- 13 Nisan 2007
- 33.453
- 101.733
- 1.123
- 46
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Israrla neden hala çift terapisine gitmiyorsunuz? Ciddi söylüyorum.
Esinize şart koşun cift terapisini, gidin bir de uzmandan yardım alın.
Keşke bir gece bile olsa kafanı dinleyebilseydin ama eşin seni bırakamam ayağına bi sakin düşünme fırsatı vermedi sana malesef!merhaba arkadaşlar..
işe döndüm büyük ihtimalle zaten iş yerinde bugün son günüm olacak.. internete girme fırsatım oldu fakat yazamadım size o kadar vaktim yoktu.
2 günlüğüne de olsa ağvaya gittim giderken eşime de aileme de ağvada olacağımı beni merak etmemeleri gerektiğini söyledim. eşim de gelmek istedi ama ben izin vermedim bi gece kaldım daha önce kaldığımız bir otel vardı eşim tahmin etmiş olacakki geldi peşimden eliyle koymuş gibi buldu..
neden benden kaçıyorsun dedi bende sensiz kalmak için geldim sende bensiz o evde nasıl kalabviliyorsun gör istedim dedim. ben sensiz ne o evde ne de başka yerde kalamam daha 19 yaşındayken 4 aylık seni tanıyorken aynı eve çıktık biz ne ayrı kalmasından bahsediyorsun falan dedi.
bende olmuyor böyle olmayacak annen yüzünden bende ayrılmak istemezdim ama o evde daha fazla kalmak istemiyorum dedim.
seni tanıyorum dedi. eğer iş inada binmeseydi eğer annem en başta bu kadar seni delirtmeseydi sen eve girip bakmasına kontrol etmesine bişey demeyecektin tek kızdıgın biz varken anahtarla girmesiydi dimi dedi.
evet dedim eğer böyle saygısızlık yapmasaydı şuan evde dolaşması sana dert olmayacaktı aksine iyi bari arkamızdan kontrol eden biri var diyecektin doğru mu dedi evet ama bazen istemiyorum ortalıkta özel şeylerimiz olabilir vs dedim..
tamam işte bende bunu anlamıyorum madem normaş şartlarda bunları görmezden gelebilirsin şimdi neden benden ayılıyorsun farzet ki iş inada binmedi yada annem rahatsız değil kaldı ki ne eşya değiştiriyor ne de biz varken giriyor..
bende sadece mesele bu da dğeil sürekli biizmle bunlarıda istemiyorum dedim.
nereye gidersek gidelim oda gelir belki ayda 1 hafta gelir ama yine görürüsün..
buradayken en azından 10-15 gün ailesiyle vakit geçiriyor diğer türlü biizmle kalır sende biliyorsun dedi.
anlayacağınız bana taşınmamak için binlerce bahane sundu.
evet söyledikleri doğru eğer kv bana saygı duysaydı bugün bu sorunlar olmayacaktı fakat iş işten geçti şimdi o inatsa ben daha inatım boyutuna geldi. ilişkimiz bu yüzden bitmek üzere ve bende artık geri adım atmayı düşünmüyorum.
eskiden tek rahatsız oldugum şey biz varken eve anahtarla girmesi misafir çağırması falandı ama artık kendisine tahammül edemiyorum sevmediğim için değil beni adam yerine koymadıgı için.
daha önce de söyledim ameliyat oldugu zaman anahtarı vermeyi bile düşündüm yeniden ne var yahu girsin eşyaları mı yiyecek diyordum şimdi ise beni rahatsız eden girmeni istemiyorum dediğim halde ısrarla kaıdan bacadan girmesi..
sonuç olarak gün gece evimde yattım bugün işe geldim.
ailem hala alttan alamma gerektiği görüşünde fakat ben değilim.
eşim de görmezden gel biz kendi hayatımıza bakalım işimiz gücümüz var birbirimizi seviyorum annemde bizim nazarımız olsun diyor asla taşınma planı yok.
taşınırsak herşey daha beter olacak hele çocuk oldugunda annemi evden çıkartamazsın ama burada yaşarsak en azından geceleri rahat bırakır diyor.
işi gücü yok peşime gelir hiç bunları düşünmüyormusun falan diyor..
yani kesinlikle taşınmak istemiyorum.
ee bende iyice gurur yaptım.
müdürümle konuşup işi bırakcam tabi bu da benim için en az evimi eşimi bırakmak kadar acı zira mesleğimide işimide çok seviyorum..
eşim istersen işi bırak tüm gün evde otur böylece eve giremez bile dedi ayrıca... bunu da unuttum söylemeyi..
önce işimi sonra evimi ve üzülerek eşimi bırakıyorum. ailem istediği kadar alttan al desin muhtemelen bir süre sonra haklısın demeye başlayacaklardır..
3-4 gün öncesine göre daha iyi hissediyorum kendimi.
aslında eşimin söyledikleri doğru evet ama şu saatten sonra kararımdan vazgeçersem sanki herşeyi kabul etmiş olurum gibime geliyor.
hangisi daha kötü onuda bilemiyorum tabi.
