Haklisiniz. Aciklayabilsem iyi olacak sanirim. Tesekkurler.Bende taşınmanızdan yanayım... Hem lojman büyük kolaylık kirayla arasında ciddi bir fark var.. Hem eşinizin yol parası- zaman kaybı düşünüldüğünde mantıklı olan gitmeniz.. Zaten yurtdışına da çıkmıyorsunuz ailelere söyleyemeyecek ne var anlayamadım.. 1 saatlik mesafe altı üstü.. :)
Tesekkurler. Evet suruyerek goturmuyor ama ne bileyim ..birsey diyemiyorumcanım eşin seni sürüyerek götürmüyor anlatmış söylemiş seninde mantığına yattı ki kabul etmiş kendine zorla acizim diyip durma lütfen güven kendine azıcık
Yorum yapmayacaktım da dayanamadım açıkçası bunu da görünce.Cnm rehber ogretmenim, ama boyle bir ihtimal de var cidden ..soyle ki : esim yrd.doç.uni de, ve esimin calistigi uni Ye psikolojik danisman almayi dusunuyormus rektor..( akademisyen olarak degil, psikolojik danisman olarak ) esim belki boyle bir ihtimal olur dusunursen dedi bana, ablama bahsettim, burun kivirdi ..
Tesekkurler. Evet suruyerek goturmuyor ama ne bileyim ..birsey diyemiyorum
aaaa evlılıgınızı resmen ablalarınız ıdare edıyoesim uni de calisiyor. Ikinci ogretimlerin dersine girmeye baslayacak eylulden itibaren.. aksam saat 10 da isten ciktigi gunler olacak .esim, o saatte nasil 1 saat giderim diyo..ablamlarla gecen konusurken, ablama bahsettim, ikinci ogretimlere girmesin , girmeye mecbur mu dedi..mecbur olup olmadigini bilmiyorum acikcasi
Gitmem gerek sanirim.. ablamlara aciklayamayacagim biliyorum..haala boyle soyluyor diyecek herkes. Evet malesef oyle. Ablamlar da suclu degil. Suclu benim..ailemde olan biten ne varsa ablalarima yetistirdim..sonuc bu..beni korumakla kendilerini sorumlu goruyorlar. Kendimi mudaafaa edemedigimi dusundukleri icin ..Şu an sakin ol kafandan ablanları at 1 dk. istiyorum ve eşinin teklifini neden kabul ettin bunu düşün ve bize açıklarmısın
şunu hissettim kendini çok kasıyorsun bence evlendiği tam anlamıyla hissettirilmiyor yada hissetmiyorsun belki eşin bu yüzden ailene karşı bir mesafe koymuş olabilir.
Ablam diyor ki senin yerinde olmak istemezdim.cok zor bir karar..esim boyle birsey ustedes benden, ne yaparim bilemiyorum dedi.sizin diğer konunuzuda biliyorum bence birakin bu kadar aileci olmayi artik sizin aileniz var ama siz kendi kararlarinizi veeremiyorsunuz cocuk gibi hala ailedwn izin aliyorsunuz sizin kendi kimliğiniz yok bence aileniz ne derse onu yapmaya calisiyorsunuz...
şimdi size sorarim ablanizin eline boyle imkan gecse esiyle birlikte karar alir yoluna devam mi eder yoksa sizin fikrinize gore mi hareket eder... ayrica sartlariniz guzel lojman niye degerlendirmiyorsunuz kiii ...
Çok büyük bir sorun olmadıkça aile içinde yaşanan aile içinde kalmalı çok yanlış yapıyorsunuz herşeyi ailenize anlatıp onların yönlendirmesiyle hareket ederek. Siz böyle davrandıkça onlarda sizin hayatınızdaki herşeye müdahale etme hakkını görüyorlar kendilerinde. Biraz da eşiniz için empati yapın onun ailesi herşeyinize karışsa siz neyapardınız. Bukadar bencil olmayın o adam sizin hayat arkadaşınız yedi kat el değilGitmem gerek sanirim.. ablamlara aciklayamayacagim biliyorum..haala boyle soyluyor diyecek herkes. Evet malesef oyle. Ablamlar da suclu degil. Suclu benim..ailemde olan biten ne varsa ablalarima yetistirdim..sonuc bu..beni korumakla kendilerini sorumlu goruyorlar. Kendimi mudaafaa edemedigimi dusundukleri icin ..
