neden bebeğim olmadığını biliyor musunuz ?

Hayır diğer konularını okumadım,ilk sayfada ne yazıyorsa onu okudum.Konu sahibi kendisine göre haklıdır belki,baştada dedim haklıyken haksız duruma düşmüş sadece,belliki öncesi var,birikmişlik var ama ne olursa olsun o teyzelerden gelen hediye orada atılmazdı,teyzelerin suçu ne?

Hem eşarp hediye almak neden kötü olsun ki,ben de açığım,evime tam 5 tane seccade hediye geldi,hepsinide severek kabul ettim,çeyizimden bir sürü yazmamda var ama bayramlarda,ramazanlarda,kandillerde namaz kılıyorum,konu sahibi kılmasa bile evine gelen birisine namaz kılarken takması için verebilir.Tabii bu eşarbın amacı sırf emrivakiyse zaten konu sahibine hak veriyorum kimse zorla kapatılamaz yada açtırılamaz ama benim eleştirdiğim, konu sahibi gerçekten çok sinirli ve bu yüzden biraz sert bir tavır ve uslup kullanmış.

Tek yapılacak şey o evden taşınmak net çözüm,yoksa hergün bu yaşadıklarını tekrar tekrar yaşayacak,belliki iki tarafta birbirini anlamıyor.

Çok doğru yazmışsın canım.Benimde eşim böyle bir olay olsa ne var hediye almışlar işte büyütme olayı der kapatr konuyu.Yine onun ailesi haklı çıkar bende değer bilmeyen kötü gelin olurum.Bu konuda eşinden dolayı çok şanslı konu sahibi

Arkadaşım bu öyle, al ister boynuna tak fular olarak, ister başına yazma yap hediyesi değil ki. Üstelik yanında da ayağa kadar pardesü gibi bişi var ve açıkça söylenmiş; kapanmadığın için çocuğun olmuyor, cehennemde ateşte yanma diye bunlar minvalinde laflar edilmiş. Bunun yanında konu sahibi hediyeleri filan fırlatmamış teyzelere,kv.ye, emrivaki yapıldığı için bir şeyler söylemiş ve hediyeleri alıp kendi dairesine çekilmiş . Daha sonrasında misafirler gidip konu açılınca üçü bir aradayken: "-eşim elimden aldığı gibi fırlattı annesinin ayağına, size bin kere mi söylemem gerekiyor ne laftan anlamaz insansınız size mi kaldı benim karımın kapanıp kapanaması ben istemiyorum!" demiş. Aynı şekilde ben de kv. ye gidip çıkar şu başındakini desem aynı tepkiyi eşim bana da gösterir diye de belirtmiş daha sonrasında konu sahibi. Amaç emrivaki yani.

Son düzenleme:
herkese tekrar tekrar teeşkkürler :)

arada bi kaç sorular olmuş tekrar söylüyorum ki tabiki simitçiye gecelikle gitmedim
eve dönünce değiştim üstümü çünkü öyle kahvaltı etmek hoşuma gidiyor ee malum çalıştııgım içinde sadece haftasonları öyle keyifli oluyorum..
kp yok vefat etti o yüzden alt katına taşındık.
evet misafire öyle davranılmaz bende biliyorum ama misafirde böyle eve girmeyi göze alıyorsa sonucuna katlanacak..

şimdi asıl mevzu dün eşime yine bi tiripler attım o bana yanaşmaya çalıştı vs..
bi baktım çiçeklerim sırılsıklam olmuş eşime dedim sen mi su döktün bunlara yoo dedi he o zaman yine annen eve girmiş dedim eşimde yok bebeğim olur mu girse bile annem dokunmaz senin çiçeklerine dedi.
aradım anne çiçeklere sen mi suladın dedim evet üstleri kurumuştu dedi , bende sana dök dedim mi anne senin psikolojik sorunların mı var bak ben artık dayanamıyorum senin yüzünden hergün kavga ediyoruz dedim duuur kızım sakin ol aşağı geliyorum dedi
geldi insan gibi dedim ki - çok saygısızım ya - vallahi düzgün konuştum.

