ne yapmalıyım ?

ay gözlerim ağrıdı. konuyu biyere kadar okumuştum neler olmuş böyle. birincisi arkadaşlar kv masum değil. böyle insanları iyi tanırım. aşırı iyi davranışlar sergilerek ( yemek, temizlik vs) karşı tarafta minnet uyandırıp evin kontrolünü eline geçirerek istediğini yaparlar. bi sorun olduğunda da ben onlara neler neler yaptım diye anlatıp pembesuyu kendi anne babasına bile şımarık imajı çizdirir bunlar. eve de kontrol ettiğini sanmıyorum. maksat hakimiyet kurmak ben kazandım demek. bahane de hazır yani. konrol ettim temizledim falan. sanki isteyen oldu. ikincisi bu olay için boşanılmaz. ancak pembesu senin eşinin burnunu sağlam sürtmen lazım. o evde kalamazsın. eşine seni kaybetme korkusu hissettirmek zorundasın. mesleğin ne. olmadı tayin iste. eşin nasıl davranacak o zaman belli olur. ayrıca kv nin söylediklerine de inanma. yok ayrılmasınlarmış yok mutluluklarını istiyomuş. nefret ederim karı kocanın hayatına karışanlardan. söylediklerinin hepsi yalan. pembesu sen ayrılmadan o ilden ayrılmanın yollarına bak. böyle hayat sürmez

zaten evi kontrol etmek nedir ki, kaçımızın evi kontrol ediliyor bu şekilde, kimin evinde yangın çıkmış su basmış.
elbette olur bu tarz olaylar da binde bir...

tum suc adamda.bu kadar taviz verirsen basta anacigi yuz bulur simdide tinlamaz oglusunu.kv arada size gelse siz gitseniz evinize de girmiyverse mutlu mesut yasarsiniz.bunu yapmak cokmu zor.gelin ayni apartmana gelmeyi kabul etmis basinin taci edecegine.babasina soz vermismis.banane benim hayatimdan huzurumdsn calinacaksa.esiniz annesinin karsisinda saglam durmadigi icin yasiyorsunuz bunlari.

zaten evi kontrol etmek nedir ki, kaçımızın evi kontrol ediliyor bu şekilde, kimin evinde yangın çıkmış su basmış.
elbette olur bu tarz olaylar da binde bir...
yok kontrol değil gohacım. temizlik yapıyodur yaptırmadı. yemek yapıyodu yaptırmadı. geriye bu bahane kaldı. yok ev değerliymiş falan filan hikaye. kadın herşey kendi kontrolünde gelişsin istiyor. fena baya

pembesu nun konusu beni çok etkiledi. hassaslaştım bu konuda. kayınvalidem oğluma kendi evinde bakıyor, anahtarı bırakmış eşim bir şey lazım olur diye,ertesi gün eşime gidip aldırdım. korktum yemin ederim alışmasın diye vermiyorum.

pembesu nun konusu beni çok etkiledi. hassaslaştım bu konuda. kayınvalidem oğluma kendi evinde bakıyor, anahtarı bırakmış eşim bir şey lazım olur diye,ertesi gün eşime gidip aldırdım. korktum yemin ederim alışmasın diye vermiyorum.

ben pembesunun eski konularına hep anahtarı alma diye yorum yaptım,
bence yakın oturan akrablarda anahtar bulunmalı, dünyanın binbir türlü hali var diyerek.
evime bir kargo gelecek olsa izin almak zorunda kalıyorum ben mesela, eski oturduğum evde komşum aile dostumuzdu, ona vermiştim anahtar, içim de hiç huzursuz olmadı yıllar boyunca.
ama pembesunun kv çok çok ayrı bir tür kişilik, bence siz kv nize bir şans verin.

