- 3 Mayıs 2018
- 477
- 1.657
- 33
- Konu Sahibi Miray12_34
-
Zaten borç olarak istemiyormuş bağış kabul ediyorlarmış onlarVermem kusura bakmasın 1-2 ay işsiz kalınır da 1 sene nedir rahata alışmış borç istese de vermem kendi borcunu ödeyemeyen bana hiç ödemez yenge hanım her ay bine yakın para ailesine göndermesin o nasıl iş
Öncelikle bir yıl çalışmamak için çok uzun bir süre, abiniz gelen kira gelirlerine yani hazır paraya güveniyor gibi geldi bana.Kızlar bi konuda fikir almak istiyorum sizden.
Konu abim, geçen yıl işten çıkarıldı 1 yıldır işsiz, annem ve babam 2 evimiz var kirada onların kiralarını abime veriyorlar biz diğer kardeşler çalıştığımız için bişey demedik hepimiz böyle olmasını istedik. yengem çalışıyor ama o'da evine hiçbişey harcamıyormuş daha doğrusu ufak tefek harcamalar yapıyormuş ama anne babasına her ay 800 _900 TL gönderiyormuş. Ramazan ayı boyunca yenge çalıştığı için yemek için ya bize geldiler ya kv'sine gittiler yada dışarıda yediler yemeklerini ama tabi hesaplar hep abimden yengenin eli cebine gitmiyor borcu varmış, abim şimdi beni aradı ve kredi kartı borcu yüksek gelmiş 1000 TL istiyor benden borç olarak değil yalnız bu kısma dikkat. Allah aşkına siz böyle bir durumda abinize para verir misiniz?
Durumları kötüyse ek iş yapabilirler kızları olmasa nolcakti aç mı kalacaklardır?Anne çalışmıyorsa en basiti çocuk bakıcılığı temizliğe gidebilir.benim Annem yıllarca çocuk bakarak sigortasını ödedi.Ben olsam vermezdim abinizde kasiyerlik reyon gorevlisi çaycılık gb bir iş bulup calisabilirdi daha iyisini bulana kadar.millet şimdi hem çalışıp hem daha iyi işi arıyor hem çalışıp hem okuyanlar var hiç bilemedi güvenlik sertifikası alsa hersekilde bulurdu.abinizin çalışmaya gönlü yok kusura bakmayın.Ayrica madem abiniz çalışmıyor esi de aldığını ailesine veriyor oturup hesap kitap yapacaklardı kira geliri kadar harcama yapacaklardı.biz iki kişi çalıştığımız halde ikide çocuk olduğu halde minimum harcama yapmaya dikkat ediyoruz ödeyemeyecegimiz borcun altına giremem.Abim yengemin para gönderdiğini biliyor, yengemin ailesi ise durumları biraz kötü ama başka çocukları da var onlar bir kaç ay yardım edebilir ama yok yani
hahahahhaha ne güldüm bunaZaten borç olarak istemiyormuş bağış kabul ediyorlarmış onlar
Evlendijlerinden beri her ay gönderiyormuş yani üçe bölünse de o yine gönderecektiPeki konu sahibi o kira eşit paylasılsaydi nolacakti yani üçe bölünseydi? O zaman abinizin esi o kadar limiti gönderebilcekmiydi?
Engeli mi var ailesinin, çalışamıyorlar mı?Evlendijlerinden beri her ay gönderiyormuş yani üçe bölünse de o yine gönderecekti
Engeli yok, anne babası çocukları okusun çalışsın diye köyden şehire göçmüşler yıllar önce ve şu anda evleri kira geçimlerini sadece bahce geliri ile sağlıyorlar daha doğrusu babası da biraz hayırsız galiba kumar ayağı falan var sanırım bahseden elde ettiği o parayı da borcuna harcına veriyor ev geçimini de çocukları sağlıyor :/Engeli mi var ailesinin, çalışamıyorlar mı?
Neyle gönderecek arkadaşım esi işsiz,kirada eşit bölüşülse mecbur olduğu kadarını gönderecek banka mı soyacak kredi mi çekecek yoksa para.Yarın öbürgün ilerde kiradan pay isterseniz kusura bakmayın sizden kötüsü olmayacaktir.Cunku onların para musluğu kısılmış olacak.Verip vermemek size kalmış vermezseniz kötü olan siz olacaksınız verirsenizde bundan sonra gene dikkatli harcamayacaklar çünkü aileden bolca destek var nasılsa.Ben olsam vermem karı koca el ele verip hesap kitap yapsınlar ayaklarını denk alsınlar belki iş aramaya hız verirler baktılar para yok bir ümit.Evlendijlerinden beri her ay gönderiyormuş yani üçe bölünse de o yine gönderecekti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?