anne bak yardım isteyene edilir dedim senin bu yaptıkların sana doğru geliyor ama beni bunaltıyor biz hergün kavga ediyoruz neden bunu yapıyorsun ben sen yokken evine girsem böyle şeyler yapsam ne hissedersin dedim ben kötü niyetle yapmadm diye ağlamaya başladı - içimden üzülüyorum ya hekza bosver tamam gr de diyorum ama ucuna kadar gelmişim artık-
hiç ağlama anne insan başkasının evine giremiyorum diye ağlamaz dedim eşimde yeter uzatmayın bi huzur bırakmadınız diye çemkirdi bende sen sus işine geldiğinde anca konuşuyorsun diye çıkıştım ona. oda bana bağırdı ama sallamadım bile

ya anahtarı vereceksin yada ben tüm evin kapılarını kitlicem artık çünkü seninle 3-4 ay önce konuştuk söz verdin yapmıcam dedin yine yavaş yavaş heryere elin kolun uzanıyor dedim. sonra kadın delirdi bi daha girersem en adiyim ne kıymetli evin varmışta o sadece öyle bi girip dolaşıyomusta ben ne istiyormusum ondanda bende sakin ol bağırınca haklı olmuyorsun dedim.

bizde evlendik kv ye böyle konusamazdık bu devirde büyüğe hürmet yok vs bişiler diyor.
bende biz senine aynı şartlarda evlenmedik sen eline mendil alıp gelip gelmişsin ben a dan z ye kendim kurdum bu düzeni dedim.. evet haklısın kızım ben köy kızıyım sen okumussun tabi fark var falan dedi ama sırf duygu sömürüsü.
valla anne nasıl istiyorsan öyle anla ben hayatım boyunca kimseyi küçük görmedim hep anlayışlı olmaya çalıştım asla yapmayacagım bişeyi yapıp bu kadar dipdibe oturdum bunun karşılığı bu olmamalı yeter artık dedim.. sinirden ağlıcam yanlarında durmadım gittim mutfaga da fırlattım çiçekleri balkondan aşağa

içerden eşim anne yeter artık siz kırılmayın aman tatsızlık çıkmasın diye saçım beyazladı niye herşeye karışıyorsun kızın hevesi var işte bi bıraksan, belki kendi anne gir şunu yap bunu yap diyecek dedi.
tamam oğlum tamam girmicem ev alevde alsa söndürmem bundan sonra dedi çıktı yukarı.
hemen gittim içeri bıraktı mı anahtarı dedim
yok dedi

bugünde eşim evde ben ona rağmen mutfağı kitledim
annen iner kahvaltı yapmaya kahve içmeye çalışırsınız istemiyorum çık yukarda ye iç dedim normalde yatak odamı falanda kitleyecektim eşim evde olmasa
neyse eşim kızdı iyice saçmalamaya başladın sen akşama kadar napcam şimdi dedi azcık bağırdı bende siz bunu hakettiniz dedim kapattım telefonu saf diğer kapıların anahtarlarını denese belkide açar

yani bakalım görcez artık bu kadar şey oldu daha hala girerse kökten evi yakmayı düşünüyorum şimdi linç edebilirsin

Esin evdeyken mutfagi kitlemene bayildim ya. Su konuda bile gulecek sey cikarmissin :)

Ama sana birbsey diyim mi, o anahtari almamis olman yine de is acacak basina. En fazla 2 ay sonra basa doneceksiniz.

Ya acik acik anahtari iste ya da kilidi degistir firsattan istifade.

Konularını takip ediyorum büyük bi merakla okudum anahtarı almışmısınız diye.yok.... Önceki konularında da dedim yine diyorum bu kadın resmen ruh hastası sen anahtarı almadan bu konu çözülmez. Nasıl bi insansa ben anlamadım anahtarı vermemek ne demek değiştir kilidi hiç düşünme çözüm süreci uzuyor bu şekilde sadece.

Ne diye giriyo sizin evinize hasta resmen ya bu kadar sorun oluyo kendisi vermesi lazım anahtarı. Benim sabrın kalmadı burda senin sabrına hayran kaldım

yani daha fazla ne yapılır bilmiyorum ki boğazına yapışıp ver anahtarı diye haykırmadığım kaldı bi.. ya sinirle unuttu vermeyi yada çakal bi şekilde yutturdum sandı yine.. bakalım belki bugün oğluşuyla başbaşa kaldığında olur bişiler ama içim çok rahat tüm negatifliğim gitti valla huzur doluyum bugün ohhh mis

Bende diyorum bu konu bana biryerden tanidik geliyor
Uye adin degismis
Pembesu sen beni cok gulduruyosun cok yasa emi :)

yani en sonunda ver kız şu anahtarlıgı deyip çekip alcam ben dün verir sandım çıkıp bi dahar arkasından bağırmadım hem eşimde düşündüğüm gibi tepkiler vermiyor kızsa bile herşeyin farkında o yüzden galiba alırım bugün yarın.. dün kesin verir diye düşünmüştüm ama ben şok

mutfağı kitleme olayına çok güldüm ya eşin çok sabırlı ama gerçekten kıymetini bil adamın sakın ona tripler atma senin yanındayken mutlu olsun adam bak zor bulunur böylesi. kayınvalidene de üzülüyom bazen okurken ama yahu kadın da çok arlanmaz kardeşim yapacağın tek şey gelininin evine girmeyeceksin o yokken bu kadar basit yani. hangi kayınvalidede var gelinin evinin anahtarı az kıymet bileydi.