Kayınvalidenizin niyetine bağlı bu bence
Buradaki yorumlardan etkilenmeyin. Konu sahibinin kv ruh hastası.
Eğer siz de yanlış bir davranış görürseniz o zaman alın. Eve habersiz girme, çekmece karıştırma, düzeni değiştirme gibi.

bir de neden evleri birisi kontrol etmek zorunda olsun ki

benim anahtarım kimsede yok

karşı apartmanda görümcem var

yaptıralım bir anahtar unuturuz vs gider alırız dedik hala yaptıracağım

geçen sene onlar tatile giderken çiçek sulayalım diye bize bıraktılar anahtarı

sonra onlar geldi ben annemde iken eşim de geldi

bizim anahtarı ablanlara bıraktın mı dedim yoo dedi, hani bir şey olur bıraksaydın dedim

şimdiye kadar ablamlar mı vardı yakında dedi ve sustum

bir de bir kere çok yağmur yağdı içeri girer mi diye düşündüm anahtar olsa gidip camı kapatırdım dedi ama samimi idi bence sakıncası da yoktu

konu sahibinin kv si bu samimiyette değil ki her gün gelip kontrol eder eksik ararım

kombiyi kısarım vs vs diyor

kombilerin kısılacaksa iki yetişkin bunu akıl eder bir gün unutur bir gün yapar vs vs

Kayınvalidenizin niyetine bağlı bu bence
Buradaki yorumlardan etkilenmeyin. Konu sahibinin kv ruh hastası.
Eğer siz de yanlış bir davranış görürseniz o zaman alın. Eve habersiz girme, çekmece karıştırma, düzeni değiştirme gibi.

risk var malesef, geçmişte yaşadıklarımdan dolayı temkinliyim.

pembesu pembesu en başından beri konularını takip ediyorum. eşini çok seviyorsun bunu çok iyi biliyorum nasıl bir çözüm bulursun bilmiyorum ama sakın boşanma. dualarım seninle...

merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı zaman zaman girip okudum ama anlatabilmek için işe dönmeyi bekledim..
eşim izin vermedi dolayısıyla ailemin yanına gidemedim ama eşim tam anlamıyla işi çözmediği için ailemi çağırdım..
uzun bir aradan sonra annemle babam sırf benim için aynı ortama girip eşimle ayrı kv ile ayrı konuştular.

annem bana görmezden gel idare et dediği için o konuşsun istemedim ilk başta ama sonra ben sana öyle söylüyorum onlara bu şekilde konuşmıcam dedi kv de geldi bizim eve kadın ağlıyor sürekli.
pembe bana temizlik yaptıgımda da kızıyor yemek yaptıgımda da kızıyor eve misafir çağırdım ona da kızıyor bu evde beni istemiyor diye ağlayıp durdu.
ben hiç konuşmadım eşim anlattı açık açık anne biz senin bizim evimize müdahale etmenden hoşlanmıyoruz söyledik sana ama yinede anahtar verdik ara ara evde bişeye ihtiyaç olur girer bakarsın diye ama sen nasılsa anahtar var diye hergün eve girdin pembede sürekli biz çıktıktan sonra eve giren biri var rahat değilim huzursuzum diye benim başımın etini yedi.
arada kalıyorum hep hanginizden vazgeçeyim falan dedi.
kayınvalidem de öyle bi bağırdı ki sana karından vazgeç bırak diyen mi var yada gel sürekli benimle otur benimle vakit geçir mi diyorum ben size insanların yanında saçma sapan konuşup beni yanlış tanıtıyorsun dedi.

sonra kv anlatmaya başladı ben en başta nasılsa aynı apartman bir ev gibiyiz diye onlar işe gidince kendi evimden önce inip orayı temizliyordum zaten yeni ev hemen temizleniyodu süpürüz silip çıkıyodum kendi evime varsa ütü yapıyordum yerine yerleştiriyordum sonra pembe rahatsız oldu niye yatak odama giriryorsun dedi bende ütü yapınca masanın üstüne bırakmaya başladım. sonra ütü yapmamdan rahatsız oldu evi temizleme gerek yok dedi bende temizliği ütüyü bıraktım bi kaç kez arkadaşım bana geldi bende o sırada pembenin evini temizliyordum ee gel burada kahve içelim dedim ne var oğlumun evinde 1 kahve içtiysem mutfagınımı yedim arkadaşım bişeyni mi çaldı ne oldu ( bu arkadaşı kkda beni tanıyan teyze ) dedi..