Ayrıca eşin seni korumuyor üzgünüm. Bu korumak değil. Annem eve girsin anahtarla biz yokken sapık gibi, çocuk yapınca gece yarısına kadar da oturacak bizimle zaten. Biz evli ama başbaşa kalamayan, en özeli, evi sürekli didiklenen bir yaşam süreceğiz diyor bu mu destek bu mu korumak? İdare et deli annemi demek ne zamandan beri desteklemek korumak oldu?
Annesine sert ve kararlı davransa artık yeter dese annesi yapmazdı zaten. Rest bile çekemiyor. Anneye yüz verip eşine de ama napayım diye yanındaymış gibi davranıyor. Bu desteklemek değil kimse kusura bakmasın. Buna ikili oynamak denir.
Bu kadıncağız da dünyaya elin manyak anasıyla uğraşmaya gelmedi, bunun için doğmadı heralde.
Kadının sorunları varsa psikolojik tedavi olacak, başka bir kadının hayatını cehenneme çevirmeyecek. Oğlu da idare et diyeceğine psikoloğa götürsün.
Eşi de farkında annesi manyak, çözüm bulmuyor ama gayet bencilce kadın mutsuz da olsa yanında kalsın istiyor.
iş konusunda açıkcası bende çok endişeliyim ama şuan en fazla 10-15 gün izin kullanırım sonra yine mecbur bırakmak zorunda kalcam..
ya boşanma noktasına geldiğinizi göre göre eşin hala inat mı ediyor.
senin kararlı oluşun onu etkilemedi mi hiç
hani çok seviyorsunuz birbirinizi ya.
sen ve o karşılıklı birtakım fedakarlıklarda bulunacaksınız ki yuvan dağılmasın.
evlilikler meydan muharebesi değildir.
bazen sen bazen o alttan alır görmezden gelir.
ama senin bu kv meselesinde sen haklısın hep yazdım.
eşin de kendince savunmuş annesini.
babası olmayınca annesini tek bırakamayacak gözüken bu.
ya şu kv pencereden filan girmeseydi eve olaylar bu kadar da büyümeyecekti soğuyacaktı belki de.
üzülüyomuymuş peki kv.yuvanız dağılıyo onun inadı yüzünden.
gerçekten çok üzücü sizin adınıza.
ve hala her şeye rağmen çocuk olursa bu kv bakacak deniyor.
onda da başka ihtimaller hiç düşünülmüyor.
ki lohusa kadın psikolojisini yaşayan bilir, kaç kadın intihar etti densiz akrabalar yüzünden![]()
Israrla neden hala çift terapisine gitmiyorsunuz? Ciddi söylüyorum. Ya bir insan böyle sevip sevildigi bir evliliği nasıl bu seçeneği denemeden bitirebilir ki.
Esinize şart koşun cift terapisini, gidin bir de uzmandan yardım alın.
Daha önceki yorumlarımda yazmıştım.
Oğlu yüz vermese kadın bunları yapamazdı. Oğlu yapmasını istemediğini söylüyor ama yarım ağızla. Kararlı bir şekilde "anne, bunları yapmaya devam edersen beni kaybedersin" diyemiyor. Kayınvalidenin oğlunu kaybetme korkusu yok. Olsa balkondan girmeye cesaret edemezdi, anahtarla bile girmezdi.
kendi anne babam bile bana hatalısın derken başka kim bana iyi gelebilir..
Ailen seni nasıl hatalı buluyor,aklım,beynim almıyor inan ki.kv yok zaten evde eşim görüpte iyice gaza gelmeyeyim diye yollamış annesini köyde ev yaptırıyormuş bana ısrarla kardeşim evlensin o gider kardeşleriyle köye yeni ev yapılıyor orada kalırlar biraz daha sabret diyor. ama inanasım gelmiyor.
çocugumuz olsaydı kesinlikle ona bırakmyacaktık eşimde söz vermişti eğer çalışmaya devam edersen bakıcı tutcaz annem bakıcıyla oturur diyordu yada işten çık sen bak o baksın diye diretmem artık diyordu..
fakat torun oldugu için çok sever bu seferde onu bahane edip sürekli bizde takılır falan diyor. ee git de diyemezsin napcaz diyor..
aman ne bileyim belki bunların da zamanı var diye beni geçiştiyiordu.
kendisi teklif etti böyle bişeyi ama hiç bi etkisi olacağını düşünmüyorum ben :/ kendi anne babam bile bana hatalısın derken başka kim bana iyi gelebilir..
+1Pembesu önemli olan senin neyi istediğin, nasıl mutlu olacağın. Eğer boşanınca mutsuz olacaksan kayınvalideye katlan ama artık eve girmesi seni mutsuz edecekse de boşan.