bu arada aklıma annemle babanem geldi (yani annemin kayınvalidesi) bi ara bizde kalmıştı burnumuzdan getirmişti anlatsam basit basit şeyleri roman olur, geri o memlekete gitmişti kavga döğüş derken. memlekette herkese demişki ''gelin işe giderken mutfağın kapısını kilitledi, ekmek dolabını kilitledi aç kaldım'' vs vs böyle laflar etmiş. tabi biz bunu duyunca şoook. yahu o evde bizde yaşıyoduk mutfağın kapısı bile yoktu ki zor açılıyo diye kapıyı söküp oraya süslü boncuklar takmıştık hahaha üstelik ekmek dolabımız yoktu ekmekleri poşetler asardık duvara annem de babanemin bunu dediği kişilere mutfağın kapısının resmini çekip atmıştı

Evet bende oyleyim.demem yapmam.biri bana oyle dese kalkar giderim durmam.bu insanlarda ar yok.Allahbi nevi patlama yasamis konu sahibi de.Allah sabir versin.tek dugum kayinvalide.is onda bitiyor.

Açık birine neden uzun hırka hediye edilmesin ki ? Giyer minisini , kotunu , hırkayı da üstüne çeker. Hem şık duruyor hem moda. Esarpta saklanır nezaketen ya da boyuna takılır.
Evet vermek istedikleri mesaj belli ancak bu bıkmadan söylenebilir.. Baskı yerine hediye almışlar , nezakettir bir bakıma.

Oğlu tarafından hediyeler ayak altına alınması dediğim gibi oldukça üzücü.

Ne emeklere büyütüyoruz evlatlarımızı.. Bir çözümü mutlaka olmalı. Tek çözüm kırmak olmamalı.. Oğlu annesini daha iyi tanıyor, en azından bir şekilde engelleyebilir.
Anahtarı istesin. Bir daha habersiz gelmemesini söylesin v.s . Anlamıyorsa bir daha söylesin.

Hafta içi geliyorlar mi böyle ?

Sizde cevrenizin doldurusuna gelmeyin derim. Ne olurlarsa olsun onlar anne baba ve herseyden önce kalp kırmak çok tehlikeli.

Ufak bir kaç sorun var onlar hal.olursa aslında çokta bir şey yok.

Gördüğüm kadarıyla o kadar hakaret ve kırıcı davranışın karşısında kolunu kipirdatmamis. Demek ki o kadar da kötü insanlar değil.

Neden kiliti değiştirmiyorsunuz ?

bu olay çok enteresan bir noktaya doğru gidiyor.
sadece benim okuduğum yorumlara göre kv ile en az 5-6 kez konuşuldu :)

ama inatla devam .

ben aslında anahtarın istenmesini çok doğru bulmuyorum buradaki yorumcuların aksine.
dünyanın binbir türlü hali var, bence anahtarlar karşılıklı olarak bulunmalı diyorum hala.

ama gerçekten çok enteresan ya, şu kv gelse de bir açıklasa durumu, ya da pembesu sen bir kamera koysan da izlesen :)

yalnız yeni nesil kv ler gerçekten sıkıntı yaşıyorlar. kendileri her şeyi kv lere danışmak zorundalarmış, hem başka bilgi kaynağı yok hem de eşlerle ilişkiler sıkıntılı.

onlar da özellikle erkek çocukları olunca sevinmişler, bize de danışılacak, şöyle hürmet gösterilecek falan, bakmışlar yeni nesil gelinler hiç bekledikleri gibi değil.

aslında kötü niyetli değiller belki ama ne yapacaklarını bilemiyorlar sanki değişen dünyada.

benim kv de bu gruptan, yaş ilerledikçe de baya zor bir insan olmaya başladı. hani artık iyi niyetini de kaybedip biz neler çektik deyip bize çektirdiklerini mübah görme aşamasına geçiyor.
pembesu senin kv de de bu hissiyatı aldım, son tartışmanızdan sonra.

aslında problemin çözümü çok basitken, sanki daha çözümsüzlüğe doğru gidiyor gibi.
hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…