ben ayrılsınlar istesem yada pembenin psikolojisini bozmak için uğraşsam yemek yaparken onu düşünmem işten geliyor birde yemekle uğraşmasın diye ona ayrı oğluma ayrı yemekler yapıyorum ikisininde sevdiği şeyleri gidip alıyorum yemek hazırlıyorum onlara hergün.
sonra döndü bana bugüne kadar hiç oğluma özel bişey yapıp seni aç bıraktım mı dedi bende yoo bırakmadın ama kimse sana yemek yap demiyor sen bizimle vakit geçirmek için yemek yapıyorsun bize başbaşa kalma fırsatı vermiyorsun dedim eşimde bence pembe şuan sinirinden öyle söylüyor eskiden yaptıgı iyilikleri hep bana söylerdi ama şimdi annemin yaptıgı iyi şeyler bile batmaya başladı falan diyor eşim ben sesimi yükseltince annesini benim ailemin yanına küçük düşürmemek için bişeyler söyledi..

sonra ben eve giriyordum bakıyordum bazen ufo açık kalmış yanıyor oluyor bazen doğalgaz açık bazen düzelştirici ee bende kapatıyorum bunları allah korusun ev mi yansın bu çocuklara biz yardım edemedik herşeyi kendileri yaptı bende kıyamıyorum bi evleri var onlar kadar bende dikkat ediyorum dedi bende yine biz çocuk değiliz arkamızdan kontrol etmene gerek yok dedim o da siz bizim gözümüzde 60 yaşında bile çocuk olacaksınız anne olunca anlayacaksın beni dedi.

evet ben yaşadıklarımdan dolayı fazla üstlerine gidiyor olabilirim hiç kimseye bir daha bu eve girmicem diye sözde veremem pembe bu evden gitse bile ben girerim ona özel kastım yok yani yarın benim diğer oğlum otursa bu evde ona da girerim bizim bu apartmandan başka hiç bişeyimiz yok bir anlık ihmal için sokakta kalmayı göze alamam..
he oğlum bu saatten sonra bana anne sen gereçkten kötü niyetlisin ben gidiyorum derse de bişey demem küsmem darılmam istiyorsalar başka yere taşınabilirler. onlar benim çocuklarım dünyanın öbür ucunada gitseler sevmekten vazgeçmem kırılırım elbet ama gönül koymam ama oğlum benim karşıma gelip senin yüzünden ayrılıyorz dese boyuna posuna bakmadan döverim çünkü ben kayınvalidemin bana yaptıklarının hiç birini pembeye yapmadım yapmam çünkü benim kızım yok onu ben kızım yerine koydum..
şimdi bile kızmıyorum bende belki onun yerinde olsam delirirdim ama diyorum ya anne olunca anlar.
kızınızı almaya geldiyseniz oğlumuda alın gidin çünkü ben asla ayrılmalarını huzurlarını bozulmasını istemiyorum birbirlerini nasıl sevdiklerini biliyorum dedi.