Çünkü eşin kesinlikle çözüm aramıyor. O hala annesini pışpışladığı için ve annesi de yumuşaklığından faydalandığı için ne yapsan bu böyle gidecek belli oldu. Eşin resmen kadının deliliklerini normalleştiriyor. Aman girsin ne olacak sen mutsuz olsan da benle evli kal yeter diyor.
Yani hem annesi istediği gibi at koşturcak hem de karısı mutsuz da olsa boşanmayacak yanında olacak, onun keyfi gıcır olacak yani.
Bu nedenle diyorum. Eşinle ilgili vicdan yapma o seni hiç düşünmüyor ki sadece boşanmayayım ama annem de aynı devam etsin pembesu katlansın ama yeter ki boşanmayalım diyor gayet bencilce. Ben mutsuz ediyorum annem mutsuz ediyor demiyor yani.
Bu durumda sen kendini düşünmelisin.
İşini seviyorsan ayrılma mesela ileride daha aşağıda şartları olan bir işe geçersen pişman olursun.
Annesinin yaptıklarını unutabilecek ve yine mutlu olacaksan bu evlilikte barış, göz yum. Evliliğini kurtarmayı dene.
Ama dayanamıyorsan da sırf bencil kocan ve manyak annesi yüzünden kendini mutsuz etme.
kendi anne babanın dedikleri ile terapistinki bir olamaz ki zaten.kv yok zaten evde eşim görüpte iyice gaza gelmeyeyim diye yollamış annesini köyde ev yaptırıyormuş bana ısrarla kardeşim evlensin o gider kardeşleriyle köye yeni ev yapılıyor orada kalırlar biraz daha sabret diyor. ama inanasım gelmiyor.
çocugumuz olsaydı kesinlikle ona bırakmyacaktık eşimde söz vermişti eğer çalışmaya devam edersen bakıcı tutcaz annem bakıcıyla oturur diyordu yada işten çık sen bak o baksın diye diretmem artık diyordu..
fakat torun oldugu için çok sever bu seferde onu bahane edip sürekli bizde takılır falan diyor. ee git de diyemezsin napcaz diyor..
aman ne bileyim belki bunların da zamanı var diye beni geçiştiyiordu.
kendisi teklif etti böyle bişeyi ama hiç bi etkisi olacağını düşünmüyorum ben :/ kendi anne babam bile bana hatalısın derken başka kim bana iyi gelebilir..
işten neden ayrılıyorsun ki?
Sadece kendini ve kendi ailesini düşünen bencil bir adamın sevgisi bıraktığın gibi duruyor yani...
Neyse....Fişeklemek istemiyorum,benim çok daha kalın çizgilerim var çünkü.
Hakkında hayırlı olsun.
Umarım iyi bir eğitimin ve birikmişin vardır.
ailem başka şehirde yaşıyor bende burada işe devam edip kendime yeni hayat kuraramam ki..
hep bizim tüm borçlarımız yeni bitmişti ilk kez maaşlarımız cebimize kalıyordu bu ay bizde kendimizi ödüllendirmek için hemen tatil rezervasyonu yaptırdık..
iyi bi eğitimim var ama birikmişim yok tek birikimim evimiz arabamız eşyalarımızdı..
nereye gidersem gideyim iş bulurum da şuanki işim gibi güzel bi iş bulur muyum bilemem..
zaten hemen yeni hayata başlayacak gücümde olmayabilir. bi süre annemde kalırım diye düşüdüm..
acı ama şu da var ne annem de ne de babamın yeni kurdugu yuvasında bana yer yok.
ben ailemin yanına 1 haftalıgına giidp evimi kocamı özledim diye 3 günde dönen insanım.
işte tam da bu yüzden sırf geri dönememek için işi bırakmak istiyorum.. hani artık gemileri yaktım iş işten geçti dönüş yok diyebilmek için kendime kapıları kapatmazsam ben eşime dönerim çünkü biliyorum.
ben hayatım boyunca şu yaşıma kadar ne annemle ne de babamla mutlu olamadım daha önce yazmıştım okuyanınız vardır belki. eşimle bunca sıkıntı çekip o evi kurana kadar ki süreçte bile hayatımın en güzel yılları bu diyip hep şükrettim.
yalan yok hala aynı fikirdeyim ruh hastası annesine rağmen ben o evde ve eşimde buldugum huzuru 25 yıldır ne annemde ne babamda buldum.. ama şuan başka şansım yok gibi düşünüyorum.
o evde artık ben görünmez olacakmışım ve eşim artık bana saygı duymauacakmış gibi geliyor.
eğer şimdi bitirmezsem bir daha hiç bitiremeyecekmişim gibi.
tek başıma yeniden bi hayat kurabilecek kadar eğitimim iş tecrübem var..
sadece biraz zamana ihtiyacım var hepsi bu.
bu kadar kararlı olmama şaşıran üyeler var.. kararlı olmamın tek sebebi eşimin taşınma taraftarı olmaması. ben yanıma gelmesine ayrı şaşırdım taşınmayalım demesine apayrı şaşırdım.