ne yapmalıyım ?

kv öyle bir anlatmış ki,sanki derdi oğlu gelini değil sadece "ev" ...yani siz taşınırsanız bile o evde kim oturursa girip çıkacak..eve birşey olmasın sakın diyerek kulp takıyor..
öyle güzel anltamış ki yardımdam başka ne yapıyorum diyerek...istenmiyorsa o yardım yapmayacaksın,bazen yardım ezer insanı..neden anlamıyor kimse..belki ben kocamlar evde yemeksiz kalmak 2 yumurta kırmak istiyorum..

merhaba arkadaşlar..
işe döndüm büyük ihtimalle zaten iş yerinde bugün son günüm olacak.. internete girme fırsatım oldu fakat yazamadım size o kadar vaktim yoktu.

2 günlüğüne de olsa ağvaya gittim giderken eşime de aileme de ağvada olacağımı beni merak etmemeleri gerektiğini söyledim. eşim de gelmek istedi ama ben izin vermedim bi gece kaldım daha önce kaldığımız bir otel vardı eşim tahmin etmiş olacakki geldi peşimden eliyle koymuş gibi buldu..

neden benden kaçıyorsun dedi bende sensiz kalmak için geldim sende bensiz o evde nasıl kalabviliyorsun gör istedim dedim. ben sensiz ne o evde ne de başka yerde kalamam daha 19 yaşındayken 4 aylık seni tanıyorken aynı eve çıktık biz ne ayrı kalmasından bahsediyorsun falan dedi.
bende olmuyor böyle olmayacak annen yüzünden bende ayrılmak istemezdim ama o evde daha fazla kalmak istemiyorum dedim.
seni tanıyorum dedi. eğer iş inada binmeseydi eğer annem en başta bu kadar seni delirtmeseydi sen eve girip bakmasına kontrol etmesine bişey demeyecektin tek kızdıgın biz varken anahtarla girmesiydi dimi dedi.
evet dedim eğer böyle saygısızlık yapmasaydı şuan evde dolaşması sana dert olmayacaktı aksine iyi bari arkamızdan kontrol eden biri var diyecektin doğru mu dedi evet ama bazen istemiyorum ortalıkta özel şeylerimiz olabilir vs dedim..
tamam işte bende bunu anlamıyorum madem normaş şartlarda bunları görmezden gelebilirsin şimdi neden benden ayılıyorsun farzet ki iş inada binmedi yada annem rahatsız değil kaldı ki ne eşya değiştiriyor ne de biz varken giriyor..
bende sadece mesele bu da dğeil sürekli biizmle bunlarıda istemiyorum dedim.
nereye gidersek gidelim oda gelir belki ayda 1 hafta gelir ama yine görürüsün..
buradayken en azından 10-15 gün ailesiyle vakit geçiriyor diğer türlü biizmle kalır sende biliyorsun dedi.

anlayacağınız bana taşınmamak için binlerce bahane sundu.

evet söyledikleri doğru eğer kv bana saygı duysaydı bugün bu sorunlar olmayacaktı fakat iş işten geçti şimdi o inatsa ben daha inatım boyutuna geldi. ilişkimiz bu yüzden bitmek üzere ve bende artık geri adım atmayı düşünmüyorum.
eskiden tek rahatsız oldugum şey biz varken eve anahtarla girmesi misafir çağırması falandı ama artık kendisine tahammül edemiyorum sevmediğim için değil beni adam yerine koymadıgı için.
daha önce de söyledim ameliyat oldugu zaman anahtarı vermeyi bile düşündüm yeniden ne var yahu girsin eşyaları mı yiyecek diyordum şimdi ise beni rahatsız eden girmeni istemiyorum dediğim halde ısrarla kaıdan bacadan girmesi..

sonuç olarak gün gece evimde yattım bugün işe geldim.
ailem hala alttan alamma gerektiği görüşünde fakat ben değilim.
eşim de görmezden gel biz kendi hayatımıza bakalım işimiz gücümüz var birbirimizi seviyorum annemde bizim nazarımız olsun diyor asla taşınma planı yok.
taşınırsak herşey daha beter olacak hele çocuk oldugunda annemi evden çıkartamazsın ama burada yaşarsak en azından geceleri rahat bırakır diyor.
işi gücü yok peşime gelir hiç bunları düşünmüyormusun falan diyor..
yani kesinlikle taşınmak istemiyorum.

ee bende iyice gurur yaptım.
müdürümle konuşup işi bırakcam tabi bu da benim için en az evimi eşimi bırakmak kadar acı zira mesleğimide işimide çok seviyorum..

eşim istersen işi bırak tüm gün evde otur böylece eve giremez bile dedi ayrıca... bunu da unuttum söylemeyi..
önce işimi sonra evimi ve üzülerek eşimi bırakıyorum. ailem istediği kadar alttan al desin muhtemelen bir süre sonra haklısın demeye başlayacaklardır..