Cocugumuz var. 16 aylik bir kizimiz var .haklisinizYazdıklarınız çok saçma geldi bana eşinizden çok ablalarınızı düşünüp onların sözüne gidiyorsunuz.siz artık bir ailesiniz ve eşinizin ve kendinizin rahatını düşünmek zorundasınız ilerde çocuk falan olur nebiliyim adamcağız çocuğuyla bile vakit geçiremez okadar yola gidince. Adam her gün 50 dk sabah 50 dk akşam trafikle boğuşuyor ne zordur durumu. Oysa taşınsanız sadece ablanızı görmek istediğinizde o yola gideceksiniz. Biraz eşinize yönelin bence
Gitmem gerek sanirim.. ablamlara aciklayamayacagim biliyorum..haala boyle soyluyor diyecek herkes. Evet malesef oyle. Ablamlar da suclu degil. Suclu benim..ailemde olan biten ne varsa ablalarima yetistirdim..sonuc bu..beni korumakla kendilerini sorumlu goruyorlar. Kendimi mudaafaa edemedigimi dusundukleri icin ..
Boyle bir izlenim mi verdim? .ailem kotulugumu istemiyor asla..sadece uzakta olmaya dayanamayacagimi cok kez soyledim onlara, onlar da hakli olarak benim dayanamayacagimi dusunuyorlar ama karari bana birakiyorlar
Kararimi ablamlara soyleyecegim. Yorumlarini da cok takmicam.yani takmamaya calisicam. Tesekkurler desteginiz icinbak sende gitmek istiyorsun
kendini suçlama artık olabilir bende yapabilirim hata
hatanı öğrenmişsin bundan sonra olanı biteni ailene anlatma
öncelikle bunun için kendine söz ver
öz güvenini yitirmişsin
2 sene evliliğini ailen müdale etmiş
sen bu durumda pasif kalmışsın
herkesten ve herşeyden önce kendini düşün
ve öyle karar ver
aman elalem ne der diye düşünme artık
sen aslında çok güçlü bir bayansın
taşınırsan daha güzel olacağına inanıyorum
HERGÜN ŞU CÜMLELERİ SÖYLE EN AZ 50 DEFA
EN AZ 21 GÜN BOYUNCA KESİNTİSİZ BUNU SÖYE
KENDİMİ AFFEDİYORUM KENDİMİ OLDUĞUM GİBİ KABULLENİYORUM
Kararimi ablamlara soyleyecegim. Yorumlarini da cok takmicam.yani takmamaya calisicam. Tesekkurler desteginiz icin
Eşinizle birlikte hareket edin bence... Benim eşim bir karar alacaksak ve benim ailem için çekindiğimi dair hissetse hadiiii der ailenin yanına.. Çünkü oda Allah var ailesine hiç danışmaz birlikte herşeyin kararını verir yolumuza bakarız çünkü bir ailenin içinde 3. kişinin fikri olmaz... Eğer eşinizde ailesine değil sizin fikirlerine değer verip birlikte karar almaya çalışıyorsa sizde öyle olun emin olun ki evliliğiniz daha iyi olur...Ablam diyor ki senin yerinde olmak istemezdim.cok zor bir karar..esim boyle birsey ustedes benden, ne yaparim bilemiyorum dedi.
Kusura bakmayında bu ablanızı aşar.Buna karar verecek olan eşiniz.Onlardan icazet almak zorunda değil yani.esim uni de calisiyor. Ikinci ogretimlerin dersine girmeye baslayacak eylulden itibaren.. aksam saat 10 da isten ciktigi gunler olacak .esim, o saatte nasil 1 saat giderim diyo..ablamlarla gecen konusurken, ablama bahsettim, ikinci ogretimlere girmesin , girmeye mecbur mu dedi..mecbur olup olmadigini bilmiyorum acikcasi