Ne yapmalı?

Zaten borç olarak istemiyormuş bağış kabul ediyorlarmış onlar

ben verirdim. abim sonuçta ne olursa olsun gerekirse aç otururum ben ama abimi zor durumda bırakmam.

ama yeri gelince yengeye lafımı çakarım ben abim hariç kimse umrumda olmaz yengeyi lafla yerin dibine sokarım.

Zırnık koklatmam. Kaç yaşında adam 1 yıldır neden işsiz? Yan gelip yattığı yerden iki evin kirasını alıp yaşamak rahat geldi herhalde. Aileniz kiraları vermekle iyilik değil, kötülük yapıyorlar farkında değiller. Karısı ailesine göndereceğine bir ay göndermesin borçlarını ödesin ya da. Artık çekirdek aile onlar, para meselelerini kendi içlerinde çözmeleri gerekiyor. İnsan azıcık utanır ya, hem çalışma, hem kardeşlerin de hakkı olan evlerin kiralarını cebe indir, üstüne de para iste. Valla yok artık.

Öncelikle bir yıl çalışmamak için çok uzun bir süre, abiniz gelen kira gelirlerine yani hazır paraya güveniyor gibi geldi bana.
Yengeniz ailesine para göndereceğine bir zahmet kendi evinin ihtiyaçlarını karşılaşın. Bence abinizin çalışmama haline kızdığı için evin ihtiyacını yada kredi kartını ödemiyordur. Ancak abinizin bu durumda sizden para istemesi hiç doğru değil.
Ben olsam ne yapardım sanırım istemeyerekte olsa kırgınlık olmasın diye yollardım.

Abim yengemin para gönderdiğini biliyor, yengemin ailesi ise durumları biraz kötü ama başka çocukları da var onlar bir kaç ay yardım edebilir ama yok yani
Durumları kötüyse ek iş yapabilirler kızları olmasa nolcakti aç mı kalacaklardır?Anne çalışmıyorsa en basiti çocuk bakıcılığı temizliğe gidebilir.benim Annem yıllarca çocuk bakarak sigortasını ödedi.Ben olsam vermezdim abinizde kasiyerlik reyon gorevlisi çaycılık gb bir iş bulup calisabilirdi daha iyisini bulana kadar.millet şimdi hem çalışıp hem daha iyi işi arıyor hem çalışıp hem okuyanlar var hiç bilemedi güvenlik sertifikası alsa hersekilde bulurdu.abinizin çalışmaya gönlü yok kusura bakmayın.Ayrica madem abiniz çalışmıyor esi de aldığını ailesine veriyor oturup hesap kitap yapacaklardı kira geliri kadar harcama yapacaklardı.biz iki kişi çalıştığımız halde ikide çocuk olduğu halde minimum harcama yapmaya dikkat ediyoruz ödeyemeyecegimiz borcun altına giremem.

Peki konu sahibi o kira eşit paylasılsaydi nolacakti yani üçe bölünseydi? O zaman abinizin esi o kadar limiti gönderebilcekmiydi?

Yani eşi ailesine neden her ay para gönderiyor?bu önemli.
Bu yoklukta kira geliri ile geçinirken çok elzem değilse vermemeli.
Abiniz çalışmıyor ama aileniz iyi kötü bir gelir sağlamış ona,hiç para getirmese eşi inadına yapıyor diyeceğim oda yok.
Bilemedim. 1 ay da ailesine göndermeyiversin kartlar ödensin diye düşünüyorum.

ne tuhaf aile. biz karı koca çalışıyoruz o kadar yemeğe gitmiyoruzdur. ramazanda çalışıyor diye dışarıdan yediler ne demek. bizde ramazanda çalıştık ama evimizde yaptık yemeğimizi.
yengen kendi evine bakamıyor ki anasının babasının evine bakıyor.
ha birde abinin 1 yıldır işsiz olması tuhaf. asgari ücretli çalışırım gene çalışırım. iş mi beğenmiyor ki ? işkurda bir sürü açık iş ilanı var.

Engeli mi var ailesinin, çalışamıyorlar mı?
Engeli yok, anne babası çocukları okusun çalışsın diye köyden şehire göçmüşler yıllar önce ve şu anda evleri kira geçimlerini sadece bahce geliri ile sağlıyorlar daha doğrusu babası da biraz hayırsız galiba kumar ayağı falan var sanırım bahseden elde ettiği o parayı da borcuna harcına veriyor ev geçimini de çocukları sağlıyor :/

Evlendijlerinden beri her ay gönderiyormuş yani üçe bölünse de o yine gönderecekti
Neyle gönderecek arkadaşım esi işsiz,kirada eşit bölüşülse mecbur olduğu kadarını gönderecek banka mı soyacak kredi mi çekecek yoksa para.Yarın öbürgün ilerde kiradan pay isterseniz kusura bakmayın sizden kötüsü olmayacaktir.Cunku onların para musluğu kısılmış olacak.Verip vermemek size kalmış vermezseniz kötü olan siz olacaksınız verirsenizde bundan sonra gene dikkatli harcamayacaklar çünkü aileden bolca destek var nasılsa.Ben olsam vermem karı koca el ele verip hesap kitap yapsınlar ayaklarını denk alsınlar belki iş aramaya hız verirler baktılar para yok bir ümit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…