bunları anlatıyor ama ben diyim 3 saat siz diyin 5 saat konuştuk aklımda kalanlar aralarda ben bağırıyorum eşim bişiler anlatıyor en sessiz babamdı o da şok oldu adam annem de kadın gittikten sonra bana aklını başına topla ben burada ne eşinden yana ne kv den yana sana karşı en ufak bir kötü niyet göremiyorum diye çemkirdi bana.
babamda haklı oldugun yerler var ama kadın laf dinliyor hiç bir zaman hayatta dört dörtlük istediklerimiz olmuyor madem o sana 10 adım gelmiş 1 adımda sen gideceksin tamma madem evime müdahale etmiyor girisn baksın ne var diyip kocanla mutlu olmaya bakacaksın.
kimse belki anne baba gibi sevmez ama ben kocanın seni nasıl sevdiğini gördüm ayrılırsan hele de sırf bu yüzden ayrılırsan çok pişman olursun dedi.
annem o gece bizde kaldı babamda gitti gece bende annemle yattım eşime de git bu gece annende kal ikimizde annelerimizle kalalım konuşalım dedim o gitmedi ben yatagımızda yatcam sen istersen annenle yatabilirsin dedi.
bende annemle biraz sohbet ettim sonra gittim yattım yatagıma.
annemi yolcu ettik kv de indi aşağıya annemle vedalaştlar kapıda bişi konuşmadılar daha.
bende eve girdm bütün pazarı evde geçirdim eşim konuşmak ister misin dedi hiç halim yok konuşmaya dedim.bütün gün tv ye baktım..
dün gece de saat 2 gibi telefonuma çağrı geldi zaten ayaktaydım baktım kv mesaj atmış kapının önüne peynirli gözleme koydum gece yemek yapmakla uğraşma yavrucum yazmış gördüm başladım ağlamaya acayip sinirlerim bozuldu.
artık kendimle çelişir duruma geldim psikolojim bozuldu kadının yaptığı iyiliklere bile ters davrandııgm için kendimden şüphe eder duruma geldim.
teşekkür ederim iyi geceler yazdım bende.
eşimde mal mal bakıyor suratıma. söyledim gece kendimi artık kötü hissediyorum diye o da üzülme sende en başta çok yıprandın o yüzden şimdi bu haldesin biraz zamana bırakalım dedi.

yemek yiyip yattık.. işte böyle...
Kapına peynirli gözleme koyup yemek yapmakla uğraşma yavrucuğum diye yazması çok normal bir davranış gelmedi bana.Vicdanına oynuyor.Duygu sömürüsü yapıyor.Seni gerçekten bu kadar düşünüyorsa,durumu bu raddeye getirmez.

Kayınvalidenin bu yaptığı eve girme olayını istemsiz yaptığını düşünüyorum.Apartman onun için çok kıymetli.Tek güvencesi belkide.Sizin ufoyu açık unutmanız,düzleştiriciyi açık unutmanız onda güvensizlik oluşturmuş.Heee normal mi?Hayır değil.Yıllar önce hırsız girmesi de bir etken.Diyorsun ki 20 yıl önce olmuş.Ama 50 yaşında bir psikolojik hastanında çocukluğuna inerler.
Pencerede saatlerce hırsız gelir mi diye beklemek daha vahim bir durum.

Eşin olgun bir insan.Fakat bu konuda eşine yüklenmen,olayı onun çözmesini beklemen yanlış.Birlikte adım atacağınız bir durum bu.Kayınvalidenin takıntıları var.Kendi evladını nasıl emanet edeceğini bilemiyorum.Bir de öte yandan sabaha kadar oturup akşama kadar uyuyan başka bir genç evladı var.Onun durumu da normal değil.Kayınvaliden hepinize çocuk muamelesi yapıyor.
Bu kadar hiddetlenme.Biraz sakin kal.Gereken bütün önlemlerini al ve sessizce bekle.Ve lütfen bir psikoloğa gitmeye ikna edin.Bağırmayla kızmayla konuşmayla blöfle çözülecek bir iş değil.

Birde kadın altı üstü 45 yaşında .Eşinde anneside söz verildi diye ne çok abartıyorlar .

Neyin duygu sömürüsünü yapıyorsun.Kadın maşallah enerjik genç kız gibi senin evini temizliyor yemek yapıyor .Elden ayaktan düşmemiş, 60-70 yaşında kadın değil .

Obsesifliklerine ,kontrol manyaklılarına katlanabilecek adam bulursa evlenebilirde.

Kene gibi yapışmış sizlere.Bırak gençler huzur içinde yaşasın sende git gez dolaş hayatını yaşa.
Evime bir şey olacak diye ödü kopuyor kadının.Alsın evini başına çalsın.
[/QUOTE]

Back
X