple evlendim dersen kimse kırılmaz .ama : müslümanız kardeşim , nikah yapmadan öpüşülür mü, sevisilir mi ,aynı ev paylaşılır mi dersen , farklı dine mensup üyeleri hem kızdırır hem üzersin .banane arkadaşım senin dininden ,benim dinim bunu emretmiyor der ..mesela .. Çok yorgunum ,toparlayıp yazamıyorum ama seni kırmak için söylemiyorum .senin üzerinden kamu spotu yayınlıyorum :) herkesin fikrine saygı duyduğumu da ekleyeyim ve defolayım :KK53:

ben mantık evlılıgı yaptım

evlenmeden kısa sure once cok kotu bır sekılde (aldatmanın cok daha kotu seklı de oluyor) aldatılmıstım

asla evlenmem kımseye guvenmem bıttı dedıgım noktada esım bana bırgun senınle evlenıcez dedı (sadece arkadasdık o donem benım mükellefım abımınde yakın arkadasıydı )
esım aslında tarzım degıldı . yakısıklıdır ıyıdır hostur sakacıdır cok sabırlıdır merhabetlıdır ama ... sevmedıgım yonlerı de vardı.
bıraz gorustum bır tarttım . ılerde cocuk ıster mıyım kendıme sordum. cok dusundum gercekden.
tamam dedım deneyelım
bıraz gorustuk. gercekden benı etkıleyen tek kısmı sabrı ve durustlugu . belkıde oncesınde yasadıgım kotu tecrubeden dolayı bu yonde karar kıldım bılmıyorum

evlendık eylulde 4 sene olacak evlılıgımız
dusunuyorum sımdı
bazen pısman oldugum oldu rahat mı battı bana ne dıye evlendım dıye
bazen cok sert cıktıgım zamanlar oldu
genelde benım sesım daha cok cıkar evde :P
yıne de ılle de esım ılle de esım dedım

ustumde maddı manevı hakkı var
kızsam da küssem de bagırsam da
bogazımın dugum dugum oldugu bır nokta var
bır de kızımız oldu
aynı babası !
1 ken 2 oldular :D

hakkınız da hayırlısı olsun. degısık bır duygu evlenen de pısman evlenmeyen de :)

Back