3-4 gün öncesine göre daha iyi hissediyorum kendimi.
aslında eşimin söyledikleri doğru evet ama şu saatten sonra kararımdan vazgeçersem sanki herşeyi kabul etmiş olurum gibime geliyor.
hangisi daha kötü onuda bilemiyorum tabi.

pembesu kısa tatilinden bir şey anlamamış gibisin.
döndüğünde bu kadar kararlı olman beni şaşırttı.

eşinin hala geri adım atmaması gerçekten üzücü.
umarım halledebilirsiniz, umarım hala umut vardır.

sakın işini bırakma sakın.
işini bırakıp ailenin yanına mı döneceksin.
işi neden bırakıyosun ki.
eşinle bi müddet ayrı yaşayıın bu daha mantıklı olacaktır.
çünkü birbirinizi seviyorsunuz da.
ailen başka şehirde mi.
kv yuvanı dağıtıyo bi de işine sebep olmasın.
işini bırakma çoook pişman olursun

anlamadım. istifa edip boşanacak mısın pembesu?

evet yoksa tüm yaşananlara rağmen o eve aynı hayata dönersem sanki eşimin bana saygısı kalmayacakmış gibi hissediyorum.
kvden yana bi korkum yok zaten daha fazla ne yapabilir ama ben kendimi acayip ezik hissederim sanırım..

aslında üzülüyorum ama sanki boşanmaktan başka bi çarem yokmuş gibi hissediyorum eve dönüp heryere demir taktırmak alarm kurdurmak falan bana çok saçma geliyor herşeyi yutup döndü derler diye de bi endişem var artık.

eşim deli gibi korkuyor ki boşanma aşamasına nasıl geldik ben bile anlamadım ama ..

canım ailem başka şehirde işi bırakmadan ayrı yaşama ihtimalim de yok üstelik.. burada nerede kimde yaşayabilirim en fazla öğretmen evinde falan kalırım o da sıkıntı yani..

ilk başta yıllık iznimi alayım eşime işi bıraktım diyeyim son bi kez daha onu zorlayayım diye geçirdim içimden fakat uğraşmak istemiyorum..

ya zaten iş nasıl buralara geldi ben anlamıyorum.
bayramda tatile çıkacaktık bebek planlıyorduk dışardan bakıldıgında herşeyimiz dört dörtlükken iş bi kadın yüzünden buralara nasıl geldi ve ben nasıl bu kadar tahamülsüz oldum hiç bilmiyorum.
tek bildiğim artık o evde kendime bi yer bulamadıgım.

yangına körükle gitmek istemem ama haklısın. yani sen bu konuda çok kavga ettin. hatta ben bi keresinde sana biraz sakin ol, eşini çok hırpalıyosun gibi bişey demiştim. ama tüm kavgalara rağmen hayatınıza devam ettiniz hemen. her kavganız büyük kavgaydı, olaylıydı. hiç bişey değişmedi. dediğin gibi şimdi dönersen ne değişecek ki yine?

Eşinin aptallığına diyecek söz bulamıyorum...

bi sakince düşünün taşının.
biraz zamana ihtiyacı var kabul.
kv hatalı en başındna beri bu noktadayım.
ancak birden bire çok radikal kararlar veriyosun.
hem evini hem eşini hem işini aynı anda bırakmaya kalkılyorsun.
pişman olacağın şeyler yapma ,biraz zamana bırakın.
ayrı yaşamanız iyi gelebilir bi müddet.
ama kesinlikle işini bırakma sakın diyeyim.
böyle birden bire hayatını alabora etmek çok ağır gelir sana.
eşinin taşınma konusundaki inadı şaşırttı beni açıkcası.
sen iznin al annenlerin yanına git.biraz ayrı kalın.
eşine de taşınma konusunda kararlı olduğunu belirt.

Eşinin aptallığına diyecek söz bulamıyorum...

yani ben eşimi hala çok seviyorum kaç yıllık aşkım onun sevgisinden de şüphem yok ama bu iş başka boyuta geçti artık.
bütün bu yaşananları eşim için görmezden gelebilirim evet şu saatten sonra dönüp aynı hayatıma aynı mutlulukla da devam edebilirim kv yi görmezden gelebilirim evet bütün bunları yaparım ama benim sıkıntım şu ki neden bu fedakarlığı eşim değil de ben yapayım ?

yeterince yıprandım.
eşimide delicesine yıprattım bu süreçte normal de söz konusu kv olmasa bile eşim benim kahrımı çok çekti bunu da biliyorum bende normal bi kadın değilim çünkü. ama bu işte yaklaşık 1 senedir süren gizli bi savaş var ve ben artık acayip sıkıldım.

hani normalde belki tanışıyor olsak siz bile yüzüme aman sakın bırakma dersiniz ama kendimi öyle yılmış hissediyorum ki artık. giderek savaşın kazananı mı oluyorum ondan da emin deilim ya neyse..

iş konusunda açıkcası bende çok endişeliyim ama şuan en fazla 10-15 gün izin kullanırım sonra yine mecbur bırakmak zorunda kalcam..

Pembesu önemli olan senin neyi istediğin, nasıl mutlu olacağın. Eğer boşanınca mutsuz olacaksan kayınvalideye katlan ama artık eve girmesi seni mutsuz edecekse de boşan.
Çünkü eşin kesinlikle çözüm aramıyor. O hala annesini pışpışladığı için ve annesi de yumuşaklığından faydalandığı için ne yapsan bu böyle gidecek belli oldu. Eşin resmen kadının deliliklerini normalleştiriyor. Aman girsin ne olacak sen mutsuz olsan da benle evli kal yeter diyor.
Yani hem annesi istediği gibi at koşturcak hem de karısı mutsuz da olsa boşanmayacak yanında olacak, onun keyfi gıcır olacak yani.
Bu nedenle diyorum. Eşinle ilgili vicdan yapma o seni hiç düşünmüyor ki sadece boşanmayayım ama annem de aynı devam etsin pembesu katlansın ama yeter ki boşanmayalım diyor gayet bencilce. Ben mutsuz ediyorum annem mutsuz ediyor demiyor yani.
Bu durumda sen kendini düşünmelisin.
İşini seviyorsan ayrılma mesela ileride daha aşağıda şartları olan bir işe geçersen pişman olursun.
Annesinin yaptıklarını unutabilecek ve yine mutlu olacaksan bu evlilikte barış, göz yum. Evliliğini kurtarmayı dene.
Ama dayanamıyorsan da sırf bencil kocan ve manyak annesi yüzünden kendini mutsuz etme.

taşınırsak herşey daha beter olacak hele çocuk oldugunda annemi evden çıkartamazsın ama burada yaşarsak en azından geceleri rahat bırakır diyor.

Bu cümleyi kurarken acaba ağzından çıkanı kulağı duyuyor mu eşinin. Ne kadar ruh hastası bir durumdan bahsettiğinin farkında mı? En azından geceleri rahat etmek ne demek? Çocuk olunca evden çıkmaz ne demek? Şu mübarek günlerde Allah size bir çıkış yolu göstersin inşallah.

Konunuzu basindan beri sessiz takip edenlerdenim, taki bugune kadar.

Icinde oldugun durum evet cok ama cok zorr ama bak esin arkanda , seni savunuyor, ve esin seni sen de esini hala seviyorsun. Simdi gurur yapiyorsun haklisinda ama lutfen suanda ayrilmayi dusunme, gerekirse ayril kalin biraz ama ikinizde severken bir inat ugruna yikma yuvani. Gecmis konularini da biliyorum ne zorlukla evlendin ,yuvani kurdun. Bunlari biranda elinin tersiyle itme. Burda eger deseydinki esim annesini hakli goruyor 1 dk bekleme derdim ama esinde senin uzerine titriyor. Onca zamanin hatrina bu evlilik 1 sansi daha haketmiyormu? Biraz dinlen, kendini isine ver, gerekirse birsure otelde kal ve olayin sogumasini bekle.

Insallahhh hersey yoluna girer ve evliligin mutlu bir sekilde devam eder.

ve hala her şeye rağmen çocuk olursa bu kv bakacak deniyor.
onda da başka ihtimaller hiç düşünülmüyor.
ki lohusa kadın psikolojisini yaşayan bilir, kaç kadın intihar etti densiz akrabalar yüzünden

ya boşanma noktasına geldiğinizi göre göre eşin hala inat mı ediyor.
senin kararlı oluşun onu etkilemedi mi hiç
hani çok seviyorsunuz birbirinizi ya.
sen ve o karşılıklı birtakım fedakarlıklarda bulunacaksınız ki yuvan dağılmasın.
evlilikler meydan muharebesi değildir.
bazen sen bazen o alttan alır görmezden gelir.
ama senin bu kv meselesinde sen haklısın hep yazdım.
eşin de kendince savunmuş annesini.
babası olmayınca annesini tek bırakamayacak gözüken bu.
ya şu kv pencereden filan girmeseydi eve olaylar bu kadar da büyümeyecekti soğuyacaktı belki de.
üzülüyomuymuş peki kv.yuvanız dağılıyo onun inadı yüzünden.
gerçekten çok üzücü sizin adınıza.

Israrla neden hala çift terapisine gitmiyorsunuz? Ciddi söylüyorum. Ya bir insan böyle sevip sevildigi bir evliliği nasıl bu seçeneği denemeden bitirebilir ki.

Esinize şart koşun cift terapisini, gidin bir de uzmandan yardım alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…